Σπίτι & κήπος

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μπανιέρας με υδρομασάζ

Γυναίκα στο σπα ξενοδοχείο τζακούζι με υδρομασάζ

Πολλά υπέροχα πράγματα συμβαίνουν όταν βουτάς στο νερό. Χάνετε το 90% του βάρους σας σε μια στιγμή. Σας παρασύρει το νερό, σας ζεσταίνει και σας υπενθυμίζει να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας ανησυχεί. Όταν μπαίνετε σε ζεστό νερό, η κυκλοφορία του αίματος προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες αυξάνοντας ελαφρώς την αρτηριακή πίεση. Το αίμα ρέει πιο έντονα στις περιοχές του δέρματος που θερμαίνονται από το ζεστό νερό. Τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται έτσι ώστε η αρτηριακή πίεση να πέσει ξανά. Το ζεστό αίμα διεισδύει βαθύτερα στον ιστό κάτω από το δέρμα και τον τροφοδοτεί με περισσότερο οξυγόνο. Και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα Μπανιέρα υδρομασάζ. Όσο περισσότερα αιμοφόρα αγγεία επεκτείνονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση χαλάρωσης. Ακόμα και οι μύες, που πάντα αισθάνονται σφιγμένοι, χαλαρώνουν. Επειδή η θερμοκρασία διεισδύει όλο και πιο βαθιά, η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί στους 37,2 βαθμούς. Ο παλμός και η αναπνοή γίνονται γρηγορότερα, πράγμα που βοηθά στη διάσπαση των αποβλήτων του μεταβολισμού που έχουν συσσωρευτεί στον μυϊκό ιστό.

Τα οφέλη του μπάνιου με υδρομασάζ- χαλάρωση για τους μυς

Θεραπεία υδρομασάζ αποκατάστασης μυών

Τα πλεονεκτήματα του Μπανιέρα υδρομασάζ, από κάτω φέρνει χαλάρωση στο ζεστό νερό, είναι περισσότερο από σαφώς ορατά. Τα γαλακτικά οξέα συσσωρεύονται στους μυς κατά τη σωματική άσκηση. Το ζεστό νερό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον οδυνηρό ή κατεστραμμένο ιστό. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάκτησης και το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ διασπάται. Πολλοί γιατροί και φυσιοθεραπευτές συστήνουν τα πλεονεκτήματα της μπανιέρας με υδρομασάζ ή το ζεστό υδρομασάζ για εντατική θεραπεία αποκατάστασης. Το μπάνιο στο υδρομασάζ βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της κινητικότητας των μυών και στη βελτίωση της ελαστικότητάς τους. Οι χαλαρωμένοι μύες κινούνται πιο εύκολα, λιγότερο επώδυνα και χωρίς ένταση. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, φανταστείτε τι θα έκανε ένα υδρομασάζ σε υδρομασάζ στην αυλή σας μετά από μια κουραστική άσκηση ή μια αγχωτική μέρα στη δουλειά.

 Η θεραπεία με μπανιέρα με υδρομασάζ ανακουφίζει τον πόνο

Μασάζ σώματος-χαλάρωσης-στρογγυλής-μπανιέρας-υποβρύχιου

Οι ενδορφίνες είναι ένα φυσικό παυσίπονο για το σώμα. Το ζεστό νερό διεγείρει την απελευθέρωσή τους, το οποίο είναι επίσης ένα από τα οφέλη Μπανιέρα υδρομασάζ είναι. Όταν το σώμα βρίσκεται σε ζεστό νερό, τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα χαλαρώνουν. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη εισροή αίματος, το οποίο μεταφέρει περισσότερες ενδορφίνες και θρεπτικά συστατικά στα τραυματισμένα κύτταρα.

Γνωρίζατε ότι τα διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργούνται από βύθιση στο ζεστό νερό έχουν μεγάλη επίδραση στη ρινική συμφόρηση και βοηθούν να ανοίξουν ξανά οι αεραγωγοί γύρω από τη μύτη; Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας μπανιέρας με υδρομασάζ είναι ότι η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί. Εάν αυξηθεί στους 39,4 βαθμούς, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια τριπλασιάζεται. Οι περισσότεροι ιοί που προκαλούν γρίπη ή κρυολογήματα δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε θερμοκρασίες άνω των 38,6 μοίρες.

