Ομορφιά

Περιποίηση του δέρματος με φυσικά καλλυντικά – πλεονεκτήματα βιολογικών προϊόντων

σωστή φροντίδα του δέρματος τι να ψάξει

ο Περιποίηση του δέρματος με φυσικά καλλυντικά είναι στα χείλη όλων και γίνεται όλο και πιο σημαντική. Και δικαίως, επειδή τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι μόνο καλά για το περιβάλλον, προσφέρουν επίσης ιδιαίτερα ήπια φροντίδα για το δέρμα. Ο λόγος για αυτό είναι τα συστατικά, επειδή τα φυσικά καλλυντικά δεν περιέχουν συντηρητικά ή ορυκτέλαια, αλλά βασίζονται στην καθαρή φύση. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται η διαφήμιση, αλλά στην πραγματικότητα οι καταναλωτές δεν πρέπει απλώς να το πάρουν στα τυφλά, αλλά μάλλον να γνωρίζουν τις διάφορες σφραγίδες και το υπόβαθρο. Γιατί δεν είναι όλα τα βιολογικά προϊόντα ίδια.

Περιποίηση του δέρματος με φυσικά καλλυντικά – μπορεί να συμβαδίσει με τα συμβατικά προϊόντα?

Επιλέγοντας Προϊόντα Τύπος δέρματος Συμβουλές σωστής φροντίδας

ο Περιποίηση του δέρματος με φυσικά καλλυντικά έχει θέσει ως στόχο την αποκατάσταση ή τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος. Η κύρια εστίαση είναι στις αυτορυθμιζόμενες δυνάμεις του δέρματος, οι οποίες πρέπει να τονωθούν ή να υποστηριχθούν στη φυσική τους λειτουργία μέσω αποτελεσματικών φυσικών συστατικών. Μια άλλη σημαντική διαφορά με τα συμβατικά καλλυντικά είναι ότι δεν υπάρχει άκαμπτη ταξινόμηση ανάλογα με τον τύπο δέρματος, αλλά το σημείο εκκίνησης της φροντίδας λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του δέρματος. Με τα συμβατικά καλλυντικά, από την άλλη πλευρά, το δέρμα τροφοδοτείται αυτόματα με όλα όσα χρειάζεται, αλλά αυτό σημαίνει ότι χάνει την ικανότητα να αυτορυθμίζεται. Αυτό οφείλεται στις χημικές συνθέσεις, οι οποίες μερικές φορές είναι άγνωστοι παράγοντες για τον οργανισμό και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εν μέρει. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα αχρησιμοποίητα συστατικά δεν μπορούν να αποβληθούν και παραμένουν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη μορφή τοξινών.

Περιποίηση σώματος και δέρματος με φυσικά καλλυντικά – συστατικά

Πιστοποιημένα προϊόντα κρέμας περιποίησης δέρματος

 • Αιθέρια έλαια
 • ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ
 • Εκχυλίσματα φυτών
 • Φυσικά αντιοξειδωτικά
 • Οργανικά κεριά
 • Φυσικά χρώματα όπως χυμός τεύτλων ή καραμέλα

Οφέλη από φυσικά καλλυντικά

Επισκόπηση προϊόντων σαμπουάν φυσικών καλλυντικών

 • Φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία
 • Χωρίς δοκιμές σε ζώα
 • Φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή
 • Δεν περιέχει χημικά όπως parabens
 • Χρήση φυσικών πρώτων υλών
 • Βιολογικές πρώτες ύλες
 • Τα διακοσμητικά καλλυντικά περιέχουν φυσικές χρωστικές

«Πράσινα» καλλυντικά σε δίκαιη τιμή?

