Τατουάζ

Ιστορία των τατουάζ σε λίγες λέξεις και φωτογραφίες

Σήμερα, το τατουάζ έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής μορφή τέχνης σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους για ορισμένα πράγματα, να δείξουν την κοσμοθεωρία τους, καθώς και γενικές ιδέες για τη ζωή..

Ιστορία των τατουάζ με λίγες λέξεις και φωτογραφίες - πληροφορίες και παραδείγματα φωτογραφιών

Ιστορία των τατουάζ με λίγες λέξεις και φωτογραφίες – πληροφορίες και παραδείγματα φωτογραφιών

Η ιστορία του τατουάζ με λίγες λέξεις και φωτογραφίες – όλα τα πιο ενδιαφέροντα

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τατουάζ για να αποκαλυφθούν και να εμφανιστούν. Ταυτόχρονα, ορισμένοι από αυτούς δεν γνωρίζουν καν πόσο βαθιά η τέχνη του τατουάζ έχει τις ρίζες της στα βάθη της ιστορίας. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τατουάζ παντού. Προφανώς, με τη βοήθειά τους, οι ιδιοκτήτες σημάδεψαν τους σκλάβους τους, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιο έργο για την κατασκευή της πυραμίδας ήταν προσαρτημένος ένας συγκεκριμένος σκλάβος. Οι εγκληματίες σημειώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν για τι καταδικάστηκαν. Το τατουάζ έγινε δημοφιλές σε ορισμένες περιοχές της Ασίας και οι Κινέζοι άρχισαν να τα χρησιμοποιούν ήδη περίπου το 2000 π.Χ..

Ιστορία του τατουάζ με λίγες λέξεις και φωτογραφία 1

Η έννοια της λέξης τατουάζ.

Πιθανότατα, η λέξη “τατουάζ” ήρθε σε εμάς από την αρχαία Τατιανή γλώσσα, στην οποία “tatu” σήμαινε “να σημειώσω κάτι”. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανά πάσα στιγμή, άνθρωποι από διαφορετικά μέρη του κόσμου έχουν ασκήσει την τέχνη του τατουάζ..

Πολλοί άνθρωποι που ζουν στην Ασία χρησιμοποιούν εκτεταμένα τατουάζ για να επιδείξουν συγκεκριμένους στόχους, ιδανικά ή προσήλωση στη θρησκεία. Στην αρχαιότητα, υπήρχε το έθιμο του τατουάζ στα δάχτυλα ή γύρω από τους καρπούς, καθώς πιστεύεται ότι προστατεύουν από κακή τύχη ή ασθένεια. Ωστόσο, κάποια στιγμή, όχι μόνο εγκληματίες και σκλάβοι έγιναν κάτοχοι τατουάζ, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ανώτερη τάξη. Άρχισαν να τους κάνουν να δείχνουν την κοινωνική τους θέση στην κοινωνία. Μερικές φορές τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν για να δηλώσουν ειδικές δεξιότητες που θα μπορούσε να έχει ένα άτομο..

Ιστορία του τατουάζ με λίγες λέξεις και φωτογραφία 2

Πειραματισμός με τατουάζ.

Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι πειραματίζονταν συχνά με τα τατουάζ, ανέπτυξαν πολλά στυλ και τάσεις. Ταυτόχρονα, το ίδιο σχέδιο ήταν πάντα διαφορετικό, όχι μόνο σε δύο άτομα, αλλά και σε διαφορετικές κοινωνίες..

Στον αρχαίο και μεσαίωνα, οι ιδιοκτήτες τατουάζ ήταν πιο πιθανό να βάλουν ένα σχέδιο στο σώμα τους, όχι για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά από θρησκευτική άποψη. Σήμερα, είναι γνωστό ότι το τατουάζ υπήρχε ακόμη και πριν ξεκινήσουν οι άνθρωποι να καταγράφουν ιστορία και εφαρμόστηκε ευρέως σε ολόκληρο τον πλανήτη σε διάφορες μορφές. Είναι πιθανό ότι το τατουάζ θα παραμείνει στο απώτερο μέλλον και θα εμφανιστούν νέες εξελίξεις και τεχνολογίες κατά την εφαρμογή τους. Ταυτόχρονα, δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι όλες οι βασικές αρχές και ιδέες που βασίζονται στο τατουάζ εφευρέθηκαν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια και δεν έχουν υποστεί ισχυρές αλλαγές από τότε. Με τους αιώνες, μόνο η κοσμοθεωρία των ανθρώπων έχει αλλάξει, η οποία άλλαξε τα στυλ και τις κατευθύνσεις αυτής της τέχνης..

Αποτελέσματα αρχαιολογικής έρευνας.

Στις πλαγιές των Ιταλικών Άλπεων, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα σώμα ηλικίας 5.000 ετών που διατηρήθηκε τέλεια λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ταυτόχρονα, αρκετά απλά τατουάζ ήταν σαφώς ορατά στην πλάτη του και πίσω από τα γόνατά του. Ο πραγματικός σκοπός αυτών των τατουάζ δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά μερικοί υποδηλώνουν ότι εφαρμόστηκαν για ιατρικούς σκοπούς. Υπάρχει επίσης εικασία ότι η χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται στο τατουάζ προήλθε από ένα συγκεκριμένο είδος μούρων γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες..

Η ιστορία γνωρίζει ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός που αφορά την ιέρεια της θεάς Χάθορ, η οποία έζησε το 2160 π.Χ. Το σώμα της ήταν στολισμένο με περίεργες μπλε γραμμές και τελείες που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός της. Παρόμοιες εικόνες βρέθηκαν στα σώματα των κοριτσιών στους τάφους νεκρών βασιλιάδων και ηγεμόνων. Ο σκοπός αυτής της διακόσμησης είναι ακόμα ασαφής, αν και σύμφωνα με μία από τις εκδόσεις, άτομα με παρόμοιο τατουάζ θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει ένα νεκρό άτομο στη μετά θάνατον ζωή..

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αξίζει να σημειωθεί ότι η τέχνη του τατουάζ εμφανίστηκε πολύ πριν από πολλά είδη τεχνών και έχει περισσότερες από μία χιλιετίες. Τα κίνητρα και οι στόχοι τους δεν αποκαλύπτονται πλήρως, αλλά είναι προφανές ότι τα τατουάζ ήταν και παραμένουν πάντα ένα είδος επίδειξης προσωπικών ιδιοτήτων, δέσμευσης και κοσμοθεωρίας των ανθρώπων..

Ιστορία ενός τατουάζ σε φωτογραφία με ημερομηνία 01.20.2019

Δες το βίντεο:

Παρασκευάστηκε από: alena343-1 (Gorbunova Alena Andreevna)