Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Διακόσμηση πολυέλαιου για τα Χριστούγεννα – 15 εμπνεύσεις και ιδέες για μίμηση

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικο τραπέζι τραπεζαρίας εξοχικά διακοσμημένο εορταστικά

Ο πολυέλαιος κρέμεται πάνω από την τραπεζαρία και κρέμεται ούτως ή άλλως. Ο φωτισμός είναι ήδη εκεί. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακοσμητικούς σκοπούς. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι η κατάλληλη διακόσμηση. Ειδικά την εποχή του Advent αυτό θα πρέπει να είναι πλούσιο και ατμοσφαιρικό στο τραπέζι φαγητού. Οι δυνατότητες είναι πολλές εδώ – όλα όσα επιθυμεί η καρδιά σας, αλλά η διακόσμηση του πολυελαίου πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση πολυέλαιου για τα Χριστούγεννα ως εκτοπισμένη ρύθμιση

πολυέλαιος διακόσμηση Χριστούγεννα πλούσιο πράσινο ασήμι πανέμορφο

Υπέροχοι πολυέλαιοι κρέμονται στη μέση σχεδόν κάθε οροφής και εκπέμπουν ζεστό φως. Θεωρούνται πολυτελή αξεσουάρ σπιτιού και προσφέρουν εντυπωσιακό και φωτισμό στο δωμάτιο ταυτόχρονα. Υπήρχε μια εποχή που είχατε μόνο έναν πολυέλαιο πάνω από την τραπεζαρία, σήμερα υπάρχουν κρεμαστά φώτα σε κάθε δωμάτιο. Ανάλογα με το ύφος της επίπλωσης, ένας πολυέλαιος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από κρύσταλλο, σίδερο, ξύλο ή κάποιο είδος γυαλιού. Λαμπερό, μοντέρνο ή παιχνιδιάρικο, όλοι μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών: αληθινά ή τεχνητά κλαδιά έλατου, χωνάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κρύσταλλα, γιρλάντες, ακόμη και φωτάκια νεράιδας. Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό να τα συντονίσετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και την ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση πολυέλαιου για τα Χριστούγεννα: Wintergreen στο Advent

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικα έλατα πράσινα κλαδιά βρόχοι κόκκινο

Εάν έχετε έναν πολυέλαιο από μέταλλο ή ξύλο, ο οποίος έχει συνήθως 6 ή περισσότερους βραχίονες, μπορεί να διακοσμηθεί όμορφα. Εάν δεν έχετε κάτι τέτοιο από την οικογένειά σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα ωραίο δείγμα στην υπαίθρια αγορά ή σε οικιακή εκκαθάριση. Στη συνέχεια σχεδιάζεται με χειμωνιάτικο πράσινο, τεχνητό ή πραγματικό, με γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις ή οτιδήποτε άλλο σαν ένα γιγάντιο Advent στεφάνι με λαμπερά κεριά.

πολυέλαιο διακόσμηση χριστουγεννιάτικα χριστουγεννιάτικα στολίδια κυπαρίσσι

Με το wintergreen μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πραγματικό και τεχνητό. Με τα πραγματικά κλαδιά έλατου υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχύνονται μόνιμα μετά από μερικές ημέρες και λόγω της σχετικά υψηλής θερμοκρασίας δωματίου. Ειδικά όταν η διακόσμηση του πολυέλαιου κρέμεται πάνω από την τραπεζαρία, γίνεται πολύ άβολο αν βρείτε πράσινες βελόνες στο πρωινό ή σε ένα εορταστικό δείπνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ήταν πιο λογικό να χρησιμοποιείτε πλαστικά κλαδιά έλατου. Κάποιοι αποφεύγουν συνειδητά το πλαστικό στην καθημερινή ζωή, άλλοι προτιμούν το φυσικό. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μια επισκόπηση των πιο όμορφων και ανθεκτικότερων ειδών Witergrün.

