Ομορφιά

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου ως συσφικτική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος – Δώστε στο δέρμα σας λάμψη

Η αγορά που ξεχειλίζει από προϊόντα περιποίησης μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνει τη ζωή δύσκολη. Τι πρέπει να επιλέξετε από αυτήν την τεράστια γκάμα, τι είναι αποτελεσματικό και τι πιο επιβλαβές; Και δεν είναι πλέον μυστικό ότι τα περισσότερα καλλυντικά είναι γεμάτα χημικά. Ούτε πρέπει να το παρακάνετε με τη φροντίδα του δέρματος. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η ελάχιστη και, πάνω απ ‘όλα, φυσική φροντίδα του προσώπου που εξακολουθεί να υπόσχεται λαμπερό και, πάνω απ’ όλα, σφριγηλό δέρμα, είναι καθόλου η διαφημιστική εκστρατεία. Μια αβίαστη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον – αλλά πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί; Η “γιόγκα” είναι η λέξη -κλειδί, αλλά όχι για το σώμα, αλλά για το πρόσωπο. Γιατί γιατί κάτι που είναι καλό για το σώμα και το πνεύμα γενικά να μην λειτουργεί στο πρόσωπο; Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου, με τις οποίες μπορείτε να καταπολεμήσετε προβλήματα όπως ρυτίδες, μαύρους κύκλους και ακόμη και διπλό πηγούνι, θα σας εμπνεύσουν!

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου – τι είναι αυτό?

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου για νεανική εμφάνιση και σφριγηλό δέρμα

Το δέρμα του προσώπου που φαίνεται σφριγηλό και λαμπερό, αλλά αισθάνεται χαλαρό και φρέσκο ​​ταυτόχρονα – αυτό είναι το όνειρο όχι μόνο πολλών γυναικών, αλλά και ανδρών. Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου υπόσχονται ακριβώς αυτό. Οι ρυτίδες που προκαλούνται από τις εκφράσεις του προσώπου μας στην καθημερινή ζωή, η ένταση στους μύες της γνάθου που προκαλείται από το άγχος και τα κουρασμένα μάτια είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να ανακουφίσετε ή να μειώσετε με τη βοήθεια της γιόγκα για το πρόσωπο.

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου που συσφίγγουν το δέρμα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Επίδραση γιόγκα προσώπου

Κατ ‘αρχήν, η γιόγκα για το πρόσωπο λειτουργεί ακριβώς όπως η γιόγκα της Χάθα για το σώμα. Μια ελεύθερη ροή ενέργειας επιδιώκεται με τέντωμα, χαλάρωση και ενίσχυση των πολυάριθμων μυών του προσώπου (26!) Ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μια πιο όμορφη χροιά. Η υγεία βελτιώνεται επίσης, μειώνετε το άγχος και έτσι επιτυγχάνετε χαλάρωση και ευεξία για το σώμα και το πνεύμα. Και παρεμπιπτόντως, σφίγγουμε επίσης το δέρμα μας και το κάνουμε να λάμπει – όπως το μπότοξ, μόνο με έναν απόλυτα φυσικό, ελεύθερο και ακίνδυνο τρόπο. Η ενδυνάμωση των μυών αποτρέπει τη φυσική μυϊκή διάσπαση που σχετίζεται με την ηλικία, κάτι που είναι ένας από τους λόγους χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου. Και οι εμπειρίες γιόγκα προσώπου δείχνουν βελτίωση της χροιάς του δέρματος μετά από λίγες μόνο εφαρμογές και όσο περισσότερο γίνονται οι τακτικές ασκήσεις γιόγκα του προσώπου.

Γιόγκα προσώπου κατά των ρυτίδων

Εφαρμόστε ασκήσεις γιόγκα προσώπου κατά των ρυτίδων στο πρόσωπο

Οι ρυτίδες είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε ηλικιωμένης γυναίκας. Ενώ ορισμένα από αυτά, όπως οι γραμμές χαμόγελου γύρω από τα μάτια, συχνά θεωρούνται προσωποποιημένα, άλλα θεωρούνται ενοχλητικά. Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου μπορούν να μειώσουν τέτοιες ανεπιθύμητες ρυτίδες.

Μειώστε τις ρυτίδες του στόματος

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου κατά των ρυτίδων στο στόμα - χαλαρώστε τους μυς με κραδασμούς

Ξεκινάμε με μια άσκηση κατά των ρυτίδων στο στόμα, η οποία μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική για τη γιόγκα του προσώπου κατά των χαλαρών γωνιών του στόματος. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε δονήσεις για να χαλαρώσετε το δέρμα και τους μυς γύρω από τα χείλη. Οι δονήσεις εξαπλώνονται και σε άλλα σημεία του προσώπου, ώστε να μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε τα μάγουλά σας με την παρακάτω άσκηση.

