Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι: δημιουργήστε μια δροσερή εναλλακτική λύση στο κλασικό με γυαλιά

Η σεζόν Advent θα επιστρέψει σύντομα και ακόμη και ο κορονοϊός δεν μπορεί να τρομάξει την προσμονή για το επερχόμενο Χριστουγεννιάτικο πάρτι. Περιμένεις με ανυπομονησία και τα Χριστούγεννα; Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία λίγο νωρίτερα φέτος. Δεδομένου ότι το Advent ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου, τα στεφάνια Advent και τα ημερολόγια έλευσης είναι εξαιρετικά έργα χειροτεχνίας για αυτόν τον μήνα. Στο σημερινό άρθρο έχουμε συλλέξει ιδέες και οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα στεφάνι Advent με ποτήρια. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και δώστε το αρχικό σήμα για τις φετινές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες!

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι – κλασικό ή μοντέρνο?

Φτιάξτε τις δικές σας ιδέες για στεφάνια Advent με ποτήρια

Το Advent στεφάνι είναι φυσικά μέρος της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Συνήθως σχεδιάζεται ως επιτραπέζια ή κρεμαστή διακόσμηση και περιγράφει τις Κυριακές που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Το κλασικό στεφάνι Advent αποτελείται από κλαδιά έλατου (φυσικά ή τεχνητά), ποϊνσέτια και, πάνω απ ‘όλα, μπάλες και διακοσμητικά με κόκκινο χρώμα. Τα τέσσερα κεριά Advent τοποθετούνται στην κορυφή και ένα από αυτά ανάβει κάθε Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, εάν θέλετε να σχεδιάσετε διαφορετικά το στεφάνι Advent σας φέτος, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά υλικά όπως ξύλο, σκυρόδεμα ή γυαλί. Στα παρακάτω έχουμε συλλέξει τις καλύτερες ιδέες για τη δημοφιλή διακόσμηση Advent με ποτήρια.

Φτιάξτε ένα απλό στεφάνι Advent με ποτήρια

Απλά σχεδιάστε μόνοι σας κεριά σε βάζα

Ακόμα και ένα ασυνήθιστο στεφάνι Advent δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Ένα στεφάνι Advent από γυαλιά είναι συνήθως εύκολο να μιμηθεί και θεωρείται επίσης αρκετά ασφαλές. Δεδομένου ότι τα κεριά καίγονται σε γυάλινες θήκες, ουσιαστικά δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Αρχικά, θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα απλό έργο χειροτεχνίας που όλοι είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν.

Υλικά απλό Advent στεφάνι από ποτήρια

Ο, τι χρειάζεσαι:

 • 4 ποτήρια
 • Κεριά 4 πυλώνων (τα κεριά και τα ποτήρια πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος)
 • λεπτό χαρτί
 • Νήματα από γιούτα
 • 4 μικρά νούμερα (για παράδειγμα από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό)
 • Διάτρηση ή πένσα διάτρησης
 • Ζεστή κόλλα (προαιρετικά)

DIY ερμηνευτικό στεφάνι σε βάζα εύκολες οδηγίες

Αρχικά κόψτε τέσσερις ετικέτες του ίδιου μεγέθους από χαρτί και ανοίξτε μια τρύπα στο πάνω μέρος κάθε ετικέτας. Στη συνέχεια, επισυνάψτε τους αριθμούς. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με μια θερμή κόλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητους αριθμούς. Στη συνέχεια, περάστε ένα μακρύ κορδόνι σε κάθε ετικέτα και τυλίξτε το γύρω από το ποτήρι. Τέλος, τοποθετήστε ένα κερί κολόνας σε κάθε ποτήρι και το απλό στεφάνι Advent είναι έτοιμο.

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι με ποτήρια κρασιού

Χρησιμοποιήστε ποτήρια κρασιού ως βάσεις κεριών για κεριά Advent

Τα ποτήρια κρασιού είναι υπέροχα κατάλληλα για μια σειρά έργων χειροτεχνίας. Σας έχουμε δείξει ήδη μερικές ωραίες ιδέες χειροτεχνίας για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ποτήρια κρασιού. Τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα και παρουσιάσουμε αυτή την ιδέα για ένα στεφάνι DIY Advent φτιαγμένο από ποτήρια κρασιού.

