Σπίτι & κήπος

Μερικές συμβουλές για το πώς τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα περισσότερο

ανοιξιάτικο λιλά μπουκέτο νάρκισσους γυάλινα βάζα διακοσμημένα λουλούδια

Στις πολλές γιορτές του χρόνου, καθώς και στα γενέθλια, το σπίτι γεμίζει με μπουκέτα λουλούδια. Έτσι ώστε αυτά Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα περισσότερο μείνετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Η διάρκεια ζωής των λουλουδιών εξαρτάται από τον τύπο, την ποικιλία και πολλά άλλα πράγματα. Το στάδιο ανθοφορίας στο οποίο συλλέγονται καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, μερικά διακοσμητικά λουλούδια που έχουν μαζευτεί ως μπουμπούκια μπορούν να ανοίξουν αφού τα τοποθετήσετε σε ένα ποτήρι νερό. Αυτά τα λουλούδια περιλαμβάνουν τα γλαδιόλια, τις παπαρούνες, τα κρίνα, τις παιώνιες και άλλα. Άλλα, όπως τα χρυσάνθεμα με μεγάλα άνθη, τα πασχαλιά και άλλα, πρέπει να μαζεύονται όταν είναι ήδη ανθισμένα.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να μαζέψετε λουλούδια είναι νωρίς το πρωί, όταν τα λουλούδια, τα μπουμπούκια, τα φύλλα και οι μίσχοι είναι πιο φρέσκα, ή το βράδυ, όταν περιέχουν την περισσότερη σακχαρίνη. Σε συννεφιασμένες ημέρες, τα λουλούδια μπορούν να μαζευτούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Για να διασφαλίσετε ότι τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα περισσότερο, μην τα σκίζετε με τα γυμνά χέρια σας

Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα μακρύτερα ψαλίδια κομμένα στελέχη

Τα λουλούδια πρέπει να κοπούν με ένα κοφτερό μαχαίρι ακριβώς κάτω από τον άξονα του στελέχους. Εάν κοπούν με το χέρι, ο ιστός τους θα θρυμματιστεί, κάνοντας το στέλεχος πιο πιθανό να σαπίσει. Τα θρυμματισμένα στελέχη καταλαμβάνουν λιγότερο νερό, οπότε τα λουλούδια μαραίνονται πιο γρήγορα. Η κοπή στο στέλεχος πρέπει επίσης να είναι πάντα υπό γωνία. Ο λόγος για αυτό είναι ότι εάν απλά κοπεί, θα βρεθεί απευθείας στον πάτο του αγγείου και θα είναι πιο δύσκολο για αυτόν να απορροφήσει το νερό. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα κάτω φύλλα στο στέλεχος πριν βάλετε το λουλούδι στο βάζο έτσι ώστε να Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο διαμονή. Γιατί αν σαπίσουν τα φύλλα, τα στελέχη σαπίζουν επίσης γρηγορότερα και αυτό μειώνει τη διάρκεια ζωής του κομμένου λουλουδιού. Στην περίπτωση των χρυσάνθεμων και των τριαντάφυλλων, ωστόσο, τα φύλλα δεν αφαιρούνται επειδή αυτά τα λουλούδια απορροφούν επίσης το νερό μέσω των φύλλων. Η ζέρμπερα τοποθετείται μόνο σε λίγο νερό. Τα στελέχη των λουλουδιών δεν πρέπει να έχουν βάθος μεγαλύτερο από 5 εκατοστά στο νερό.

Για να φρεσκάρετε ένα μπάνιο έτσι ώστε τα κομμένα λουλούδια να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο

κομμένα λουλούδια συμβουλές μείνετε φρέσκα λευκά τριαντάφυλλα τραπέζι διακόσμηση κήπο

Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να φρεσκάρουν τα λουλούδια που έχουν ήδη μαραθεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να κόψετε το κάτω μέρος του στελέχους και να το βάλετε σε ζεστό νερό (90 έως 100 μοίρες) για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να τυλίξετε τα φύλλα και τα λουλούδια με χαρτί για να τα προστατέψετε από τους υδρατμούς. Με αυτόν τον τρόπο, τα κοτσάνια απορροφούν περισσότερο νερό από τα μη επεξεργασμένα, έτσι ώστε το Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο διαμονή. Εδώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φρεσκάρετε χρυσάνθεμα και ζέρμπερες. Το Forsythia και το λιλά, από την άλλη πλευρά, δεν τους αρέσει η θεραπεία με ζεστό νερό. Τα λουλούδια με πιο μαλακούς μίσχους, όπως τουλίπες, κρίνα της κοιλάδας, κυκλάμινο και νάρκισσους, μπορούν να ανανεωθούν γρήγορα αν βυθιστούν σε ζεστό νερό (25 μοίρες) μέχρι τα ίδια τα λουλούδια. Μετά από 6 έως 10 ώρες είναι και πάλι πιο φρέσκα. Οι μίσχοι των φυτών που εκκρίνουν έναν λευκό χυμό όταν κόβονται τοποθετούνται σε νερό στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου για λίγα λεπτά. Αυτό θα αποτρέψει το στέγνωμα του χυμού να φράξει το άνοιγμα του στελέχους. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να διατηρήσετε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα περισσότερο, ανανεώστε τα κοψίματα

κόκκινο γυάλινο βάζο γυάλινο βάζο σαλόνι κρέμας πολυθρόνας

Έτσι, το δικό σας Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο είναι σημαντικό να αλλάζετε νερό και να ανανεώνετε τις περικοπές καθημερινά. Αυτό είναι επίσης καλύτερο να γίνει υποβρύχια. Αυτό σημαίνει ότι κανένας αέρας δεν μπορεί να μπει στα δοχεία παροχής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα λουλούδια που εκκρίνουν ένα γλοιώδες υγρό που φράζει γρήγορα τα αγγεία. Αυτά περιλαμβάνουν τις ίριδες, τις παπαρούνες, τις τουλίπες, τα γαρίφαλα και άλλα. Ετσι ώστε Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα περισσότερο το νερό στο βάζο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

λευκό ranunculus γυάλινο βάζο τετράγωνο deco σπίτι  κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα πιο άκρα shabby chic μπουκέτο

Τα κομμένα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα ανθοδέσμη με ιδιαίτερη αίσθηση  κομμένα λουλούδια γυάλινο βάζο κρίνα κίτρινο πορτοκαλί ηλιόλουστη διάθεση

κομμένα λουλούδια ανοιξιάτικη κανάτα ranunculus λευκό ροζ

κομμένα λουλούδια φρέσκα πιο μακριά συμβουλές παιώνιες ανεμώνες ranunculus

κομμένα λουλούδια μένουν φρέσκα τριαντάφυλλα μπουκέτο μπάλα γυάλινο βάζο

κομμένα λουλούδια διακόσμηση σπίτι γυάλινο βάζο μπάλα πορτοκαλί τριαντάφυλλα  pringonies ροζ γυάλινο βάζο ξύλινο τραπέζι τραπεζαρίας κήπος

ανοιξιάτικο σπίτι προσκαλώ λιλά μπουκέτο μαύρο γυάλινο βάζο  διακοσμητικά διακοσμητικά λουλούδια μην ξεχάσετε τους υάκινθους

30 υπέροχες ιδέες μπαλκονιού για επίπλωση