Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Κλαδιά έλατου σε βάζο: έτσι μπορείτε να διατηρήσετε τις χριστουγεννιάτικες ρυθμίσεις σας!

Διατηρήστε τα κλαδιά έλατου σε ένα βάζο

Η εποχή του Advent πλησιάζει και από εδώ και πέρα ​​θα βάλουμε τον εαυτό μας σε χριστουγεννιάτικη διάθεση με τα κατάλληλα διακοσμητικά. Χειμερινά μούρα, κουκουνάρια, διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων και κλαδιά πεύκου εξασφαλίζουν ότι ανυπομονείτε για το φεστιβάλ. Αλλά όσο όμορφα και αν φαίνονται οι διαρρυθμίσεις από φυσικά υλικά, δυστυχώς έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής. Σας έχουμε δώσει ήδη συμβουλές για το πώς να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να διαρκέσει περισσότερο. Τώρα ρίχνουμε επίσης μια προσεκτική ματιά στα κλαδιά του έλατου στο βάζο. Μάθετε πώς να αποφύγετε τη χριστουγεννιάτικη ρύθμιση να χάσετε βελόνες και χόρτα. Με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να περιμένετε περισσότερο τον παραδοσιακό σύντροφο Advent.

Κλαδιά έλατου σε βάζο: συμβουλές για σωστή φροντίδα

Διακοσμήστε γιορτινά κλαδιά έλατου σε γυάλινο βάζο

Καμία διακόσμηση τραπεζιού δεν είναι πλήρης χωρίς κλαδιά έλατου. Ο συνδυασμός κλαδιών μούρων και έλατου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικός. Οι δύο υποτίθεται ότι διαρκούν πολύ και επομένως είναι τέλειοι συνεργάτες στο βάζο στο γιορτινό τραπέζι. Μαζί με κουδούνια, φανάρια και ριγέ δρομέα τραπεζιού, σχηματίζουν ένα κομψό σύνολο. Δεν είναι περίεργο που στολίζουν το τραπέζι από τον Νοέμβριο.

Η σωστή φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας ώστε η διακόσμηση όχι μόνο να φαίνεται καλή, αλλά και να παραμένει φρέσκια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για όποιον δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία του εξοχικού σπιτιού του δίδυμου:

Κλαδιά έλατου σε βάζο τριαντάφυλλο κόκκινο τόξο ξύλο σημύδας

Αγοράστε φρέσκα κλαδιά έλατου.  Παρόμοια με τα λουλούδια, η ανθεκτικότητα των κλαδιών έλατου σχετίζεται στενά με το πότε κόπηκαν. Ο βασικός κανόνας είναι: όσο πιο φρέσκο, τόσο το καλύτερο. Τα φυτά και τα λουλούδια που έχουν μεταφερθεί από το ένα μαγαζί στο άλλο ή που βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ για αρκετές ημέρες στους 25 βαθμούς είναι εγγυημένα ότι δεν θα μείνουν φρέσκα στο σπίτι για πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να παραγγείλετε τα κλαδιά έλατου απευθείας από μια χριστουγεννιάτικη κουλτούρα. Αυτά κόβονται από δέντρα και μεταφέρονται με ασφάλεια συσκευασμένα. Οι φρέσκες βελόνες μπορούν να αναγνωριστούν από τη λάμψη και την ελαφριά πικάντικη μυρωδιά τους. Όταν πάρετε τα κλαδιά έλατου, αφήστε τα σε ένα δροσερό, ξηρό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο για ένα απόγευμα. Μόνο τότε επιτρέπεται να μπείτε σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Κλαδιά έλατου σε ένα βάζο από καραμέλες, διαμάντια πορσελάνης

Η σωστή τοποθεσία για τα κλαδιά του έλατου. Είναι καλύτερο να εμφανίζετε τα κλαδιά του έλατου σε ένα τραπέζι σε μια ορισμένη απόσταση από πηγές θερμότητας όπως τζάκι, καλοριφέρ ή ηλιόλουστο παράθυρο. Τα έλατα αγαπούν το κρύο και είναι πολύ ευαίσθητα στη θερμότητα. Όταν εκτίθενται στη θερμότητα, κιτρινίζουν γρήγορα και χάνουν τις βελόνες τους σε λίγες μόνο ημέρες.

Κλαδιά έλατου σε βάζο παλιά πότισμα μπορεί να αυξήσει το ισχίο

Χρειάζεστε κλαδιά έλατου σε βάζο, παρόμοια με τα λουλούδια, γλυκό νερό κάθε μέρα. Οπότε είτε βάλτε τα κλαδιά του έλατου σε νερό και αντικαταστήστε τα καθημερινά, είτε κολλήστε τα κλαδιά του έλατου σε αφρό ανθοπωλείου και μην αφήσετε τον αφρό να στεγνώσει. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες γλυκερίνης στο νερό.

Κλαδιά έλατου σε ανθοπωλείο αφρώδες βάζο έλατου

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κομμένα άκρα του Κλαδιά έλατου με κερί κεριού σφραγίζω. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε τουλάχιστον να ψεκάσετε τις βελόνες με γλυκό νερό κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες και με αυτόν τον τρόπο να τους παρέχετε σημαντική τροφή.

