Σπίτι & κήπος

Εξωτερική κουζίνα στον κήπο – ο σωστός σχεδιασμός το καθιστά δυνατό!

υπαίθρια κουζίνα στον κήπο μοντέρνο στυλ-μικρό-συμπαγές

Οι συμβατικές ψησταριές είναι σίγουρα ένα πρακτικό πράγμα και αναμφίβολα εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Ωστόσο, πρέπει να το παραδεχτείς ως σύνολο Εξωτερική κουζίνα στον κήπο είναι πολύ πιο κομψό και η προετοιμασία γευμάτων είναι επίσης πολύ πιο ευχάριστη. Εάν το σχεδιάζετε μόνοι σας, έχετε την επιλογή να προσθέσετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε την ίδια άνεση όπως στην παραδοσιακή κουζίνα του σπιτιού. Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν αν θέλετε να σχεδιάσετε τη δική σας εξωτερική κουζίνα στον κήπο. Σας παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα και δείχνουμε και εξηγούμε τις παραλλαγές του σχεδιασμού, ώστε να έχετε έμπνευση για τον προγραμματισμό της κουζίνας σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν ξεχνάτε να συμπεριλάβετε οτιδήποτε σημαντικό.

Φτιάξτε ή τοποθετήστε μόνοι σας μια εξωτερική κουζίνα στον κήπο

υπαίθρια κουζίνα στον κήπο συμβουλές-κτίριο-σόμπα αερίου-πάγκος

Ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμόσετε την εξωτερική κουζίνα στον κήπο στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις σας είναι να την φτιάξετε μόνοι σας. Μειώνετε επίσης πολύ το κόστος. Η αυτόνομη κουζίνα αποτελείται από ένα βασικό πλαίσιο. Αυτό κλείνει με έναν πίσω τοίχο, η εμφάνιση του οποίου είναι άσχετη καθώς δεν είναι ορατή, με τα μπροστινά μέρη, δηλαδή τις ξεχωριστά επιλεγμένες πόρτες του ντουλαπιού και τα πλευρικά τοιχώματα. Στην κορυφή υπάρχει ένας όμορφος πάγκος εργασίας. Αυτό επιτρέπει ευχάριστη εργασία και θα πρέπει να προσφέρει επαρκή ελεύθερο χώρο. Είστε ευπρόσδεκτοι να σχεδιάσετε έναν πάγκο από πλακάκια. Είναι σημαντικό η επιφάνεια να είναι στιβαρή και αδιάβροχη. Μετά από όλα, η εξωτερική κουζίνα στον κήπο θα εκτεθεί σε όλους τους τύπους καιρού.

Τούβλο υπαίθρια κουζίνα στον κήπο

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-τούβλο-ιδέα-μαστορέματα-τοίχοι

Η αυτόνομη εξωτερική κουζίνα στον κήπο γίνεται ακόμα πιο στιβαρή αν την τοποθετήσετε επάνω σε τοίχο. Αντί για ξύλο ή κόντρα πλακέ, χρησιμοποιήστε απλά πέτρα ή τούβλα, ανάλογα με το γούστο σας. Η τοιχοποιία μπορεί να είναι δύσκολη για αρχάριους, αλλά μπορεί επίσης να γίνει από έναν τοιχοποιό. Μόνο τρεις πλευρές των ντουλαπιών είναι πλινθοδομημένες. Και πάλι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξύλο ή μέταλλο για τις πόρτες. Ωστόσο, το τελευταίο θα πρέπει να είναι χωρίς σκουριά. Ο χάλυβας είναι μια εξαιρετική παραλλαγή εδώ, η οποία φαίνεται επίσης πολύ μοντέρνα. Ο τρόπος που θα επιλέξετε να το φτιάξετε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ικανότητές σας και το στυλ που θέλετε να επιτύχετε. Το Teak είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό για εξωτερική χρήση γενικά. Είναι λίγο πιο ακριβό από άλλα είδη ξύλου. Ωστόσο, η επένδυση αξίζει τον κόπο, γιατί το ξύλο θα διαρκέσει μια ζωή.

