Σπίτι & κήπος

Ένας μικρός κήπος πολλαπλών επιπέδων στην Καλιφόρνια

Ένας μικρός κήπος-πίσω αυλή-τζάκι-ιδιωτικότητα-οθόνη-ξύλινα πάνελ

Ένας ευρύχωρος εξωτερικός χώρος προσφέρει αναμφίβολα πολλές διαφορετικές και ευφάνταστες επιλογές σχεδίασης. Ένας μικρός κήπος, από την άλλη πλευρά, δεν αφήνει τόσες πολλές επιλογές ανοιχτές, αλλά μπορεί επίσης να σχεδιαστεί με παιχνιδιάρικο τρόπο, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις και οι ανάγκες του ιδιοκτήτη του κήπου. Ο καλά μελετημένος σχεδιασμός κήπου με σαφή και απλή δομή εγγυάται βέλτιστο σχεδιασμό κήπου. Οι ιδιοκτήτες ενός μικρού τμήματος του κήπου έχουν βασιστεί στην επαγγελματική εμπειρία του SEED Studio και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Ένας άνετος χώρος καθιστικού, ένα τζάκι με καθίσματα και υπερυψωμένα κρεβάτια για μικρά και μεγάλα φυτά είναι αρμονικά σχεδιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο σε μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα. Παρέχεται επίσης μια οθόνη απορρήτου και έτσι μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσω της διακόσμησης του κήπου και του ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Ένας μικρός κήπος στην Καλιφόρνια

Ένας μικρός έπιπλα εξωτερικού χώρου με καναπέ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που πέτυχαν οι τοπιογράφοι με αυτό το μικρό μέρος του κήπου. Σχεδίασαν τη μικροσκοπική αυλή με έναν αναβαθμισμένο τρόπο, χωρίζοντάς την σε αρκετές περιοχές. Αυτό δημιουργεί διαφορετικά λειτουργικά δωμάτια και υπάρχει χώρος για καθιστικό και ψήσιμο στη σχάρα καθώς και για μεγάλα φυτά. Αυτά διαχωρίζονται οπτικά το ένα από το άλλο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο. Μικρά φυτά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν έμφαση και ολοκληρώνουν τον άνετο σχεδιασμό του κήπου.

Ένας μικρός κήπος με πολλά επίπεδα

Ένα μικρό κήπο έπιπλα εξωτερικού χώρου ξύλινο άγαλμα του Βούδα

Δεδομένου ότι είναι μια αυλή μεταξύ των σπιτιών, μια οθόνη απορρήτου από όλες τις πλευρές είναι απαραίτητη. Αυτή η λειτουργία εκπληρώνεται από τα ξύλινα πάνελ, τα οποία προστατεύουν βέλτιστα την ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα έχουν φυσική εμφάνιση. Τα ψηλά φυτά μπαμπού φέρνουν μια φρέσκια νότα. Ο συνδυασμός μικρών και μεγάλων θάμνων, καλλωπιστικών χόρτων, παχύφυτων και άλλων φυτών με εύκολη φροντίδα προσδίδουν στον σχεδιασμό του κήπου έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Τα φυτά σε γλάστρες και οι διακοσμήσεις κήπου συμπληρώνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα. Για αυτά, ωστόσο, το γεμάτο καθιστικό με άνετα μαξιλάρια είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Ένας μικρός κήπος με τζάκι και άνετο καθιστικό

Ένας μικρός κήπος-χαλίκι-κήπος-φυτά που αγαπούν την ξηρασία

Ο άνετος χώρος καθιστικού έχει σχεδιαστεί σε ένα ξύλινο κατάστρωμα με ωραίο, ζεστό χρώμα και περιβάλλεται από φυτά. Το χαμηλότερο επίπεδο καλύπτεται από βότσαλα και μερικά πλακάκια από σκυρόδεμα υποδεικνύουν το δρόμο προς το καθιστικό. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχει ένα πυρίμαχο μπολ από ατσάλι Corten με τέσσερα καθίσματα από κορμούς δέντρων. Το χαλίκι ή το πέτρινο πάτωμα είναι βασικά η καλύτερη επιφάνεια για εξωτερικό τζάκι ή τζάκι. Η ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργεί όχι μόνο τη φωτιά που τρίζει, αλλά και τα ρομαντικά νεράιδα και τα φανάρια.

ένα-μικρό-κήπο-χαλίκι-τζάκι-ξύλινο κατάστρωμα

Ο σχεδιασμός με ταράτσα στον κήπο είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και λειτουργικός σε μικρούς κήπους. Πολλαπλά επίπεδα δημιουργούν έναν οπτικό αντίκτυπο για τη γενναιοδωρία. Οι μικρές περιοχές λειτουργούν παρόμοια με τα δωμάτια στο εσωτερικό και σίγουρα θα βρουν περισσότερη χρήση από έναν τεράστιο χλοοτάπητα. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να σχεδιαστούν αισθητικά και, όπως εδώ, ο χώρος μπάρμπεκιου μπορεί να διαχωριστεί οπτικά από το καθιστικό. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, για παράδειγμα ξύλο και χαλίκι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Τα φυτά και οι διακοσμήσεις χρησιμεύουν ως συνδετικά στοιχεία.

α-μικρος-κήπος-τζάκι-καθίσματα-ρομαντική ατμόσφαιρα

a-small-garden-gravel-sityplaty-τζάκι

ένα-μικρό-κήπο-χαλίκι-ξύλο-σκυρόδεμα-πλακάκια

a-small-garden-τζάκι-χαλίκι-σκάλες-οθόνη ιδιωτικότητας

α-μικρό-κήπο-φυτό-χαλίκι-εύκολη φροντίδα

* ένα έργο από Στούντιο Σπόρων