Ομορφιά

Συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων: Αυτές οι θεραπείες στο σπίτι θα κάνουν το δέρμα σας να λάμψει ξανά!

Κοιμηθήκατε πολύ λίγο, γλεντήσατε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ή δουλέψατε πολύ και είστε εκεί το επόμενο πρωί – σκοτεινές σκιές κάτω από τα μάτια σας. Οι μαύροι κύκλοι μας κάνουν να δείχνουμε άρρωστοι και κουρασμένοι και μπορούν πραγματικά να χαλάσουν τη διάθεσή σας. Οι δυσάρεστες σκιές γύρω από τα μάτια μπορεί να έχουν πολλές αιτίες και από όπου και αν προέρχονται, όλοι θέλουμε να τις ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατό! Όλοι έχουν βρεθεί εκεί κάποια στιγμή στη ζωή τους και ακόμη και η τέλεια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μερικές φορές δεν βοηθά. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει από καιρό αναγνωρίσει το πρόβλημα και τώρα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπερτιμημένων προϊόντων και κρεμών που μας υπόσχονται να αποτρέψουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να τους εμποδίσουμε να αναπτυχθούν το συντομότερο δυνατό. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα αμέσως, γιατί ευτυχώς υπάρχουν πολλές εξαιρετικές θεραπείες και συμβουλές για τους μαύρους κύκλους που λειτουργούν εξίσου καλά. Παρακάτω είναι οι πιο συχνές αιτίες μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια και πώς μπορείτε να κάνετε το δέρμα σας να λάμψει ξανά!

Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων?

Συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια Αιτίες μαύρων κύκλων

Πριν φτάσουμε στις συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων, θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες. Γιατί ανάλογα με το πού προέρχονται, διαφορετικά προϊόντα και μέθοδοι βοηθούν στην απαλλαγή τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ λίγος ύπνος και μεγάλες νύχτες με φίλους ακολουθούνται από μαύρους κύκλους. Από το άγχος και τις ορμονικές διακυμάνσεις έως τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται οι δυσάρεστες αποχρώσεις. Και ενώ αποτελούν μόνο περιστασιακό αισθητικό πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους, γίνονται μόνιμη ενόχληση για άλλους.

 • η έλλειψη ύπνου είναι αναμφίβολα η πιο κοινή αιτία μαύρων κύκλων και μετά από μια σύντομη νύχτα όλοι έχουν αγωνιστεί με αυτό. Ο ανεπαρκής ύπνος οδηγεί σε μείωση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από το δέρμα πιο σκούρα και πιο ορατά. Επομένως, είναι σημαντικό να κοιμάστε εγκαίρως και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες. Προκειμένου να υποστηριχθεί η απομάκρυνση των λεμφικών υγρών, συνιστάται επίσης να κοιμάστε με ανασηκωμένο μαξιλάρι.
 • Υπερβολική χρήση των ματιών – Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στο γραφείο περνούν ώρες στον υπολογιστή. Αλλά αυτό ή οι ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης επιβαρύνουν πολύ τους μυς των ματιών και στη συνέχεια χρειάζονται επιπλέον οξυγόνο για να αναγεννηθούν.
 • Ανεπάρκεια βιταμινών – Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι ιδιαίτερα επίμονοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις μια έλλειψη βιταμινών ή σιδήρου μπορεί να είναι ο λόγος για αυτό.

Οι σκοτεινοί κύκλοι προκαλούν συμβουλές ενάντια στα σπιτικά διορθωτικά μέτρα των μαύρων κύκλων

 • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής – Εκτός από έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής με πολύ στρες και λίγο ύπνο, το γρήγορο φαγητό, το αλκοόλ και τα τσιγάρα μπορούν επίσης να προωθήσουν την ανάπτυξη μαύρων κύκλων. Η συχνή κατανάλωση λιπαρών και ζαχαρούχων τροφών μειώνει την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στο αίμα και επιτίθεται στα κύτταρα του σώματος. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κατακράτηση νερού και ως αποτέλεσμα σχηματίζονται πρησμένοι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
 • Τρίψιμο των ματιών – Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι αιμοφόρα και λεμφικά αγγεία που εμφανίζονται ελαφρώς γαλαζωπά και εάν η λεπτή περιοχή των ματιών τρίβεται πολύ επιθετικά, η φλέβα θα υποστεί βλάβη. Επομένως, δεν πρέπει να τρίβετε τα μάτια σας πολύ συχνά και φροντίστε να χτυπήσετε απαλά την κρέμα ματιών με τα δάχτυλά σας.
 • Ασθένειες – Εάν, παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής, δεν μπορείτε ακόμα να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, μια ασθένεια θα μπορούσε να είναι η αιτία. Η κατακράτηση υγρών μερικές φορές οφείλεται σε αλλεργικές αντιδράσεις, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμα και σε ασθένειες των νεφρών και του ήπατος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε επειγόντως έναν γιατρό.

Συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων: ποιες θεραπείες στο σπίτι βοηθούν πραγματικά?

Συμβουλές για τη θεραπεία του σκούρου μαύρου κύκλου στο σπίτι θεραπείες

Έχετε δοκιμάσει όλα τα είδη προϊόντων και με κάποιο τρόπο τίποτα δεν βοήθησε πραγματικά; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές χρήσιμες θεραπείες στο σπίτι και συμβουλές για τους μαύρους κύκλους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι. Ωστόσο, ο καθένας είναι διαφορετικός και αυτό που λειτουργεί για μερικούς από εμάς μπορεί να μην βοηθήσει άλλους. Πειραματιστείτε με μερικές από τις παρακάτω μάσκες προσώπου και σπιτικές θεραπείες για να μάθετε τι είναι πιο αποτελεσματικό για εσάς και το δέρμα σας. Ακολουθήστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα για περίπου 1 εβδομάδα και αν μετά από αυτό το διάστημα δεν βλέπετε ακόμα τα αποτελέσματα που θέλετε, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Οι σκοτεινές σκιές κάτω από τα μάτια δεν εξαφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη και απαιτείται μεγάλη πειθαρχία και υπομονή.

Πράσινο τσάι και φακελάκια τσαγιού ενάντια στους μαύρους κύκλους

Οφέλη μαγειρικής σόδας για τις συμβουλές του δέρματος ενάντια στους μαύρους κύκλους

Οι σακούλες τσαγιού είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τους μαύρους κύκλους που γνωρίζουμε ήδη από τις γιαγιάδες και τις μητέρες μας. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε πράσινο ή μαύρο τσάι. Οι τανίνες που περιέχει και η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, που καταπρανει τη φουσκωμένη περιοχή γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, τα συστατικά παρέχουν στο δέρμα άφθονη υγρασία και το κάνουν πιο λείο και ελαστικό. Είναι σημαντικό μόνο το τσάι να μην είναι αρωματισμένο, καθώς οι αρωματικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και αλλεργίες. Για να το κάνετε αυτό, απλά ρίξτε βραστό νερό πάνω στις σακούλες τσαγιού, βγάλτε τις ξανά αμέσως και βάλτε τις στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού σε κάθε μάτι και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε το δέρμα με λίγο δροσερό νερό και κάντε τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα.

Αιθέρια έλαια και λάδι καρύδας κατά των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια

τι να κάνετε ενάντια στους μαύρους κύκλους συμβουλές φροντίδας του δέρματος για το σπίτι

 • Πολλά αιθέρια έλαια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Για παράδειγμα, περιέχει αμυγδαλέλαιο άφθονες φυτικές ίνες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες (A, B, C, D και E), καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό τρόπο για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε ελαφρά 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο στους μαύρους κύκλους με τα δάχτυλά σας το πρωί και το βράδυ και κάντε μασάζ στην περιοχή του δέρματος. Το έλαιο αργκάν και το έλαιο μάραθου είναι επίσης αναγεννητικά, αντισηπτικά έλαια που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορούν να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Δεν έχεις τίποτα από αυτά στο σπίτι; Στη συνέχεια, εφαρμόστε κομπρέσες ελαιόλαδο για λίγα λεπτά στην περιοχή των ματιών και αφήστε το λάδι για όλη τη νύχτα.
 • Το λάδι καρύδας έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό σφαιρικό και δημοφιλές φάρμακο για μια ποικιλία παθήσεων τα τελευταία χρόνια. Το φυσικό φάρμακο θαύμα κάνει το δέρμα ελαστικό, ενυδατώνει και ταυτόχρονα προάγει την αναγέννηση και χαλάρωση του ιστού του δέρματος. Επιπλέον, το λάδι καρύδας όχι μόνο μπορεί να εξομαλύνει τις μικρές ρυτίδες και τις πτυχώσεις, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο χρήσιμες θεραπείες στο σπίτι για τους μαύρους κύκλους. Απλά κάντε απαλό μασάζ σε μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά σας και αφήστε το να δράσει. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, επαναλάβετε τη διαδικασία δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

Συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων: Ο καφές είναι μια γρήγορη θεραπεία

Συμβουλές συνταγής για απολέπιση καφέ για μαύρους κύκλους

Ο καφές όχι μόνο μας ωφελεί ως πρωινό ποτό, μπορεί επίσης να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους. Η καφεΐνη που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προάγει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια να φαίνεται πολύ πιο φρέσκο ​​και ζωντανό. Για να αποφύγετε πιθανό ερεθισμό, αποφύγετε την άμεση επαφή με τα μάτια. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε κάποιο αποξηραμένο αλεσμένο καφέ απευθείας στα βλέφαρα και να το αφήσετε για 10 λεπτά, είτε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας αλοιφή καφέ.

