Ομορφιά

Εφαρμογή Dermaroller κατά της ακμής, των ουλών, των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας

εφαρμογή dermaroller στο σπίτι κάντε το μόνοι σας θεραπεία ομορφιάς

Έχετε ατέλειες στο δέρμα, ρυτίδες ή κυτταρίτιδα; Υπάρχει ένα εργαλείο ομορφιάς που λειτουργεί ενάντια σε όλα αυτά. Το Micro needling είναι ο τεχνικός όρος και οι δερματολόγοι, οι κοσμετολόγοι και οι κατασκευαστές το ορκίζονται. Είναι ένα είδος μικρού κυλίνδρου – dermaroller, το οποίο είναι εξοπλισμένο με εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες και εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Τσιμπάει επιφανειακά στο δέρμα και με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ενάντια σε πολλά διαφορετικά δερματικά προβλήματα, όπως ουλές από ακμή, σπυράκια, ρυτίδες, κυτταρίτιδα κ.λπ. άρθρο.

Τι είναι το dermaroller?

εφαρμογή dermaroller micro needling θεραπεία ιατρικά αποτελέσματα

Το Micro needling αφορά τη θεραπεία με ένα dermaroller. Το εργαλείο αποτελείται από έναν κύλινδρο τοποθετημένο σε μια λαβή, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με 192 λεπτές βελόνες στάνταρ, οι οποίες είναι διατεταγμένες σε οκτώ σειρές. Το μήκος τους είναι μεταβλητό ανάλογα με το μοντέλο – μεταξύ 0,5 και 1,5 mm. Οι βελόνες είναι κατασκευασμένες από ιατρικό χάλυβα και είναι επίσης διαθέσιμες ως παραλλαγή για οικιακή χρήση. Τα επαγγελματικά dermaroller απορρίπτονται μετά τη χρήση. Αυτά για οικιακή χρήση πρέπει να απολυμαίνονται μόνο. Ο κύλινδρος βελόνας διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, το ντεκολτέ, το στομάχι, τους μηρούς και άλλες προβληματικές περιοχές.

Εφαρμογή Dermaroller: πώς λειτουργεί?

εφαρμογή dermaroller βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος θεραπεία προσώπου

Με την εφαρμογή Dermaroller, οι λεπτές βελόνες περνούν πάνω από το δέρμα έτσι ώστε να διεισδύσουν στην επιδερμίδα. Τραυματίζουν ελάχιστα το δέρμα. Τσιμπάει λίγο, αλλά δεν είναι επώδυνο και το δέρμα δεν αιμορραγεί, απλώς κοκκινίζει. Με αυτόν τον τρόπο, διεγείρονται οι φυσικοί μηχανισμοί αποκατάστασης του δέρματος και προωθείται η κυκλοφορία του αίματος. Μετά από μερικές θεραπείες συνηθίζετε. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε την πίεση μόνοι σας και, για παράδειγμα, να οδηγήσετε απαλά τον κύλινδρο πάνω του για πρώτη φορά.

εφαρμογή dermaroller micro needling αποτέλεσμα όμορφο δέρμα

Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής Dermaroller, τα κύτταρα παράγουν πιο ελαστικές ίνες, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ. Τέλος, ολόκληρη η χροιά βελτιώνεται. Το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό και νεότερο, οι ουλές επουλώνονται γρηγορότερα, οι ρυτίδες και η κυτταρίτιδα μειώνονται. Εάν οι ουσίες φροντίδας εφαρμόζονται επίσης μετά τη διαδικασία, απορροφώνται από το δέρμα έως και 90 τοις εκατό καλύτερα και ως εκ τούτου είναι πιο αποτελεσματικές.

Εφαρμογή Dermaroller στο σπίτι βήμα προς βήμα

dermaroller θεραπεία οικιακής χρήσης περιποίηση προσώπου πιο όμορφο δέρμα

1. Απολύμανση και προετοιμασία του δέρματος: Πριν χρησιμοποιήσετε το dermaroller, πρέπει οπωσδήποτε να το απολυμάνετε με οινόπνευμα. Δεδομένου ότι οι βελόνες εισέρχονται απευθείας στο δέρμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι καθαρές και στείρες. Διαφορετικά, η θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Το δέρμα πρέπει επίσης να καθαριστεί καλά. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα προϊόν καθαρισμού όπως λοσιόν ή τζελ, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια, εφαρμόζετε έναν θρεπτικό παράγοντα όπως ορό ή κρέμα που είναι κατάλληλος για την αντίστοιχη ζώνη. Ιδανικά περιέχει βιταμίνη C, κολλαγόνο ή υαλουρονικό οξύ.

