γάμος

20 κομψά στράπλες νυφικά για έναν ονειρεμένο γάμο

όμορφη-νύφη-θάλασσα-μακριά-φόρεμα-μόδα

Η μόδα των νυφικών αλλάζει πάντα, αλλά η επιδίωξη να είναι η πιο όμορφη νύφη παραμένει στους αιώνες. Όταν ακούμε τη λέξη «νύφη» φανταζόμαστε ένα μακρύ λευκό φόρεμα. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή η μόδα δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

20 στράπλες νυφικά – η ιστορία του νυφικού

τούλι-στράπλες-νυφικό-φόρεμα-ιδέα-λευκό

Στην αρχαία Ελλάδα, τα κορίτσια φορούσαν το λεγόμενο peplos – ένα μακρύ, λευκό φόρεμα από ελαφρύ ύφασμα, μήκος μέχρι το πάτωμα, το οποίο ήταν στερεωμένο στον έναν ώμο με μια πόρπη. Φορούσες στεφάνι από λουλούδια ή διάδημα στα μαλλιά σου.

Οι γυναίκες της αρχαίας Αιγύπτου φορούσαν Καλασίρης – ένα κομμάτι ύφασμα που είχε επίσης μήκος στο πάτωμα και είχε μόνο έναν ιμάντα. Στην Αίγυπτο όλα τα είδη κοσμημάτων – γυάλινες χάντρες, χρυσός, τιάρα και βραχιόλια είχαν μεγάλη σημασία.

Τον 15ο αιώνα, οι γυναίκες αποφάσισαν να φορέσουν κάτι ασυνήθιστο – τότε η Κοταρδή ανέβηκε στη σκηνή – ένα φόρεμα με λαιμόκοψη V, ψηλή μέση και μακριά μανίκια. Το χρώμα καθοριζόταν από τον γαμπρό, αλλά τις περισσότερες φορές τα νυφικά ήταν κομμένα σε λιλά, μοβ και κόκκινο.

Στην εποχή του μπαρόκ, ο χρυσός έγινε το πιο δημοφιλές χρώμα για τα κορίτσια που παντρεύονταν. Τα ρούχα ήταν πλούσια διακοσμημένα με δαντέλα.

Στην περίοδο του ροκοκό, ήρθε η κρινολίνη και τα φορέματα έφτασαν στο αποκορύφωμά τους σε μεγαλείο και ομορφιά. Το μήκος του τρένου που είχαν όλα τα φορέματα καθόριζε την κατάσταση της νύφης.

20 στράπλες νυφικά – πώς έγινε το λευκό φόρεμα επίκαιρο

τούλι-απλό-φόρεμα-νύφη-μεσαίο-μακρύ

Στα τέλη του 18ου αιώνα, η προσοχή του γαμήλιου κοινού τραβήχτηκε ξανά από το ελληνικό μοντέλο νυφικού – δηλαδή το λευκό, μακρύ φόρεμα με μέγιστη μέση, πολύ μικρά μανίκια και κουρτίνες από ελαφρύ υλικό. Από τότε, η πλειοψηφία των νυφών ντύνεται στα λευκά.

Τον 19ο αιώνα η μόδα των ανθών πορτοκαλιάς ήρθε στα νυφικά μαλλιά και στη συνέχεια – ο πλούσιος στολισμός, ως αξεσουάρ στο φόρεμα.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η χαμηλή μέση εφευρέθηκε.

Τον 20ό αιώνα, ο Christian Dior ξεκίνησε τη μόδα των μεγάλων φούστες – στη δεκαετία του ’50, στη δεκαετία του ’60 πολλά κορίτσια φορούσαν μίνι φούστες για το γάμο τους και στη δεκαετία του ’80 τα κεντήματα και τα κύματα μπήκαν στο Cut του νυφικού.

20 τρέχοντα στράπλες νυφικά

λουριά-φαρδιά-κομψά-νυφικά-φόρεμα-μόδα-γάμος

Εδώ παρουσιάζουμε 20 μοναδικά στράπλες νυφικά, που φαίνονται απολύτως υπέροχα και κόβουν την ανάσα. Έτσι, αν σχεδιάζετε να φορέσετε ένα στράπλες, στράπλες νυφικό την ημέρα του γάμου σας, τότε δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας και βρείτε το τέλειο στράπλες νυφικό για εσάς!

 Ένα μοντέρνο νυφικό

στράπλες-νυφικό-φόρεμα-μακρύ-πάτωμα-πλούσιο

Σατέν ομορφιά

στράπλες-νυφικό-φόρεμα-ιδέα-γάμος-μόδα

 Γούρι από τούλι

Στράπλες-ασύμμετρες-φόρεμα-τούλι-νύφη

 Το σχήμα της γοργόνας

δαντέλα θάλασσα παρθένο νυφικό μόδα φόρεμα

 Γοητεία μπαλέτου

πολύ σικ-τούλι-φούστα-νυφικό-φόρεμα

 Ένα σατέν φόρεμα 

κομψό-σαμπάνια-χρώμα-νύφη-φόρεμα-στράπλες

 ειδύλλιο

σατέν-ιμάντες-los-sea-virgin-ιδέα-φόρεμα

 Ένα άγγιγμα από την Ελλάδα

σατέν φόρεμα πάτωμα μακριά τρένο νύφη

μακριά μπάλα φούστα νύφη ιδέα φόρεμα

νυφικό-στράπλες-ιδέα-νύφη-μόδα

νύφη-λευκό-όμορφη-street-μπάλα-φούστα

νυφικό-φόρεμα-κομψό-στράπλες-γάμος-μόδα

νυφικό-φόρεμα-κομψό-γάμος-καλοκαίρι-20-ιδέες

πάτωμα-μακρύ τρένο-φόρεμα-νύφη-ιδέα

μπάλα-γάμος-σατέν-φόρεμα-νύφη-λευκό

μπάλα-γάμος-μεγάλη-φούστα-κομψό-φόρεμα