Ομορφιά

Μόνιμη αποτρίχωση – πληροφορίες και συμβουλές για λέιζερ, IPL και SHR

μόνιμες συμβουλές αποτρίχωσης-κόστος-πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα-κίνδυνοι

Το πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι να αφαιρούμε συνεχώς τις τρίχες του σώματος δεν είναι γνωστό μόνο στις κυρίες ανάμεσά μας. Πολλοί άνδρες καταφεύγουν επίσης σε διάφορα μέσα για να απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα μαλλιά. Και αν είστε τυχεροί το χειμώνα που είστε τεμπέληδες και κρύβετε τα μαλλιά σας με τη βοήθεια μακριών ρούχων, αυτό δεν συμβαίνει το καλοκαίρι. Υπάρχουν αποτριχωτικά ή αποτρίχωση, αλλά αυτό με τη σειρά του απαιτεί πολύ χρόνο ή κοστίζει χρήματα στο σαλόνι ομορφιάς. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλοί ενδιαφέρονται για τη μόνιμη αποτρίχωση και αποφασίζουν να το κάνουν. Ωστόσο, πολλοί δεν εμπιστεύονται πραγματικά το όλο θέμα και αναζητούν περισσότερες πληροφορίες. Θα θέλαμε να σας τα προσφέρουμε σήμερα. Μάθετε πώς λειτουργούν τα λέιζερ, τι κόστος πρέπει να περιμένετε και πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες για να απολαύσετε επιτέλους λείο, όμορφο δέρμα μακροπρόθεσμα.

Μόνιμη αποτρίχωση – ποιες είναι οι επιλογές?

μόνιμη αποτρίχωση shr-ανώδυνη-κόστος-συμβουλές-αποτρίχωση-μόνιμη

Υπάρχουν δύο επιλογές για επιτυχημένη και μόνιμη αποτρίχωση. Η πιο γνωστή μέθοδος είναι η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ. Εδώ το φως χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση. Η θεραπεία IPL είναι επίσης γνωστή. Μια νεότερη παραλλαγή είναι το SHR. Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε και τις τρεις παρακάτω επιλογές. Τώρα θα μάθετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους, πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες και ποια από τις τρεις είναι η καλύτερη για μόνιμη αποτρίχωση.

Αποτρίχωση με λέιζερ

μόνιμη-αποτρίχωση-πρόσωπο-αποτρίχωση-άσχημη-ενοχλητική-μόνιμη-αφαίρεση

Η μόνιμη αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο γνωστή. Αν και το φως χρησιμοποιείται εδώ, μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτό διεισδύει στις ρίζες των μαλλιών, γεγονός που τα κάνει να πεθαίνουν. Όταν χρησιμοποιείτε το λέιζερ, είναι δυνατή μια αποτελεσματική και ακριβέστερη ακρίβεια. Όταν χρησιμοποιείτε φως για να αφαιρέσετε τα μαλλιά, χρησιμοποιείται αυτό που είναι γνωστό ως μελανίνη. Πρόκειται για μια χρωστική που βρίσκεται στα σκούρα μαλλιά και βοηθά στη μετάδοση της θερμότητας από το λέιζερ στις ρίζες. Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από γιατρούς και είναι εγκεκριμένα μόνο για αυτά.

μόνιμη-αποτρίχωση-άνδρες-ομορφιά-περιποίηση σώματος

Τα καλά νέα είναι ότι η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη. Αναμένεται μόνο ένα ελαφρύ ρυμουλκό, το οποίο είναι φυσικά πολύ ευεργετικό όταν χρησιμοποιείται σε περιοχές ευαίσθητες στον πόνο όπως η περιοχή των γεννητικών οργάνων ή το δέρμα στο πρόσωπο. Αν λοιπόν θέλετε να απολαμβάνετε μόνιμα την αποτρίχωση, αλλά είστε πολύ ευαίσθητοι στον πόνο, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό εδώ.

