Σπίτι & κήπος

Δημιουργήστε έναν όμορφο κήπο με πισίνα – ένα χαρακτηριστικό στον εξωτερικό χώρο

κήπος με πισίνα χώρο πισίνας-ιδέα-σιντριβάνι-φωτισμός

Για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα – το Κήπος με πισίνα! Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά και θέλετε να προσθέσετε μια εξωτερική πισίνα στον κήπο σας, σίγουρα θα έχετε πολλές ώρες απόλαυσης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και ενισχύει την ομορφιά του χώρου της πισίνας σας. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε έναν ωραίο χώρο για διασκέδαση στο ύπαιθρο και να προσθέσετε έτσι πολλή λάμψη και αίγλη στον κήπο σας.

Κήπος με πισίνα –  Πόσο κοντά στην πισίνα πρέπει να είναι τα φυτά?

κήπος με πισίνα νυχτερινή λάμπα-ιδέα-φυτό-οθόνη ιδιωτικότητας

Αυτό εξαρτάται κυρίως από το αν έχετε μια πραγματική πισίνα ή μια που προεξέχει πάνω από το έδαφος. Στη δεύτερη περίπτωση, θα μπορούσατε να έχετε διαφορετικά φυτά γύρω από την πισίνα. Εάν η πισίνα σας είναι στο έδαφος, είναι καλύτερο να μην φυτέψετε τίποτα πολύ κοντά στην άκρη της πισίνας, έτσι ώστε οι ρίζες των φυτών να μην βλάψουν την πισίνα.

Ειρηνική πισίνα στη μέση της πράσινης όασης

κήπος-με-πισίνα-πέργκολα-τζάκι-σχάρα-τραπεζαρία-χώρος-πέτρα

Εάν σχεδιάζετε τον κήπο σας λίγα μέτρα μακριά από την πισίνα σας, αυτό θα σας δώσει τον χώρο που χρειάζεστε για να καθίσετε κοντά στην πισίνα. Επιπλέον, το χλωριωμένο νερό στην πισίνα δεν θα βλάψει τα φυτά σας.

Ουράνιος κήπος με πισίνα – Πώς να νιώσετε προστατευμένοι από την πισίνα?

κήπος-με-πισίνα-μεγάλη-βίλα-υδρομασάζ-πέτρα-κεραμίδια-υπαίθρια

Εάν επιμένετε στην ιδιωτικότητά σας, θα συνιστούσαμε να δημιουργήσετε έναν προστατευτικό τοίχο γύρω από την περιοχή της πισίνας σας χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα φυτά, θάμνους, δέντρα που μπορείτε να αναπτύξετε στην εξωτερική άκρη. Είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα να χρησιμοποιήσετε πλάκες πλέγματος και να καλλιεργήσετε διάφορα αναρριχητικά. Τέτοιοι αειθαλείς τοίχοι φυλλώματος σας προσφέρουν την προστασία που θέλετε για την ιδιωτική σας ζωή αφενός και κάνουν τον κήπο σας υπέροχο και εντυπωσιακό αφετέρου.

Πέτρες γύρω από την πισίνα?

κήπος-με-πισίνα-τροπική-αίσθηση-πέτρες-γκαζόν-φοίνικες-βράχια

Οι λεγόμενοι βραχόκηποι είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλείς. Εάν θέλετε πραγματικά να σχεδιάσετε την αυλή σας διαφορετικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτήν την ιδέα και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Απλώς σημειώστε, πρέπει να τοποθετήσετε τις πέτρες αρκετά μακριά από την πισίνα, ώστε να έχετε αρκετό χώρο και καθίσματα γύρω από την πισίνα. Τα παχύφυτα μπορούν να φυτευτούν στο βραχόκηπο σας, θα προσθέσουν περισσότερο χρώμα και ενδιαφέρον εκεί.

Πρέπει να έχει φυτά σε διαφορετικά ύψη?