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικα έλατα πράσινα χωνάκια

  • Το βόρειο έλατο είναι το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Γερμανία, αλλά μεγαλώνει πολύ αργά. Χαρακτηρίζονται από τις βαθύ πράσινες βελόνες, που είναι πολύ ανθεκτικές και κάθονται σφιχτά. Είναι ιδανικό για μια κάπως πλούσια διακόσμηση.
  • Το ψεύτικο κυπαρίσσι έχει πολύ τυπικά πεπλατυσμένα κλαδιά και με μπλε-πράσινο ή κίτρινο-πράσινο χρώμα. Φαίνεται ακομπλεξάριστο, χαρούμενο και τα κλαδιά του είναι ανθεκτικά.
  • Το ευγενές έλατο είναι ένα από τα αγαπημένα όσον αφορά την ανθεκτικότητα και γι ‘αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια κάθε χρόνο. Τα κλαδιά του έχουν έντονο μπλε-πράσινο χρώμα, οι βελόνες είναι πυκνές, καμπύλες και δεν τσιμπούν. Το έλατο Nobili λειτουργεί επίσης πολύ καλά ως κομμένο πράσινο και είναι πολύ ανθεκτικό.
  • Το μεταξωτό πεύκο έχει μακριές, λεπτές και μαλακές βελόνες, πέντε από τις οποίες είναι πάντα σε κοντούς βλαστούς. Οι στενοί κώνοι τους φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικοί και είναι επίσης πολύ κατάλληλοι για διακόσμηση.
  • Το ζυμαριό είναι ένα από τα παλαιότερα κωνοφόρα και με τις σκούρες πράσινες κοντές βελόνες του αποτελεί μέρος της κλασικής διακόσμησης Advent. Για να διαρκέσει πολύ το χειμερινό πράσινο από ζύμη, πρέπει να τροφοδοτείται καλά με νερό.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πολυέλαιου με πραγματικό χειμωνιάτικο πράσινο: κάντε τα κλαδιά έλατου πιο ανθεκτικά

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικα έλατα κλαδιά τόξα κορδέλες

Αν βάλετε πραγματικό χειμωνιάτικο πράσινο για διακόσμηση πολυελαίου, σίγουρα θα ευχόσασταν τα κλαδιά του έλατου να διαρκέσουν περισσότερο. Σας αποκαλύπτουμε 3 χρήσιμες συμβουλές που θα παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κλάδου.

  • Κόψτε ξανά το wintergreen: Κόψτε τα κλαδιά έλατου που μόλις αγοράσατε φρέσκα και βάλτε τα στο νερό για τουλάχιστον 12 έως 24 ώρες. Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγη ζεστή κόλλα στο κόψιμο.
  • Απλώς ψεκάστε τις βελόνες με σπρέι μαλλιών, αλλά μην εφαρμόζετε πολύ. Αυτό όχι μόνο τους δίνει ωραία λάμψη, αλλά και τα προστατεύει από το στέγνωμα.
  • Ισχύει τόσο για το έλατο όσο και για την άποψη: κρατήστε μακριά από πηγές θερμότητας και όσο πιο δροσερό είναι στο δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το χειμερινό πράσινο.

Διακόσμηση πολυέλαιου με πράσινο έλατο και χριστουγεννιάτικες μπάλες

πολυέλαιος διακόσμηση Χριστούγεννα

Είτε είναι πραγματικό είτε τεχνητό, μπορείτε να συνδέσετε το χειμερινό πράσινο στον πολυέλαιο με κάποιο σύρμα χειροτεχνίας ή ανθοπωλείου. Όλες οι γιρλάντες, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι μπάλες, οι κώνοι ή το ilex μπορούν να προστεθούν σε αυτό. Χρώματα όπως το κόκκινο και το χρυσό ταιριάζουν καλύτερα με τα Χριστούγεννα. Είναι επίσης δυνατές κομψές διακοσμήσεις που βασίζονται σε λίγα χρώματα και εμφανίζονται πιο ουδέτερες. Φαίνεται ιδιαίτερα ωραίο αν δέσετε επίσης μερικά τόξα στα χέρια του πολυέλαιου.