Εξοπλισμός κουζίνας και αξεσουάρ

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-μοντέρνα-στενή-πέτρα-μονόχρωμη-ψυγείο-γυαλί

Όσο περισσότερες συσκευές έχει η εξωτερική κουζίνα στον κήπο, τόσο πιο εύκολο είναι να εργαστείτε εκεί. Το ψυγείο είναι απαραίτητο, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά μικρότερες συσκευές όπως μια καφετιέρα μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά, είναι απαραίτητη μια πηγή ενέργειας. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αέριο. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το εμφιαλωμένο αέριο και, κυρίως, ένα ψυγείο αερίου γίνονται μακροπρόθεσμα αρκετά ακριβά. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα ψυγεία αερίου δεν διαθέτουν χώρο κατάψυξης. Και τι αγωνία θα ήταν το καλοκαίρι και το καλοκαιρινό πάρτι χωρίς τα δροσιστικά, παγωμένα ροφήματα που παίρνετε χάρη στα παγάκια που παραλάβατε από την κατάψυξη, μεταξύ άλλων.

Χώρος αποθήκευσης

υπαίθρια κουζίνα στον κήπο κουβούκλιο-ιδέα-κολόνα-πέτρα

Για το λόγο αυτό, μια σύνδεση ρεύματος είναι πολύ σημαντική για την εξωτερική κουζίνα στον κήπο. Ωστόσο, το αέριο είναι μια υπέροχη ιδέα για τη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα. Η σχάρα μπορεί να λειτουργήσει και με γκάζι, εκτός αν προτιμάτε την παλιά καλή σχάρα με κάρβουνο. Πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε φούρνο στον κήπο. Εάν εξακολουθείτε να το εκτιμάτε, προτείνουμε έναν φούρνο πίτσας. Δεν μπορούν να παρασκευαστούν μόνο πίτσες. Μπορείτε επίσης να ψήσετε σπιτικά ψωμιά που έχουν ιδιαίτερη γεύση χάρη στον παραδοσιακό φούρνο. Εκτός από τη μεγάλη επιφάνεια εργασίας, άφθονος αποθηκευτικός χώρος και φυσικά αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης πολύ σημαντικοί. Όπως γνωρίζετε από την εσωτερική κουζίνα, δεν μπορεί ποτέ να υπάρχει αρκετός χώρος. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια προσφέρουν τη δυνατότητα αποθήκευσης ποτηριών, πιάτων και μαχαιροπίρουνων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρετε από μέσα προς τα έξω κάθε φορά. Αν θέλετε κάτι πιο πολυτελές, μπορείτε να ενσωματώσετε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών στην υπαίθρια κουζίνα στον κήπο.

Τοποθεσία

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-μαύρο-σχέδιο-κουκούλα-ψυγείο

Όπως μπορείτε να δείτε, η τοποθεσία θα πρέπει κυρίως να βασίζεται στο πού μπορείτε να πάρετε την καλύτερη δυνατή ισχύ. Η βεράντα είναι ίσως η πιο κατάλληλη για αυτό, επειδή είναι συνήθως ακριβώς δίπλα στο σπίτι. Αυτός είναι επίσης ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε νερό. Το χρειάζεστε για τον νεροχύτη, ο οποίος σίγουρα δεν πρέπει να λείπει στην υπαίθρια κουζίνα στον κήπο. Εάν δεν θέλετε να τοποθετήσετε έναν νέο σωλήνα νερού, χρησιμοποιήστε απλά τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου. Το plug-in σύστημα κάνει τη σύνδεση του παιδιού και έτσι εξοικονομεί κόστος για ανασκαφές και νέους σωλήνες. Επιπλέον, το νερό μπορεί να απενεργοποιηθεί τόσο γρήγορα και μπορείτε να αφαιρέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα ανά πάσα στιγμή για να ποτίσετε τον κήπο. Υπάρχουν δύο λύσεις που έχετε στη διάθεσή σας για τα λύματα: Είτε σκάβετε και συνδέετε το νεροχύτη στο υπόνομο του σπιτιού είτε απλά βάζετε έναν μεγαλύτερο κουβά στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη. Στη συνέχεια, απλώς πετάξτε το συσσωρευμένο νερό. Ο νεροχύτης στη νέα υπαίθρια κουζίνα στον κήπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για τον καθαρισμό των λαχανικών και των φρούτων που καλλιεργήσατε μόνοι σας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τη μεγάλη βόλτα μέσα και μπορείτε να ετοιμάσετε τις σαλάτες έξω και παρέα με τους καλεσμένους, αντί να απομονωθείτε μέσα.