Τύποι φυσικών καλλυντικών Επισκόπηση των πιστοποιητικών

Εν τω μεταξύ, σχεδόν κάθε φαρμακείο προσφέρει φυσικά καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, επιτρέποντας έτσι στους καταναλωτές να απέχουν από τη χρήση συμβατικών προϊόντων. Αλλά ακόμα κι αν η επιλογή των σωλήνων και των δοχείων είναι ήδη πολύ μεγάλη, δεν είναι κάθε προϊόν πραγματικά ασφαλές. Επειδή ο όρος «φυσικά καλλυντικά» δεν είναι ακόμη νομικά ρυθμισμένος ούτε σαφώς καθορισμένος και δεν υπάρχει προς το παρόν κρατική σφραγίδα ή πανευρωπαϊκή σφραγίδα. Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνει διάκριση κατά την αγορά μεταξύ πραγματικών φυσικών καλλυντικών και εκείνων των προϊόντων που απλώς πηδάνε στην επιδερμίδα και θέλουν να επωφεληθούν από τη δημοφιλή προς το παρόν φυσικότητα για τον εαυτό τους. Για το λόγο αυτό, πολλές συμβατικές εταιρείες δίνουν τα προϊόντα τους, για παράδειγμα, φαρμακευτικά βότανα ή διαφημίζουν συστατικά όπως θρεπτικές ελιές ή δροσιστική αλόη βέρα. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι αυτές οι ουσίες βασίζονται κυρίως σε συνθετικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, παραφινών, σιλικόνων ή προβληματικών αρωμάτων και χρωστικών. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν αλλεργιογόνα συντηρητικά και ακόμη και καρκινογόνο φορμαλδεhyδη, όπως το περιοδικό καταναλωτών Οικολογική δοκιμή ανακάλυψα. Κατά συνέπεια, αυτά τα προϊόντα δεν είναι πραγματικά φυσικά καλλυντικά – αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αβλαβή προϊόντα, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να προσανατολιστείτε στις αντίστοιχες σφραγίδες έγκρισης για ελεγχόμενα φυσικά καλλυντικά. Αυτά συνήθως μπορούν να βρεθούν σε καταξιωμένους κατασκευαστές όπως η Wala ή η Laverana, αλλά η διαδικτυακή αγορά διαθέτει επίσης αξιόπιστους παρόχους, για παράδειγμα Το κατάστημα του Bärbel-Drexel. Στο διαδίκτυο μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν πρόκειται για πιστοποιημένο κατάστημα (σφραγίδα έγκρισης Trusted Shops), το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Ασάφεια λόγω χρήσης σφραγίδων

Προϊόντα κρέμας ομορφιάς απαλό απαλό δέρμα

Ωστόσο, οι σφραγίδες που χρησιμοποιούνται δεν παρέχουν μόνο σαφήνεια, επειδή μια ματιά σε ένα κοινό φαρμακείο δείχνει ότι τόσο τα φθηνά όσο και τα υψηλά προϊόντα έχουν τη σφραγίδα BDIH. Είναι λοιπόν ισοδύναμα τα άρθρα; Το γεγονός είναι ότι οι απαιτήσεις του BDIH είναι μόνο οι ελάχιστες απαιτήσεις – οι φθηνές μάρκες συχνά πληρούν αυτές μόνο, ενώ οι καθιερωμένοι κατασκευαστές φυσικών καλλυντικών προσφέρουν συχνά ακόμη περισσότερα. Πολλοί καταξιωμένοι κατασκευαστές φυσικών καλλυντικών έχουν ενώσει τώρα τις δυνάμεις τους – στην πορεία δημιουργήθηκε η ομάδα ενδιαφέροντος «NaTrue», η οποία ιδρύθηκε από πρωτοπόρους της βιομηχανίας όπως η Wala, η Laverana ή η Santaverde προκειμένου να εφαρμόσουν αυστηρότερα κριτήρια στα φυσικά καλλυντικά. Αυτό κατέληξε τελικά σε μια νέα σφραγίδα που ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ορίζει δεσμευτικά πόση ποσότητα βιολογικής καλλιέργειας πρέπει πραγματικά να συμπεριληφθεί και τώρα παρέχει μεγαλύτερη σαφήνεια μεταξύ όλων των διαφορετικών σφραγίδων.