Τι χρειάζεται:

 • 4 ποτήρια κρασιού
 • ζεστή κόλλα
 • Μικροσκοπικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, σπίτια, πολικές αρκούδες ή άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια της επιλογής σας
 • Αλάτι Epsom και κανονικό αλάτι για το χιόνι
 • χαρτί
 • κεριά λευκού πυλώνα
 • Κόλλα χαρτοπετσέτας
 • Ξύλινο κουτί με χαμηλό χείλος
 • φώτα νεράιδας
 • τεχνητά κωνοφόρα κλαδιά

Διακοσμήστε κηροπήγια από ποτήρια κρασιού ως μίνι σφαίρες χιονιού

Σχεδιάστε κύκλους στο χαρτί με τη βοήθεια των ποτηριών κρασιού και κόψτε τους. Στρώστε τα ποτήρια με κόλλα χαρτοπετσέτας και βουτήξτε τα στο αλάτι Epsom.

Στη συνέχεια κολλήστε τυχόν χειμερινά τοπία στους κύκλους χαρτιού. Στη συνέχεια, γεμίστε περίπου το ένα τέταρτο των ποτηριών με ένα μείγμα αλατιού Epsom και κανονικού αλατιού. Στο επόμενο βήμα, κολλήστε τους χάρτινους κύκλους με τη διακόσμηση στην άκρη του γυαλιού και γυρίστε τα ποτήρια ανάποδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος σφαίρας χιονιού που φαίνεται πραγματικά χαριτωμένο.

Advent στεφάνι από ποτήρια κρασιού μοντέρνο και κομψό

Για να ετοιμάσετε το στεφάνι Advent, θα πρέπει τώρα να τακτοποιήσετε τα ποτήρια κρασιού σε ένα κατάλληλο ξύλινο κουτί. Για να κάνετε τη διακόσμηση να φαίνεται ακόμη πιο όμορφη και γιορτινή, διακοσμήστε τις περιοχές μεταξύ των ποτηριών με μια λεπτή αλυσίδα φώτων και μερικά κλαδιά έλατου. Τώρα το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσετε τα κεριά στο προκύπτον κηροπήγιο Advent και αυτό είναι όλο. Αυτό το στεφάνι Advent φαίνεται πραγματικά μαγικό, δεν το πιστεύετε?

Φτιάξτε ένα στεφάνι έλασης με θήκες ρεσώ από γυαλί

DIY έπιπλα διακοσμήσεων νέες ιδέες για κεριά έλευσης

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα απλό αλλά παιχνιδιάρικο στεφάνι Advent, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την ιδέα. Μικρές βάσεις ρεσώ από γυαλί, οι οποίες είναι διακοσμημένες με κλασική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από κωνοφόρα κλαδιά και μούρα, χρησιμεύουν ως κηροπήγια. Σε συνδυασμό με όρθια κεριά, αυτές οι βάσεις κεριών φαίνονται πολύ γιορτινές.

απαραίτητα υλικά DIY στεφάνι έλευσης με θήκες ρεσώ

Απαραίτητα υλικά:

 • 4 ποτήρια ρεσώ
 • 4 κεριά
 • λεπτές διακοσμητικές κορδέλες με χριστουγεννιάτικο μοτίβο
 • Αστέρια από χαρτόνι, πηλό χειροτεχνίας ή ζύμη αλατιού
 • χρυσός μαρκαδόρος
 • τεχνητά κλαδιά έλατου και μούρα ως διακόσμηση
 • λευκές φυσικές πέτρες με μέγεθος κόκκου περίπου 1 έως 4 mm

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι με γυάλινες θήκες για ρεσό Οδηγίες

Φτιάξτε πρώτα τις μικρές ετικέτες με τους αριθμούς κάθε Advent. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κόψετε τέσσερα αστέρια του ίδιου μεγέθους από χαρτόνι ή να τα φτιάξετε μόνοι σας από λευκό πηλό χειροτεχνίας ή ζύμη αλατιού. Στη συνέχεια, αριθμήστε τα με τους αριθμούς από ένα έως τέσσερα. Κάθε αστερίσκος πρέπει επίσης να έχει μια μικρή τρύπα για να τον δέσετε.

