Σπίτι & κήπος

Φύτευση ντομάτας στο μπαλκόνι – συμβουλές για σωστή φροντίδα στην μπανιέρα

καλλιέργεια ντομάτας στο μπαλκόνι συμβουλές φροντίδα συγκομιδή

Ντομάτες στο μπαλκόνι μπορεί να ευδοκιμήσει σε βαθιά γλάστρα καθώς και σε κρεβάτι κήπου. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε μεγάλες γλάστρες και να τοποθετηθούν στη σωστή θέση στο μπαλκόνι ή στο περβάζι. Οι ντομάτες θεωρούνται εύκολα φυτά και μικρές ποικιλίες όπως τα ντοματίνια είναι ιδανικές για αυτό. Για μια πλούσια συγκομιδή, ωστόσο, πρέπει να τηρήσετε μερικούς βασικούς κανόνες.

Ντομάτες στο μπαλκόνι – η ιδανική τοποθεσία

καλλιέργεια ντομάτας στο μπαλκόνι συμβουλές καλλιέργεια πέργκολα

Τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν έξω από τα μέσα Μαΐου, όταν ο κίνδυνος παγετού έχει ήδη περάσει. Οι μπάλες ρίζας φυτεύονται βαθιά, πέντε εκατοστά κάτω από το έδαφος. Όταν είναι ακόμα κρύο, οι γλάστρες πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο του σπιτιού. Ιδιαίτερα σημαντικό για την καλλιέργεια του Ντομάτες στο μπαλκόνι είναι η τοποθεσία και η σωστή φροντίδα. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι στο νότο, αλλά μπορείτε να περιμένετε μια μικρή συγκομιδή σε ένα μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό.

Φροντίστε σωστά τις ντομάτες στο μπαλκόνι

ντομάτες μπαλκόνι φυτά συμβουλές φροντίδα τοποθεσία ώριμη

Οι ντομάτες αγαπούν τον ήλιο (χωρίς άμεσο ηλιακό φως) και απεχθάνονται τη βροχή και το νερό. Όχι μόνο ο ίδιος ο κάδος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αλλά ότι έχει καλή αποστράγγιση νερού, ώστε να αποφεύγεται η σήψη των ριζών. Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά μεγάλο και να αφήνει χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες. Η απόσταση μεταξύ των φυτών πρέπει να είναι 60-80 cm. Έχουν καλύτερη γεύση όταν έχουν περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν. Δεδομένου ότι οι ντομάτες μεγαλώνουν προς τα πάνω, θα πρέπει επίσης να φτιάξετε αναρριχητικά στηρίγματα από ξύλο ή σύρμα.

Καλλιεργήστε ντομάτες στη μπανιέρα

ντομάτες μπαλκόνι φυτά μπανιέρες φροντίδα ελαστικά κτίριο πέργκολα

Ρίξτε απευθείας πάνω στο χώμα χωρίς να βραχούν τα φύλλα. Χρησιμοποιήστε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γονιμοποιήστε τα φυτά τακτικά. Τραβήξτε κατά καιρούς πλάγιους βλαστούς, έτσι ώστε οι ντομάτες σας να αποδώσουν άφθονα φρούτα. Φορέστε με σωστή φροντίδα Ντομάτες στο μπαλκόνι τα πρώτα φρούτα μετά από τρεις μήνες.

 Καλλιέργεια ντοματών κερασιών στο μπαλκόνι

ντοματίνια στο μπαλκόνι συμβουλές φροντίδας των φυτών

πρέπει να μαζευτεί κόκκινο

ντομάτες μπαλκόνι φυτά συμβουλές φροντίδα αυξάνεται

Σπειροειδή ραβδιά ως αναρριχητικό βοήθημα

ντομάτες μπαλκόνια φυτά άκρες φροντίδα δομή κουβά υποστήριξη

ντομάτες μπαλκόνι φυτά συμβουλές κουβά φροντίδα τοποθεσίας

Τραβήξτε τις ντομάτες στον κάδο

ντομάτες μπαλκόνι φυτά κουβάδες συμβουλές πέργκολα σύρμα υποστήριξη