Κοσμήματα

Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια από φούντα – 3 υπέροχες ιδέες με οδηγίες

Σκουλαρίκια φούντα -κόκκινο-εξωτικό-ορείχαλκο-χρυσό

Τα κοσμήματα από φούντα είναι μοντέρνα και είναι σχετικά εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας. Έχουμε ήδη δείξει σε άλλες αναρτήσεις πώς μπορείτε να φτιάξετε φούντες μόνοι σας και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε μόνοι σας μια όμορφη αλυσίδα. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές εμπνευσμένες ιδέες για σκουλαρίκια από φούντα, τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξίσου εύκολα με τη βοήθεια 3 απλών οδηγιών.

Τα υπέροχα σκουλαρίκια από φούντα είναι μοντέρνα

Σκουλαρίκια φούντα-φρινγκέ-μοντέρνα-υπέροχα

Τα κρόσσια και οι φούντες μπορούν να κάνουν περισσότερα από τη διακόσμηση κουρτινών και χαλιών. Κρεμώνται σε τσάντες, παπούτσια και κοσμήματα. Όταν ο χρήστης κινείται, κρέμονται τόσο όμορφα που γίνονται το εντυπωσιακό αξεσουάρ της χρονιάς. Ως μικρά μενταγιόν, οι φούντες είναι σε θέση να μαγέψουν κάθε ρούχο και να το μετατρέψουν σε must-have. Συνήθως μία ή δύο υπερμεγέθη φούντες στολίζουν απλές, μονόχρωμες τσέπες. Πολύ μικρότερες εκδόσεις κρέμονται σε μακριές αλυσίδες ή υπέροχα σκουλαρίκια και έτσι δίνουν σε όλη την εμφάνιση μια παιχνιδιάρικη, εξωτική νότα.

Σκουλαρίκια φούντα σε διαφορετικές παραλλαγές

Σκουλαρίκια φούντα -μπλε-εξωτικά-νήματα-νήματα-diy

Ντόλτσε & Οι Gabbana, Oscar de la Renta, Isabel Marant και άλλοι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές βασίζονται σε πολυτελή κοσμήματα με φούντες στις τρέχουσες συλλογές τους. Αυτό συμπληρώνει κάθε ρούχο, για παράδειγμα από μετάξι ή βελούδο ή με πλούσιο μοτίβο, και τελικά ολοκληρώνει την εμφάνιση. Τα σκουλαρίκια ή ένα κολιέ με φούντες είναι σίγουρα αξεσουάρ που τραβούν τα βλέμματα όπου τα περισσότερα είναι απλά περισσότερα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να συνδυαστούν μεταξύ τους και για μια καλαίσθητη εμφάνιση κάθε γυναίκα που θέλει τη μόδα στηρίζεται σε ένα μόνο κόσμημα με φούντες – είτε αλυσίδα είτε πολυτελή σκουλαρίκια. Το ντύσιμο, από την άλλη πλευρά, πρέπει να είναι απλό ή τουλάχιστον ένα χρώμα.

Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια από φούντα

Σκουλαρίκια Tassel -trend κοσμήματα μόδας

Τα σκουλαρίκια φούντα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε την απλή εμφάνιση. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία παραλλαγών, μήκους και κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά όπως νήματα, κρόσσια ή μαργαριτάρια. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε μόνοι σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και έτσι να το σχεδιάσετε σύμφωνα με το γούστο σας. Επιλέξαμε τρεις απλές οδηγίες για εσάς: με νήμα κεντήματος, με ορειχάλκινα δαχτυλίδια και με χάντρες (Rocailles).

Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια φούντας με νήμα κεντήματος – οδηγίες

φούντα-σκουλαρίκια-κάνε-μόνος-λευκά-υλικά

Για τα σκουλαρίκια φούντας με νήμα κεντήματος χρειάζεστε ένα ψαλίδι, μια μεγάλη βελόνα και δύο γάντζους σκουλαρίκι εκτός από κλωστή κεντήματος οποιουδήποτε χρώματος. Μπορείτε να φτιάξετε τις φούντες για τα σκουλαρίκια φούντας όσο μεγάλες και όσο θέλετε. Για αυτό πρέπει να σκεφτείτε πόσο καιρό θέλετε να είναι τα σκουλαρίκια σας. Επιπλέον, δύο, τρεις ή μόνο μια φούντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα σκουλαρίκι το καθένα – κατά συνέπεια, απαιτείται περισσότερο ή λιγότερο νήμα κεντήματος.