Στη συνέχεια περάστε το νήμα μέσα από τις τρύπες και δέστε έναν κόμπο. Δέστε τα αστέρια στους γυάλινους λαιμούς και κρύψτε τα νήματα με όμορφες διακοσμητικές κορδέλες. Αυτά μπορεί να είναι σε κλασικό χριστουγεννιάτικο χρώμα ή να έχουν δημοφιλές χριστουγεννιάτικο μοτίβο.

Φτιάξτε το δικό σας στεφάνι Advent και διακοσμήστε τη θήκη ρεσώ με κλαδιά και μούρα

Προσθέστε μικρές διακοσμήσεις από πράσινα κλαδιά και μούρα και δέστε ένα απλό φιόγκο για να διατηρήσετε τη διακόσμηση στη θέση της. Τέλος, γεμίστε τα ποτήρια μέχρι τη μέση με διακοσμητικές πέτρες και τοποθετήστε τα κεριά σε αυτά. Βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση δεν φτάνει στη φλόγα. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει είτε να κάνετε τη διακόσμηση μικρότερη είτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα κεριά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

DIY Advent στεφάνι κατασκευασμένο από βάζα κτιστών

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι από γυαλί, διακοσμήστε το σε ροζ αποχρώσεις

Τα βάζα Mason είναι πρακτικά και πολύ διακοσμητικά ταυτόχρονα. Δεν είναι για τίποτα που χρησιμοποιούνται σε πολλά έργα χειροτεχνίας. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας στεφάνι Advent και έχετε ήδη αποφασίσει για το γυαλί, τότε τα βάζα κτιστών είναι ιδανικά για αυτό. Προσφέρονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, με κυλινδρικά βάζα τοιχοποιίας που χρησιμοποιούνται για αυτό το DIY έργο.

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι από ψηλά βάζα κτιστών

Εδώ είναι τα υλικά που χρειάζεστε:

 • 4 κυλινδρικά ποτήρια με στρογγυλό χείλος
 • 4 μεγάλα κεριά (η διάμετρος τους πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο των γυαλιών)
 • Χρώμα με σπρέι μητέρας μαργαριταριού
 • Νήματα και διακοσμητικές κορδέλες
 • Χριστουγεννιάτικα στολίδια όπως μπάλες, μικρές γιρλάντες, χάντρες κ.λπ..
 • Αυτοκόλλητα αστέρια
 • ψαλίδι
 • Κόλλα

Κυλινδρικό βάζο με τοιχοποιία διακοσμήστε με οδηγίες αστεριών

Για να κάνετε τα βαζάκια να μοιάζουν με αληθινά κηροπήγια, μπορείτε πρώτα να τα διακοσμήσετε λίγο. Κολλήστε μερικά αστέρια (ή οποιοδήποτε άλλο μοτίβο) σε κάθε ποτήρι και ψεκάστε τα ποτήρια με τη χρωστική σπρέι. Αφού στεγνώσει το χρώμα, ξεκολλήστε τα αυτοκόλλητα.

DIY κηροπήγιο για ιδέα στεφάνου για την διακόσμηση

Στη συνέχεια, διακοσμήστε τα βάζα με τοιχοποιία όπως θέλετε να φτιάξετε το στεφάνι Advent και τοποθετήστε τα κεριά της κολόνας σε αυτά. Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρούμε ένα κατάλληλο μέρος για αυτό. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, στη μέση του τραπεζιού σαν εορταστική διακόσμηση τραπεζιού; Or μήπως καλύτερα για το τζάκι; Αυτή η απόφαση εξαρτάται από εσάς.

