Σπίτι & κήπος

Τι να φυτέψετε στον κήπο σε ξηρές περιοχές – συμβουλές για εξοικονόμηση

φυτά κήπου λεβάντα μοβ χρώμα μαγευτικό άρωμα

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το κλίμα καθορίζεται από τη ζέστη και την ξηρασία, ο κήπος μπορεί να προκαλέσει υψηλό λογαριασμό νερού στο τέλος του μήνα. Υπάρχουν φυτά, συμπεριλαμβανομένων των κάκτων, που αισθάνονται άνετα σε ένα τέτοιο κλίμα και δεν χρειάζονται πολύ νερό και ως εκ τούτου κάνουν καλά Κήπος φυτών κατάλληλος. Ωστόσο, σε ορισμένα από αυτά αρέσει επίσης ένα κλίμα με μεταβαλλόμενο καιρό.

Φυτέψτε τον κήπο σε άνυδρες περιοχές

κήπος daylily πέτρα πάγκο ιδέες περιβάλλον περιβάλλον

Λάβετε φθηνότερους λογαριασμούς νερού αυτό το καλοκαίρι. Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο που περνούν μια ξηρή περίοδο το καλοκαίρι. Άλλοι έχουν μόνο μερικές μέρες χωρίς βροχή. Μαθαίνοντας ποια φυτά είναι καλά για ξηρασία και λιγότερο νερό και βάζοντάς τα στο Κήπος φυτών, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Μερικά από αυτά τα φυτά είναι:

 • Διακοσμητικό φασκόμηλο
 • Ρώσος σοφός
 • λεβάντα
 • Διακοσμητικό φασκόμηλο
 • Αφρικανός φασκόμηλος
 • Καλοκαιρινος αστερας
 • Cockade λουλούδι
 • Woll-Ziest
 • καπέλο ηλίου
 • Αμσονία
 • Παχύφυτα
 • Μαυρομάτικα Σούζαν
 • θυμάρι
 • ΣΟΦΌΣ
 • Παιώνιες
 • Daylily

Φύτευση του κήπου – συμβουλές, ο καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης νερού

κήπο φύτευση ρωσικό φασκόμηλο ξηρές περιοχές κατάλληλο

Λίπασμα: Ένα παχύ στρώμα φυσικού λιπάσματος θα εμπλουτίσει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά και θα διατηρήσει την υγρασία. Μπορείτε επίσης να απλώσετε ένα αλουμινόχαρτο στο οποίο έχετε κόψει προηγουμένως τρύπες στα σημεία όπου βρίσκονται τα φυτά σας. Στη συνέχεια, καλύψτε τα με γονιμοποιημένο χώμα. Αυτό θα αποτρέψει την ανάπτυξη ζιζανίων και θα σας επιτρέψει να ποτίσετε λιγότερο.

Κήπος φυτών – Timeρα της ημέρας: Η καλύτερη στιγμή για να ποτίσετε τα φυτά σας είναι νωρίς το πρωί, όταν ο ήλιος δεν είναι ακόμα τόσο δυνατός. Το νερό μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει καλύτερα στη γη επειδή δεν εξατμίζεται τόσο γρήγορα. Παρέχετε επίσης στα φυτά αρκετό νερό για όλη την ημέρα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να το κάνετε το πρωί, μπορείτε να τα ποτίσετε και το βράδυ. Ωστόσο, ο ήλιος θα εξακολουθεί να λάμπει αρκετά για να στεγνώσουν τα φύλλα. Το νερό στα φύλλα μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να φυτέψετε τον κήπο για φθηνούς λογαριασμούς νερού

φυτά κήπου cockade λουλούδι κίτρινο πορτοκαλί όμορφο σκαλοπάτι

Κήπος φυτών – Καλή υγρασία του εδάφους: Ειδικά με μεγαλύτερα φυτά, όπως θάμνους και δέντρα, είναι συνήθως καλύτερα αν το έδαφος υγραίνεται καλά μερικές φορές την εβδομάδα παρά εάν ποτίζεται σύντομα, ακόμη και αν κάθε μέρα. Ένα κανάλι μέσω του οποίου το νερό φτάνει στο αντίστοιχο φυτό μπορεί να σας βοηθήσει και δεν χρειάζεται να στέκεστε δίπλα του όλη την ώρα. Φτιάξτε την υδρορροή έτσι ώστε το νερό να μην εισχωρήσει στο έδαφος στο δρόμο προς το φυτό. Με αυτόν τον τύπο άρδευσης, το ριζικό σύστημα αναπτύσσεται καλύτερα και γίνεται ισχυρότερο, πράγμα που θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Συλλέξτε νερό της βροχής: Ένα βαρέλι βρόχινου νερού είναι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Τέτοια δοχεία είναι προσαρτημένα στη στέγη σας έτσι ώστε όταν βρέχει το νερό να μαζεύεται μέσα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό για να ποτίσετε τον κήπο όποτε θέλετε. Ακόμα κι αν βρέχει μόνο σε λίγους μήνες, θα μπορείτε να συλλέξετε αρκετό νερό για να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Φυτέψτε πολυετή φυτά στον κήπο

χυμώδεις κήποι λίγο νερό πρέπει να δείχνουν ωραία

Επιλέξτε πολυετή φυτά: Στο Κήπος φυτών Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θάμνους, δέντρα και άλλα πολυετή φυτά. Αυτά έχουν ένα βαθύτερο ριζικό σύστημα, το οποίο τους επιτρέπει να φτάσουν στο νερό που είναι βαθύτερα στη γη και όχι μόνο να εξαρτώνται από το νερό στην επιφάνεια, το οποίο στεγνώνει γρηγορότερα. Σας εξοικονομεί επίσης χρήματα καθώς αυτά τα φυτά μεγαλώνουν κάθε χρόνο και δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να αγοράζετε νέα.

φυτά παιώνιες vilezahl ροζ θάλασσα μυρωδιές άκρες

φυτά αμμωνία ποικιλία ποικιλίες μπλε λουλούδια όμορφα

Susanne σκούρο μεσαίο κίτρινο λουλούδια συμβουλές κηπουρός

σχεδιασμός καπέλου ήλιου ο σωστός εξωτερικός χώρος εξοικονομήστε νερό

Διατηρήστε κατάλληλες ποικιλίες θυμαριού με λουλούδια σωστά