Τατουάζ

Κάνει τατουάζ στα 97 της

Κάνει ένα τατουάζ στα 97 της – πιθανώς η παλαιότερη καλλιτέχνιδα τατουάζ από τις Φιλιππίνες

Όποιος ενδιαφέρεται έστω και λίγο για τα τατουάζ ξέρει ότι αυτή η διαδικασία συνεπάγεται διαφορετικά στυλ σχεδίασης. Όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον μία φορά τέτοια ονόματα όπως Chicano, Graphics, Minimalism, Old and New School ή τουλάχιστον Realism.

Αλλά το γεγονός ότι η ίδια η τεχνική του σχεδίου είναι επίσης διαφορετική – πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Και δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί μαζί με την αυξανόμενη δημοτικότητα των τατουάζ, βρέθηκε ένας βέλτιστος και γρήγορος τρόπος για να γεμίσετε αυτό που θέλετε. Μια μεγάλη ποικιλία περιστροφικών και επαγωγικών μηχανών από διαφορετικούς κατασκευαστές επιτρέπει σε όλους να επιλέξουν ένα καρότσι που είναι εύκολο στη χρήση. Και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια δεν ενδιαφέρει πλέον κανέναν..

Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η τεχνική έχει επίσης θαυμαστές που έρχονται από όλο τον κόσμο για ένα αυθεντικό τατουάζ..

Wang Od

Κάνει ένα τατουάζ στα 97 - πιθανώς η παλαιότερη καλλιτέχνιδα τατουάζ στις Φιλιππίνες - φωτογραφία

Ένας από τους λίγους που κατέχουν την αρχαία τεχνική είναι ο 97χρονος κάτοικος των Φιλιππίνων, του οποίου η εργασιακή εμπειρία είναι πάνω από 50 χρόνια. Το όνομά της είναι Wang Od και άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται πραγματικά σε αυτήν. Αλλά το να φτάσετε στον κύριο που κατέχει την αρχαία τεχνική δεν είναι τόσο εύκολο. Ζει στην επαρχία Kalinga των Φιλιππίνων, στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς μόνο μέσω ορεινών περασμάτων, πέτρινων κατολισθήσεων και χωματόδρομων. Κάτι που όμως δεν σταματά τους πελάτες του tattoo artist.

Μαμπότοκ

Οι Mambotoks είναι εκείνοι οι καλλιτέχνες τατουάζ που κατέχουν την αρχαία τεχνική σχεδίασης σχεδίων – Kalinga, η οποία πήρε το όνομά της από τον οικισμό και είναι επίσης γνωστή ως Mambotok. Τα τατουάζ στο σώμα των τοπικών κυνηγών θεωρούνταν σύμβολο αρρενωπότητας και θάρρους. Οι Φιλιππινέζοι πιστεύουν ότι το τατουάζ Kalinga συμβολίζει τέτοιες ιδιότητες απαραίτητες για έναν κυνηγό όπως το θάρρος, η επιδεξιότητα και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως προστασία. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, εφάρμοζαν σχέδια με τη μορφή κόκκων, κουκκίδων, σταυρών, γραμμών και τα φορούσαν ως διακόσμηση. Το ίδιο το όνομα – Mambotok, μεταφράζεται ως “χαστούκι σε ένα μανταλάκι”. Εδώ αποκαλύπτεται το κύριο και μοναδικό εργαλείο της τεχνικής – το μελάνι στο μανταλάκι με ένα σουβλί οδηγείται στο δέρμα χτυπώντας το μανταλάκι με μια πέτρα.

Ιστορία του καλλιτέχνη τατουάζ

Ο Γουάνγκ Οντ που έγινε καλλιτέχνης τατουάζ ξεκίνησε μια ιστορία αγάπης. Στη νεολαία της, ήταν ερωτευμένη με έναν πολεμιστή και όταν σκοτώθηκε από τους στρατιώτες που ρήμαξαν το χωριό τους, έμεινε μόνη της και δεν αγάπησε κανέναν ξανά και δεν είχε παιδιά. Η ίδια η Γουάνγκ διδάχτηκε αυτή την τεχνική από τον πατέρα της σε ηλικία 15 ετών αφού ο ίδιος την έφερε να κάνει τατουάζ από έναν τοπικό καλλιτέχνη. Στη μνήμη του αγαπημένου της, αποφάσισε να κυριαρχήσει τέλεια στην τεχνική και συνέχισε να κάνει τατουάζ στους στρατιώτες του χωριού. Αλλά οι καιροί αλλάζουν και τώρα τις κάνει για απλούς ταξιδιώτες. Τώρα κάνει κυρίως στολίδια, τυπώνει εικόνες πουλιών και ζώων, καθώς και διάφορα σύμβολα..

Μυστικά τεχνικής

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Γουάνγκ έκλεισε τα 101, αλλά πιστεύει ότι η αρχαία τεχνική τατουάζ θα συνεχίσει να ζει, επειδή μετέφερε τις γνώσεις της στους προγόνους της, διδάσκοντάς τους την τέχνη της κυριαρχίας. Και δεδομένου του γεγονότος ότι η Wang Od αναγνωρίζεται ως μία από τις ζωντανές πολιτιστικές αξίες των Φιλιππίνων, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η μνήμη της και της τέχνης της δεν θα ξεχαστούν για πολύ καιρό..

Παρασκευάστηκε από: komlevaas (Komleva Anastasia Sergeevna)