Σπίτι & κήπος

Μπανιέρα υδρομασάζ – υδρομασάζ ως θεραπεία

Ενσωματωμένη μπανιέρα καταστρώματος σκαφών Whirlpool

Οποιοσδήποτε πέρα Μπανιέρα υδρομασάζ ακούστηκε, ονειρεύεται να κατέχει ένα. Μια υπέροχη στιγμή – η ευχάριστη ορμή του νερού ενώ κάνετε μασάζ στο σώμα σας! Οι μύες σας χαλαρώνουν, το μείγμα των μυρωδιών και το τρεχούμενο νερό σας οδηγούν στον καλύτερο ύπνο.

Μπανιέρες με υδρομασάζ και η ανάπτυξή τους

Ορθογώνια ξύλινη μπανιέρα με υδρομασάζ και θέα στη θάλασσα

Το υδρομασάζ ως τεχνική χαλάρωσης έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν υδρομασάζ για τη βελτίωση της γενικής υγείας και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Ωστόσο, μόνο το ανώτερο στρώμα της κοινότητας στην Έλλαδα – αρχαία Ελλάδα, είχε τη δυνατότητα να αισθανθεί τις θεραπευτικές της επιδράσεις. Το ψεύτικο ή η αλήθεια αντιστοιχεί στη δήλωση “Hallelujah” με την οποία έγινε γνωστός ο σεβαστός και σοφός επιστήμονας Αρχιμήδης!!!

Τα υδρομασάζ έγιναν παράδοση στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όλοι γνωρίζουν τη δημοφιλή σκηνή από τις ταινίες του Χόλιγουντ με τα πολυτελή Ρωμαϊκά Λουτρά και τις συζητήσεις σε πρώτο πλάνο.

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρομασάζ έρχεται με το τέλος της βιομηχανικής επανάστασης όταν ο Δομινικανός μοναχός Sebastian Kneipp δημοσίευσε το βιβλίο του “Meine Wasserheilung”. Χρησιμοποιήθηκε από διαφορετικούς φυσιοδίφες και επιστήμονες τον 18ο και 19ο αιώνα, ήρθε στο επίκεντρο της ιστορίας του υδρομασάζ με τους αδελφούς “Jacuzzi”. Στην Αμερική, τρία χρόνια μετά το τέλος του πολέμου (Β ’Παγκόσμιος Πόλεμος), οι αδελφοί Jacuzzi εγκατέστησαν μια υποβρύχια αντλία σε μπανιέρα στο δικό τους εργοστάσιο, έτσι ώστε ο Kenet Jacuzzi, ο οποίος είχε ρευματισμούς, να μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο πρώτος Ρουφήχτρα μπανιέρα με το υδρομασάζ στις ΗΠΑ βγαίνει στην αγορά κατά τη διάρκεια του oldυχρού Πολέμου (1955) και γίνεται η άνθηση. Η υπόλοιπη ιστορία είναι ήδη γνωστή.

Τι είδους υδρομασάζ υπάρχουν?

Μπανιέρα υδρομασάζ μοντέρνο φουτουριστικό

Υπάρχουν τρεις γνωστοί τύποι υδρομασάζ:

Μπανιέρα με υποβρύχιο ρεύμα – μπανιέρα υδρομασάζ

Χειροκίνητο υποβρύχιο μασάζ

Υποβρύχιο μασάζ με πίδακα πίεσης

Υποβρύχια τρέχουσα μπανιέρα για μασάζ ή γνωστή ως υδρομασάζ ή «τζακούζι». Δεν είναι, όμως, κυριολεκτικά σωστό γιατί μια υποβρύχια μπανιέρα ρεύματος δεν κατασκευάζεται μόνο από την εταιρεία Jacuzzi. Η διαδικασία επιτρέπει στο σώμα να εισέλθει σε μια ειδική μπανιέρα με περιγράμματα σώματος. Το νερό έχει υψηλή θερμοκρασία που ο καθένας ορίζει για τον εαυτό του. Η αρχή είναι: βίαια, ζεστά ρεύματα νερού τρέχουν με πλήρη ισχύ από όλες τις κατευθύνσεις, τα οποία, ανάλογα με το μοντέλο του υδρομασάζ, προκαθορίζουν το σχήμα, την κατεύθυνση και την ένταση. Το άτομο που χαλαρώνει ελέγχει τον εαυτό του και χρησιμοποιεί όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Τι γίνεται με τις φυσαλίδες αέρα; Η ροή του νερού στις περισσότερες μπανιέρες με υδρομασάζ περιέχει ένα ορισμένο ποσοστό οξυγόνου που παρέχει μια εξαιρετικά χαλαρωτική φούσκα. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα προσφέρουν τη δυνατότητα να καθορίσετε μόνοι σας το ποσοστό στη ροή, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να πειραματιστεί με τις φυσαλίδες αέρα και να βρει την ισορροπία μεταξύ τους.

