Τατουάζ

Τατουάζ: ιστορία, φιλοσοφία και ψυχολογία

Τι σημαίνει ένα σχέδιο στο δέρμα για ένα σύγχρονο άτομο σήμερα;? Σύμβολο αρρενωπότητας, ελευθερίας έκφρασης για τους άνδρες και στοιχείο σεξουαλικότητας και ανεξαρτησίας για τις γυναίκες; Πολλοί δάσκαλοι σήμερα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα σύνολο τατουάζ καλής ποιότητας για να ξεκινήσουν το τατουάζ, αλλά δεν έχουν όλοι την ικανότητα να εμποτίζονται με τη φιλοσοφία αυτής της δεξιότητας και πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν αυτή τη διαδικασία σε τέχνη.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα για την εποχή της προέλευσης της τέχνης του τατουάζ. Πολλοί ιστορικοί είναι σίγουροι ότι το τατουάζ, κάτω από το οποίο ήταν κρυμμένο το τελετουργικό νόημα, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και σε πρωτόγονους ανθρώπους. Στοιχεία για αυτό έχουν βρεθεί σε αιγυπτιακές μούμιες ηλικίας περίπου τεσσάρων χιλιάδων ετών. Σε μεταγενέστερο χρόνο, τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από Ινδιάνους, φυλές της Ινδονησίας και της Νέας Γουινέας..

Τατουάζ - ιστορία - φιλοσοφία και ψυχολογία

Άνθρωπος με μοντέρνα τατουάζ και στα δύο χέρια

Για πολλούς λαούς, τα τατουάζ χρησίμευαν ως φυλαχτά: προστάτευαν από διάφορες ατυχίες και ασθένειες, βοήθησαν να κερδίσουν τον πόλεμο και έφεραν καλή τύχη στο κυνήγι..

Προερχόμενα από κάθε έθνος, τα σχέδια στο σώμα απορρόφησαν τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις του, έφεραν τα έθιμα, τον πολιτισμό και το πνεύμα της φυλής.

Κάθε έθνος χρησιμοποίησε τη δική του πρωτότυπη τεχνική και σχέδια. Soταν τόσο ατομικά που ήταν εύκολο να προσδιοριστεί από την εμφάνιση του τατουάζ πότε και πού έγινε..

Τα μοντέρνα τατουάζ είναι ένα είδος διεθνούς τέχνης. Έχουν επανενωθεί ό, τι καλύτερο για χίλια χρόνια ύπαρξης..

Ένα τατουάζ για πολλούς σήμερα δεν είναι ένα εύκολο ελκυστικό σχέδιο που μεταφέρει ένα αποκλειστικά αισθητικό μήνυμα, είναι η πιο προσιτή μορφή έκφρασης των δικών του ιδεών, επιδιώξεων και σκέψεων, φτιαγμένων σε τέτοια μορφή και σε τέτοια μορφή που, κατά τη γνώμη του ένα άτομο, είναι το πιο αποδεκτό από αυτόν. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να ονομαστεί αντανάκλαση του εσωτερικού “εγώ”.

Σύμφωνα με στατιστικά, ένα τατουάζ γίνεται πιο συχνά από φιλόδοξες προσωπικότητες. Κάθε τέτοια απόφαση παρακινεί με τον δικό της τρόπο, και η κάθε μία πρέπει να καθορίσει τον λόγο για αυτό το σοβαρό βήμα. Ένα τατουάζ που εφαρμόζεται σκόπιμα στο σώμα θεωρείται ότι είναι κάποιο χαρακτηριστικό της εικόνας, μια υπό όρους κάρτα επίσκεψης ενός ατόμου..

Οι ψυχολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι ένα τατουάζ είναι σύμβολο, σας επιτρέπει να χαρακτηρίσετε ένα άτομο, ανάλογα με τα μέρη του σώματος στα οποία έχει εικόνα.

Για παράδειγμα, ένα τατουάζ στο λαιμό δείχνει την εσωτερική ένταση που βιώνει ένα άτομο. Δηλαδή, υπάρχει ένα πρόβλημα με το οποίο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής του δεν είναι ακόμη σε θέση να αντιμετωπίσει. Και ένα τατουάζ στο στήθος από το πλάι μοιάζει με απροθυμία υπακοής, πρόκληση στους άλλους και τις καθιερωμένες εντολές τους.