Σπίτι & κήπος

Κεραμική στην πίσω αυλή – πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και δημιουργικός σχεδιασμός με περιορισμένο προϋπολογισμό

κεραμικά στον κήπο της αυλής, υπόστεγο με κεκλιμένα σκεύη εργασίας

Οι Βρετανοί αρχιτέκτονες της Gray Griffiths Architects σχεδίασαν μια μοναδική κεραμική στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Λονδίνο. Στην κατασκευή αυτού του πρακτικού χώρου με δημιουργικό σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκαν μόνο άχρηστα υλικά. Οι μικροί, μονοώροφοι στρατώνες στον κήπο αποτελούν καινοτόμα αρχιτεκτονική και δημιουργικό σχεδιασμό που δημιουργήθηκαν με περιορισμένο προϋπολογισμό.

κεραμικά σε σχεδιασμό στρατώνα στον κήπο της αυλής

Οι αρχιτέκτονες έλαβαν την παραγγελία για την κεραμική στην πίσω αυλή από έναν παθιασμένο κεραμίστα και κηπουρό. Για τον πελάτη ήταν σημαντικό το κτίριο να μην περιορίζεται στη λειτουργία ενός εργαστηρίου. Οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να εργαστούν με έναν μικρό προϋπολογισμό και να δημιουργήσουν ένα ζεστό και ζεστό χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γραφείο.

στούντιο εργασίας κήπου κεραμικές πτυσσόμενες πόρτες μαύρη πρόσοψη

Η μπροστινή όψη του εργαστηρίου εργασίας αντικατοπτρίζει το αρχιτεκτονικό στυλ των κοντινών εργοστασίων. Σαφείς γραμμές, χαμηλή οροφή και μαύρη ματ πρόσοψη είναι εντυπωσιακές με την πρώτη ματιά. Το μικρό κτίριο είναι προσαρμοσμένο στο περιβάλλον διαβίωσης και ταιριάζει απόλυτα στον κήπο. Η κεραμική στην πίσω αυλή καταλαμβάνει άχρηστο χώρο και περιβάλλεται από όμορφες, παλιές μηλιές.

Κεραμική περιοχή εργασίας στο κόντρα πλακέ εργαστηρίου στην αυλή

Ο σχεδιασμός του εργαστηρίου κεραμικής δημιουργήθηκε με τα πάνελ από κόντρα πλακέ, τα παλιά παράθυρα και τις πόρτες με μικρή αισθητική βλάβη που προορίζονταν για τα απόβλητα. Η εξωτερική επένδυση και οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ξύλο σημύδας, που προσδίδουν στην πρόσοψη ένα ομαλό, ομοιόμορφο φινίρισμα συνονθύλευμα. Η φυσική εμφάνιση των πάνελ κόντρα πλακέ στους εσωτερικούς τοίχους δεν άλλαξε σκόπιμα για να δημιουργήσει μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα στο εργαστήριο.

τζάκι κόντρα πλακέ καυσόξυλα υλικά εργασίας φεγγίτες

Η επιδέξια χρήση υλικών και ο επαγγελματισμός των αρχιτεκτόνων δημιούργησαν έναν πρακτικό χώρο με ξεχωριστούς χώρους εργασίας, χειροτεχνίας και χαλάρωσης. Η κεραμική είναι εξοπλισμένη με φεγγίτη που αφήνει φυσικό φως. Μια ξυλόσομπα προσφέρει ζεστασιά στους ψυχρότερους μήνες. Τα ανοιχτά ράφια στον τοίχο προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου, βολική αποθήκευση για εργαλεία, γλάστρες και δοχεία.

χώρος χαλάρωσης γραφείο δερμάτινο μάγειρα νεροχύτη ράφια ανοιχτού τοίχου

Ένα στενό γραφείο δίπλα στο παράθυρο προσφέρει ένα φωτεινό μέρος για να κάνετε δουλειές γραφείου. Το δωμάτιο είναι επιπλωμένο με έναν άνετο δερμάτινο καναπέ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Στον εξωτερικό χώρο ακριβώς δίπλα στο κτίριο, δημιουργήθηκε μια μικρή αποθήκη για τα καυσόξυλα, η οποία συμπληρώνει αρμονικά το χρώμα της πρόσοψης.

κόντρα πλακέ απόβλητα καναπέ οροφή ανοιχτά ράφια φυτά εσωτερικού χώρου

παράθυρο καναπέ καναπέ καρέκλα γλάστρες φυτά κεραμικά στην πίσω αυλή

ράφια τοίχου εργαλείων υλικά εργασίας κεραμικά στην πίσω αυλή

νεροχύτη τραπέζι εργασίας περιοχή κεραμικό εργαστήριο

εργαστήριο κεραμικής αποθήκευσης καυσόξυλων πίσω αυλή

κεκλιμένο roof garden pavilion κεραμικό υπόστεγο κήπου υπόστεγο

κεραμική μπροστά από παράθυρο στην πίσω αυλή με επικλινή πρόσοψη ματ φινίρισμα

πτυσσόμενη πόρτα τζάκι κήπος δέντρα κεραμικά στην πίσω αυλή

* δείτε περισσότερα έργα από τους Gray Griffiths Architects εδώ