Σχεδιασμός φύσης

μοντέρνα-διακόσμηση-παράθυρο-θέα-βιβλία

Το σώμα είναι ένα δυναμικό ενεργειακό πεδίο. Η ενέργεια κυκλοφορεί σε όλο το σώμα και συνδέει κάθε μέρος με το σύνολο. Τα πέλματα των ποδιών είναι ένα τέλειο μικρογραφικό αντίγραφο του σώματος. Όλα τα όργανα, οι αδένες και άλλα συστήματα του σώματος συνδέονται με τα πέλματα των ποδιών. Ο λαιμός και η πλάτη χαλαρώνουν καλύτερα όταν κάνετε μασάζ στις σωστές περιοχές του ποδιού. Εάν διεγερθούν, τα υπόλοιπα πέλματα των ποδιών μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική κατάσταση της υγείας. Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας μπανιέρας με υδρομασάζ είναι ότι είναι δυνατή μια τέτοια διέγερση. Υπάρχουν υδρομασάζ που έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται τον φυσικό σχεδιασμό του ανθρώπινου σώματος μέσω της υδροδυναμικής. Επιπλέον, αποφεύγονται τα εξαρτήματα των σωλήνων, τα οποία σταματούν τη ροή του νερού. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αντλίες με λιγότερη ισχύ μπορούν να αποβάλλουν το νερό μέσω των ακροφυσίων με επαρκή πίεση. Με αυτόν τον τρόπο, εγγυάται μια τέλεια εισροή νερού για ένα βέλτιστο μασάζ στο λαιμό, την πλάτη και τα πέλματα των ποδιών. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα οφέλη του ζεστού νερού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ακόμα και πριν εφευρεθούν οι σύγχρονες υδρομασάζ, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις φυσικές πηγές ζεστού νερού για να ανακουφίσουν τον πόνο και την ένταση. Οι τεχνολογίες των σημερινών μπανιέρων υδρομασάζ προσφέρουν συγκεκριμένα, θεραπευτικά οφέλη. Οι θεραπευτικοί πίδακες νερού και οι φυσαλίδες αέρα που προέρχονται από τα ενσωματωμένα ακροφύσια μπορούν να συγκεντρωθούν στα απαραίτητα μέρη του σώματος. Γνωστά και ως σημεία πίεσης ή σημεία μασάζ, αυτά τα μέρη, όταν κάνουν σωστό μασάζ, μπορούν να ανακουφίσουν ή να καταστείλουν τον πόνο εντελώς, κάτι που είναι επίσης ένα από τα πολύτιμα οφέλη του υδρομασάζ.

Ιδανικό για την αϋπνία

Hydromassage Woman Relax Water Pressure

Το ζεστό νερό που αναβλύζει μειώνει το άγχος και συμβάλλει στην καλύτερη χαλάρωση και καλύτερο ύπνο. Ο ύπνος βαθαίνει όταν πέσει η θερμοκρασία του σώματος. Οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία να επωφεληθούν από το μπάνιο με υδρομασάζ και να μουλιάσουν σε μια μπανιέρα υδρομασάζ για 15 λεπτά σε θερμοκρασία μεταξύ 36 και 38 βαθμών πριν πάτε για ύπνο.

Το βάρος μειώνεται επίσης

Διακοπές-ζευγάρι-βουνά-υδρομασάζ-τζακούζι

Όταν ξαπλώνετε στο ζεστό, αχνιστό νερό του υδρομασάζ, οι χτύποι της καρδιάς σας αυξάνονται ενώ η αρτηριακή σας πίεση μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τον ταχύτερο καρδιακό ρυθμό χωρίς να καταπονήσετε την καρδιά σας. Η υδροθεραπεία διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες και το δέρμα χαλαρώνουν ταυτόχρονα. Ισχυρίζεται επίσης ότι η συχνή χρήση του Οφέλη από μπανιέρα υδρομασάζ και πιο συγκεκριμένα υδρομασάζ που μειώνει το βάρος και την κυτταρίτιδα. Ως εναλλακτική λύση στην έντονη άσκηση στο γυμναστήριο, μπορείτε απλά να ξαπλώσετε στο σπίτι στο υδρομασάζ σας και για καλύτερη εμφάνιση του σώματός σας, καθώς και να μειώσετε την κατακράτηση υγρών στο σώμα και να ανακουφίσετε το πρήξιμο.

