Τατουάζ

Το τατουάζ που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR επιτρέπει στον άντρα να παίξει το “Sonic: Super Hedgehog”

Το παιχνίδι Pokémon Go “αυτή τη στιγμή για πολλούς από εμάς – η μόνη εμπειρία αλληλεπίδρασης με επιπλέον πραγματικότητα. Τα έχουμε ήδη συλλέξει όλα και τώρα θέλουμε να παίξουμε κάποιο πιο κλασικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας τεχνολογίες VR.

Το τατουάζ που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR επιτρέπει στον άντρα να παίζει Sonic - super hedgehog - φωτογραφία 3

Το τατουάζ που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR επιτρέπει σε έναν άντρα να παίξει το Sonic: Super Hedgehog – τα γεγονότα

Ωστόσο, αυτή τη φορά, το πραγματικό δέρμα χρησιμοποιείται για έλεγχο. Λοιπόν, κάπως. Ένα τατουάζ με επιπλέον πραγματικότητα θα σας επιτρέψει να παίξετε Sonic. Ένας τύπος που ονομάζεται Olo Sabandia δημοσίευσε στο Twitter το τατουάζ του, το οποίο σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με την τεχνολογία VR και είναι ακόμη πιο δροσερό από όσο νομίζετε. Το δημιούργησε χρησιμοποιώντας το λογισμικό Unity, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών. Η ουσία είναι η εξής: το πραγματικό τατουάζ του, το οποίο έχει τη μορφή παιχνιδιού, χρησιμεύει ως δείκτης που αναγνωρίζει το πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας. Το smartphone σαρώνει την περιοχή τατουάζ και αναγνωρίζει τα θραύσματα ως χειριστήρια. Το τατουάζ δεν φαίνεται απλώς εκπληκτικό, σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε την παλιά έκδοση του Sonic. Φυσικά, ενώ είναι αδύνατο να μιλήσουμε για το παιχνίδι πλήρως, αυτή τη στιγμή ο Όλο έμαθε στον σκαντζόχοιρο μόνο να πηδά.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι ολόκληρη αυτή η έννοια υπάρχει στον εικονικό κόσμο, αλλά ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά – αυτό είναι πράγματι το χέρι του Olo. Αυτό είναι δροσερό από μόνο του και με ένα τέτοιο gamepad είναι πολύ εύκολο να επαναφέρετε τα πάντα και να ξεκινήσετε από την αρχή εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ο δημοσιογράφος μας Dan Casey μίλησε με τη Sabandia για την ανάπτυξη του τατουάζ, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, γιατί επέλεξε τη διαχείριση της Sega.

Το τατουάζ που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR επιτρέπει σε έναν άντρα να παίζει Sonic - super hedgehog - φωτογραφία 1

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο πράγμα κατά το σχεδιασμό ενός σκίτσου τατουάζ?

Wantedθελα να επιλέξω ένα σχέδιο που θα σήμαινε κάτι σημαντικό για μένα, γιατί θα μείνει για πάντα μαζί μου, αλλά έπρεπε επίσης να είναι κάτι που αναγνωρίζει η τεχνολογία VR. Έπρεπε να είναι κάτι με ευθείες γραμμές, αιχμηρές άκρες και υψηλή αντίθεση. Έφτιαξα μερικά σκίτσα που φαίνονταν καλά σε χαρτί, αλλά δεν λειτούργησαν όταν μεταφέρθηκαν προσωρινά στο δέρμα, έτσι προσπάθησα να κάνω το σκίτσο μου πιο πρωτόγονο. Είναι ευκολότερο για το πρόγραμμα να αναγνωρίσει κάποιες βασικές μορφές.

Γιατί επιλέξατε το gamepad του NES?

Onceμουν κάποτε ο πιο αφοσιωμένος θαυμαστής της κονσόλας SEGA, οπότε όταν σκέφτηκα το διαδραστικό τατουάζ, το gamepad Genesis ήρθε αμέσως στο μυαλό μου. Δυστυχώς, η χρήση μόνο ευθειών γραμμών δεν απέδωσε την ουσία του. Δεν μπορούσα να αποδώσω τον ελεγκτή Genesis με τρόπο που θα αναγνωριζόταν από το λογισμικό, οπότε έπρεπε να στραφώ στο σχέδιο Β. Ο ελεγκτής NES είναι ένα είδος εικονικού πράγματος και έχει επίσης μια κατάλληλη σιλουέτα. Στην πραγματικότητα το έβγαλα από πολλά τετράγωνα έτσι ώστε οι γραμμές να έχουν την ίδια απόσταση μεταξύ τους σε όλα τα σημεία. Έχω επίσης πολλές όμορφες αναμνήσεις από τότε που τα ξαδέλφια μου και εγώ σκεφτήκαμε προσεκτικά ποια κασέτα να πάρουμε για το Σαββατοκύριακο, δεν μπορούσαμε παρά να το επιλέξουμε. Άλλοτε επιλέξαμε ένα καλό παιχνίδι, άλλοτε όχι..

Το τατουάζ που χρησιμοποιεί τεχνολογία VR επιτρέπει σε έναν άντρα να παίζει Sonic - super hedgehog - φωτογραφία 2

Σχεδιάζοντας να είναι διαθέσιμες οι υπόλοιπες λειτουργίες του παιχνιδιού?

Θεωρητικά, μπορώ να παίξω πλήρως, αλλά πρέπει ακόμα να μάθω για αυτό, και αυτό είναι πιο κατάλληλο για παιχνίδια όπως το Arkanoid ή το Space Invaders, όπου χρειάζεται μόνο να μετακινηθείτε από τη μία πλευρά στην άλλη και μερικές φορές προς τα κάτω. Μπορώ να ενεργοποιήσω πλήρως το D-pad, αλλά αν λειτουργεί μόνο το πάνω μέρος χωρίς να χρησιμοποιήσω αυτά στα πλάγια, πολλά παιχνίδια θα είναι αδύνατο να παιχτούν. Ακόμα και το γεγονός ότι έκανα το Sonic jump είναι ήδη εκπληκτικό.

Ποια παιχνίδια θα θέλατε να παίξετε στην επαυξημένη πραγματικότητα με ένα τατουάζ; Αφήστε τις επιλογές σας στα σχόλια.