Vintage διακόσμηση πολυέλαιου για τα Χριστούγεννα

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικο λευκό χωνάκι vintage

Φυσικά, μπορείτε να σβήσετε το χειμωνιάτικο και να βάλετε μαζί γιρλάντες, κορδέλες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Εάν ο πολυέλαιος έχει ορειχάλκινη, χρυσή ή ασημί όψη, η διακόσμηση μπορεί επίσης να γίνει σε μεταλλικά χρώματα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τόση χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε ασήμι ή χρυσό, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί πολύ γρήγορα σχεδιάζοντας κουκουνάρια κλπ. Με βαφή σπρέι.

Διακόσμηση πολυέλαιου με διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων 

πολυέλαιος διακόσμηση Χριστούγεννα χριστουγεννιάτικο στολίδι κορδόνι διαφανές

Μια ωραία παραλλαγή για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πολυέλαιου είναι να το φτιάξετε αποκλειστικά από διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων. Όλες οι φιγούρες, τα μενταγιόν και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες μπορούν να κρεμαστούν στους βραχίονες του πολυέλαιου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε διαφανή γραμμή αλιείας. Είναι λεπτό και ελάχιστα ορατό. Λεπτή μεταξωτή κορδέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πιο διακοσμητική εμφάνιση.

πολυέλαιο διακόσμηση χριστουγεννιάτικο χριστουγεννιάτικο μπαλάκι στεφάνι

Εάν θέλετε να κάνετε τη διακόσμηση του πολυέλαιου αποκλειστικά από διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, τότε συνιστάται να επιλέξετε ένα ή δύο χρώματα. Μερικές μπάλες σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως ασημί ή χρυσό, αλλά όχι και οι δύο, μπορούν να προστεθούν σε αυτό. Φαίνεται ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα αισθητικό όταν συνδυάζετε στοιχεία σε διαφορετικά μεγέθη. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική που τραβάει αμέσως τα βλέμματα.

Σχεδιάστε τη δική σας διακόσμηση πολυέλαιου για τα Χριστούγεννα: ιδέες με οδηγίες προς μίμηση

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικα φυσικά υλικά ιδέα οδηγίες

Εδώ παρουσιάζουμε τρεις υπέροχες ιδέες για διακοσμήσεις πολυελαίων για τα Χριστούγεννα που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Για το πρώτο έργο DIY θα πρέπει να έχετε ήδη έναν πολυέλαιο. Θα χρειαστείτε επίσης φρέσκα κλαδιά κυπαρισσιού και ilex. Για να τα συνδέσετε με τους βραχίονες του πολυελαίου, χρειάζεστε σύρμα χειροτεχνίας ή ανθοπωλείου. Μόλις αποκτήσετε όλα όσα χρειάζεστε, είναι απλώς θέμα δημιουργικότητας να το οργανώσετε όμορφα.

πολυέλαιος διακόσμηση χριστουγεννιάτικα φυσικά υλικά κάνουν τις ίδιες οδηγίες

Μοντέρνα διακόσμηση πολυέλαιου χωρίς πολυέλαιο

πολυέλαιος διακόσμηση Χριστούγεννα φτιάξε τον εαυτό σου καρέ ilex

Εάν δεν είστε κάτοχος πολυέλαιου αλλά είστε εντελώς στο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό πολυέλαιο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν χωρίς το κύριο στοιχείο. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πλαίσιο λαμπτήρα και να το διακοσμήσετε υπέροχα με πράσινο χειμώνα και Ilex.

πολυέλαιος στολισμός χριστουγεννιάτικα μινιμαλιστικά φτιάξτε τη δική σας ιδέα

Εάν πρέπει να είναι ακόμα πιο εύκολο και απλό, μπορείτε να φτιάξετε ένα πλαίσιο λαμπτήρα από συμπαγές σύρμα και να το διακοσμήσετε για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε λοιπόν να σχηματίσετε δύο ομόκεντρους κύκλους και να τους σχεδιάσετε σαν διακόσμηση εμπνευσμένη από πολυελαίους.

πολυέλαιος διακόσμηση Χριστουγεννιάτικες οδηγίες κάντο μόνος σου