Ανακούφιση από το άγχος

Φρουτιέρα-μπανιέρα-υδρομασάζ-ανθίζει-στο-νερό-χαλάρωση

Το άγχος είναι αναπόφευκτο μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους ανθρώπους. Η καρδιά λειτουργεί πιο πρόθυμα υπό πίεση και πρέπει να ασκείται περισσότερο, η αναπνοή γίνεται γρηγορότερη και ταυτόχρονα πιο ρηχή και η πέψη επιβραδύνεται. Σε γενικές γραμμές, το άγχος επηρεάζει αρνητικά σχεδόν όλες τις διαδικασίες στο σώμα. Τα οφέλη του υδρομασάζ μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε το άγχος.

 Η ενότητα βελτιώνεται

Party Mood LCD Champagne Circle Friends

Ένα υδρομασάζ μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας στο πιο δημοφιλές μέρος για πάρτι. Επωφεληθείτε από την μπανιέρα υδρομασάζ και κάντε κάθε συνάντηση μια ευχάριστη στιγμή μέσα στα κύματα και τον αφρό στη δική σας υδρομασάζ. Μιλήστε με τους φίλους σας το καλοκαίρι μετά το μπάρμπεκιου ή χαλαρώστε μαζί τους στο ζεστό, αχνιστό νερό το χειμώνα. Μπορείτε να απολαύσετε το δικό σας ευεργετικό υδρομασάζ με λειτουργία υδρομασάζ όλο το χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Με την οικογένεια

Υπαίθριο οικογενειακό παιδικό υδρομασάζ

Ο χρόνος που περνάτε με την οικογένειά σας στην μπανιέρα υδρομασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε και να ενισχύσετε τις οικογενειακές σχέσεις και την ομαδικότητα μεταξύ εσάς και των αγαπημένων σας προσώπων. Μόλις βρεθείτε στο ζεστό νερό, οι συζητήσεις θα είναι ήρεμες και χωρίς διακοπή. Επωφεληθείτε από το υδρομασάζ και τα υγιή υδρομασάζ παρέα με τους ανθρώπους που αγαπάτε περισσότερο. Και ποια καλύτερη εναλλακτική λύση στην τηλεόραση;?

ειδύλλιο

Ξύλινοι τοίχοι-ποτήρια σαμπάνιας-μπανιέρα υδρομασάζ

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι δεν έχετε αρκετό ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας; Στη σημερινή αγχωτική καθημερινότητα, είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εμπλουτίσουμε τη σχέση. Αλλά μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας το δικό σας προσωπικό καταφύγιο. Ο περιορισμένος χώρος στη μπανιέρα υδρομασάζ, που σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πλεονεκτήματα ενός λουτρού υδρομασάζ, εξασφαλίζει ότι θα έχετε την πλήρη προσοχή του συντρόφου σας, μακριά από τα ενοχλητικά πράγματα της καθημερινής ζωής. Η χαλάρωση, καθώς και η ευχαρίστηση να περνάτε τον χρόνο σας μαζί στο ζεστό, αχνιστό νερό, κάνει τις σπίθες να πετούν ξανά σε κάθε σχέση. Η αγορά υδρομασάζ από ένα ζευγάρι θα είναι πηγή ευχαρίστησης για τα επόμενα χρόνια.

Μειονεκτήματα μιας μπανιέρας με υδρομασάζ

Έπιπλα-μπάνιο-υδρομασάζ-θέα στο παράθυρο-καφέ-κεραμίδια

Απαιτείται τακτική απολύμανση και συντήρηση

Εάν θέλετε να απολαύσετε την μπανιέρα υδρομασάζ σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει επίσης να τη φροντίσετε. Η φροντίδα και η απολύμανση του νερού είναι πολύ σημαντικά. Όπως και στις πισίνες, το νερό πρέπει να καθαρίζεται και να αποστειρώνεται. Το ευχάριστο ζεστό νερό του υδρομασάζ προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης για βακτήρια και μικρόβια. Αυτά σχηματίζονται κυρίως στο εσωτερικό σύστημα της δίνης. Με τη σωστή μέθοδο, δεν εξασφαλίζετε μόνο την απαραίτητη υγιεινή, αλλά και απεριόριστη λειτουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυσάρεστες μυρωδιές, το ασβέστη, το λίπος, το σαπούνι και οι λεκέδες λαδιού μπορούν να αφαιρεθούν από την μπανιέρα υδρομασάζ. Βασικά, ο ενσωματωμένος οζονιστής και η λάμπα UV υποστηρίζουν τη διαδικασία απολύμανσης.