dermaroller χρήση στο σπίτι συμβουλές κινήσεων προϊόντα περιποίησης

2. Θεραπεία με dermaroller: Τώρα τρέχετε το σκούτερ πάνω από το δέρμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ασκείτε ήπια πίεση που δεν πρέπει να αισθάνεται επώδυνη, αλλά όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Μόνο για σκοπούς προσανατολισμού, πρέπει να περάσετε το ρολό σε κάθε περιοχή του δέρματος περίπου δέκα φορές.

dermaroller λάδι ορού επιδερμίδας φροντίδας οικιακής χρήσης

3. Προϊόντα φροντίδας μετά τη θεραπεία: Τέλος, μπορείτε να εφαρμόσετε μια θρεπτική κρέμα ή ορό. Η επίδραση των προϊόντων ομορφιάς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μετά τη θεραπεία με Dermaroller, επειδή το δέρμα είναι ήδη έτοιμο να απορροφήσει τα ενεργά συστατικά.

θεραπεία dermaroller εφαρμογή στο σπίτι συμβουλές ομορφιάς

4. Απολύμανση μετά τη χρήση του Dermaroller: Μετά τη χρήση, πρέπει να καθαρίσετε καλά το εργαλείο ομορφιάς με σαπούνι κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς.

εφαρμογή dermaroller ενάντια στις ρυτίδες μαύρους κύκλους αιχμηρές άκρες δέρματος

Κατ ‘αρχήν, δεν επουλώνονται ουλές και πληγές. Μετά τη χρήση του Dermaroller, η κατεργασμένη περιοχή κοκκινίζει λίγο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κάνετε περιποίηση στο πρόσωπο το βράδυ. Με ευαίσθητο δέρμα, η ερυθρότητα μπορεί επίσης να είναι ορατή την επόμενη μέρα, οπότε είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσετε πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

Εφαρμογή Dermaroller: πού και πόσο συχνά?

εφαρμογή dermaroller δέρμα ρυτίδες πρόσωπο ρυτίδες ουλές σπυράκια

Το Dermaroller χρησιμοποιείται με επιτυχία για τα ακόλουθα προβλήματα:

  • ακμή
  • ουλή
  • ρυτίδες
  • Τσάντες κάτω από τα μάτια
  • Ραγάδες
  • υπερβολική χρώση
  • Ζημιά από τον ήλιο

εφαρμογή dermaroller κατά της κυτταρίτιδας αποτέλεσμα θεραπείας μηρών

Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν ειδικές κρέμες και οροί, διαφορετικά δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Ανάλογα με την περιοχή του σώματος που αντιμετωπίζετε, το δέρμα αντιδρά διαφορετικά και χρειάζεται λίγο χρόνο για να αναγεννηθεί. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως μετά τη χρήση του Dermaroller. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και σφιχτό. Εάν θέλετε μια μόνιμη αλλαγή στην επιδερμίδα σας, πρέπει να κάνετε τη θεραπεία τακτικά και για αρκετούς μήνες. Μετά τη χρήση του Dermaroller, το δέρμα κοκκινίζει, οπότε είναι καλύτερο να το κάνετε το βράδυ και να το ενσωματώσετε στη βραδινή ρουτίνα στο μπάνιο. Στη συνέχεια, το δέρμα έχει χρόνο να αναγεννηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το πρωί η ερυθρότητα του δέρματος έχει εξαφανιστεί ως επί το πλείστον. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μόνο με το ευαίσθητο δέρμα. Κατ ‘αρχήν, αρκεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

εφαρμογή dermaroller ραγάδες σε όλο το σώμα εγκυμοσύνη

Η θεραπεία με Dermaroller μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική κατά των ουλών όπως από την ακμή ή τις ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη. Μετά από μερικούς μήνες μικρο βελόνας, η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά και λειαίνεται και σφίγγεται. Οι πόροι γίνονται λεπτότεροι, οι δυσάρεστες ουλές χλωμούν σημαντικά και μειώνονται.

εφαρμογή dermaroller κάτω από τα μάτια σακούλες ματιών ευαισθησία θεραπείας

Το Dermaroller μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Οι μικροτραυματισμοί που προκαλεί διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στις σακούλες κάτω από τα μάτια. Η ζώνη θα πρέπει φυσικά να επεξεργαστεί πολύ προσεκτικά ή να αντιμετωπιστεί από έναν δερματολόγο.

