Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Χριστουγεννιάτικα φώτα για παράθυρα και περβάζι: 20+ ιδέες για χριστουγεννιάτικο κέφι!

Την εποχή των Χριστουγέννων, θέλουμε τα σπίτια μας να φαίνονται εξαιρετικά και ατμοσφαιρικά για να ταιριάζουν σε αυτή τη μαγική, μοναδική εποχή του χρόνου. Ερχόμενα στεφάνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, διακοσμήσεις με κλαδιά έλατου και κορδέλες είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε πολλά σπίτια. Ένα συμπλήρωμα που υπογραμμίζει τη γοητεία και την ατμόσφαιρα των εορταστικών χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι λαμπερά νεράιδα. Δεν στολίζουν μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και σχεδόν κάθε παράθυρο. Η ομορφιά της φωτεινής διακόσμησης για τα παράθυρα έγκειται στο γεγονός ότι είναι ορατές τόσο μέσα όσο και έξω και έτσι χαροποιούν επίσης τους γείτονες και τους περαστικούς. Υπάρχουν πλέον φώτα LED σε όλα τα φανταστικά χρώματα και με έξυπνες λειτουργίες. Η επιλογή είναι πραγματικά τεράστια, οπότε είναι δύσκολο για εμάς να πάρουμε μια απόφαση αγοράς. Ποιες είναι όμως οι τάσεις φέτος και πώς μπορείτε να φωτίσετε γιορτινά τα παράθυρά σας; Θα το αποκαλύψουμε παρακάτω.

Από πότε χριστουγεννιάτικα φώτα στο παράθυρο?

Χριστουγεννιάτικα φώτα έξω από το περβάζι παραθύρων με γιρλάντες

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει γενική προθεσμία ως προς το πότε πρέπει να αρχίσετε να διακοσμείτε τα παράθυρά σας με χριστουγεννιάτικα φώτα. Η πρώτη Κυριακή στο Advent θα μπορούσε φυσικά να είναι μια καλή ευκαιρία. Τελικά, όλα εξαρτώνται από το πότε θα μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τι επιτρέπεται με τα φώτα των Χριστουγέννων?

χριστουγεννιάτικα φώτα παράθυρο έξω από τα φώτα νεράιδα με μπάλες

Τα Χριστούγεννα είναι μια τόσο όμορφη εποχή που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάθε είδους χριστουγεννιάτικα φώτα θα μπορούσαν να απαγορευτούν. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν απαγορεύσεις, είναι σημαντικό η διακόσμησή σας να μην ενοχλεί κανέναν. Τα διακοσμητικά που αναβοσβήνουν ή παίζουν μουσική πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούν τα γείτονά σας. Σε γενικές γραμμές, τα φώτα των Χριστουγέννων δεν πρέπει να είναι πολύ πιο φωτεινά από τα άλλα φώτα του χώρου. Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι ήσυχες ώρες 10 μ.μ. έως 6 π.μ. Επομένως, είναι καλύτερο να εξοπλίσετε τα φώτα νεράιδας που αναβοσβήνουν με ένα χρονόμετρο.

Χριστουγεννιάτικα φώτα για παράθυρα μέσα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια για παράθυρα και περβάζια με κεριά και φώτα νεράιδας

Τα φώτα των νεράιδων είναι συνήθως προσαρτημένα κατά μήκος του πλαισίου παραθύρου ή απευθείας στο τζάμι του παραθύρου χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία ή βεντούζες. Αυτό σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το καλώδιο σε διαφορετικά σχήματα, π.χ. αστέρι ή χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παρεμπιπτόντως, τα φώτα νεράιδας μπορούν να παρέχουν ατμοσφαιρικό φωτισμό όλο το χρόνο. Μπορείτε να βρείτε ιδέες για το πώς να το κάνετε σε αυτό το άρθρο.

Ανοιχτές κουρτίνες στην τάση

χριστουγεννιάτικα φώτα σαλέ με κουρτίνα με παράθυρο

Οι μοντέρνες ελαφριές κουρτίνες είναι ένα ιδιαίτερο βλέμμα και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς από χρόνο σε χρόνο. Είναι τέλεια για τη διακόσμηση μεγάλων παραθύρων και είναι εξαιρετικά εύκολο να κλείσουν. Οι περισσότερες ανοιχτές κουρτίνες είναι μονόχρωμες, αλλά το πιο ωραίο είναι ότι υπάρχουν φώτα σε διαφορετικά σχήματα, όπως αστέρια ή νιφάδες χιονιού.

