Ομορφιά

Toner Hazel Toner: 12 Ιδέες Πώς να χρησιμοποιήσετε Witch Hazel

Το ίδιο το τόνερ μάγισσας κάνει οφέλη

Οι ιθαγενείς της Αμερικής ήταν ήδη εξοικειωμένοι με τις επιδράσεις του φυτού φουντουκιάς: εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για τσιμπήματα και εγκαύματα. Στις μέρες μας, τα ενεργά συστατικά που βρίσκονται στα φύλλα και τον φλοιό τους χρησιμοποιούνται στην κατασκευή καλλυντικών προϊόντων, όπως τονωτικό φουντουκιάς, κρέμες και αλοιφές. Ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς, η φουντουκιά μάγισσας μπορεί να κάνει πολλά: ανακουφίζει από τον κνησμό, έχει αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, αναζωογονεί το δέρμα, εξουδετερώνει την ερυθρότητα και έχει αντιβακτηριακή δράση. Αλλά τα οργανικά καθαριστικά, τα αρώματα του δωματίου, τα απορρυπαντικά λεκέδων και τα εξουδετερωτικά οσμών περιέχουν επίσης νερό φουντουκιάς. Συλλέξαμε 12 ιδέες για το θέμα για εσάς, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη φουντουκιά και πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας φυσικά καλλυντικά και καθαριστικά για όλες τις χρήσεις.

Τόνερ φουντουκιάς μάγισσας: μια επισκόπηση του φαρμακευτικού φυτού φουντουκιάς μάγισσας

Hamamelis Facial Toner Witch Hazel Χρησιμοποιήστε καλλυντικά προϊόντα Φαρμακευτικό φυτό

Η φουντουκιά μάγισσας είναι ένας πολυετής θάμνος της οικογένειας φουντουκιών που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Σήμερα, συνολικά έξι είδη και αρκετές υβριδικές ποικιλίες είναι κοινά ως διακοσμητικά φυτά σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέονται με το Hamamelis virginiana, τη φουντουκιά μάγισσας της Βιρτζίνια. Είναι το μόνο φαρμακευτικό φυτό στην οικογένεια των φουντουκιών και, σε αντίθεση με τις άλλες ποικιλίες, ανθίζει το φθινόπωρο. Το πολυετές μπορεί να φτάσει σε ύψος αρκετά μέτρα και έχει ωοειδή κιτρινωπά φύλλα που διατάσσονται εναλλάξ. Το καλοκαίρι σχηματίζει πολυάριθμες ξυλώδεις κάψουλες που ανοίγουν λίγο πριν ανθίσουν το φθινόπωρο και ρίχνουν τους μαύρους σπόρους. Τα ενεργά συστατικά βρίσκονται στο φλοιό και τα φύλλα του φυτού. Οι τανίνες τανίνης λαμβάνονται από τον φλοιό και τις τανίνες κατεχίνης και αιθέρια έλαια από τα φύλλα.

Η φουντουκιά μάγισσας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την προετοιμασία του τόνερ προσώπου. Στα παρακάτω σας προσφέρουμε μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τσάι, βάμμα ή κομπρέσα. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας για τις επιδράσεις του φαρμακευτικού φυτού πριν το χρησιμοποιήσετε.

Φτιάξτε τη συνταγή Hamamelis Facial Toner Witch Hazel Tea μόνοι σας

Τσάι φουντουκιού μάγισσας Για κομπρέσες και ξεβγάλματα πληγών: Το τσάι φτιάχνεται από τα αποξηραμένα φύλλα φουντουκιάς και ψιλοκομμένα κομμάτια βοείου κρέατος. Δύο κουταλάκια του γλυκού μίγμα φύλλων και βοείου κρέατος μπαίνουν σε ένα φλιτζάνι και περιχύνονται 250 ml ζεστού νερού (ιδανικά 90 μοίρες). Αφήστε το τσάι να βράσει για 10 έως 12 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει στην άκρη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το φλεγμονή του δέρματος, να λουστείτε για 10 έως 20 λεπτά ή να βάλετε μια κομπρέσα. Μπορείτε να διατηρήσετε το τσάι στο ψυγείο έως και 24 ώρες.