Εξωτική ατμόσφαιρα στον κήπο με τους καταρράκτες της πισίνας

Χρησιμοποιώντας φυτά διαφορετικού ύψους όχι μόνο κάνετε τον κήπο πιο ενδιαφέρον, αλλά με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε επίσης την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη φύτευση χαμηλότερων φυτών κοντά στην πισίνα και υψηλότερων πιο μακριά. Μπορείτε επίσης να έχετε φυτά διαφορετικού ύψους σε διαφορετικά μέρη του κήπου για μια δραματική εμφάνιση εκεί. Με διαφορετικά ύψη καθώς και διαφορετικά χρώματα και υφές φυτών δίνετε στον κήπο σας μια μοναδική εμφάνιση.

Εντυπωσιακός κήπος με νερό

Δημιουργήστε έναν όμορφο κήπο με μεγάλη πισίνα σκιά δέντρου βλάστησης

Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, μια πισίνα στον κήπο με πολλά λουλούδια, δέντρα και θάμνους θα κάνει τον χώρο σας εκεί ωραίο και άνετο. Και φυσικά πολύ πιο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει πραγματικά σωστός ή λάθος σχεδιασμός για τον κήπο σας αρκεί να σας αρέσει. Με όλα τα διαθέσιμα φυτά, θα μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, άρωμα και ομορφιά στον κήπο σας. Η επιλογή ενός πράσινου διαφράγματος είναι επίσης εξαιρετική, ο χώρος της πισίνας σας θα περιβάλλεται πάντα από πράσινο. Και η φύτευση χαμηλών φυτών πιο κοντά στην πισίνα θα προσθέσει διάσταση και βάθος στον κήπο σας. Η ανάμειξη λουλουδιών με έντονα χρώματα και πράσινων φυτών μπορεί να δημιουργήσει μια χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στον κήπο σας και γύρω από την πισίνα.

Τα χρώματα και τα αρώματα κάνουν την πισίνα έναν πραγματικό χώρο ευεξίας

Σύγχρονο τοπίο με πισίνα νερού

Και τέλος, αν μας επιτρέπετε μια τελευταία συμβουλή από τους συντάκτες: χρησιμοποιήστε φυτά διαφορετικών χρωμάτων στον κήπο σας με πισίνα. Αυτό θα είναι ένα ωραίο περιβάλλον για εσάς και την πισίνα σας. Διαφορετικά χρώματα και ποικιλία φυτών – αυτό σημαίνει μεγάλη ομορφιά στον χώρο της πισίνας σας, όπου μπορείτε επίσης να περάσετε υπέροχα. Αυτό θα είναι ένα ωραίο μέρος για να χαλαρώσετε και για εσάς. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση στον κήπο σας, καθώς και ακριβώς δίπλα στην πισίνα!

Η ομορφιά ενός κήπου με πισίνα

Ξύλινη ξαπλώστρα ξαπλώστρα με μαξιλάρι μαξιλάρι που κόβει γκαζόν

Κήπος με πισίνα και πέργκολα

Μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου πολυετή βότσαλα πισίνας

Νερόκηπος με τα κατάλληλα έπιπλα

Κατάφυτοι θάμνοι κήπου κατάλληλοι για είδη φυτών-σύστημα νερού

Εξωτική εξωτερική πισίνα

Μεσογειακό σχέδιο στον κήπο Σύγχρονο σύστημα νερού

Πισίνα στον κήπο με έναν καταρράκτη

Καλή ατμόσφαιρα στον κήπο και ήσυχος καταρράκτης από ξύλο

Συμμετρία σημαίνει ομορφιά

Κήπος με ιδέες σχεδιασμού πισίνας δάπεδο από τερακότα

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου-με πισίνα-ζεν ατμόσφαιρα

Τοπίο κήπο σκαλοπάτια πισίνα πράσινη όαση φυτών

Δημιουργία εξωτερικού χώρου με υδάτινο κήπο-παραδοσιακό στυλ

Κήπος με δέντρα ατμόσφαιρας με πλακάκια από τερακότα στην πισίνα

Τροπικός κήπος με αποτελεσματικές ιδέες νυχτερινού φωτισμού στην πισίνα