φούντα-σκουλαρίκια-φτιάξτε μόνοι σας-λευκό-νήμα κεντήματος

Τώρα φτιάξτε μερικές φούντες, ή προαιρετικά – μόνο μία. Εάν έχετε αποφασίσει για την παραλλαγή με αρκετές φούντες δεμένες η μία πάνω στην άλλη, είναι καλύτερα να την κρατήσετε κοντή και πλούσια. Χρησιμοποιήστε περισσότερο νήμα κεντήματος για αυτό και απλά κόψτε τις φούντες πιο κοντά. Για να κάνετε όλες τις φούντες ωραίες και ίσες, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι και να τυλίξετε το νήμα γύρω από αυτό. Απλά προσέξτε πόσες φορές έχετε τυλιχτεί έτσι ώστε τελικά όλες οι φούντες να έχουν το ίδιο μέγεθος.

φούντα-σκουλαρίκια-κάνε-μόνος-λευκά-οδηγίες

Όταν φτιάξετε τις μικρές φούντες, το μόνο που μένει είναι να τις δέσετε μεταξύ τους. Στο παράδειγμα χρησιμοποιούνται 3 φούντες για κάθε σκουλαρίκι. Αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το πόσο καιρό θέλετε τα σκουλαρίκια. Τώρα συνδέστε τις φούντες παίρνοντας μια βελόνα με το ίδιο νήμα και ράβοντας τις φούντες μαζί. Στο επάνω μέρος, συνδέστε το γάντζο και κόψτε σφιχτά.

φούντα-σκουλαρίκια-λευκά-μοντέρνα-κοσμήματα-φτιάξε μόνος σου

Μπορείτε να σχεδιάσετε αυτά τα σκουλαρίκια φούντας σε ένα χρώμα καθώς και σε δύο ή τρεις αποχρώσεις. Είναι καλύτερο να ταιριάξετε τα χρώματα των σκουλαρικιών με μια συγκεκριμένη στολή.

               Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια από φούντα με λεπτομέρειες από ορείχαλκο – οδηγίες

φούντα-σκουλαρίκια-do-it-yourself-blue-diy-οδηγίες

Αυτά τα σπιτικά σκουλαρίκια φούντα με λεπτομέρειες από ορείχαλκο φαίνονται λίγο πιο περίτεχνα, αλλά πραγματικά όμορφα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια και παρακάτω θα μάθετε πώς να το κάνετε. Για αυτό χρειάζεστε: νήματα πλεξίματος οποιουδήποτε χρώματος, σύρμα ορείχαλκου περίπου 0,6 – 1 mm πάχος, χάντρες από ορείχαλκο ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία, γάντζους σκουλαρικιών, πένσες κοσμημάτων και χάρακα.

φούντα-σκουλαρίκια-κάνε-μόνος-οδηγίες-υλικά

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σκεφτείτε πόσο μεγάλα πρέπει να είναι τα σκουλαρίκια. Πάρτε δύο κομμάτια σύρματος ίσου μήκους και λυγίστε τα σε δαχτυλίδι. Για να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοηθήματα όπως κύλινδρο ή μπουκάλι καλλυντικών με κατάλληλη διάμετρο.

tassel-earrings-do-it-yourself-ιδέα-οδηγίες

Χρησιμοποιήστε τις πένσες κοσμημάτων για να σχηματίσετε ένα μικρό βρόχο στο ένα άκρο του σύρματος. Αφήστε το άλλο ίσιο, έτσι ώστε οι χάντρες από ορείχαλκο να μπορούν να περάσουν με σπείρωμα. Θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα ένα δαχτυλίδι άλματος με βρόχο στο τέλος.

