Σπίτι & κήπος

Φύτευση λουλουδιών το καλοκαίρι – τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τα φροντίζετε

Λουλούδια φυτά πετούνια τρυφερές συμβουλές ιδέες φροντίδα

Ένας πολύχρωμος, αρωματικός κήπος μοιάζει με μια αναζωογονητική όαση στη μέση των θερμαινόμενων κτιρίων το καυτό καλοκαίρι. Με την προϋπόθεση ότι το φροντίζουμε, ο κήπος μπορεί να μετατραπεί σε ένα τέλειο καταφύγιο από τη ζέστη. Για να σας βοηθήσουμε με την κηπουρική σας, έχουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε όταν φροντίζετε τον κήπο σας το καλοκαίρι φυτεύω λουλούδια. Φροντίστε καλά τον κήπο σας και θα σας ευχαριστήσει με την υπέροχη εμφάνιση λουλουδιών.

Φύτευση λουλουδιών το καλοκαίρι – πότισμα

γεράνι όμορφη λεπτή ροζ λουλούδια καλοκαιρινή διάθεση

Όπως και εμείς οι άνθρωποι, ο κήπος χρειάζεται περισσότερο νερό το καλοκαίρι. Σε αντίθεση με το χειμώνα, ο κήπος πρέπει να ποτίζεται άφθονα το καλοκαίρι. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτό αποτρέπει το νερό να εξατμιστεί πολύ γρήγορα και τα λουλούδια και τα φυτά να παραμείνουν διψασμένα.

Εκτός από το πότισμα των ριζών, ποτίστε τα φύλλα και τα άνθη για να καθαρίσετε τυχόν συσσωρευμένη σκόνη και να βελτιώσετε τη φωτοσύνθεση. Χρησιμοποιήστε τον σωλήνα κήπου αρκετές φορές την εβδομάδα αντί για το ποτιστήρι και παρατείνετε το χρόνο ποτίσματος.

Κρεμαστά και πρόσφατα φυτεμένα φυτά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από το στέγνωμα. Δώστε τους λοιπόν μεγαλύτερη προσοχή. Για καθημερινό πότισμα, χρησιμοποιήστε μπαγιάτικο νερό (εκτός αν περιγράφεται διαφορετικά για το εν λόγω φυτό) γιατί είναι πιο υγιεινό για τα λουλούδια σας. Εάν χρησιμοποιείτε κρύο νερό από τη βρύση, υπάρχει κίνδυνος να αγχωθούν τα φυτά, ας το πούμε, λόγω των ξαφνικών διαφορών θερμοκρασίας.

Ωστόσο, προσέξτε να μην το παρακάνετε με τη συντήρηση και μην πνίξετε τα φυτά. Έτσι είναι φυτεύω λουλούδια σωστός.

Φύτευση λουλουδιών το καλοκαίρι – η γη

Λουλούδια φυτά όμορφη θέα βουνά φύση κοσμήματα καλάθι

Εκτός από το συχνά πότισμα, ο ανθισμένος κήπος χρειάζεται επίσης τακτική λίπανση το καλοκαίρι. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το φυτό αντλεί περισσότερα άλατα από το έδαφος, οπότε πρέπει να λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα θρεπτικών συστατικών πιο συχνά. Με αυτόν τον τρόπο, τα λουλούδια και τα φυτά θα γίνουν ισχυρότερα και αντέχουν καλύτερα στη θερμότητα.

Το καλοκαίρι, το χώμα πρέπει επίσης να είναι πιο χαλαρό. Ωστόσο, προσέξτε να μην καταστρέψετε τις ρίζες όταν χαλαρώσετε. Σε ορισμένα φυτά, οι ρίζες βρίσκονται στο ανώτερο στρώμα της γης. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το καλοκαίρι ή τον κήπο, τον φοιτητικό λουλούδι και την ίριδα.

Το καλοκαίρι φυτεύω λουλούδια – παράσιτα

Τα περισσότερα ζώα και έντομα εμφανίζονται το καλοκαίρι. Θα δείτε εύκολα θηράματα στον κήπο σας. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι αφίδες, οι οποίες οφείλονται συχνά στον ξηρό αέρα που είναι χαρακτηριστικός του καλοκαιριού. Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον κήπο σας. Προσβάλλουν όλα τα μέρη του φυτού, κάνουν τα φύλλα κολλώδη, προκαλούν μούχλα και δεν φοβούνται τόσο εύκολα.

Φύτευση λουλουδιών το καλοκαίρι – πώς να ελέγξετε τις αφίδες?