Κλαδιά έλατου σε ένα βάζο με τριαντάφυλλα ιδέα χειμερινής διακόσμησης

Τα κλαδιά έλατου είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο κρύο – η βροχή, ο παγετός και το χιόνι δεν μπορούν να τα ενεργοποιήσουν. Ακόμα περισσότερο – αν αφήσετε το πεύκο πράσινο έξω για μια ώρα την ημέρα, τότε μπορείτε Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις βελόνες. Αυτή η άκρη λειτουργεί απλά τέλεια όταν τα κλαδιά του έλατου παρουσιάζονται ως σολίστ στο βάζο ή συνδυάζονται με άλλα φυτά που αγαπούν το κρύο, όπως τα μούρα ή τα κουκουνάρια.

Κλαδιά έλατου σε βάζο λουλουδιών συνδυάζουν βάζο με κτίριο

Εάν τα κλαδιά έλατου συνδυάζονται με άλλα λουλούδια (όπως τριαντάφυλλα ή γαρύφαλλα), τότε τα ευαίσθητα άνθη τους μπορούν να παγώσουν έξω και στη συνέχεια να μαραθούν μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε θερμοκρασία δωματίου 18-20 μοίρες.

Τακτοποίηση κλαδιών έλατου σε βάζο: αντισταθμίστε τη βελόνα με αυτά τα κόλπα

Κλαδιά έλατου σε ένα βάζο, ένα πουριστικό σύνολο από κουκουνάρια

Ακόμα κι αν ακόμα δεν αγοράζετε χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ψάχνετε κλαδιά έλατου για διακόσμηση: σίγουρα αξίζει να επενδύσετε σε κλαδιά από εξαιρετικά ανθεκτικό και μακράς διαρκείας έλατο Nordmann. Το έλατο Edelmann παραμένει επίσης πράσινο και φρέσκο ​​για αρκετές εβδομάδες.

Κλαδιά έλατου σε βάζο, γυάλινο τραπέζι, διαμάντια

Εάν αερίζετε αρκετές φορές την ημέρα για 10 λεπτά το καθένα, τα κομμένα λουλούδια και τα κλαδιά του έλατου είναι εγγυημένα ότι θα παραμείνουν φρέσκα περισσότερο. Προσέξτε ιδιαίτερα ώστε οι θερμοκρασίες στο δωμάτιο να μην ανέβουν ή μειωθούν πολύ. Κάθε δύο ημέρες, ψεκάστε τις βελόνες με φρέσκο ​​νερό με λίγο φρεσκάδα για λουλούδια. Αλλάξτε επίσης το νερό στο βάζο κάθε 2 ημέρες.

Κλαδιά έλατου σε βάζο με χρυσή σφαίρα

Ομολογουμένως: οι ανθοσυνθέσεις με κουκουνάρια και κλαδιά πεύκου φαίνονται υπέροχα, αλλά ο συνδυασμός των γρήγορα μαραμένων λουλουδιών και του πράσινου πεύκου που διαρκεί είναι κάθε άλλο παρά τέλειος. Επομένως, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τα κλαδιά σε μικρά βάζα γύρω από τη μεγάλη διάταξη λουλουδιών. Έτσι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αντικαταστήσετε μεμονωμένα υποκαταστήματα εάν είναι απαραίτητο. Για να μην φαίνονται βαρετά τα έλατα, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Συνδυάζοντας κλαδιά έλατου με άλλα φυσικά υλικά: ιδέες διακόσμησης

Διατηρώντας τα κλαδιά του έλατου φρέσκα για μεγαλύτερες άκρες

Είναι επίσης δυνατές οι βρώσιμες ρυθμίσεις σε ένα γυάλινο μπολ, σε μια βάση κέικ ή σε ένα κρυστάλλινο βάζο. Στη διάταξη που φαίνεται παραπάνω, το κερί θερμαίνει τα πορτοκάλια γύρω τους, τα οποία απελευθερώνουν το άρωμά τους στον αέρα.

Κλαδιά έλατου σε βάζο κώνου πεύκου vintage πεσμένο χρώμα

Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κερί με μια σειρά φώτων. Φέρνει ποικιλία σε μονόχρωμα σύνολα με κλαδιά έλατου, κουκουνάρια και φύλλα δέντρων και δημιουργεί χαρούμενη διάθεση σε χρόνο μηδέν. Το vintage βάζο με το ελαφρώς πελεκημένο χρώμα αφήνει τη διάταξη να έρθει στη δική της.

Κλαδιά έλατου σε βάζο ροζ ισχίου γυάλινα αστέρια μιας χρήσης λάμπουν

Τα βάζα Mason είναι μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γυάλινο βάζο. Μικρές συνθέσεις λουλουδιών μπορούν να κανονιστούν εκεί. Έτσι μπορείτε να απλώσετε τα διακοσμητικά σε όλο το σπίτι και να βάλετε την οικογένεια στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τακτοποιήστε κλαδιά έλατου σε ροζ διαμαντένια κορδέλα βάζου

Ένα παλιό δοχείο ποτίσματος δίνει στη ρύθμιση εξοχικού στιλ τις τελευταίες πινελιές. Για παράδειγμα, μπορεί να καλωσορίσει τους επισκέπτες στην είσοδο του σπιτιού. Η συμβουλή μας: Μπορείτε να απομιμήσετε την εμφάνιση παγετού με τεχνητό χιόνι.

Κλαδιά έλατου σε βάζο γιορτινό κρύσταλλο τραπεζιού

Ο συνδυασμός κόκκινων τριαντάφυλλων και κλαδιών έλατου θεωρείται απόλυτο κλασικό τη χειμερινή περίοδο. Δεδομένου ότι το κόκκινο-πράσινο χρώμα προσελκύει αυτόματα την προσοχή, το τραπέζι θα πρέπει να διατηρηθεί απλό.

Φτιάξτε μόνοι σας κλαδιά έλατου σε ένα βάζο