εφαρμογή dermaroller στο σπίτι συμβουλές θεραπείας προσώπου

Η εφαρμογή Dermaroller είναι επίσης πολύ χρήσιμη κατά των ρυτίδων. Θα πρέπει να οδηγήσετε τις βελόνες από κάτω προς τα πάνω και φυσικά να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αντιγήρανσης. Η λεπτή διάτρηση του δέρματος αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και επιτυγχάνεται ένα αποτέλεσμα ανύψωσης.

εφαρμογή dermaroller ενάντια στη θεραπεία σώματος κυτταρίτιδας στο σπίτι

Η τακτική χρήση του Dermaroller μπορεί επίσης να μειώσει την κυτταρίτιδα. Εάν οι προβληματικές περιοχές όπως οι γλουτοί και οι μηροί αντιμετωπίζονται τακτικά με βελόνες, οδηγεί σε αυξημένη ροή αίματος και η δομή του δέρματος εξομαλύνεται εμφανώς μετά από μερικές εβδομάδες.

προϊόντα εφαρμογής dermaroller συμβουλές για οικιακή χρήση όμορφο δέρμα

Βελόνες διαφορετικού μήκους χρησιμοποιούνται για τις διαφορετικές ζώνες. Ένα μέγεθος βελόνας μεταξύ 0,2 και 0,75 χιλιοστών είναι κατάλληλο για την περιοχή του προσώπου. Για το σώμα χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες βελόνες. Τα επαγγελματικά dermarollers διαφέρουν σημαντικά από τα μοντέλα για οικιακή χρήση. Διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και ως εκ τούτου μπορούν να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτά είναι κατάλληλα μόνο για ιατρική χρήση που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από γιατρό.

Εάν η εφαρμογή Dermaroller αισθάνεται επώδυνη …

εφαρμογή dermaroller ιατρική θεραπεία morco needling

Το αν είναι επώδυνη η θεραπεία με Dermaroller στο σπίτι είναι φυσικά πολύ υποκειμενικό. Επιπλέον, κάθε περιοχή του δέρματος έχει διαφορετική ευαισθησία στον πόνο. Πολλοί βρίσκουν την καθοδήγηση των βελόνων πάνω στο δέρμα ένα ευχάριστο μασάζ, για άλλους είναι μια μικρή πρέζα. Μερικοί άνθρωποι είναι υπερβολικά ευαίσθητοι και μπορεί να αισθάνονται πόνο. Γενικά, τα ρολά ομορφιάς για οικιακή χρήση έχουν σημαντικά μικρότερες βελόνες και επομένως δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο βαθιά στο δέρμα. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το dermaroller τρυπά μόνο το ανώτερο στρώμα του δέρματος που δεν έχει νευρικά κύτταρα και ως εκ τούτου δεν είναι ευαίσθητο. Μπορείτε να αισθανθείτε τις μικρές τρύπες, αλλά δεν είναι επώδυνες. Η κατάσταση είναι διαφορετική με τις ιατρικές μικρο -βελόνες. Ωστόσο, η περιοχή του δέρματος που αντιμετωπίζεται είναι μουδιασμένη τοπικά με μια κρέμα για να αποτρέψει κάθε πόνο.

Micro-neealing στο γιατρό

εφαρμογή dermaroller ιατρική γιατρός θεραπεία πρόσωπο

Η ιατρική θεραπεία με dermaroller λειτουργεί παρόμοια με αυτήν στο σπίτι. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιούνται μακρύτερες βελόνες, οι οποίες διεγείρουν μεγαλύτερη ροή αίματος και συνεπώς μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο, οπότε εφαρμόζεται πρώτα μια κρέμα αναισθησίας και στη συνέχεια πραγματοποιείται μικρο-βελόνα. Ολόκληρη η θεραπεία στο γιατρό διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Μετά από αυτό, το δέρμα κοκκινίζει και χρειάζονται περίπου δύο ημέρες για να ηρεμήσει εντελώς. Η επόμενη συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από περίπου έξι εβδομάδες. Ανάλογα με το πρόβλημα του δέρματος, χρειάζονται έως και πέντε συνεδρίες για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Κάθε συνεδρία κυμαίνεται μεταξύ 100 και 500 ευρώ, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και το μέγεθος της περιοχής του δέρματος.

dermaroller χρήση στο σπίτι θεραπεία του δέρματος του προσώπου