Θεραπεία IPL

μόνιμη-αποτρίχωση-πόδια-καλοκαίρι-γυναίκες-ipl

Με το λέιζερ IPL, οι θεραπείες για μόνιμη αποτρίχωση δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από γιατρούς αλλά και από άλλα άτομα. Η συντομογραφία σημαίνει “Έντονο παλμικό φως”. Αυτό σημαίνει ότι εκπέμπονται παλμοί φωτός, οι οποίοι, όπως και με τα λέιζερ, χρησιμοποιούν θερμότητα για να λερώσουν τις ρίζες και να εμποδίσουν τις τρίχες να αναπτυχθούν ξανά. Και εδώ, η μελανίνη συμβάλλει στην απομάκρυνση των μαλλιών. Σε αντίθεση με τη θεραπεία με λέιζερ, εδώ χρησιμοποιείται μεγαλύτερο φάσμα φωτός. Αυτό σημαίνει ότι μια μεγαλύτερη περιοχή αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα. Και πάλι, ωστόσο, αυτό πρέπει να αποφεύγεται σε περιοχές με πολλούς κρεατοελιές.

Οι τρίχες αφαιρούνται με επιτυχία μόνο κατά τη φάση ανάπτυξης τους. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι αδύνατο όλα τα μαλλιά να μεγαλώσουν ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν αρκετές συνεδρίες. Μπορείτε να περιμένετε έως και οκτώ εφαρμογές, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και των μαλλιών. Μετά την πρώτη θεραπεία, χρειάζονται έως και 20 ημέρες για να αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα μαλλιά. Θα πρέπει επίσης να μεσολαβούν αρκετές (τουλάχιστον τέσσερις) εβδομάδες μεταξύ των μεμονωμένων αιτήσεων.

μόνιμη αφαίρεση τρίχας ipl θεραπεία laser προσώπου

Η IPL είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για μόνιμη αποτρίχωση. Το κόστος είναι 50 έως 200 ευρώ ανά συνεδρία, οπότε είναι αρκετά ακριβό. Οι τιμές για τη θεραπεία με λέιζερ είναι παρόμοιες. Ωστόσο, είναι μια εφάπαξ επένδυση, διότι μόλις καταστραφούν οι ρίζες από τη ζέστη, δεν μπορούν να ανανεωθούν.

Μειονεκτήματα και κίνδυνοι της αποτρίχωσης με λέιζερ και IPL

μόνιμη αποτρίχωση καλλυντικά-συνεδρία-θεραπεία με λέιζερ-ipl

Οποιαδήποτε επεξεργασία με φως και θερμότητα έχει το ίδιο μειονέκτημα. Και οι δύο μέθοδοι απαιτούν χρωστικές για μόνιμη αποτρίχωση. Αυτά είναι σχεδόν καθόλου σε ανοιχτόχρωμες τρίχες όπως ξανθές, γκρι ή κόκκινες, έτσι ώστε ούτε το IPL ούτε το λέιζερ να μπορούν να συμβάλουν στη μόνιμη αποτρίχωση. Η θεραπεία είναι επίσης δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε άτομα με σκούρο δέρμα, καθώς μπορεί να αναπτυχθούν γρήγορα εγκαύματα.

Οι παρενέργειες είναι παρούσες αλλά συνήθως εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει ερυθρότητα καθώς συμβαίνει επίσης κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης ή της αποτρίχωσης με κερί. Στη χειρότερη περίπτωση, εμφανίζονται κρούστες, οι οποίες είναι επίσης μόνο ένα προσωρινό πρόβλημα. Εάν τα άτομα με σκούρο δέρμα επιλέξουν θεραπεία με φως, μπορεί να αναμένεται μια λεγόμενη αλλαγή χρωστικής. Αυτό που ακούγεται πολύ άσχημα στην αρχή, αλλά είναι επίσης μόνο μια προσωρινή παρενέργεια, εάν συμβεί καθόλου.

