Τατουάζ

Θεραπευτικό τατουάζ

Ένα τατουάζ στο σώμα είναι μια μόνιμη εικόνα στο δέρμα, που γίνεται χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα με ειδικές βελόνες και επαγγελματικό χρώμα που πηγαίνει κάτω από το δέρμα. Σήμερα, το τατουάζ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος έκφρασης, τόσο στους ενήλικες όσο και στους εφήβους και τους νέους..

Θεραπεία τατουάζ - συλλογή παραδειγμάτων φωτογραφιών

Θεραπεία τατουάζ – συλλογή παραδειγμάτων φωτογραφιών

Η θεραπεία του τατουάζ είναι το πιο σημαντικό

Αυτό το άρθρο μιλά για τον τρόπο σωστής φροντίδας για ένα φρέσκο ​​τατουάζ..

  • Στάδια επούλωσης
  • Έγκαιρη και σωστή φροντίδα
  • Θεραπευτικά παρασκευάσματα

Θεραπεία τατουάζ, χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα στάδια επούλωσης του μόνιμου μοτίβου του δέρματος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά του δέρματος στους νεότερους διαφέρουν από τους ενήλικες στο ότι η διαδικασία επούλωσης μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα, αφού οι τροφικές αλλαγές του δέρματος αρχίζουν να προοδεύουν μετά από 30 χρόνια. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κατά την επιλογή ενός καλλιτέχνη τατουάζ, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προηγούμενη εργασία του, στην εργασιακή εμπειρία, στη σχετική τεκμηρίωση και στα προσόντα. Αυτές οι παράμετροι είναι πολύ σημαντικές για τη διαδικασία και, κατά συνέπεια, για την περαιτέρω επούλωση του τατουάζ σας..

Στάδια επούλωσης

  1. Η εμφάνιση εξιδρώματος. Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή του μελανιού, μπορείτε να δείτε πώς το τατουάζ μέρος του δέρματος είναι πρησμένο και μια υγρή εκκένωση εμφανίζεται στη θέση του σχεδίου – εξίδρωμα, το οποίο μπορεί να είναι εντελώς άχρωμο ή να περιέχει μερικές ακαθαρσίες του χρώματος η ίδια η χρωστική του τατουάζ. Μην χτυπάτε τον συναγερμό, αυτή η διαδικασία είναι φυσιολογική στη διαδικασία επούλωσης. Αυτό το στάδιο διαρκεί έως 2 ημέρες..
  2. Πύκνωση του δέρματος στη θέση του σχεδίου. Αυτό το στάδιο είναι επίσης φυσιολογικό, καθώς σχηματίζεται ένα παχύ προστατευτικό στρώμα. Η διάρκεια αυτού του σταδίου είναι έως 4 ημέρες. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκίζετε, να χτενίζετε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να τραυματίζετε την περιοχή με πυκνό δέρμα, επειδή υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης και ουλών του τατουάζ.
  3. Ξεφλούδισμα. Είναι το τελευταίο στάδιο της θεραπείας. Η τατουάζ περιοχή του σώματος στεγνώνει και, ενδεχομένως, φαγούρα λίγο, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ξεφλούδισμα. Η πάχυνση εξαφανίζεται σταδιακά, το επιφανειακό στρώμα του δέρματος αρχίζει να ξεφλουδίζει. Σε αυτό το στάδιο, ο ελάχιστος μηχανικός αντίκτυπος είναι σημαντικός, ο οποίος μπορεί να παρατείνει τη διαδικασία επούλωσης ή να δημιουργήσει κίνδυνο μόλυνσης του δέρματος. Ο χρόνος αυτού του σταδίου κυμαίνεται από 5 έως 10 ημέρες..

Έγκαιρη και σωστή φροντίδα

Η περιποίηση είναι το πιο σημαντικό μέρος της επούλωσης, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, επιταχύνοντας την επούλωση και ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές επιπτώσεις των ουλών.

Οι πρώτες ημέρες φροντίδας για μια μόνιμη τροποποίηση είναι οι πιο επώδυνες και απαιτούν περισσότερη προσοχή. Αμέσως μετά τη διαδικασία, εφαρμόζεται μια ειδική αλοιφή στο τατουάζ και η περιοχή με τατουάζ τυλίγεται με αλουμινόχαρτο. Μιλώντας για ταινίες, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, από απλές ταινίες τροφίμων έως ειδικές θεραπευτικές ταινίες. Το τελευταίο είναι πολύ βολικό στη χρήση, αφού μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί σε 5-6 ημέρες. Η μεμβράνη αφαιρείται με ιδιαίτερη προσοχή, αποφεύγοντας βλάβη στο δέρμα. Εάν ασχολείστε με τρόφιμα, αντικαθίσταται 3-4 ώρες μετά την πρώτη εφαρμογή, μετά τον καθαρισμό του δέρματος με καθαρό νερό και ειδικό αντιβακτηριακό σαπούνι. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε θεραπευτικές αλοιφές, η ποικιλία των οποίων θα συζητηθεί παρακάτω. Αφού πραγματοποιήσετε μια τέτοια επεξεργασία, εφαρμόστε ξανά μια καθαρή μεμβράνη.

Θεραπευτικά παρασκευάσματα

Σήμερα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων φαρμάκων. Οι πιο συνηθισμένες αλοιφές και κρέμες είναι οι Solcoseryl, Bepanten, Levomekol, Doctor Pro. Η εφαρμογή αυτών των αλοιφών επιταχύνει σημαντικά την επούλωση των πληγών και ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία και περιορίζει τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης..

Θεραπεία τατουάζ – παραδείγματα φωτογραφιών από 09.10.2018

Δες το βίντεο:

Παρασκευάστηκε από: kriskriskristin (Gumenyuk Kristina Sergeevna)