Μόδα

Scarf Upcycling Ideas – Υπέροχα DIY έργα για την επαναχρησιμοποίηση των αξεσουάρ

Η ανακύκλωση και η ανακύκλωση είναι πολύ δημοφιλή και αυτό είναι καλό! Γιατί πρέπει να πετάξετε τα πράγματα όταν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε υπέροχα νέα ή απλά να τα αρωματίσετε; Κάτι που δεν λείπει στις περισσότερες γυναικείες ντουλάπες είναι τα κασκόλ σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Σκοπεύετε να το ξεκαθαρίσετε τελικά; Πριν ρίξετε όλα τα κασκόλ στη συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων, ρίξτε μια ματιά στις ιδέες μας για ανακύκλωση κασκόλ! Επειδή το ότι δεν θέλετε πλέον να φοράτε τα κασκόλ σας στο λαιμό σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Αυτά τα απλά κομμάτια υφάσματος είναι πιο ευέλικτα από όσο νομίζετε.

Ανακύκλωση κασκόλ για τσάντες

Ιδέα χειροτεχνίας για ανακύκλωση κασκόλ - αρωματίστε λαβές τσάντας

Τα κασκόλ μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μοντέρνα χερούλια για τσάντες ή να κρύψουν και να καλύψουν τα φθαρμένα. Αν λοιπόν η αγαπημένη σας τσάντα έχει ένα ελάττωμα μετά από όλα αυτά τα χρόνια, μπορείτε να την κρύψετε με τη βοήθεια ενός απλού κασκόλ – διπλής ανακύκλωσης! Έτσι ανακυκλώνεται το μαντήλι:

Μπαχαρικά τη λαβή

Ανακύκλωση κασκόλ για τσάντες - διακοσμήστε λαβές με κασκόλ

Διπλώστε το μαντήλι έτσι ώστε να πάρετε μια μακριά λωρίδα. Στη συνέχεια, βάλτε το γύρω από τη λαβή και δέστε έναν κόμπο. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κασκόλ ομοιόμορφα γύρω από τη λαβή μέχρι να φτάσετε στο άλλο άκρο, όπου θα δέσετε ξανά. Επαναλάβετε το ίδιο πράγμα με την άλλη λαβή.

Φτιάξτε μόνοι σας λαβές με κασκόλ

Μεταφορέας για τσάντες από τσάντες από κασκόλ για γυναίκες

Τι γίνεται όμως αν η τσάντα δεν έχει καν λαβές; Στη συνέχεια, μια δημιουργική ανακύκλωση κασκόλ θα σας βοηθήσει επίσης. Γιατί τα κασκόλ φαίνονται πραγματικά αξιολάτρευτα με τη μορφή λαβών. Ούτε χρειάζεται να ράβετε για αυτές τις ιδέες ανακύκλωσης με ύφασμα. Ανάλογα με το μέγεθος των κασκόλ που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε είτε να φτιάξετε μια λαβή είτε ένα μακρύτερο λουράκι.

Οδηγίες για τους φορείς τσάντας για να αρωματίσουν τις βαρετές τσάντες

Για να το κάνετε αυτό, διπλώστε το μαντήλι με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε ξανά μια στενή λωρίδα – διαγώνια ή από τη μία πλευρά στην άλλη, όπως θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να το στρίψετε για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρία κασκόλ και να τα πλέξετε. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε σε μαργαριτάρια και άλλα αξεσουάρ. Ανάλογα με την τσάντα, μπορείτε είτε να στερεώσετε τη λωρίδα υφάσματος συνδέοντας τα δύο άκρα στους δακτυλίους που παρέχονται για το σκοπό αυτό, είτε απλά συνδέοντας τα άκρα μεταξύ τους και τοποθετώντας το δαχτυλίδι κάτω από το καπάκι της τσάντας. Εάν στη συνέχεια διπλώσετε το καπάκι και το δέσετε στη θέση του, θα έχετε έναν ασφαλή φορέα που δεν μπορεί να γλιστρήσει έξω.

Ιδέα ανακύκλωσης κασκόλ – φτιάξτε τσάντες από κασκόλ

Φτιάξτε μια τσάντα μόνοι σας από ένα τετράγωνο μαντίλι

Or τι θα λέγατε να φτιάξετε μια εντελώς νέα τσάντα από ένα μεγάλο κασκόλ; Ακούγεται δύσκολο; Αλλά δεν είναι! Υπάρχουν επίσης διάφορες παραλλαγές διαθέσιμες για αυτό το ανακυκλωμένο μαντήλι. Για το πρώτο μας σεμινάριο, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαντήλι στο επιθυμητό μέγεθος – ένα τέλειο έργο της τελευταίας στιγμής. Απλώστε το μπροστά σας και δέστε κόμπους και στις τέσσερις γωνίες. Αφήστε αρκετά μακρύ ύφασμα για να ξεχωρίζει, γιατί τότε δένετε δύο από αυτές τις γωνίες μαζί για να πάρετε τις λαβές της τσάντας.