Χειροκίνητο υποβρύχιο μασάζ

Μπανιέρα ακρυλική φυσική πέτρα

Χειροκίνητο υποβρύχιο μασάζ – τι ευχαρίστηση! Φανταστείτε να ξαπλώνετε σε ένα άνετο υποβρύχιο κρεβάτι και ο φυσικοθεραπευτής σας να χαλαρώνει κάθε μυ στο σώμα σας χάρη στα εξειδικευμένα χέρια του. Θα μπορούσατε να κοιμηθείτε αμέσως … Και κανείς δεν θα το αφαιρούσε, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία απολαμβάνουν αυτή τη φορά ως μια ελαφριά φάση ύπνου – είναι πραγματικά χαλαρωτικό! Και παρακαλώ, μην ξεχάσετε – τα αρωματικά βότανα! Ενώ βρίσκεστε στο νερό μπορείτε να απολαύσετε τις χαλαρωτικές επιδράσεις των αρωματικών βοτάνων, των ροδοπέταλων και άλλων λουλουδιών. Ανάλογα με τη θεραπεία που επιλέξατε, το νερό περιέχει, για παράδειγμα, διάλυμα γάλακτος ή ροδόνερο. Υπάρχει επίσης ένα χειροκίνητο υποβρύχιο μασάζ, το αποκαλούμενο μασάζ αποκατάστασης. Εάν σπάσατε πρόσφατα ένα κόκκαλο, τραβήξατε έναν μυ ή τεντώσατε έναν τένοντα, οποιοσδήποτε γιατρός θα σας τα δώσει αυτά Θεραπευτικό μασάζ προτείνω και συνταγογραφώ. Θα εκπλαγείτε πώς βοηθάει αυτό!

Πολυτελής επίπλωση μπάνιου

Μάρμαρο μπανιέρας εσωτερική προβολή παραθύρου

Υποβρύχιο μασάζ με πίδακες πίεσης ή γνωστό παγκοσμίως ως “Sharko shower”. Είναι μια πραγματική γαλλική εφεύρεση και ποτέ δεν θα πιστέψετε σε τι χρησίμευε … Η μυστική υπηρεσία της ΕΣΣΔ (τώρα Ρωσία) χρησιμοποίησε αυτή τη διαδικασία ρίχνοντας νερό στις γυμνές πλάτες των βασανισμένων, έτσι ώστε να γίνουν πιο ευαίσθητοι στον ηλεκτρισμό … δόξα τω Θεώ Εκείνες οι μέρες τελείωσαν και η ιατρική ανακάλυψε τα πραγματικά οφέλη αυτής της τεχνικής. Το χλιαρό ντους σε θερμοκρασία 35-37 Κελσίου με πίδακα πίεσης 1,5-3 Pa έχει απίστευτα χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό μας σύστημα. Ο πίδακας νερού είναι ισχυρός, οπότε ο θεραπευτής στέκεται τουλάχιστον 3 – 3,5 μέτρα μακριά από τον ασθενή. Η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται σταδιακά και φθάνει σε τιμή 15-20 Κελσίου. Λίγες ημέρες αργότερα, μπορεί να εμφανιστούν ελαφροί μπλε λεκέδες στο δέρμα, επομένως δεν συνιστάται ηλιοθεραπεία. Αν και αυτή η διαδικασία είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των γυναικών που ζουν κοντά στη Βαλτική Θάλασσα, δεν θα την υποβάλλουν όλοι οι Ευρωπαίοι. Εάν είστε πολύ ευαίσθητοι, αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται! Οι περισσότεροι άντρες επαγγελματίες αθλητές στην Ευρώπη το προτιμούν επειδή μειώνει το άγχος.

Εσωτερική μπανιέρα υδρομασάζ με θέα στο παράθυρο

Κεραμική πλάτη μπανιέρας Whirlpool

Ευρύχωρη και τετράγωνη μπανιέρα

Whirlpool jet print φυσικό ξύλο μεγάλο

Μοντέρνα μπανιέρα υδρομασάζ με πλάτη

Εσωτερική πλάτη γυάλινης πλάτης μασάζ μπανιέρας

Ενσωματωμένη μπανιέρα στο σπίτι της φύσης

Μπανιέρα ενσωματωμένο φυσικό ξύλο τετράγωνο δάσος

Ανάγνωση και υδρομασάζ

Ακρυλικό γυαλί τοίχου μπανιέρας

Μπανιέρα εσωτερικού χώρου από φυσικό ξύλο

Κλασική εσωτερική μπανιέρα φυσικού ξύλου

Υποβρύχιο μασάζ με πίδακα πίεσης

Υδρορροή από χάλυβα μπανιέρας

Σπα μασάζ υδρομασάζ

Η αρωματική εμπειρία της μπανιέρας κάνει μασάζ στο φως των κεριών

Κλασικό υποβρύχιο μασάζ

Μπανιέρα στρογγυλή στρογγυλή υδρομασάζ

Κλασική μαρμάρινη μπανιέρα

Κλασική μαρμάρινη στρογγυλή μπανιέρα

LED και υδρομασάζ

Μασάζ υδρομασάζ επίπεδη οθόνη οβάλ

Μπανιέρα υδρομασάζ στη βεράντα

Βεράντα μπανιέρας ενσωματωμένο φυσικό ξύλο

Ενσωματωμένη μπανιέρα από φυσικό ξύλο

Μπανιέρα ενσωματωμένη εξωτερικά

Μπανιέρα υδρομασάζ γιοτ

Μπανιέρα εξωτερική γύρω από μασάζ

Νησιώτικη εμπειρία υδρομασάζ 

Υπαίθρια μπανιέρα υδρομασάζ

                             Υδρομασάζ με θέα στη βεράντα

Μπανιέρα από αφρώδη βεράντα με θέα στη θάλασσα

Υπαίθρια μπανιέρα στη βεράντα

Υδρομασάζ από φυσικό ξύλο μπανιέρας