Διάτρηση

Όλα τα παραδοσιακά τρυπήματα: φροντίδα, χαρακτηριστικά, χρήσιμες πληροφορίες

Όλα τα παραδοσιακά τρυπήματα – οριζόντια και κάθετα λαμπρέτ – πλένονται καθημερινά με υπερμαγγανικό κάλιο (ασθενές διάλυμα) ή Miramistin.

παραδοσιακό τρύπημα - φωτογραφία 4

Piercing – φροντίδα, χαρακτηριστικά, χρήσιμες πληροφορίες

Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι έτσι ώστε η οπή να πλένεται από έξω και μέσα και το απολυμαντικό υγρό να εισέρχεται στο τραύμα. Θα στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου, σχηματίζοντας κρούστες στην επιφάνεια. Απαγορεύεται αυστηρά η απόσπαση τους. Επιτρέπεται μόνο η υγρασία με αντιβακτηριακό διάλυμα για να εξαλειφθεί η ενόχληση και ο πόνος.

παραδοσιακό τρύπημα - φωτογραφία 2

Είναι επίσης απαραίτητο να σκοτώσετε τα βακτήρια που συσσωρεύονται στο σκουλαρίκι. Δεν μπορείτε να αποκόψετε τα υπολείμματα του ichor που ξεχωρίζει από την πληγή (συνήθως στεγνώνουν στη διακόσμηση), απλώς υγράνετε με ένα διάλυμα και ξεπλύνετε. Ταυτόχρονα, τα χέρια πρέπει να είναι καθαρά, να απολυμαίνονται..

παραδοσιακό τρύπημα - φωτογραφία 6

Πόσο συχνά να φροντίζετε τη διάτρηση?

Πολλοί ενδιαφέρονται για το ερώτημα – πόσο συχνά πρέπει να αντιμετωπίζονται οι τρύπες στο κάτω χείλος; Την πρώτη εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε 3-4 ώρες. Στο μέλλον, καθώς το κανάλι θεραπεύεται, θα είναι αρκετό το πρωί και πριν τον ύπνο. Το labret στο χείλος θα σφίξει γρηγορότερα εάν εφαρμόσετε στείρα μαντηλάκια εμποτισμένα με διάλυμα καλέντουλας για 5-10 λεπτά. Με σωστή θεραπεία, το τρύπημα του κάτω χείλους και του ομφαλού μπορεί να επουλωθεί μέχρι το τέλος του μήνα..

παραδοσιακό τρύπημα - φωτογραφία 3

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αλλάξετε το σκουλαρίκι?

Με κάθετες και οριζόντιες τρύπες, τα υπολείμματα αίματος και λεμφαδένων μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στην τρύπα και να προκαλέσουν περαιτέρω διάχυση. Για να αποφευχθεί αυτό, ενώ πλένετε το τραύμα, συνιστάται να περιστρέψετε πολύ προσεκτικά τη ράβδο γύρω από τον άξονά της. Δεν συνιστάται η αφαίρεση του κοσμήματος από μια μη θεραπευμένη τρύπα χωρίς επείγουσα ανάγκη. Μια άλλη συμβουλή: ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι ένα όμορφο τρύπημα έχει θεραπευτεί καλά, μην βιαστείτε να στρίψετε το πρώτο σκουλαρίκι και να το αλλάξετε σε άλλο.

παραδοσιακό τρύπημα - φωτογραφία 7

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιμένουν τουλάχιστον τρεις μήνες, επειδή οι ιστοί των χειλιών τραυματίζονται πολύ εύκολα, είναι ευαίσθητοι, μια πρόωρη αλλαγή του σκουλαρικιού μπορεί να οδηγήσει σε διάχυση και απόρριψη του τρυπήματος.

* Το υλικό προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, σε κάθε περίπτωση, χωρίς αποτυχία, πριν από κάθε χειρισμό – συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία γιατρό.