Νέα

Η απαλλαγή από το τατουάζ προς τιμή του “πρώην” οδήγησε σε σοβαρές συνέπειες

Εδώ είναι ένας λόγος για να μην κάνετε ποτέ τατουάζ το όνομα του συντρόφου σας.

Βρετανός 32 ετών, ο Andrew Milne ήθελε να απαλλαγεί από το τατουάζ προς τιμήν της πρώην συζύγου του με τη μορφή των αρχικών της στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

Ο κ. Μιλν είχε ήδη ένα τατουάζ με τριαντάφυλλο πάνω από τα αρχικά της πρώην συζύγου του, αλλά πρόσφατα αποφάσισε να απαλλαγεί και από τις δύο δουλειές..

Αλλά ξύπνησε την επομένη της δεύτερης συνεδρίας λέιζερ για να βρει έναν τεράστιο όγκο γεμάτο πύον, μεγέθους 2,5 εκατοστών..

Απαλλαγή από ένα τατουάζ προς τιμή μιας πρώην εικόνας

Ο Milne, διευθυντής λογαριασμού της βιομηχανίας μόδας στο Corby, Northamptonshire, Αγγλία, δήλωσε: «quiteταν αρκετά ενοχλητικό. Το βράδυ της Παρασκευής, όταν επρόκειτο να πάω για ύπνο, παρατήρησα μόνο μια μικρή ανύψωση στο δέρμα, κάτι που είναι φυσιολογικό μετά από μερικές συνεδρίες λέιζερ. Ωστόσο, όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, είδα να εμφανίζεται ένας όγκος. Έχει μήκος περίπου 2,5 εκατοστά και ύψος πάνω από 1 εκατοστό, και φαίνεται να είναι αρκετά σκληρή »..

Θα μπορούσε το μακιγιάζ του μελανιού τατουάζ να είναι η αιτία;?

Η αφαίρεση με λέιζερ είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι χρωστικές και άλλες ουσίες διασπώνται σε πολλά μικροσκοπικά σωματίδια που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν στη συνέχεια να κυκλοφορήσουν εύκολα στο σώμα..

Το μελάνι περιέχει μια ποικιλία συστατικών και προέρχεται από χημικά από έναν προμηθευτή για ανάμειξη και πώληση σε έναν διανομέα και στη συνέχεια ένα σαλόνι τατουάζ. Αν και κάθε συστατικό πρέπει να επισημαίνεται προσεκτικά, ειδικά εάν είναι επικίνδυνο, δεν υπάρχουν τυποποιημένες απαιτήσεις στην ΕΕ..

Τα δύο κύρια ζητήματα που απασχολούν είναι πώς λειτουργούν οι χημικές ουσίες όταν εγχέονται στο δέρμα – κάτω από το βαθύ στρώμα του δέρματος και η μακροπρόθεσμη επίδραση που εμφανίζεται όταν διασπώνται οι χρωστικές.

Μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports διαπίστωσε ότι οι λεμφαδένες των ασθενών περιείχαν σωματίδια χρωστικής από ένα τατουάζ..

Μια ανασκόπηση του 2012 από το ιατρικό περιοδικό Lancet Oncology διαπίστωσε ότι υπάρχουν σχετικά λίγοι καρκίνοι του δέρματος που πιθανόν να προκαλέσουν μελάνι τατουάζ. Συνολικά, οι συγγραφείς κατάφεραν να βρουν 50 παραδείγματα καρκίνων του δέρματος από τατουάζ μετά από εκτεταμένη μελέτη της ιατρικής βιβλιογραφίας..

Ενώ υπάρχουν παραδείγματα που παρέχονται από τις εκθέσεις του ECHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών) όπου καρκινογόνες χημικές ουσίες έχουν προστεθεί στο μελάνι, προς το παρόν δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις καρκίνου λόγω τατουάζ..

Η εμφάνιση ενός όγκου μπορεί επίσης να προκαλέσει την αφαίρεση ενός τατουάζ, καθώς βλάπτει το δέρμα και ο όγκος χρησιμοποιείται από το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψει τη μόλυνση.

Ο Milne πρόσθεσε: «Ο πόνος δεν είναι πολύ έντονος, αλλά ο όγκος φαίνεται εξαιρετικά άσχημος. Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο ημέρες και ο όγκος μεγαλώνει »..

«Το ανέφερα στη γυναίκα που έκανε τη συνεδρία λέιζερ και φαίνεται να ανησυχεί λίγο. Μου είπε να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ για να μην καταστρέψω τον όγκο, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή μόλυνσης εάν τα βακτήρια εισέλθουν σε μια ανοιχτή πληγή. Από καιρό σε καιρό, το πύον ρέει από αυτό “.

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να σπάσει το μελάνι του τατουάζ σε μικροσκοπικά κομμάτια, τα οποία τελικά απορροφώνται στο αίμα..

«Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το πού αφαιρέθηκε το τατουάζ, είμαι σίγουρος ότι είχα μια άσχημη αντίδραση στο λέιζερ»..

Ο Milne έχει πληρώσει μέχρι τώρα 45 δολάρια για κάθε μία από τις δύο συνεδρίες λέιζερ που του έγινε και του είπαν ότι θα χρειαστούν τέσσερις έως εννέα συνεδρίες για να αφαιρεθεί εντελώς το τατουάζ..

Αλλά είπε: «Δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσω να αφαιρώ το τατουάζ»..

Παρασκευάστηκε από: viduf (Krasilnikov Stanislav Innokentyevich)