Λαμπερά αστέρια

μοντέρνο παράθυρο χριστουγεννιάτικων φώτων

Τα φώτα νεράιδας δεν είναι η μόνη επιλογή για όμορφο χριστουγεννιάτικο φωτισμό παραθύρων. Το έθιμο της διακόσμησης παραθύρων με ένα αποτελεσματικό, λαμπερό αστέρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές χώρες. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα αστέρια LED ή να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Φωτεινές σιλουέτες

χριστουγεννιάτικα φώτα για παράθυρο φωτεινή σιλουέτα Άγιος Βασίλης

Αν θέλετε να αποφύγετε τα μπερδεμένα καλώδια, μπορείτε να επιλέξετε χριστουγεννιάτικες σιλουέτες. Αυτά λειτουργούν ως επί το πλείστον με μπαταρία και μπορούν να κρεμαστούν γρήγορα και εύκολα σε γάντζους βεντούζας.

Πρακτικά και ασφαλή κεριά LED στο περβάζι

χριστουγεννιάτικα φώτα μέσα στο παράθυρο με κεριά led

Η φλόγα ενός κεριού έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, αλλά ενέχει επίσης κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα σύγχρονα κεριά LED έχουν επίσης κινούμενη φλόγα, αλλά είναι εντελώς ακίνδυνα. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, τα μοντέλα υψηλής ποιότητας είναι επίσης εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη και τηλεχειριστήριο.

Ωραία ιδέα με κλαδιά σε βάζο

Χριστουγεννιάτικα φώτα βάζο περβάζι παραθύρου με κλαδιά και μπάλες

Αντί να σπρώξετε τα φώτα της νεράιδας στο παράθυρο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ακόλουθη ιδέα: Βάλτε μερικά κλαδιά σε ένα βάζο και σφίξτε τα καλώδια πάνω τους όπως θέλετε. Αυτό θα ήταν ένα εντυπωσιακό βλέμμα στο περβάζι που φαίνεται καλό τόσο μέσα όσο και έξω.

Χριστουγεννιάτικα φώτα για παράθυρα έξω

χριστουγεννιάτικα φώτα παραθύρου έξω με γιρλάντα

Θα θέλατε να δημιουργήσετε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για τους περαστικούς ή να εντυπωσιάσετε τους γείτονές σας; Στη συνέχεια, πρέπει επίσης να βάλετε τα φώτα των Χριστουγέννων έξω. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον αντίστοιχο βαθμό προστασίας των φώτων νεράιδας – τουλάχιστον IP44. Με αυτόν τον τρόπο, οι λαμπτήρες προστατεύονται από ξένα αντικείμενα μεγαλύτερα από 1 mm Ø καθώς και από βροχή και χιόνι.

χριστουγεννιάτικα φώτα παράθυρο έξω από σιλουέτα βρόχο

Τα φώτα των νεράιδων έξω συνήθως είναι επίσης προσαρτημένα κατά μήκος του παραθύρου και συχνά συνδυάζονται με μια πράσινη γιρλάντα έλατου. Εάν έχετε κουτιά με λουλούδια έξω από το παράθυρο, μπορείτε επίσης να τα διακοσμήσετε κατάλληλα. Υπάρχουν επίσης όμορφες φιγούρες LED για εξωτερική χρήση που μπορείτε να τις κολλήσετε ανάμεσα στα λουλούδια.

Τα φώτα νεράιδας με ηλιακή ενέργεια είναι ιδανικά για κουτιά λουλουδιών, επειδή ο ηλιακός συλλέκτης έχει συνήθως ακίδα εδάφους. Τα ηλιακά φώτα εξαρτώνται από τη δύναμη του ήλιου. Φροντίστε λοιπόν τα φώτα σας να έχουν αρκετό φως.

Λειτουργίες των φώτων των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα φώτα ελαφριά κουρτίνα και γιρλάντα έλατου στο περβάζι

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα μπορούν όχι μόνο να είναι όμορφα, αλλά και πρακτικά και αποτελεσματικά. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες δυνατότητες για τα φώτα των Χριστουγέννων που πρέπει να προσέξετε:

Έλεγχος εφαρμογών – Τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν πρόκληση για την τεχνολογία του έξυπνου σπιτιού. Τώρα μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας με το smartphone σας μέσω μιας εφαρμογής και ακόμη και να αλλάξετε το χρώμα των φώτων.