Τεχνική δέσμευσης για μια μοντέρνα γυναικεία τσάντα το καλοκαίρι

Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε δύο διαγώνιες γωνίες λίγο πιο βαθιά και στη συνέχεια τις άλλες δύο παραπάνω. Ο τελευταίος χρησιμεύει ως φορέας, ενώ ο άλλος κόμπος κλείνει την τσάντα.

Ιδέα ανακύκλωσης κασκόλ - δέστε το κασκόλ στα δαχτυλίδια για μια απλή και κομψή τσάντα

Or μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποια αξεσουάρ. Αν δέσετε το πανί σε δαχτυλίδια ή σχοινιά, για παράδειγμα, θα πάρετε γρήγορα χρήσιμες λαβές.

Όμορφη διακόσμηση τοίχου με στυλ

Ανακύκλωση κασκόλ - χρησιμοποιήστε κασκόλ ως διακόσμηση τοίχων

Ειλικρινά, θα σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε τα τετράγωνα κασκόλ σας ως διακόσμηση τοίχου; Αλλά αυτή είναι μια πραγματικά ασυνήθιστη ιδέα! Μπορείτε να στερεώσετε τα υφάσματα συμμετρικά στον τοίχο με τη βοήθεια καρφίτσες ή ειδική κολλητική ταινία, ή μπορείτε να τα τεντώσετε σε πλαίσια εικόνων ή κεντημάτων και να τα τακτοποιήσετε σαν εικόνες τοίχου.

Ιδέα διακόσμησης τοίχου με τετράγωνα κασκόλ ή μακρύ κασκόλ σε πλαίσιο κεντήματος

Όταν πρόκειται για ανακύκλωση κασκόλ με πλαίσιο κεντήματος, μας αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ύφασμα μπορεί να κάνει παρέα, γεγονός που δίνει στη διακόσμηση μια περιστασιακή γοητεία. Με αυτήν την παραλλαγή, ωστόσο, είναι σκόπιμο να εγκαταλείψετε τις ομάδες και αντ ‘αυτού να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα μαντήλι για να δώσετε μια μοναδική προφορά. Διαφορετικά, ο τοίχος σας θα φαίνεται πολύ ακατάστατος.

Ανακύκλωση κασκόλ – αντιηλιακό για παράθυρα και αίθρια

Όμορφα suncatchers ως διακοσμητικά παραθύρων ή βεράντας με μεταξωτό μαντήλι και πλαίσιο κεντήματος

Όχι μόνο ο τοίχος, αλλά και το παράθυρο είναι κατάλληλο για διακόσμηση με υφάσματα και πλαίσια κεντήματος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς πιο διαφανές ύφασμα με έντονα χρώματα για μια τέτοια ανακύκλωση κασκόλ. Τεντώστε το στη στεφάνη και κόψτε την περίσσεια στα πλάγια. Ένα κασκόλ είναι αρκετά μεγάλο για να φτιάξει πολλά τέτοια αντιηλιακά ταυτόχρονα. Θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα δώρου, δεν νομίζετε;?

Δροσερή και επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία δώρου

Δημιουργική ανακύκλωση κασκόλ για δώρα - κασκόλ αντί για χαρτί περιτυλίγματος

Το σκίσιμο ανοιχτού χαρτιού περιτυλίγματος είναι πολύ διασκεδαστικό, χωρίς αμφιβολία. Αξίζει όμως όλα τα σκουπίδια στη συνέχεια; Θα ήταν καλύτερα να έχετε συσκευασίες που φαίνονται καλές, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και δεν παράγουν περιττά απόβλητα. Και εδώ ξαναχρησιμοποιούνται τα παλιά σας κασκόλ. Γιατί τα δώρα τυλιγμένα με κασκόλ φαίνονται πραγματικά όμορφα. Πώς να δέσετε το μαντήλι γύρω από το δώρο?