ανθοστόλι πολύχρωμο πολύχρωμο καλής διάθεσης ήλιος κήπου

Εάν εμφανίσατε πρόσφατα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βυθίσετε το φυτό σε κρύο νερό. Εάν διαπιστώσατε αργότερα ότι το φυτό ήταν μολυσμένο με αφίδες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε θεραπείες αφίδων. Σημειώστε ότι πρέπει να είστε καλά ενημερωμένοι για τα συγκεκριμένα παράσιτα πριν αρχίσετε να τα ελέγχετε. Γιατί υπάρχουν και έντομα ωφέλιμα για τα λουλούδια σας. Μην βιαστείτε λοιπόν να το παλέψετε.

Το καλοκαίρι φυτεύω λουλούδια – Περισσότερες συμβουλές:

  • Αφαιρέστε τα νεκρά λουλούδια, ώστε τα νέα να μεγαλώσουν γρηγορότερα.
  • Η καταπολέμηση των ζιζανίων είναι επίσης μέρος του καλοκαιριού. Αυτό είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί μετά από βροχή.
  • Βάλτε το καουτσούκ, το δράκο, τα ροδόδεντρα, τους φοίνικες και τα φυτά εσπεριδοειδών σας έξω.
  • Μην ξεχάσετε να γυρίζετε τα κρεμαστά φυτά τακτικά, έτσι ώστε ο ήλιος να φτάνει σε όλα τα μέρη.
  • Υποστηρίξτε τα λιγότερο ισχυρά φυτά συνδέοντας τους μίσχους σε ένα πιο ανθεκτικό και μακρύτερο ραβδί.
  • Το καλοκαίρι μπορείτε να ξεκινήσετε με τη διάδοση των φθινοπωρινών λουλουδιών.

Φύτευση λουλουδιών το καλοκαίρι: ποια λουλούδια είναι καλύτερα?

πορτοκαλι ομορφα ροζ λουλουδια τέλεια διακόσμηση κήπου

Εδώ είναι μερικά λουλούδια που είναι πιο κοινά στον κήπο και αγαπούν το καλοκαίρι και τις ιδιοτροπίες του.

Το καλοκαίρι φυτεύω λουλούδια: Τα ανθοφόρα πουρέ

Με τα φωτεινά και φωτεινά χρώματα, αυτό το λουλούδι φέρνει μια καλή διάθεση στον κήπο σας. Λατρεύει το δυνατό ηλιακό φως και είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό το φυτό δεν πρέπει να ποτίζεται πολύ συχνά για να μην πνιγεί. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι και σπάνια προσβάλλεται από παράσιτα.

καλάθια κοσμημάτων αγαπημένες πεταλούδες λουλουδιών χρειάζονται λιγότερο φως και μερική σκιά

Το καλάθι κοσμημάτων

Αυτό είναι το αγαπημένο λουλούδι των πεταλούδων. Προτιμά λιγότερο φως και μερική σκιά και δεν έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το χώμα. Το διακοσμητικό καλάθι ποτίζεται 2-3 φορές την εβδομάδα και είναι ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς.

φωτεινά χρώματα θερμαίνουν πολύ νερό διαφορετική φροντίδα

Το πελαργόνιο

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός λόγω των έντονων χρωμάτων του. Αυτό το λουλούδι αγαπά τη ζεστασιά, το άφθονο νερό και το καλά γονιμοποιημένο χώμα. Δυστυχώς, όμως, συχνά επιτίθεται από παράσιτα. Το γεράνι μπορεί να διακοσμήσει το σπίτι σας όλο το χρόνο. Τις άλλες εποχές, όμως, χρειάζεται διαφορετική φροντίδα.

ηλιόλουστο μέρος δεν φροντίζει πολύ καλλυντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα

Ο κατιφές

Νιώθει άνετα σε ζεστά και ηλιόλουστα μέρη και δεν χρειάζεται μεγάλη συντήρηση. Ο κατιφές είναι γνωστός για τις καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα μαραμένα λουλούδια πρέπει να αφαιρούνται τακτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ανθίσει σε πλήρη λαμπρότητα. Είναι μαγνήτης για παράσιτα και ζιζάνια.

πετούνια λευκό άγριο όμορφο άρωμα χρειάζεται φροντίδα

Η πετούνια

Η πετούνια είναι ένα λεπτό λουλούδι που του αρέσουν τα φωτεινά μέρη και το καλά γονιμοποιημένο χώμα. Πρέπει να ποτίζεται τακτικά και άφθονα, αλλά το νερό πρέπει να είναι φρέσκο. Αυτό το λουλούδι πρέπει επίσης να προστατεύεται από ρεύματα.

    Λουλούδια φυτά κατιφέ κίτρινο χρώμα κατάλληλο για το καλοκαίρι