Συμπιέστε με τσάι φουντουκιάς μάγισσας: Εφαρμόζονται ως φάκελοι σε προσβεβλημένο μέρος του σώματος ή σε πληγή. Αφήστε τη συμπίεση να λειτουργήσει για 2,5 – 3 ώρες. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τη συμπίεση, φροντίστε να ελέγξετε για αλλεργικές αντιδράσεις όπως πρήξιμο ή ερυθρότητα μετά από 20 λεπτά.

Φτιάξτε τη δική σας συνταγή βάμματος φουντουκιάς αμαύλας

Λούσιμο με τσάι φουντουκιού μάγισσας: Δεδομένου ότι το τσάι φουντουκιάς μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, χρησιμοποιείται συχνά αραιωμένο για λουτρά ισχίου. Με ένα τέτοιο λουτρό ισχίου, για παράδειγμα, τα συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορούν να ανακουφιστούν αποτελεσματικά. Το τσάι απλά χύνεται σε ζεστό νερό και στη συνέχεια μπορείτε να λουστείτε μέσα για 15 λεπτά. Βοηθά επίσης σε φλεγμονή ή βαριά πόδια, αυτή τη φορά θα πρέπει να προσθέσετε το τσάι στο νερό στο ποδόλουτρο.

Φτιάξτε μόνοι σας βάμμα φουντουκιού μάγισσας: Βάλτε περίπου 120 g θρυμματισμένο φλοιό φουντουκιάς σε μια κατσαρόλα και περιχύστε με 300 ml απεσταγμένου νερού, αφήστε το να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Μπορείτε να ανακατεύετε κάθε τόσο. Μην αφήνετε το μείγμα να βράσει! Σουρώνουμε το ζεστό μείγμα. Ανάλογα με το πόσο υγρό έχετε, θα χρειαστεί τώρα να προσθέσετε την ίδια ποσότητα απεσταγμένου νερού. Για παράδειγμα, εάν έχετε 200 ml υγρού, προσθέστε άλλα 200 ml απεσταγμένου νερού. Προσθέστε λίγο πνεύμα. Μπορείτε να υπολογίσετε την ακριβή ποσότητα αλκοόλ που χρειάζεστε ως εξής: 200 ml υγρού + 200 ml απεσταγμένου νερού = 400 ml μείγματος φουντουκιού μάγισσας. 400ml Χ 18% = 72 ml αλκοόλη. Φυλάσσετε το βάμμα κλειστό, στεγνό και σκοτεινό. Χρήση: Αραιώστε μεταξύ 15 και 25 σταγόνων σε 250 ml νερού και εφαρμόστε στο δέρμα με ένα βαμβάκι.

Φτιάξτε μόνοι σας τόνερ φουντουκιάς μάγισσας: βασικές συνταγές και παραδείγματα εφαρμογής

Witch Hazel Facial Toner Care Cleanse

Μπορείτε να αγοράσετε τόνερ φουντουκιάς μάγισσας, αλλά μπορείτε επίσης να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα εξηγήσουμε λεπτομερώς πώς να το κάνετε αυτό.

Για το νερό φουντουκιάς μάγισσας χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά: 200γρ ξερό και ψιλοκομμένο φλοιό Hamamelis virginiana και νερό βρύσης. Δεδομένου ότι πρέπει να αποστάξετε το υγρό, θα χρειαστείτε και ένα ακίνητο. Το λεγόμενο αποστακτήριο Leonardo είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το σκοπό αυτό.

Προετοιμασία: Το Leonardo εξακολουθεί να αποτελείται από τέσσερα μέρη: ένα βραστήρα για το νερό, ένα καλάθι αρώματος, το οποίο είναι γεμάτο με βότανα, λουλούδια και σε αυτή την περίπτωση – με τον ψιλοκομμένο φλοιό, ένα ψυγείο και μια κορυφή. Πρώτα πρέπει να τοποθετήσετε το καλάθι αρώματος στο βραστήρα και στη συνέχεια να γεμίσετε το καλάθι με το φλοιό. Πιέστε ελαφρά το φυτικό υλικό με τα δάχτυλά σας. Μετά έρχεται το ψυγείο, τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες και μπορείτε να ξεκινήσετε την απόσταξη. Η όλη διαδικασία διαρκεί από 30 έως 40 λεπτά.