 • Πάρτε μια βαθιά ανάσα στο στομάχι σας.
 • Εκπνεύστε, κάνοντας τα μάγουλά σας να δονούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Βοηθά εάν κάνετε επίσης θορύβους ενώ το κάνετε αυτό. Τα χείλη σας θα δονούνται μαζί σας, αλλά οι αρχικές δονήσεις θα πρέπει να προέρχονται από τα μάγουλά σας.

Γραμμές συνοφρυώματος γιόγκα προσώπου

Απαλλαγείτε από τις γραμμές συνοφρυώματος μεταξύ των ματιών με απλές κινήσεις των δακτύλων

Η περιοχή μεταξύ των φρυδιών είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ρυτίδες επειδή θέτει σε κίνηση πολλά χαρακτηριστικά του προσώπου – ανεξάρτητα από το αν ανησυχείτε, εκπλήσσεστε ή θυμώνετε ή όταν συγκεντρώνεστε. Η παρακάτω άσκηση χαλαρώνει και διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία μεταξύ άλλων διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου.

 • Τοποθετήστε το δείκτη και τα δάχτυλα στις δύο αρχές των φρυδιών (πάνω από τη γέφυρα της μύτης). Χαλαρώστε τους μυς σας και χαλαρώστε ολόκληρο το πρόσωπό σας.
 • Εφαρμόστε ελαφριά πίεση και ταυτόχρονα τραβήξτε το δέρμα πολύ ελαφρώς τεντωμένο (χώρια).
 • Κρατήστε για 10 έως 20 δευτερόλεπτα.
 • Στη συνέχεια, ασκήστε ελαφριά πίεση με τον δείκτη σας στη μέση ανάμεσα στα φρύδια και κάντε απαλό μασάζ.
 • Κρατήστε για 10 έως 20 δευτερόλεπτα.

Ασκήσεις ρυτίδων στο μέτωπο

Αποτρέψτε τις ρυτίδες του μετώπου με κινήσεις χαϊδέματος με τα δάχτυλά σας

Η καταπολέμηση των ρυτίδων του μετώπου με τη γιόγκα του προσώπου είναι εύκολη και αισθάνεται ωραία, ειδικά όταν κάποιος άλλος το κάνει για εσάς. Αλλά φυσικά μπορείτε επίσης να δώσετε ένα χέρι μόνοι σας. Ακολουθούν δύο πιθανές ασκήσεις γιόγκα προσώπου:

 • Τοποθετήστε τα δάχτυλα και των δύο χεριών στο μέτωπό σας και από τις δύο πλευρές.
 • Χτυπήστε προς τα έξω με ελαφρά πίεση.
 • Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη γροθιά σας στο μέτωπό σας, με τον δείκτη και τα μεσαία δάχτυλά σας να δείχνουν διαγώνια προς το μέσο του μετώπου σας. Εφαρμόστε ελαφριά πίεση και, όπως στην παραπάνω άσκηση, σύρετε τα δάχτυλά σας προς τα έξω.

Λειάνετε και σφίγγετε το μέτωπό σας με την άσκηση υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ

υαλοκαθαριστήρες

 • Τοποθετήστε και τους δύο δείκτες στο μέτωπο από κάτω.
 • Σκουπίστε τα μπρος -πίσω στο μέτωπό σας σαν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου.

Πόδια του κοράκι

Μειώστε τα πόδια του κοράκι με απλή προπόνηση προσώπου

Εκτιμώνται από άλλους, μισούνται από άλλους – τα λεγόμενα πόδια του κόρακα είναι στην πραγματικότητα ένα χαρακτηριστικό πολλών όμορφων στιγμών, άλλωστε δημιουργούνται κυρίως από χαμόγελα και γέλια. Ωστόσο, πολλοί θα ήθελαν να τους ξεφορτωθούν περισσότερο. Θα σας δείξουμε μια άσκηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε αυτές τις ρυτίδες και να μειώσετε τις υπάρχουσες.

 • Με τα μάτια σας ανοιχτά, τοποθετήστε τους δείκτες σας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το μεσαίο δάχτυλο δίπλα ή κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού.
 • Τραβήξτε το δέρμα λίγο προς τα έξω.
 • Τώρα στραβώστε τα μάτια σας σαν να έχετε τυφλωθεί από το φως. Οι μύες εκπαιδεύονται από την αντίσταση που ασκεί το δάχτυλό σας, η οποία, επαναλαμβανόμενη τακτικά, εξασφαλίζει μια πιο σφριγηλή χροιά.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο. Μην ασκείτε υπερβολική πίεση εκεί ή μην τραβάτε ή τραβάτε υπερβολικά για να μην τα καταστρέψετε και επιτύχετε το αντίθετο από αυτό που πραγματικά θέλετε.