Οδηγίες για την οικολογική συσκευασία των δώρων

Για αυτόν τον τύπο ανακύκλωσης κασκόλ, χρησιμοποιήστε το μαντήλι ακριβώς όπως το γνωρίζετε από χαρτί περιτυλίγματος. Αντί όμως να κολλήσετε με ταινία, απλά κόψτε τις γωνίες του υφάσματος μαζί. Μπορείτε να δημιουργήσετε ωραία τόξα εδώ, αλλά ένας απλός κόμπος φαίνεται επίσης πολύ ωραίος. Or τι θα λέγατε να δέσετε δύο κόμπους σε ένα δώρο; Παραδέξου το, αυτή η συσκευασία είναι πολύ πιο ωραία από την κλασική συσκευασία χαρτιού!

Μπαχαρικά βαρετές σαγιονάρες με ανακύκλωση κασκόλ

Ανακύκλωση μαντήλι με σαγιονάρες - διακοσμήστε τιράντες με κασκόλ

Έχετε ένα ζευγάρι σαγιονάρες που δεν είναι πολύ όμορφες; Μπορείτε να το αλλάξετε γρήγορα και, πάνω απ ‘όλα, εύκολα με παλιά (ή νέα) κασκόλ. Πάρτε ένα μαντήλι και κόψτε το στη μέση με ψαλίδι. Πρώτα, πάρτε το μισό και τοποθετήστε το γύρω από τον ιμάντα που θα βρίσκεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας. Τώρα τυλίξτε το πανί σφιχτά γύρω από αυτήν τη διασταύρωση και στη συνέχεια ομοιόμορφα γύρω από τους ιμάντες του αστραγάλου. Στο τέλος, δέστε κόμπους και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε με το άλλο σαγιονάρες επίσης.

Οδηγίες χειροτεχνίας για διακόσμηση σαγιονάρες με μεταξωτό μαντήλι

Τα περιττά άκρα του κασκόλ μπορούν είτε να κοπούν είτε να δεθούν γύρω από τον αστράγαλο για να προσθέσουν μια άλλη ενδιαφέρουσα προφορά στις σαγιονάρες.

Φτιάξτε γιρλάντες πάρτι γρήγορα

Χρησιμοποιήστε μεταξωτά μαντίλια ή άλλα κασκόλ για γιρλάντες

Το πάρτυ σας πρόκειται να ξεκινήσει, αλλά κατά κάποιον τρόπο η διακόσμηση εξακολουθεί να μην έχει κάτι συγκεκριμένο; Βγάλτε γρήγορα όλα τα κασκόλ σας από την ντουλάπα και φτιάξτε μια πολύχρωμη γιρλάντα. Οι μπαντάνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Διπλώστε τις πετσέτες διαγώνια έτσι ώστε να έχετε τρίγωνα και να δέσετε τις γωνίες μεταξύ τους. Or κόψτε τα κασκόλ σε λωρίδες (ή διπλώστε τα σε λωρίδες) και κρεμάστε τα σε ένα σπάγκο.

Ανακύκλωση ρούχων – χρησιμοποιήστε μεγάλα κασκόλ ως κορυφή

Δέσιμο από παλιό γυναικείο μαντήλι με οδηγίες

Μεγάλα μεταξωτά κασκόλ και σάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπέροχα ως κορυφαία για το καλοκαίρι. Υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών δέσμευσης για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων κορυφών. Αλλά φυσικά μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε μόνοι σας και να τυλίξετε και να κόψετε ό, τι θέλετε. Σε αυτήν την πρώτη παραλλαγή, συνδέετε δύο γωνίες μεταξύ τους και οδηγείτε το κεφάλι μέσα από το βρόχο που παίρνετε. Στη συνέχεια, πάρτε τις άλλες δύο γωνίες και κόψτε τις στο πίσω μέρος. Γρήγορο, εύκολο και απίστευτα κομψό!

Γραβάτα crop top

Φτιάξτε το δικό σας crop top με κασκόλ - οδηγίες για το δέσιμο

Με τη σειρά του, παίρνετε ένα κομμένο μοντέλο με αυτήν την τεχνική δέσμευσης. Τυλίξτε το μαντήλι γύρω από το πάνω μέρος του σώματός σας από πίσω και σταυρώστε τις άκρες μπροστά (ιδανικά διπλό). Φέρτε τις άκρες του κασκόλ πίσω στην πλάτη και δέστε τις μαζί εκεί.

Φτιάξτε ένα στεφάνι πόρτας για ανακύκλωση μαντήλι μόνοι σας

Χειμωνιάτικο στεφάνι από καλώδιο με χειμερινό μαντήλι, φιόγκους και πράσινο έλατο

Όχι μόνο τα παλιά μεταξωτά κασκόλ σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανακύκλωση κασκόλ. Τα χειμερινά κασκόλ είναι επίσης κατάλληλα για όμορφα DIY έργα. Τι θα λέγατε για στεφάνι πόρτας για φθινόπωρο ή χειμώνα, για παράδειγμα; Απλώς τυλίγετε το μαντήλι γύρω του, μετά από το οποίο μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον διακοσμήσεις: φέτες δέντρων, κλαδιά έλατου, κλαδιά με μούρα, νιφάδες χιονιού κ.λπ..