Μπορείτε να προσθέσετε αυτό το σπιτικό νερό φουντουκιάς σε άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος ή να το χρησιμοποιήσετε ως τονωτικό προσώπου.

Το νερό φουντουκιάς και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του

Φτιάξτε μόνοι σας καλλυντικό προϊόν φροντίδας δέρματος τόνερ μάγισσας

1. Χρησιμοποιήστε τόνερ μάγισσας για φουσκωμένες σακούλες κάτω από τα μάτια

Το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια χάνει την ελαστικότητά του με την ηλικία και επομένως χρειάζεται τακτική φροντίδα. Εάν οι σακούλες κάτω από τα μάτια ή οι μαύροι κύκλοι εμφανιστούν με την πάροδο του χρόνου, αυτές μπορούν να καταπρανονται με τόνερ φουντουκιάς. Απλώς βυθίστε τα βαμβάκι σε νερό φουντουκιάς, διπλώστε τα, τοποθετήστε τα στα μάτια για 10 έως 15 λεπτά και αφήστε τα συστατικά της φουντουκιάς να απορροφηθούν.

2. Τόνερ φουντουκιάς μάγισσας για κιρσούς

Οι κιρσοί, γνωστοί και ως κιρσοί, είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στα πόδια και πρήξιμο. Τα συμπτώματα των προσβεβλημένων μπορούν να ανακουφιστούν τόσο με φάρμακα όσο και με βότανα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το νερό φουντουκιάς μάγισσας έχει επίσης θετική επίδραση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα μέρη του σώματος τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα πρώτα αποτελέσματα.

3. Νερό φουντουκιάς μάγισσας για εξάνθημα από την πάνα

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Pediatrics από τους M. Kieser και H.H. Το Wolf που κυκλοφόρησε το 2007 δείχνει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της φουντουκιάς. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες φλεγμονές του δέρματος στα παιδιά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φουντουκιά.

Εφαρμόστε τόνερ μάγισσας σε προστατευτικά από ηλιακά εγκαύματα

4. Το Toner Hazel Toner βοηθά στο ηλιακό έγκαυμα

Η φουντουκιά μάγισσας μπορεί επίσης να βοηθήσει με τα ηλιακά εγκαύματα και να καταπρανει το δέρμα που τονίζεται από τον ήλιο. Μόλις παρατηρήσετε ή αισθανθείτε το ηλιακό έγκαυμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε ένα δροσερό ντους. Παρέχει ανακούφιση και δροσίζει το δέρμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε προσεκτικά το γραφίτη με βαμβάκι.

5. Νερό φουντουκιάς μάγισσας για ευαίσθητα τριχωτά της κεφαλής 

Το ξηρό, ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής που είναι επιρρεπές σε ερυθρότητα μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με νερό φουντουκιάς. Σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό προϊόν μπορεί να ανακουφίσει τον κνησμό και να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί γρήγορα, αλλά η σωστή απαλή φροντίδα των μαλλιών μπορεί να κάνει τη διαφορά μακροπρόθεσμα. Ένα ήπιο σαμπουάν και κανονικές μάσκες μαλλιών με 5-6 σταγόνες βάμματος φουντουκιάς θα εξισορροπήσουν το τριχωτό της κεφαλής.

Εφαρμόστε τονωτικό προσώπου με φουντουκιά μάγισσας φτιάξτε τη δική σας συνταγή

6. Το τόνερ μάγισσας βοηθάει στα τσιμπήματα των κουνουπιών

Αναμίξτε μαγειρική σόδα με τόνερ μάγισσας και εφαρμόστε την πάστα στις πληγείσες περιοχές. Σας δίνουμε επίσης μια απλή συνταγή για οργανικό εντομοαπωθητικό σπρέι. Αναμίξτε αποσταγμένο νερό και τόνερ φουντουκιάς σε αναλογία 1: 1, προσθέστε 30 σταγόνες από ένα από τα ακόλουθα αιθέρια έλαια: ευκάλυπτο, λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο. Ανακινήστε το μπουκάλι δυνατά και ψεκάστε το δέρμα με αυτό.

