Σπίτι & κήπος

Συμβουλές και ιδέες σχεδιασμού για μικρούς κήπους – Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

μικροί κήποι βεράντα γκαζόν λουλούδια κρεβάτια έπιπλα μέταλλο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσατε και πρέπει να λάβετε υπόψη σχεδιάστε έναν μικρό κήπο. Μερικοί κηπουροί έχουν πολύ περιορισμένο χώρο για να εργαστούν: ένα μικρό γκαζόν στη μεγάλη πόλη, περιορισμένα κομμάτια ηλιακού φωτός ή ακόμα και ένα μπαλκόνι. Άλλοι έχουν περισσότερο χώρο, αλλά θα ήθελαν ακόμα μεγαλύτερο χώρο για να δημιουργήσουν παρτέρια και παρτέρια, για παράδειγμα. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να έχουν έναν κήπο, αλλά δεν έχουν το χρόνο ή την ενέργεια για να δουλέψουν λίγο περισσότερο από μερικά τετραγωνικά πόδια. Ανεξάρτητα από τα κίνητρά σας για να το θέλετε Για να σχεδιάσετε έναν κήπο σε μια μικρή περιοχή, υπάρχουν μια σειρά από άλλες εκτιμήσεις που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη. Σήμερα σας δίνουμε συμβουλές σχεδιασμού και Ιδέες για μικρούς κήπους, με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μικρό παράδεισο.

Συμβουλές και ιδέες για μικρούς κήπους

μικροί κήποι πισίνα τοίχο ξαπλώστρες φυτά αίθριο

Κατ ‘αρχάς, καθορίστε για ποιο σκοπό είναι ο κήπος

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσει κάθε κηπουρός, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, είναι «Για τι θα χρησιμοποιήσω τον κήπο μου;» Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μία ή δύο επιλογές: διακόσμηση ή φαγητό. Εκτός από την αισθητική και τις προσωπικές σας ανάγκες, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση επηρεάζεται επίσης από τον τύπο του εδάφους, για παράδειγμα έχετε ογκόλιθους στην περιοχή, δέντρα, αρκετό (ή πολύ) νερό κ.ο.κ..

Κάντε τους μικρούς κήπους όμορφους – Τα πλεονεκτήματα του μικρού κήπου

μικροί κήποι ιδέα ιδιωτικότητας οθόνη ξύλινο μονοπάτι κήπου υπερυψωμένο κρεβάτι

Μικροί κήποι έχουν μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Επειδή είναι μικρά, φυσικά, η απεικόνιση του κήπου κατά τη φάση του σχεδιασμού είναι ευκολότερη. Προφανώς, χρειάζονται λιγότερα φυτά εκεί για να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το μικρό μέγεθος διευκολύνει επίσης τον κηπουρό να εξοικειωθεί στενά με το χώρο και να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα παράσιτα και άλλα προβλήματα επίσης. Οι μικροί κήποι δεν είναι τόσο χρονοβόροι και πραγματικά χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να δουλέψουν.

Τα μειονεκτήματα του μικρού κήπου

Μικροί κήποι αντισταθμίζουν τον καταρράκτη μοντέρνο σχεδιασμό

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με τους μικρούς κήπους. Τείνουν να θεωρούνται ως μονάδα, τουλάχιστον σε διακοσμητικούς κήπους, υπάρχει λιγότερος χώρος για λάθη αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη εμφάνιση. Το μικρότερο μέγεθος σημαίνει επίσης λιγότερο χώρο για τα αγαπημένα σας φυτά και λιγότερο χώρο για τα φυτά που ταιριάζουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των χρωμάτων, του ύψους, της υφής και των διαστάσεων πρέπει να μελετηθεί πιο προσεκτικά. Ειδικά σε περιορισμένο χώρο, κάθε φυτό πρέπει να εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή να εκπληρώνει μια καλά καθορισμένη λειτουργία.

Μεγιστοποιήστε τα τετραγωνικά: όρια, σκιές και πυκνότητα

μικροί κήποι επένδυση τοίχου ξύλινα κεραμίδια πυξάρι μοντέρνα ιδέα

Στους διακοσμητικούς κήπους, τα σύνορα πρέπει να θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος του κήπου. Τα φυτά που κρέμονται πέρα ​​από τα σύνορα, καλύπτουν το έδαφος ή βρίσκονται ανάμεσα σε πλακόστρωτα, για παράδειγμα αναρριχώμενα φυτά, συμβάλλουν σε μια εξαιρετική επιπλέον εμφάνιση στον διακοσμητικό κήπο. Σας προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές στον σχεδιασμό του κήπου. Στους λαχανόκηπους, τα όρια είναι πιο λειτουργικά: συχνά λειτουργούν ως ρυθμιστικό ενάντια στα παράσιτα και συχνά αποτελούν χώρο για να επιτρέπεται το πότισμα των φυτικών ειδών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δημιουργία ενός κήπου σε ζαρντινιέρες τοποθετημένες σε τοίχο μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χώρο. Υπάρχει μια σειρά σχεδίων με κρεμαστές τσέπες, πτυσσόμενες ζαρντινιέρες ή υδρορροές που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα.