καφέ-ας-λουλούδι-γλάστρα-πλαστικό-υδρομασάζ

Μετά από κάθε μπάνιο, η επιφάνεια του λουτρού πρέπει να ξεπλένεται με νερό και στη συνέχεια να σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Τα φίλτρα πρέπει να ξεπλένονται με την κεφαλή ντους μία φορά την εβδομάδα. Οι σωλήνες πρέπει επίσης να καθαρίζονται τακτικά. Ευτυχώς, υπάρχουν μπανιέρες με υδρομασάζ με εσωτερικό αυτόματο σύστημα καθαρισμού. Είναι καλύτερο να μάθετε ποιο καθαριστικό είναι πιο κατάλληλο για τη δική σας μπανιέρα. Είναι σημαντικό να το καθαρίσετε σωστά για να αποφύγετε ζημιές.

Οι μπανιέρες με υδρομασάζ είναι θορυβώδεις

Φυσικά, εάν πρόκειται να φουσκώσει το νερό, πρέπει να τεθεί σε κίνηση από έναν κινητήρα. Ωστόσο, οι αντλίες στο υδρομασάζ μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστο θόρυβο. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το μοντέλο. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές λειτουργίες και, ανάλογα με τις ρυθμίσεις, η μπανιέρα μπορεί να λειτουργεί άλλοτε πιο δυνατά και άλλοτε πιο αθόρυβα. Φυσικά, ο καθένας πρέπει να καθορίσει μόνος του εάν σας ενοχλεί και σε ποια ένταση.

στρογγυλή μπανιέρα-μπανιέρα-τζακούζι-κρεβάτι-LCD

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και υψηλότερη κατανάλωση νερού

Ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να διευκρινιστεί πριν αγοράσετε ένα υδρομασάζ είναι το ζήτημα της κατανάλωσης ενέργειας. Γενικά, ο κατασκευαστής παρέχει επίσης έγγραφα στα οποία μπορείτε να διαβάσετε πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh. Ωστόσο, σημαντικοί παράγοντες για τον υπολογισμό του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας είναι η ένταση χρήσης, η διάρκεια χρήσης, το νερό και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Η αντλία κυκλοφορίας διατηρεί πάντα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία και ενεργοποιεί το φιλτράρισμα ταυτόχρονα. Για να μην κρυώσει πολύ γρήγορα το γεμάτο νερό, το λουτρό υδρομασάζ συνήθως έχει επίσης ενσωματωμένο θερμαντήρα. Η θέρμανση σε μικρότερους χρόνους λειτουργίας απαιτεί περισσότερη ενέργεια από μια σταθερή θερμοκρασία νερού. Μπορείτε επομένως να εξοικονομήσετε κατανάλωση ενέργειας αγοράζοντας ένα καλά μονωμένο υδρομασάζ.

Η αντλία κυκλοφορίας, η θέρμανση και οι αντλίες μασάζ καταναλώνουν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι, ένας μεσαίου μεγέθους υδρομασάζ με όγκο 1200 λίτρα απαιτεί περίπου 6-8 kW ισχύος. Οι αντλίες θέρμανσης και κινητήρα μόνο είναι άνω των 4 kW. Οι μικρότερες υδρομασάζ είναι φθηνότερες όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, καθώς πρέπει να θερμαίνεται λιγότερο νερό.

Εξοδα ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Εκτός από το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει επίσης να προστεθεί το κόστος αναλωσίμων και εξαρτημάτων φθοράς. Για παράδειγμα, αντικατάσταση φίλτρου φυσίγγιας, μαξιλαριού, συσκευής όζοντος, κάλυμμα μόνωσης και πιθανές επισκευές μετά την έναρξη της εγγύησης.

 συμπέρασμα

Από τη μία πλευρά, μια μπανιέρα με υδρομασάζ υπόσχεται πολλή ευεξία και χαλάρωση. Από την άλλη πλευρά, το πρόσθετο κόστος και η προσπάθεια καθαρισμού δεν πρέπει να αγνοηθούν.