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου για τα μάτια

Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την παροχή θρεπτικών συστατικών στο δέρμα

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό, γεγονός που το καθιστά πιο ευαίσθητο σε μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους, αλλά και ρυτίδες. Πολεμήστε τους με μερικές ασκήσεις γιόγκα προσώπου! Ακόμα και τα πτωμένα βλέφαρα μπορούν να μειωθούν.

Κουρασμένα μάτια

Αντιμετωπίστε τα κουρασμένα μάτια με δροσιστικές ασκήσεις διατάσεων

 • Κοιτάξτε μπροστά, τοποθετήστε τις άκρες των δακτύλων σας στο μέτωπό σας από την κορυφή και τραβήξτε απαλά το δέρμα προς τα πάνω για να αποφύγετε τις ρυτίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Στη συνέχεια, βγάλτε έναν ήχο Ο, χαμηλώστε το πηγούνι σας, ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε ψηλά (απλά μετακινήστε τα μάτια σας, όχι το κεφάλι σας προς τα πάνω).
 • Κρατήστε για 3 έως 4 δευτερόλεπτα, αφήστε και χαλαρώστε για μερικά δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε τρεις φορές.

Γιόγκα προσώπου μαύροι κύκλοι

Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου βελτιώνουν την όψη σε οποιαδήποτε ηλικία

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από το άγχος και την έλλειψη ύπνου, μεταξύ άλλων, αλλά μπορούν επίσης να είναι ένα τυπικό σύμπτωμα της τρίτης ηλικίας. Δείτε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με απλές ασκήσεις γιόγκα προσώπου:

 • Κλείστε τα μάτια σας, χαλαρώστε το πρόσωπό σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε τα ξανά.
 • Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας πάνω από τα φρύδια σας και σηκώστε τα φρύδια σας όσο πιο ψηλά μπορούν.
 • Κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα και χαλαρώστε.
 • Επαναλάβετε 10 έως 12 φορές.

ή:

 • Κλείστε τα μάτια σας και κοιτάξτε ψηλά όταν κλείσετε.
 • Στη συνέχεια, αρχίστε να περιστρέφετε τα μάτια σας δεξιόστροφα.
 • Επαναλάβετε δέκα φορές.

Κατά των σακουλών κάτω από τα μάτια

Χτυπήστε γύρω από τα μάτια και διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος στις σακούλες κάτω από τα μάτια

Μια κατάλληλη γιόγκα προσώπου ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι, μεταξύ άλλων, η άσκηση ενάντια στα κουρασμένα μάτια πάνω. Μπορείτε να το επεκτείνετε με τις ακόλουθες ασκήσεις γιόγκα προσώπου για να αποκτήσετε έναν ακόμη πιο αποτελεσματικό συνδυασμό.

 • Χαλαρώστε το πρόσωπό σας.
 • Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά γύρω από τα μάτια με τα δάχτυλα των δεικτών σας. Ξεκινήστε ανάμεσα στα φρύδια σας και προχωρήστε μέχρι τη μύτη σας. Αυτό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.
 • Επαναλάβετε 10 έως 15 φορές.

ή:

Μειώστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά σας

 • Τοποθετήστε τον δείκτη στην εξωτερική γωνία του ματιού και το μεσαίο στην εσωτερική γωνία και ασκήστε ελαφριά πίεση.
 • Σκύψτε τα μάτια σας σε σχήμα μισοφέγγαρου και κοιτάξτε ψηλά.
 • Κρατήστε την ένταση για 10 έως 15 δευτερόλεπτα χωρίς να συνοφρυωθείτε.

Μειώστε τα πρησμένα βλέφαρα

Μειώστε τα πρησμένα βλέφαρα με ασκήσεις και μασάζ για τα μάτια

Οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου που σηκώνουν τα φρύδια είναι αποτελεσματικές, μεταξύ άλλων, για την άρση των βλεφάρων που έχουν πέσει. Αν ψάχνετε γιόγκα προσώπου για πτώση των βλεφάρων, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

 • Προς το παρόν, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά.
 • Τοποθετήστε τους δύο δείκτες οριζόντια κάτω από τα φρύδια. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τους αντίχειρές σας κάτω από τα μάτια σας για να σχηματίσετε ένα είδος κύκλου.
 • Τώρα κλείστε τα μάτια σας αργά και μείνετε σε αυτή τη στάση για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Το δέρμα πρέπει να είναι τεντωμένο και να αρχίσει να τρέμει.
 • Επαναλάβετε άλλες δύο φορές.
 • Απλώστε τα δάχτυλά σας στο μέτωπό σας και χτυπήστε τα προς τους κροτάφους σας. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά, αλλά μην σηκώνετε τα φρύδια σας.
 • Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

Γιόγκα προσώπου για τα μάγουλα και το κάτω πηγούνι

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου ενάντια σε χαλαρά μάγουλα και χαλαρά μάγουλα

Μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις γιόγκα προσώπου ειδικά για τα μάγουλα. Είναι αποτελεσματικά, μεταξύ άλλων, κατά της χαλάρωσης των μάγουλων. Αν λοιπόν ψάχνετε γιόγκα προσώπου ενάντια στα χαλαρά μάγουλα, δοκιμάστε τα παρακάτω.

