Σπίτι & κήπος

Φθηνό σχέδιο κήπου – συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη δημιουργία ενός κήπου

επιλέξτε προσιτή σχεδίαση κήπου, είδη φυτών με εύκολη φροντίδα

Η άνοιξη είναι σχεδόν προ των πυλών και ξεκινά η περίοδος κηπουρικής. Και ακόμα κι αν σας αρέσει να σκάβετε βαθιά στον κήπο, ίσως να μην θέλετε να σκάψετε βαθιά και στο πορτοφόλι σας. Αντί όμως να ονειρεύεστε τον κήπο των ονείρων σας κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, μάθετε πώς να φυτέψετε όμορφα λουλούδια χωρίς να σκάψετε βαθιά στην τσέπη σας. Για ενα φθηνό σχέδιο κήπου για παράδειγμα, φυτέψτε εκείνα τα φυτά που πεθαίνουν πριν από το χειμώνα και φυτρώσουν ξανά την άνοιξη.

Φθηνό σχέδιο κήπου: Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο με λίγα χρήματα

Φτηνές συμβουλές σχεδιασμού κήπου κηπουρικής με νεαρά φυτά σπόρων

  • Φτηνό σχέδιο κήπου με σπόρους και νεαρά φυτά.
  • Αυτό απαιτεί λίγη περισσότερη υπομονή, αλλά φυτέψτε σπόρους ή νεαρά φυτά. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά αργότερα γίνονται πιο σταθερά και το ριζικό τους σύστημα ισχυρότερο. Επιλέξτε, για παράδειγμα, ζίννια ή κατιφέδες. Βλασταίνουν και αναπτύσσονται γρήγορα.
  • Πολυετή και ποώδη φυτά για ένα ευνοϊκός σχεδιασμός κήπου: Ξεχάστε να ξαναφυτεύετε τον κήπο κάθε χρόνο και επιλέξτε πολυετή φυτά όπως η τουμπερόζα ή η παπαρούνα της Καλιφόρνιας.

Σπόροι φυτών σε γλάστρες-φύτευση φθηνό-σχέδιο κήπου

  • Θάμνοι μούρων – με θάμνους μούρων επενδύετε σωστά. Δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση και μετά από ένα ή δύο χρόνια θα δώσουν φρούτα, τα οποία θα μειώσουν τα έξοδα παντοπωλείου σας. Θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα από όσα ξοδέψατε αρχικά στον θάμνο.

Οπωροφόρα δέντρα που καλλιεργούν θάμνους μούρων συμβουλές για σχεδιασμό κήπου φθηνά

  • Για ενα φθηνό σχέδιο κήπου επιλέξτε φυτά που μπορείτε να μοιραστείτε
  • Κάντε υπομονή και εξοικονομήστε περιττά έξοδα επεκτείνοντας σταδιακά τον κήπο σας κάθε χρόνο. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε επιλέγοντας φυτά που μπορείτε να μοιράζεστε και να φυτεύετε κάθε χρόνο, όπως η ίριδα ή η ιαπωνική γενειάδα φιδιού.
  • Φυτά που απαιτούν λίγο νερό Επιλέξτε φυτά που απαιτούν λίγο νερό. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα σε λογαριασμούς. Η λεβάντα ανήκει σε τέτοια φυτά.

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου Κηπουρική φθηνή