Τηλεχειριστήριο – Οι συσκευές που διαθέτουν τηλεχειριστήριο βελτιώνουν την ευκολία χρήσης. Αυτό ισχύει και για τα φώτα των Χριστουγέννων. Φώτα νεράιδας, φωτεινές σιλουέτες, κεριά LED – με το τηλεχειριστήριο, ο έλεγχος είναι παιδικό παιχνίδι. Δεν χρειάζεται καν να σηκωθείς από τον καναπέ. Μόνο ένα πάτημα ενός κουμπιού και τα χριστουγεννιάτικα φώτα λάμπουν σε πλήρη λαμπρότητα.

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια για παράθυρα κηροπήγιο και στεφάνι

Χρονόμετρο ή χρονόμετρο – Απενεργοποιήστε τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια χειροκίνητα πριν πάτε για ύπνο; Αυτό θα ήταν πολύ άβολο και ανέφικτο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας χρονοδιακόπτης είναι τέλειος ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε τον φωτισμό σύμφωνα με τις ατομικές σας προτιμήσεις.

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια;?

χριστουγεννιάτικα φώτα παράθυρο μέσα με κορδόνι

Για πολλούς ανθρώπους, η 6η Ιανουαρίου, η γιορτή των Τριών Βασιλέων, είναι το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων. Αλλά αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε τις φωτεινές διακοσμήσεις ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ημερολόγιο του εκκλησιαστικού έτους καθορίζει την 2η Φεβρουαρίου ως το τέλος των Χριστουγέννων. Την ημέρα αυτή η εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή «Παρουσία του Κυρίου», γνωστή σε πολλά μέρη ως Μαρία Κηροπήγια. Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα να διατηρούμε τα παράθυρα στολισμένα μέχρι τότε. Τα φώτα θα φωτίσουν επίσης τη διάθεση στις ζοφερές χειμωνιάτικες μέρες.

Η ελαφριά αλυσίδα μπορεί να στερεωθεί στο παράθυρο με διάφορους τρόπους, όπως εδώ για παράδειγμα – από το κέντρο προς τα έξω

χριστουγεννιάτικα φώτα στο παράθυρο μέσα στο ρείκι έξω

Εικόνες παραθύρων με μολύβια κιμωλίας και φώτα νεράιδας μπάλας

Διακόσμηση παραθύρων με στυλό κιμωλίας και φώτα νεράιδας

Κεριά LED μπορούν επίσης να τοποθετηθούν κοντά σε κουρτίνες

χριστουγεννιάτικα φώτα παράθυρο φως κουρτίνα μέσα

Το παράθυρο της κουζίνας αξίζει επίσης μια ωραία χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Διακοσμήστε το παράθυρο της κουζίνας για τα Χριστούγεννα με μια γιρλάντα έλατου και μια αλυσίδα φώτων

Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα φώτα της νεράιδας γύρω από ένα κλαδί

Ιδέα διακόσμησης παραθύρων χειμώνας με κλαδιά, αστέρια και δέντρα

Οι ελαφριές αλυσίδες σε μπλε και μοβ έχουν μαγικό αποτέλεσμα

χριστουγεννιάτικα φώτα παράθυρο μέσα πολύχρωμα

Τα αστέρια LED είναι εντυπωσιακά

Χριστουγεννιάτικα φώτα ιδέα για μεγάλα παράθυρα

Τα αστέρια φαίνονται υπέροχα ακόμη και στο φως της ημέρας

Σκανδιναβικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αστέρια από χαρτί για μεγάλα παράθυρα

Λάμπα νεράιδας με μπαταρία σε άδεια μπουκάλια κρασιού

Χριστουγεννιάτικα φώτα για παράθυρα με μπαταρία σε μπουκάλια στο περβάζι παραθύρου

Υπάρχει αρκετός χώρος σε ένα πλατύ περβάζι παραθύρου για ένα ολόκληρο χειμερινό τοπίο

Χειμερινή διακόσμηση για το περβάζι με κώνους κεριών από χρυσό στύλο και φιγούρες δέντρων