Advent στεφάνι από γεμάτα ποτήρια

Advent στεφάνια ιδέες με ποτήρια και πλωτά κεριά

Ένα σπιτικό στεφάνι Advent δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο να φτιαχτεί. Σε γεμάτα ποτήρια, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε τα κεριά Advent στο προσκήνιο χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και κόπο σε χειροτεχνίες και διακόσμηση. Σας προσφέρουμε δύο απλές παραλλαγές:

Φτιάξτε το δικό σας στεφάνι Advent με πλωτά κεριά σε γυαλί

Γεμίστε τα ποτήρια με νερό

Αυτή η ιδέα πετυχαίνει εξαιρετικά γρήγορα και δεν χρειάζεστε ειδικά υλικά ή εργαλεία. Χρειάζεστε μόνο τέσσερα βάζα με τοιχοποιία, τα οποία πρώτα γεμίζετε στη μέση με νερό. Στη συνέχεια, βάλτε κάτι πράσινο στο νερό – για παράδειγμα κλαδιά έλατου ή κλαδιά δεντρολίβανου. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός πράσινου και κόκκινου είναι κλασικός για τα Χριστούγεννα, προσθέστε μια χούφτα κόκκινα μούρα και στα χόρτα. Στη συνέχεια, γεμίστε τα ποτήρια μέχρι το χείλος με νερό και τοποθετήστε ένα πλωτό κερί σε κάθε ποτήρι. Πλήρης! Υπάρχει επίσης ελάχιστος κίνδυνος πυρκαγιάς με αυτά τα κεριά Advent.

Τα βάζα Mason κάνουν το στεφάνι του Advent μινιμαλιστικό

Γεμίστε με τεχνητό χιόνι ή διακοσμητικές πέτρες

Απλό, αλλά κομψό ταυτόχρονα – σε αυτό το παράδειγμα τα βάζα συντήρησης είναι απλά γεμάτα με τεχνητό χιόνι. Το υλικό κρατά τα κεριά στη θέση τους και φαίνεται πολύ ωραίο ταυτόχρονα. Με μια κορδέλα από γιούτα στο λαιμό του γυαλιού, η διακόσμηση Advent παίρνει μια φυσική εμφάνιση.

Διακοσμήστε βάζα μασονιών για το στεφάνι Advent

Mason βάζο ως κηροπήγιο για DIY κεριά έλευσης

Αντί να γεμίσετε το ποτήρι, μπορείτε να το διακοσμήσετε εξωτερικά. Στις παρακάτω οδηγίες, το βάζο μασονιών για το κερί Advent είναι διακοσμημένο με κορδέλα δαντέλας και βαφή ψεκασμού. Απλώς δέστε το άκρο γύρω από το γυαλί, ψεκάστε το με χρώμα και αφαιρέστε το άκρο μετά το χρόνο στεγνώματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο φανάρι DIY που είναι ιδανικό για το γυάλινο στεφάνι Advent.

Οδηγίες διακοσμούν το βάζο με κορδόνι με δαντέλα

Φτιάξτε το δικό σας κρεμαστό στεφάνι Advent με ποτήρια

Φτιάξτε το δικό σας κρεμαστό στεφάνι Advent με ποτήρια

Είστε επίσης λάτρης των κρεμασμένων διακοσμητικών; Αυτή η παραλλαγή για διακόσμηση σπιτιού είναι ιδανική για μικρά διαμερίσματα όπου απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για πολυτελή διακόσμηση. Σε αυτό το έργο, τα κεριά Advent τοποθετούνται ξανά σε βάζα με τοιχοποιία και στη συνέχεια κλείνονται στο ύψος των ματιών.

Υλικά DIY Advent στεφάνι από γυαλιά εύκολα

Ο, τι χρειάζεσαι:

 • 4 βαζάκια, χωρίς καπάκια
 • 4 φώτα τσαγιού (ή κεριά κολόνας για μεγαλύτερους χρόνους καύσης)
 • Σπάγκος Μπέικερ
 • Ταινία Washi με μοτίβα Χριστουγέννων
 • ένα μεταλλικό δαχτυλίδι
 • Διακοσμητικές πέτρες
 • ένα ραβδί, μήκος περίπου 50 εκ., βαμμένο λευκό

απλό macrame κρεμαστό καλάθι οδηγίες κατασκευής

Στο πρώτο βήμα δημιουργείτε ένα είδος κρεμαστού καλαθιού για τα κεριά της έλευσης. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε οκτώ κορδόνια μήκους 70 εκατοστών από το νήμα του αρτοποιού. Δέστε τα όλα μαζί σε ένα μεγάλο κόμπο, περίπου τέσσερις ίντσες. Αυτός ο κόμπος βρίσκεται αργότερα στο κάτω μέρος του γυαλιού.