 • Επεκτείνετε το κάτω μισό του προσώπου σας (ή του στόματος) προς μία κατεύθυνση όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Κρατήστε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.
 • Επαναλάβετε αυτές τις ασκήσεις γιόγκα προσώπου τρεις φορές την ημέρα σε κάθε πλευρά.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι ρυτίδες εμφανίζονται στο μάγουλο συχνά και προσωρινά, αλλά εξαφανίζονται ξανά. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να κρατήσετε το δέρμα του μάγουλου τεντωμένο.

Γιόγκα προσώπου για διπλό πηγούνι

Απαλλαγείτε από το διπλό πηγούνι με γιόγκα που σφίγγει το δέρμα για το λαιμό και το σαγόνι

Το ενοχλητικό διπλό πηγούνι ενοχλεί εξίσου άνδρες και γυναίκες. It’sρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό και οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου είναι ακριβώς η σωστή επιλογή για αυτό. Εδώ είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε μόνο εάν δεν έχετε προβλήματα στον αυχένα:

 • Μετακινήστε αργά το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι να κοιτάξετε ψηλά και να τεντωθεί ο λαιμός σας.
 • Τεντώστε το πηγούνι σας προς το ταβάνι.
 • Σε αυτή τη θέση, βγάλτε τη γλώσσα σας προς το ταβάνι.
 • Κρατήστε τη στάση για 10 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε συνολικά τρεις φορές την ημέρα.

Σπουδαίος: Προσέξτε να μην συνοφρυωθείτε ενώ κάνετε την πόζα. Ωστόσο, αν βρεθείτε να το κάνετε αυτό, κάντε την άσκηση με κλειστά μάτια. Αυτό χαλαρώνει και χαλαρώνει τους μυς του προσώπου.

Ασκήσεις γιόγκα προσώπου για το λαιμό

Μειώστε τις ρυτίδες στο λαιμό σας με μια απλή άσκηση γιόγκα

Ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα μέρος του προσώπου, ο λαιμός επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση και δυστυχώς δεν γλιτώνει από τις φυσικές διαδικασίες γήρανσης. Οι ρυτίδες και η έλλειψη ελαστικότητας είναι επίσης αισθητές εκεί, αλλά ευτυχώς μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασκήσεις γιόγκα προσώπου για αυτήν την προβληματική περιοχή. Τι λέτε για την ακόλουθη γιόγκα προσώπου για το λαιμό?

 • Κοιτάξτε ψηλά και βάλτε τα δάχτυλά σας στο λαιμό σας.
 • Σύρετε τα δάχτυλά σας προς την κλειδαριά σας.
 • Κοιτάξτε ξανά μπροστά και επαναλάβετε τα βήματα άλλες δύο φορές.
 • Σηκώστε ξανά το κεφάλι σας. Σπρώξτε το κάτω χείλος σας προς τα εμπρός όσο μπορείτε και τις γωνίες του στόματος σας προς τα κάτω.
 • Κρατήστε αυτή τη στάση για 4 βαθιές αναπνοές.

Γιόγκα προσώπου πριν και μετά από εικόνες

Κρατήστε το πηγούνι και τα μάγουλά σας πιο σφιχτά με τακτική πρακτική γιόγκα

Τέλος, ρίξτε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες πριν και μετά για να πάρετε μια ιδέα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ασκήσεις γιόγκα στο πρόσωπο. Φυσικά, το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η ατομική κατάσταση του δέρματος και των μυών, καθώς και από το πόσο συνεπείς είστε με τη ρουτίνα της γιόγκα. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε τουλάχιστον μερικές από τις ασκήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο χαλαρώστε και κάντε κάτι καλό για το σώμα σας μετά από μια μέρα χωρίς άγχος.

Η γιόγκα για το πρόσωπο σφίγγει το δέρμα και δημιουργεί μια νεανική όψη

Πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα

Βελτιώστε την χροιά χάρη στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσω ασκήσεων προσώπου με γιόγκα

Απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια με γιόγκα

Τσάντες κάτω από τα μάτια πριν και μετά από κανονική γιόγκα για το πρόσωπο