Σπίτι & κήπος

Φύτευση τουλίπας στον κήπο – ανοιξιάτικα λουλούδια τόσο πολύτιμα όσο ο χρυσός

φυτέψτε τουλίπες στον κήπο κίτρινα μοβ κόκκινα χρώματα

Όλοι γνωρίζουμε τις τουλίπες. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια φυτρώνουν στους κήπους, τις αυλές μας, τα πάρκα, τα θερμοκήπια, σε κάθε ήπειρο. Αυτό το θαυματουργό φυτό είναι πλέον κοινό σε όλο τον κόσμο. Αρχικά προέρχεται από την Περσία (τώρα Ιράν), στη συνέχεια πέρασε από την Τουρκία και ήρθε στην Ευρώπη μόλις τον δέκατο έκτο αιώνα. Οι πρώτες τουλίπες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία το 1593. Αν εσύ Φύτευση τουλίπας στον κήπο στη συνέχεια ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Φύτευση τουλίπας στον κήπο – ο ολλανδικός χρυσός

τουλίπες στον κήπο συμβουλές φύτευσης πληροφορίες ανοιξιάτικα λουλούδια

Οι Κάτω Χώρες ελέγχουν σήμερα περίπου το 80% της παγκόσμιας αγοράς τουλίπας. Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός είναι ότι οι τουλίπες έχουν γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας και μάλιστα έχουν προκαλέσει περιόδους κρίσης. Υπήρξαν στιγμές που η τιμή των βολβών ήταν συγκρίσιμη με αυτή του χρυσού.

Φύτευση τουλίπας στον κήπο – κομμένα λουλούδια στο μπουκέτο

τουλίπες στον κήπο φυτέψτε όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια βάζο

Υπάρχουν τουλίπες σε όλα τα χρώματα και σχήματα λουλουδιών. Έχουν διαφορετικά ύψη, αλλά μας γοητεύουν ακόμη και χωρίς τη μυρωδιά τους. Αυτά τα ανοιξιάτικα λουλούδια μας χαροποιούν πάντα, ανεξάρτητα από το αν ανθίζουν στον κήπο ή τα παίρνουμε σαν κομμένα λουλούδια σε μια ανθοδέσμη από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Για τους κηπουρούς και τους λάτρεις της τουλίπας, ακόμη και οι βολβοί είναι ένα υπέροχο δώρο, γιατί το εκτιμούν ιδιαίτερα.

τουλίπες στον κήπο φύτευση στο σπίτι απολαύστε κόκκινο βάζο

Αν εσύ Φύτευση τουλίπας στον κήπο επιλέξτε ένα καλά φωτισμένο μέρος με αρκετό ηλιακό φως και χωρίς σκιά. Το χώμα πρέπει να είναι πορώδες και καλά στραγγισμένο. Το καλύτερο βάθος τρεις φορές που θα ήταν τριπλάσιο από το μήκος του κονδύλου. Εάν τα φυτέψετε βαθύτερα, τα λουλούδια θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν αργότερα. Και ένα ακόμη σημαντικό πράγμα: πριν βάλετε τους βολβούς των τουλιπών στην τρύπα, θα πρέπει να γονιμοποιήσετε το χώμα εκεί με βιολογικό λίπασμα.

τουλίπες στον κήπο που φυτεύουν κόκκινα άσπρα φύλλα

Οι τουλίπες είναι πολυετή φυτά. Για να τα αποθηκεύσετε για την επόμενη άνοιξη αφού έχουν ξεθωριάσει, τα πράσινα μέρη του φυτού τους μπορούν να κοπούν. Οι βολβοί των τουλιπών αποθηκεύονται εύκολα το καλοκαίρι και έτσι αποθηκεύονται καλά για το επόμενο έτος. Εάν θέλετε να τα μεταμοσχεύσετε σε άλλη τοποθεσία, μπορείτε να τα πάρετε μακριά, να τα καθαρίσετε καλά και να τα αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, σκοτεινό δωμάτιο. Μπορείτε να τα φυτέψετε ξανά το επόμενο φθινόπωρο. Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση με την κηπουρική σας και πολύ χαρά με τις όμορφες τουλίπες στον κήπο σας!

φύτευση τουλίπες στην ιστορία συμβουλές κήπο

φυτέψτε τουλίπες στον κήπο κίτρινη κόκκινη άνοιξη