Στη συνέχεια, δέστε κάθε δύο κορδόνια μαζί σε ζευγάρια – περίπου 2 ίντσες από τον πρώτο κόμπο. Θα πρέπει τώρα να έχετε τέσσερις νέους κόμβους. Στη συνέχεια, επαναλάβετε ξανά το ίδιο πράγμα, με τους νέους κόμπους περίπου 3 εκατοστά κάτω από τους προηγούμενους.

έτοιμο κρεμαστό καλάθι για κρεμαστή θήκη ρεσώ

Περίπου τρία εκατοστά από τον τελευταίο κόμπο, συνδέστε τέσσερα κορδόνια για να δημιουργήσετε δύο νέους κόμπους. Στο τέλος κάνετε έναν κόμπο από όλα τα κορδόνια. Στη συνέχεια, επαναλάβετε ολόκληρο το πράγμα άλλες τρεις φορές για να δημιουργήσετε ένα φανάρι για κάθε κερί Advent.

Είναι εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας ένα βάζο μαστό Advent

Το επόμενο βήμα είναι να διακοσμήσετε τα ποτήρια για το Advent στεφάνι σας. Γεμίστε κάθε ποτήρι με μερικές διακοσμητικές πέτρες, διακοσμήστε τα φώτα τσαγιού όπως θέλετε και τοποθετήστε τα στα ποτήρια.

Κορδόνι Macrame σε κόμπο δακτυλίου Οδηγίες

Τώρα έρχεστε στη συναρμολόγηση του στεφάνου Advent. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τρία μακριά κομμάτια κορδονιών και δέστε τα στο μεταλλικό δαχτυλίδι όπως φαίνεται στις εικόνες. Στη συνέχεια, δέστε τα άκρα των κορδονιών σε κάθε άκρο ενός βαμμένου ραβδιού.

Κρεμαστό στεφάνι Advent μόνοι σας φτιάξτε κρεμαστά καλάθια από ποτήρια

Τώρα τοποθετήστε τα ποτήρια στα προκατασκευασμένα φανάρια και κρεμάστε τα στο ραβδί. Ωστόσο, για να κλείσετε το στεφάνι Advent, χρειάζεστε ένα κατάλληλο γάντζο στο ταβάνι.

DIY Advent στεφάνι από μπουκάλια

Βάψτε μπουκάλια ως κηροπήγια για κεριά έλευσης

Αν σας αρέσει περισσότερο η εμφάνιση των κλασικών επιτραπέζιων κεριών για ένα στεφάνι Advent, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα μπουκάλια αντί για βάζα. Αλλά πρέπει να βρείτε κατάλληλα κεριά που ταιριάζουν ακριβώς στο λαιμό του μπουκαλιού. Τα γυάλινα μπουκάλια μπορούν στη συνέχεια να διακοσμηθούν ή να βαφτούν όπως επιθυμείτε έτσι ώστε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση Advent.

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι από γυάλινα μπουκάλια και φώτα τσαγιού

Φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι από γυάλινα μπουκάλια

Γυάλινα μπουκάλια με προετοιμασμένο λαιμό, από την άλλη πλευρά, μπορούν να γεμίσουν με όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να χρησιμοποιηθούν ως κηροπήγια για το αυτοσχέδιο στεφάνι σας Advent. Μίνι χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμητικές κορδέλες και κλαδιά του δέντρου της ζωής είναι ιδανικά για αυτό.

Κάντε μια απλή διάταξη Advent με γυαλιά

απλή ρύθμιση Advent σε ξύλινο κουτί DIY

Εάν θα θέλατε να φτιάξετε το δικό σας Advent στεφάνι με γυαλιά, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να το κάνετε χωρίς την κλασική εμφάνιση, τότε αυτή η ιδέα είναι ακριβώς κατάλληλη για εσάς. Χρησιμοποιήστε τέσσερα βάζα κτιστών για τα κεριά Advent και τακτοποιήστε τα σε μερικά κλαδιά έλατου. Διακοσμήστε το Advent στεφάνι με κόκκινες χριστουγεννιάτικες μπάλες για να δώσετε στο Advent διακοσμήσεις μια παραδοσιακή εμφάνιση.