μόνιμη-αποτρίχωση-λέιζερ-θεραπεία-σώμα-συνεδρίες-θερμότητα-φως

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν από τις θεραπείες. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να σας εξετάσουν για δερματικές παθήσεις όπως ο καρκίνος του δέρματος. Εάν αυτό το τεστ είναι θετικό ή αν προσδιοριστεί προδιάθεση από ειδικό, η θεραπεία με λέιζερ ή IPL πρέπει να αποθαρρύνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι μέθοδοι διεγείρουν την κυτταρική ανάπτυξη.

SHR ως μόνιμη αποτρίχωση

μόνιμη-αποτρίχωση-λέιζερ-σώμα-ομορφιά-γυναίκες-αποτρίχωση

Η συντομογραφία σημαίνει “Super Hair Removal”. Αυτή η τεχνική για μόνιμη αποτρίχωση είναι ένας συνδυασμός της μεθόδου λέιζερ και της λεγόμενης μεθόδου παλμικού φωτός. Το αποτέλεσμα είναι ότι η θέρμανση είναι αργή. Αυτό όχι μόνο έχει το πλεονέκτημα ότι οι σκούροι τύποι δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ακόμα και οι ελαφριές τρίχες, οι οποίες δεν μπορούν να αφαιρεθούν με τις εκδόσεις λέιζερ, δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα εδώ. Η θεραπεία SHR είναι πιο ήπια, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα προστατεύεται καλύτερα και είναι επίσης ανώδυνο.

Όπως και με το IPL, το κόστος ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από το μέρος του σώματος που πρόκειται να αντιμετωπιστεί ή το μέγεθος της περιοχής. Μικρές περιοχές του προσώπου μπορούν να αντιμετωπιστούν από μόλις 40 ευρώ ανά συνεδρία, ενώ ολόκληρα τα πόδια κοστίζουν περίπου 250 ευρώ, για παράδειγμα. Συνήθως, προσφέρονται επίσης πρακτικά πακέτα στα οποία συνδυάζονται αρκετές περιοχές του σώματος σε χαμηλότερη τιμή. Οι τιμές για άνδρες και γυναίκες ποικίλλουν επίσης. Είναι καλύτερο να μάθετε τι είναι φθηνότερο στην περιοχή σας.

Κάντε μόνιμη αποτρίχωση στο σπίτι

μόνιμη-αποτρίχωση-diy-ipl-laser-συσκευή-στο σπίτι

Πολλοί είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε μια οικιακή συσκευή για να εξοικονομήσουν χρήματα σε πολλές θεραπείες. Εάν θέλετε να κάνετε μόνιμη αποτρίχωση μόνοι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συσκευές IPL είναι σίγουρα διαθέσιμες. Αυτά είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία τιμών, οπότε θα πρέπει να μάθετε εκ των προτέρων ποια είναι η καλύτερη επιλογή. Τελικά, ωστόσο, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ικανοποιητικό, αφού χρησιμοποιούνται συσκευές για μόνιμη αποτρίχωση που είναι λιγότερο αποτελεσματικές από αυτές που χρησιμοποιούνται από ειδικούς. Μικρά εγκαύματα μπορούν επίσης να αναπτυχθούν γρήγορα.

μόνιμη-αποτρίχωση-στο-σπίτι-συσκευές-μασχάλες-αποτριχωτική

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε υπέρ της θεραπείας στο σπίτι, ακολουθήστε αποκλειστικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και δοκιμάστε τη συσκευή πρώτα σε μια μικρή και αόρατη περιοχή, πριν συνεχίσετε με μεγαλύτερες περιοχές του σώματος. Μπορείτε και πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εκ των προτέρων. Μπορούν να σας δώσουν περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες ασφάλειας και ενδεχομένως να σας συστήσουν μια συσκευή.