Μικρός παράδεισος στην πόλη

μικρός κήπος, γλάστρες, φυτά, καθιστικό

Πρέπει επίσης να υπολογίσουμε τη χρησιμοποιήσιμη περιοχή που φωτίζεται καλά από το φως του ήλιου. Εάν έχετε μικρότερη έκταση, τότε είναι καλύτερα να σκεφτείτε προσεκτικά τη φύτευση ψηλότερων φυτών και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε σωστά, ώστε να μην εμποδίζουν την πρόσβαση του ηλιακού φωτός στα μικρότερα φυτά. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να κάνετε βεράντα στον κήπο σας ή, στην περίπτωση μικροσκοπικών κήπων με μπαλκόνια, οι ζαρντινιέρες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν πολύ από αυτή την άποψη. Η περιοχή είναι η ίδια, αλλά κάθε κομμάτι πολύτιμου χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει ιδανικό ηλιακό φως.

Σχεδιάστε και επιπλώστε μια στενή βεράντα

στενή βεράντα πάγκος κήπου ξύλινο πέτρινο πάτωμα

Για τους μικρούς κήπους, πρέπει επίσης να σκεφτείτε την πυκνότητα των φυτών. Για να έχει πολλά φυτά σε μια μικρή περιοχή, ένας κηπουρός πρέπει να επιλέξει είδη που αλληλοσυμπληρώνονται καλά, όχι μόνο όσον αφορά την εμφάνιση, αλλά και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα του ηλιακού φωτός, επίσης με την τοποθέτηση μικρότερων, πιο ανεκτικών φυτών κάτω από τη μεγαλύτερη σκιά, για παράδειγμα. Αλλά επηρεάζει επίσης τα συστήματα άρδευσης και ύδρευσης στο έδαφος, τον έλεγχο παρασίτων και πολλά άλλα.

Εξωτερική κουζίνα και τραπεζαρία

μικρές βεράντες ιδέες σχεδιασμού κήπου ιδέες υπαίθρια κουζίνα

Ο επιτυχημένος σχεδιασμός ενός μικρού κήπου μπορεί να είναι μια πολύ ανταποδοτική εμπειρία για τον καθένα μας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα σαν ένα παζλ, δημιουργώντας έναν όμορφο μικρό κήπο μπορείτε να δείξετε τη δημιουργικότητά σας, μπορεί να είναι μια πραγματικά πνευματική δραστηριότητα. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ηρεμία στην εργασία με φυτά και ακόμη ανακαλύπτουν πνευματικά οφέλη στην κηπουρική. Και φυσικά ο ίδιος ο κήπος προσφέρει τη δική του ανταμοιβή για κάθε κηπουρό, αυτό είναι ένα μέρος για χαλάρωση που φέρνει επίσης μια πλούσια συγκομιδή. Ανεξάρτητα από τους προσωπικούς σας λόγους ή στόχους, ξεκινήστε με τις ιδέες που περιγράφονται εδώ, σχεδιάστε τον κήπο σας σε μια μικρή περιοχή ακολουθώντας τις εκτιμήσεις μας. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει πολύ. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία με αυτό!

Οθόνη απορρήτου για το καθιστικό

συμβουλές σχεδιασμού ιδέες μικροί κήποι προστασία της ιδιωτικής ζωής της πόλης

Και όπως συνηθίζεται σε εμάς, σας θέλουμε τελευταίους μια ειδική συμβουλή από τους συντάκτες ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ.

Σημειώστε επίσης το γεγονός ότι οι λαχανόκηποι και οι διακοσμητικοί κήποι δεν αλληλοαποκλείονται. Πολλά βότανα μπορούν να χρησιμεύσουν ως εκλεκτά καλύμματα εδάφους, ορισμένα λουλούδια είναι ιδανικά για την απομάκρυνση των παρασίτων και πολλά λαχανικά, πιπεριές για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ αισθητά. Κατά το σχεδιασμό ενός μικρού κήπου, λάβετε υπόψη τα γεγονότα ότι μπορεί να είναι τόσο ένας όμορφος διακοσμητικός κήπος όσο και μια μικρή εγκατάσταση παραγωγής.

  μεσογειακή βεράντα κήπο κληματαριά αναρρίχηση τριαντάφυλλο φράκτης πυξάρι

μικρή βεράντα πόλη κήπος ξύλινα έπιπλα τραπεζαρίας κισσός γλάστρες τοίχου

μικρές βεράντες κήπος πόλη δέντρο δοχείο ιδέες συμβουλές σχεδιασμού

μικρή βεράντα πόλη σφυρήλατο σίδερο εργοστάσια επίπλων ρομαντικό φωτισμό

μικρές συμβουλές σχεδιασμού κήπου ιδέες φυτά πεζοδρόμιο

μικρούς κήπους σχεδιαστικές συμβουλές ιδέες υψωμένο κρεβάτι πέτρινο πάτωμα

σχεδιασμός μικρής ομάδας καθισμάτων κήπου πέργκολα ηλιοπροστασία

σχεδιάστε μικρούς κήπους σχεδιαστικές συμβουλές ιδέες περιοχές

μικροί κήποι σχεδιαστικές συμβουλές πόλης ιδέες φυτά έπιπλα

μικροί κήποι σχεδιαστικές συμβουλές ιδέες θαλάσσιες ατάκες χαλίκια πέτρινες πλάκες

μικρούς κήπους σχεδιαστικές συμβουλές ιδέες ψηλά παρτέρια πάγκο τραπέζι κήπου

βεράντα μικρούς κήπους σχεδιαστικές συμβουλές διακοσμητικές ιδέες

σχεδιάστε μικρές ιδέες για κεραμίδια βεράντας κήπου