Σπίτι & κήπος

Συμβουλές για τον καθαρισμό των επίπλων κήπου – για να μπείτε σε φόρμα για την εξωτερική περίοδο

Καθαρισμός συμβουλές επίπλων κήπου-πτυσσόμενα-έπιπλα-λευκό-λάκα-πέργκολα

Με όμορφα έπιπλα κήπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον κήπο σας, στη βεράντα σας ή στο μπαλκόνι σας. Ανεξάρτητα από τι υλικό είναι κατασκευασμένα – ο άνεμος και ο καιρός αφήνουν το σημάδι τους σε όλα τα έπιπλα με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, εάν καθαρίζετε και φροντίζετε σωστά το σετ καθισμάτων σας μία φορά το χρόνο, θα αποδώσει και θα το απολαύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν το υλικό είναι τακτικά και καλά φροντισμένο, δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε περιβαλλοντικές επιδράσεις και δεν σας προκαλεί τόση δουλειά μακροπρόθεσμα. Θα σας δείξουμε πώς να καθαρίζετε, να συντηρείτε και να χτυπάτε τα έπιπλα κήπου σας.

Καθαρισμός ξύλινων επίπλων κήπου

Καθαρισμός επίπλων κήπου-ξύλο-τικ-συμβουλές-φροντίδα-σαπούνι

Ο τύπος ξύλου είναι δευτερεύουσας σημασίας για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από τα καλά κομμάτια, μπορείτε πρώτα να τρίψετε όλα τα ξύλινα έπιπλα κήπου προς την κατεύθυνση του κόκκου ξύλου με μια μαλακή βούρτσα και ένα ήπιο καθαριστικό. Είναι πολύ κατάλληλο για αυτό, για παράδειγμα σαπούνι γάλακτος διαλυμένο σε νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά τα έπιπλά σας και σκουπίστε τα. Για να απαλλαγείτε από επίμονες βρωμιές όπως περιττώματα πουλιών ή για να ανακτήσετε το αρχικό χρώμα του ξύλου, μπορείτε επίσης να προεπεξεργαστείτε το ξύλο με ένα λεπτό γυαλόχαρτο. Μια επακόλουθη σφράγιση με ένα υδατοαπωθητικό συντηρητικό ξύλου ή ένα καλά απορροφητικό λεκέ βοηθά στην προστασία του υλικού από τις ακτίνες του ήλιου, τη βρωμιά και την υγρασία.

Καθαρισμός πλαστικών επίπλων κήπου

κήπος-έπιπλα-πλαστικό-καθαρισμός-συμβουλές-βεράντα-διακοσμητικά-μαξιλάρια

Τα υλικά βιομηχανικής κατασκευής θεωρούνται πολύ εύκολα στη φροντίδα και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Παρ ‘όλα αυτά, τα πλαστικά έπιπλα κήπου σας μπορούν να γίνουν πιο επίμονα με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, τρίψτε το πρώτα με ένα μαλακό πινέλο. Μερικές φορές τα πλαστικά έχουν επίσης μια γκρίζα ομίχλη, την οποία δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζετε με λειαντικά. Η επιφάνεια των επίπλων θα μπορούσε να πάρει μικρές γρατζουνιές ως αποτέλεσμα, στις οποίες η βρωμιά κολλάει αργότερα ακόμη πιο γρήγορα και πιο πεισματικά. Τα καθαριστικά για όλες τις χρήσεις ή ξίδι είναι πιο κατάλληλα. Τα σκοτεινά σημεία μπορούν να αντιμετωπιστούν με μαγειρική σόδα. Απλά τρίψτε τη σκόνη με ένα υγρό πανί και αφήστε τη να δράσει για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Η πρακτική θεραπεία στο σπίτι διαλύει τη βρωμιά και φωτίζει ξανά τις σκοτεινές περιοχές.

Έπιπλα κήπου από συνθετικό ψάθινο – πολυρατάν

Συμβουλές καθαρισμού επίπλων κήπου-συνθετικό μπαστούνι-ψάθινο-νοικοκυριό-θεραπείες-χαλαρώστε-βρωμιά

Τα πλαστικά έπιπλα κήπου είναι συχνά κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι δημοφιλές λόγω των θετικών ιδιοτήτων του. Χαρακτηρίζεται από ακραίες καιρικές συνθήκες και αντοχή στη θερμότητα και εύκολη φροντίδα. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι σίγουρα λόγοι για τους οποίους αυτό το πλαστικό είναι το δεύτερο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Επιπλέον, τα έπιπλα κήπου από πολυπροπυλένιο μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, από απλά έως πρωτοποριακά έως ρετρό. Μπορείτε να βρείτε ασυνήθιστα σχέδια στο ηλεκτρονικό κατάστημα, για παράδειγμα αυτός ο πάροχος Σειρά.

Καθαρισμός μεταλλικών επίπλων κήπου

κήπος-έπιπλα-καθαρισμός μετάλλων-συμβουλές-γαλλικού στιλ-λευκό-βερνίκι

Τα έπιπλα κήπου από μέταλλο είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο, σίδερο ή χάλυβα. Εκτός από το αλουμίνιο, τείνουν να σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Για το λόγο αυτό, συνήθως παρέχονται με χρώμα, επίστρωση σε σκόνη ή διαφανές βερνίκι. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε επίμονα υπολείμματα σκουριάς ή μουχιάς, μπορείτε πρώτα να χρησιμοποιήσετε λεπτό σμυριδόχαρτο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε καλά τις πληγείσες περιοχές. Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε για τον επακόλουθο καθαρισμό των μεταλλικών επίπλων κήπου σας ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού. Στη συνέχεια, στεγνώστε καλά τα έπιπλα με ένα μαλακό πανί. Τώρα μπορείτε να αγγίξετε τους προ-επεξεργασμένους λεκέδες σκουριάς με βερνίκι ή νέο χρώμα και να τους αφήσετε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο κερί αυτοκινήτου με ένα πανί, για παράδειγμα, έτσι ώστε τα έπιπλα να μοιάζουν ξανά σαν καινούργια.

Καθαρισμός συμβουλές επίπλων κήπου-πάγκος-ξύλο-μέταλλο-βερνίκι

συμπέρασμα

Για να αποτρέψετε τα έπιπλα του κήπου σας πολύ γρήγορα, θα πρέπει να τα καλύψετε με μουσαμά όχι μόνο το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι, ή τουλάχιστον να τα βάλετε υπό προστασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά πριν τα καλύψετε. Αυτό εμποδίζει το σχηματισμό μούχλας και έτσι νέους λεκέδες. Εάν αφαιρείτε επίσης μικρές ποσότητες βρωμιάς τακτικά με απλά καθαριστικά, θα εξοικονομήσετε δραστικά και ακριβά μέτρα μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, κατά την αγορά, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα κήπου έχουν φινίρισμα επιφάνειας, για παράδειγμα κομμάτια από πλαστικό. Αυτό αποτρέπει τη γήρανσή τους και εξασφαλίζει ότι η βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί πιο εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, τα κομμάτια διατηρούν την όμορφη εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εικόνες: Pixabay.com CC0 Public Domain – hrohmann, FranciscoJG, MAKY_OREL, atave, Kaz