Στεφάνι πόρτας ως ανακύκλωση κασκόλ για καλοκαίρι και άνοιξη με τροφοδότη πουλιών

Αλλά φυσικά τα πιο κομψά μοντέλα είναι επίσης κατάλληλα εδώ. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι όμορφα πολύχρωμα και τα μεταξωτά κασκόλ είναι πάντα αυτό. Και εδώ, μπορείτε να βάλετε τις τελευταίες πινελιές σε κάθε μοντέλο με τη σωστή διακόσμηση – πουλιά, λουλούδια και κορδέλες είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες.

Ράψτε κουρτίνες ή κουρτίνες

Κουρτίνες συνονθύλευμα σε έντονα χρώματα από μεταξωτά μαντίλια

Μια κουρτίνα με ένα συνονθύλευμα φαίνεται όμορφη και μπορεί επίσης να δοκιμαστεί από αρχάριους. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα μεμονωμένα κασκόλ είναι πραγματικά ομοιόμορφα ραμμένα μεταξύ τους. Με αυτόν τον συμμετρικό σχεδιασμό, οι στραβές ραφές είναι αμέσως αισθητές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τραπεζομάντιλα για την ανακύκλωση ενός κασκόλ. Or τι θα λέγατε για ένα ωραίο στρώμα κρεβατιού?

Ιδέες ανακύκλωσης – κουρτίνες χωρίς ράψιμο

Κουρτίνες και κουρτίνες χωρίς ράψιμο για δέσιμο για τα παράθυρα

Δεν τολμάτε πραγματικά να ράψετε συνονθύλευμα; Στη συνέχεια, διευκολύνετε τον εαυτό σας τυλίγοντας ή δένοντας τα μαντίλια γύρω από τη ράβδο κουρτινών. Τα κασκόλ μπορούν να έχουν όλα το ίδιο μήκος ή μπορεί να είναι πιο κοντά από έξω προς τα μέσα. Ακόμα κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί όταν πρόκειται να διακοσμήσετε το παράθυρο με μια κουρτίνα κασκόλ!

Ομορφύνετε το δίσκο κοσμημάτων

Διακοσμήστε το δίσκο για κοσμήματα με ανακύκλωση κασκόλ

Έχετε ακόμα αυτόν τον αντιαισθητικό δίσκο ή ένα μικρό κουτί που με κάποιον τρόπο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τίποτα; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για μια απλή ανακύκλωση κασκόλ, με την οποία μπορείτε να δώσετε νέα ζωή και στα δύο μέρη. Χρειάζεστε το Mod Podge, το οποίο διανείμετε πρώτα στο δίσκο ή στο κουτί. Στη συνέχεια, απλώστε το μαντήλι πάνω του και εφαρμόστε ένα άλλο στρώμα Mod Podge. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, το κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Βουρτσίστε το δίσκο με Mod Podge και καλύψτε με ένα μεταξωτό μαντήλι

DIY ανακύκλωση με κασκόλ – μαξιλαροθήκες

Βιώσιμη συσκευασία δώρου από ύφασμα - φιλική προς το περιβάλλον ανακύκλωση κασκόλ

Τα καλύμματα για μαξιλάρια είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα ποδήλατο φουλάρι, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να τα ράψετε όπως οποιοδήποτε άλλο ύφασμα χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας σχέδιο ραπτικής. Ωστόσο, αυτή η ιδέα DIY λειτουργεί επίσης χωρίς ράψιμο. Σαν το? Χρησιμοποιώντας απλώς τις ίδιες οδηγίες όπως για τη συσκευασία δώρου.

Κάλυμμα μαξιλαριού χωρίς ράψιμο ως φουλάρι Upcycling - απλή τεχνική δέσμευσης

Δεν μπορείτε μόνο να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά κασκόλ για ανακύκλωση κασκόλ. Αν θέλετε να συνδυάσετε ένα συγκεκριμένο θέμα χρώματος ή μοτίβου, απλώς αγοράστε νέα κασκόλ με τον επιθυμητό σχεδιασμό και αρωματίστε τον καναπέ, το κρεβάτι ή το παιδικό σας δωμάτιο με απλό τρόπο. Ακόμη και η βεράντα ή το μπαλκόνι αποκτούν μια πιο όμορφη εμφάνιση και ατμόσφαιρα με αυτό το απλό έργο.