Μέγεθος της κουζίνας

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-ξύλο-μέταλλο-έπιπλα-φανάρια-σχάρα-έμπνευση

Το μέγεθος της εξωτερικής κουζίνας στον κήπο εξαρτάται από το πόσο χώρο χρειάζεστε για να εργαστείτε και σε ποιες συσκευές σχεδιάζετε. Και αν έχετε πολύ ελεύθερο χώρο στον κήπο, θα πρέπει να τον αξιοποιήσετε. Μια κουζίνα σε σχήμα L είναι τέλεια όπως και σε εσωτερικούς χώρους, όχι μόνο αν θέλετε να χτίσετε την κουζίνα ελεύθερα στον κήπο, αλλά και σε περίπτωση που πρόκειται να βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Μια από τις πλευρές της κουζίνας μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα U μαζί με την πρόσοψη του σπιτιού. Ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματώσετε το ψυγείο και το νεροχύτη είναι σε αυτό το πόδι. Για να μπορέσετε να φιλοξενήσετε όλα τα σημαντικά και έτσι ώστε να μην υπάρχει έλλειψη χώρου, είναι καλύτερο να επιλέξετε μήκος τουλάχιστον τριών μέτρων και για τα δύο πόδια, με την προϋπόθεση ότι έχετε αρκετό χώρο. Οι ελεύθεροι χώροι της υπαίθριας κουζίνας στον κήπο που αποκτώνται με αυτόν τον τρόπο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή πάγκου, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να μπορούν να συζητούν υπέροχα μαζί σας ενώ μαγειρεύετε.

Το πάτωμα στην εξωτερική κουζίνα στον κήπο

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-πίτσα-φούρνος-κτίριο-τούβλα-τραπεζαρία-τραπέζι-ηλιακά πανιά

Το γνωρίζετε επίσης από την κουζίνα του σπιτιού: όσο και αν φροντίζετε όταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε καθόλου, τα πιτσιλίσματα λίπους δεν μπορούν να αποφευχθούν. Και μερικές φορές συμβαίνει επίσης να χτυπηθεί κάτι ή να χυθεί. Για το λόγο αυτό, η επιλογή του σωστού δαπέδου είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή των σωστών υλικών για την ίδια την κουζίνα.Επιλέξτε δάπεδα που καθαρίζονται εύκολα. Έξω υπάρχει επίσης κίνδυνος ολίσθησης! Όσο ελκυστικό και αν φαίνεται ένα δάπεδο από λεία φυσική πέτρα, δεν είναι πολύ κατάλληλο για την εξωτερική κουζίνα στον κήπο. Εάν εξακολουθείτε να εκτιμάτε τη φυσική πέτρα, επιλέξτε ένα μοντέλο με τραχιά επιφάνεια. Το πορσελάνινο σκεύος είναι επίσης πολύ κατάλληλο. Μπορείτε να επιλέξετε το κάλυμμα δαπέδου σε οποιοδήποτε χρώμα και να το προσαρμόσετε στην κουζίνα. Σήμερα η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη. Μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στην ποιότητα. Η επένδυση του δαπέδου θα πρέπει να είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες και το χειμώνα, έτσι ώστε η επένδυση να αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα.