φούντα-σκουλαρίκια-κάνε-μόνη σου-κέντημα-νήμα-μπλε-diy

Τώρα προσθέστε τα διακοσμητικά στοιχεία και στη συνέχεια τις φούντες ενδιάμεσα. Η εικόνα δείχνει τον καλύτερο τρόπο για να στερεώσετε τις φούντες στο δαχτυλίδι άλματος. Τέλος, το άλλο άκρο του δακτυλίου άλματος διαμορφώνεται σε βρόχο και το άγκιστρο σκουλαρίκι είναι προσαρτημένο σε αυτό.

φούντα-σκουλαρίκια-φτιάξε-μόνος-νήμα-οδηγίες

Τελικά, μπορείτε να κόψετε τις φούντες στο μέγεθος. Φαίνεται πολύ καλό αν τα σκουλαρίκια δεν είναι πολύ μακριά και δεν φτάνουν στους ώμους. Σημειώστε ότι το γάντζο σκουλαρίκι προσθέτει επίσης λίγο (περίπου 1,5 εκατοστά) στο συνολικό μήκος. Η σύστασή μας είναι να κόψετε τις φούντες όσο είναι το δαχτυλίδι άλματος. Έτσι, το σκουλαρίκι θα φαίνεται ισορροπημένο και αισθητικά ευχάριστο.

φούντα-σκουλαρίκια-νήμα-οδηγίες-μπλε

Αν σας αρέσουν καλύτερα οι μικρότερες φούντες, βάλτε πολλά διαφορετικά χρώματα και σχηματίστε ένα μεγαλύτερο δαχτυλίδι άλματος.

Φτιάξτε μόνοι σας σκουλαρίκια από φούντα με μαργαριτάρια (Rocailles) – οδηγίες

φούντα-σκουλαρίκια-χάντρες-φτιάξε τον εαυτό σου-πολύχρωμο

Μεταξωτό ή νήμα κεντήματος χρησιμοποιείται κυρίως για κοσμήματα από φούντα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα κορδόνια ή κορδόνια, αλλά δεν είναι διαθέσιμα σε τόσα χρώματα. Το νήμα κεντήματος, από την άλλη πλευρά, έρχεται σε κάθε είδους αποχρώσεις. Είναι επίσης κατασκευασμένο από βαμβάκι και ως εκ τούτου αισθάνεται πολύ άνετα στο δέρμα. Ωστόσο, τα σκουλαρίκια από φούντα μπορούν να γίνουν χωρίς νήμα κεντήματος. Αντ ‘αυτού, μικρά μαργαριτάρια – Rocailles – είναι σπειρωμένα και δεμένα μεταξύ τους.

φούντα-σκουλαρίκια-κάνε-μόνος-οδηγίες-χάντρες

Το να φτιάξετε σκουλαρίκια από φούντα με μαργαριτάρια είναι εξίσου εύκολο με τις άλλες παραλλαγές με νήμα που δείξαμε παραπάνω. Αντί για χρωματιστά νήματα, χρησιμοποιούνται μαργαριτάρια ή ροκάλες σε οποιοδήποτε χρώμα για αυτό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε όμορφες φούντες τραβώντας πολλές μικρές χάντρες σε διάφορα κομμάτια κορδονιού και στη συνέχεια τοποθετώντας τις μαζί.

φούντα-σκουλαρίκια-φτιάξτο-μόνος-χάντρες-diy

Τα ροκαγιέ διατίθενται σε όλα τα πιθανά χρώματα και με αυτά μπορείτε να επιτύχετε πολύ ωραία εφέ ombrè. Βάλτε δύο ή τρία χρώματα μαζί και μετακινήστε τα μαργαριτάρια στη μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων.

φούντα-σκουλαρίκια-χάντρα-μόδα-κοσμήματα-τάση

Αυτό που είναι συγκεκριμένο για τα σκουλαρίκια φούντα με μαργαριτάρια είναι ότι ένα ειδικό στοιχείο κοσμήματος πρέπει να στερεωθεί στο τέλος όπου οι επιμέρους αλυσίδες είναι δεμένες μεταξύ τους. Αυτό λειτουργεί ως ένα είδος σύνδεσης και συνδέει τη φούντα με το μαργαριτάρι με το στήριγμα, τα κλιπ ή τα άγκιστρα.