Τι θα χρειαστείτε για αυτό:

 • 6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο αλεσμένο καφέ
 • 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
 • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
 • Μια ΠΕΤΣΕΤΑ
 • Βάλτε τον καφέ, το μισό λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Κοσκινίστε το μείγμα μέσα από το πανί και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι καρύδας. Ανακατέψτε τα πάντα καλά και ρίξτε τα σε ένα σφραγιστικό δοχείο. Για να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους, εφαρμόστε 1-2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε βλέφαρο και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.

 Οι πατάτες φωτίζουν τα μάτια σας

Η μάσκα προσώπου με πατάτες κάνει συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Εάν χρειάζεστε μερικές φθηνές συμβουλές ενάντια στους μαύρους κύκλους που λειτουργούν εξίσου καλά, τότε σας συμβουλεύουμε με την παλιά καλή πατάτα! Οι ωμές πατάτες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνες Α και C και έχουν ελαφρυντικό αποτέλεσμα στο δέρμα. Επιπλέον, τα μέταλλα και τα ένζυμα που περιέχει έχουν ενυδατική δράση και εξασφαλίζουν μια φρέσκια και υγιή εμφάνιση. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια πατάτα στην κατάψυξη για περίπου 30-40 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε την σε λεπτές φέτες. Τώρα τοποθετήστε το στα βλέφαρα, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Το κλασικό: αγγούρι ενάντια στους μαύρους κύκλους

Συμβουλές συνταγής μάσκας προσώπου αγγουριού για σπιτικές θεραπείες μαύρων κύκλων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι φέτες αγγουριού σε φέτες είναι τόσο δημοφιλείς στα σπα ευεξίας και οι κυρίες τις βάζουν στα μάτια τους; Λοιπόν, τα αγγούρια είναι στην πραγματικότητα μια μικρή θαυματουργή θεραπεία για το πρήξιμο και μπορούν επίσης να φωτίσουν το δέρμα. Είναι πλούσια σε νερό, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχουν ηρεμιστική δράση. Τα πράσινα λαχανικά προάγουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και κάνουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια να εξαφανίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, τοποθετήστε τις κομμένες φέτες αγγουριού στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στα κλειστά σας μάτια, αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και voilà – το δέρμα σας φαίνεται πολύ πιο φρέσκο!

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με ντομάτες

Συμβουλές συνταγής μάσκας προσώπου ντομάτας για μαύρους κύκλους

Όταν μιλάμε για χρήσιμες συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις νόστιμες ντομάτες. Το λαχταριστό λαχανικό περιέχει πολύ λυκοπένιο – ένα ενεργό συστατικό που έχει θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, την όραση και την επιδερμίδα. Το μείγμα ντομάτας και λεμονιών παρέχει στο δέρμα άφθονη βιταμίνη C και είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Απλά ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό ντομάτας με 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και τρίψτε απαλά τους μαύρους κύκλους. Αφήστε για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Απλά προσέξτε να μην πέσει ο χυμός στα μάτια σας.

Χρήσιμες συμβουλές κατά των μαύρων κύκλων: Έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε τις σκιές κάτω από τα μάτια σας

Συμβουλές για την αφαίρεση του μακιγιάζ από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια Σπιτικές θεραπείες για τους μαύρους κύκλους

Βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο για μάσκα προσώπου; Μην ανησυχείς! Γιατί οι μαύροι κύκλοι μπορούν να καλυφθούν με επιτυχία με μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα! Στη συνέχεια, εξηγούμε πώς να κρύβετε σκιές κάτω από τα μάτια με μακιγιάζ!

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενυδατώσετε το δέρμα και να εφαρμόσετε μια κρέμα ματιών στους μαύρους κύκλους.
 • Τώρα βάλτε λίγο primer ή concealer κάτω από τα μάτια και χτυπήστε με το δακτύλιο από την εσωτερική γωνία του ματιού. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι αυτό πρέπει να είναι πάντα 2 τόνους ελαφρύτερο από το foundation. Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ επίμονοι ή σκοτεινοί, χρησιμοποιήστε ένα συμπληρωματικό χρώμα, γνωστό και ως “διόρθωση χρωμάτων”, κάτω από το concealer. Για παράδειγμα, οι πορτοκαλί και κίτρινοι τόνοι μπορούν να κρύψουν μπλε κύκλους κάτω από τα μάτια σε ελάχιστο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζεται πρώτα ο διορθωτής, μετά το συμπληρωματικό χρώμα και τέλος το concealer.
 • Για να εμποδίσετε το concealer να σφίξει, ταμπονάρετε λίγη πούδρα προσώπου κάτω από τα μάτια σας.

Φτιάξτε μόνοι σας μάσκα προσώπου ενάντια στις σπιτικές θεραπείες για τους μαύρους κύκλους