7. Τόνερ φουντουκιάς μάγισσας για ραγάδες

Το νερό φουντουκιάς μάγισσας δεν μπορεί μόνο να εφαρμοστεί στο δέρμα ως προληπτικό μέτρο, μπορεί επίσης να ελαφρύνει τις ραγάδες που έχουν ήδη σχηματιστεί.

Τόνερ φουντουκιάς μάγισσας στο νοικοκυριό

Οικιακά καθαριστικά Witch Hazel Toner

8. Μέσα καθαρισμού για μάρμαρο και γρανίτη

Το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι ευαίσθητες φυσικές πέτρες, η επιφάνεια των οποίων μπορεί να αποχρωματιστεί. Επομένως, τα απαλά καθαριστικά είναι απολύτως απαραίτητα. Το γραφίτη φουντουκιάς μάγισσας μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον καθαρισμό πολύ γυαλισμένων επιφανειών. Spεκάστε την επιφάνεια και στη συνέχεια σκουπίστε την με ένα πανί μικροϊνών. Για να είστε ασφαλείς, μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε την επίδραση του γραφίτη προσώπου σε μια δυσδιάκριτη περιοχή.

9. Ως αφαίρεση λεκέδων σε νοικοκυριά με ζώα

Όλοι όσοι έχουν κατοικίδιο ζώο γνωρίζουν το πρόβλημα: η πρόκληση δεν είναι μόνο να αφαιρέσετε τους λεκέδες, αλλά και να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές. Εδώ είναι που βοηθάει το τόνερ φουντουκιάς μάγισσας. Αρχικά, σκουπίστε το υγρό με μια χαρτοπετσέτα, στη συνέχεια ψεκάστε τους λεκέδες με νερό φουντουκιάς και στη συνέχεια καθαρίστε τους λεκέδες με καθαριστικό ενζύμων.

Σκουπίστε το καθαριστικό σπιτιού με τόνερ με μάγισσες

10. Ως καθαριστής χαλιών

Το γραφίτη φουντουκιάς μάγισσας χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία βρωμιάς σε χαλιά, πόρτες και παρόμοια. Αναμείξτε νιτρόνιο με τόνερ προσώπου με μάγισσα, ελέγξτε πρώτα την τελική πάστα σε ένα δυσδιάκριτο μέρος και στη συνέχεια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το χαλί.

11. Ως καθαριστικό για κοσμήματα

Όσο περισσότερο φοράτε τα αγαπημένα σας κοσμήματα, τόσο πιο βρώμικα θα γίνουν. Το νερό φουντουκιάς είναι ένα απαλό απορρυπαντικό που θα απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά από τα σκουλαρίκια, τα κολιέ και τα βραχιόλια σας.

12. Φτιάξτε μόνοι σας αρώματα δωματίου με νερό φουντουκιάς.

Φτιάξτε μόνοι σας συνταγές με άρωμα δωματίου με μάγισσα φουντουκιού

Η βασική συνταγή για άρωμα δωματίου αποτελείται από τρία συστατικά: απεσταγμένο νερό, νερό φουντουκιάς και αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Για έμπνευση, σας προσφέρουμε τέσσερις συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

Συστατικά για τη βασική συνταγή: 100 ml απεσταγμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τόνερ προσώπου με μάγισσα, 50 σταγόνες αρωματικού ελαίου της επιλογής σας.

Φρεσκάδα με τα ακόλουθα αιθέρια έλαια: 20 σταγόνες λάδι λεμονιού, 15 σταγόνες λάδι βασιλικού, 10 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου, 5 σταγόνες λάδι μέντας.

Καλοκαιρινή διάθεση με τα ακόλουθα αρωματικά έλαια: 20 σταγόνες λάδι λεβάντας, 20 σταγόνες λάδι λεμονιού, 10 σταγόνες λάδι δεντρολίβανου.

Για καλύτερη συγκέντρωση: 30 σταγόνες λάδι μέντας, 20 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου.

Χρησιμοποιήστε τονωτικό προσώπου με φουντουκιά μάγισσας Φτιάξτε τα δικά σας φυσικά προϊόντα ομορφιάς