Κινητή εξωτερική κουζίνα

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-κινούμενοι-αντίθετοι τροχοί-καρέκλες μπαρ

Μια κινητή εξωτερική κουζίνα στον κήπο είναι πρακτική και επίσης πιο συμπαγής και ως εκ τούτου υπέροχα κατάλληλη για μικρούς κήπους. Αυτά έχουν ρόδες και μπορούν να ρυθμιστούν με ευελιξία. Τελειώσατε με το μαγείρεμα ή; Κανένα πρόβλημα, απλά μετακινήστε την κουζίνα στην άκρη για να έχετε περισσότερο χώρο. Η εγγύηση προστασίας από τον ήλιο είναι επίσης ευκολότερη εδώ. Εάν δεν έχετε στέγη ή αν δεν επαρκεί για να σας προστατεύσει από τον ήλιο ακόμη και το καλοκαίρι όταν μαγειρεύετε σε εξωτερικούς χώρους, η συμπαγής, κινητή κουζίνα επιτρέπει την προστασία ακόμη και με μια συνηθισμένη ομπρέλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να επενδύσετε και σε στέγη.

Λύση εξοικονόμησης χώρου και στοιβασία

υπαίθρια κουζίνα στον κήπο ατσάλι-κινητό-σχάρα-μοντέρνο

Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κινητή εξωτερική κουζίνα στον κήπο μπορεί να νικήσει τη στατική κουζίνα. Ενώ το τελευταίο εκτίθεται σε υγρασία το χειμώνα και ως εκ τούτου πρέπει να καλύπτεται με προστατευτική μεμβράνη, το κινητό μπορεί να αποθηκευτεί υπέροχα. Μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο κιόσκι, στο υπόστεγο ή ακόμα και στο γκαράζ. Την άνοιξη, όταν έρθει η ώρα για το επόμενο μπάρμπεκιου ή το πρώτο υπαίθριο δείπνο, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και θα μοιάζει καινούργιο.

Φτιάξτε τη δική σας κινητή κουζίνα

υπαίθρια-κουζίνα-κήπος-ξύλο-κινητό-σερβίρισμα-τρόλεϊ-σόμπα-αέριο-μικρό

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια κινητή εξωτερική κουζίνα στον κήπο μόνοι σας και αυτό είναι ακόμη πιο εύκολο από ό, τι με τη μεγάλη. Μια γρήγορη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε καροτσάκια για το σκοπό αυτό. Αυτά έχουν ήδη τροχούς και έτοιμο πλαίσιο, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο εδώ. Στη συνέχεια, συνδέετε τα καροτσάκια σε έναν πάγκο εργασίας. Παρεμπιπτόντως, ο γρανίτης είναι πολύ κατάλληλος για εξωτερική χρήση. Μπορείτε να κλείσετε τα πλαίσια των καροτσιών με κόντρα πλακέ για να δημιουργήσετε ντουλάπια για αποθήκευση. Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να επανασχεδιάσετε τα καρότσια σερβιρίσματος εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τις ιδέες σας. Επιπλέον, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιήστε ακόμη και τρία τρόλεϊ εξυπηρέτησης που συνδέετε μεταξύ τους ώστε να μπορούν να περιστραφούν. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια κουζίνα σε σχήμα L ή U ανάλογα με τη διάθεσή σας ή ανάλογα με το χώρο και να την συνδυάσετε ξανά συμπαγή μετά τη χρήση. Κόψτε τρύπες στον πάγκο εργασίας για τη σόμπα και το νεροχύτη και έχετε τη συμπαγή, αυτο-φτιαγμένη εξωτερική κουζίνα σας στον κήπο.

πλεονεκτήματα

υπαίθριος-κουζίνα-κήπος-πολύτιμος-πέτρα-πάγκος-πέργκολα-νεροχύτης

Η εξωτερική κουζίνα στον κήπο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αφενός, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είστε μόνοι στην κουζίνα ενώ η υπόλοιπη οικογένεια ή οι καλεσμένοι μιλούν στον κήπο. Είστε σε καλή παρέα και αυτό κάνει την προετοιμασία και την προετοιμασία γευμάτων ακόμη πιο απολαυστική. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θα θέλατε να ετοιμάσετε κάτι άλλο με την ευκαιρία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα ως μικρό μπαρ και να ετοιμάσετε κοκτέιλ ή άλλα ποτά. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι χάρη στον αποθηκευτικό χώρο στην εξωτερική κουζίνα στον κήπο, όλα τα σκεύη όπως πιατικά και μαχαιροπίρουνα είναι κοντά. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει το στρώσιμο του τραπεζιού, αλλά και το τακτοποίηση μετά το δείπνο.