Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης

Φτιάξτε ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπάλες και χαρτί + οδηγίες

Tinker που επιπλέει το χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπλε μπάλες και σύρμα αλιείας

Η τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων και μινιμαλιστές με πολλή φαντασία! Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το νέο αγαπημένο ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα DIY στο Pinterest. Οι όμορφες μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι δεμένες με διάφανα νήματα και φαίνεται να αιωρούνται στον αέρα. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τη νέα τάση διακόσμησης. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις απλές οδηγίες και δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο από κόκκινες μπάλες μινιμαλιστικό

Η κατασκευή ενός πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία χειρός. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορούν πραγματικά να βρεθούν στο οπλοστάσιο κάθε μοδίστρας. Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες και δοκιμάστε μόνοι σας για να φτιάξετε ένα τόσο ασυνήθιστο κινητό.

Υλικά και εργαλεία

Πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπάλες που κρέμονται

στεφάνι κεντήματος με σφιγκτήρα (διάμετρο 30 cm)

– Jφασμα από γιούτα

– Κύκλος

– Μέτρο ταινίας ή χάρακα ράφτη

– Γραμμή αλιείας / νάιλον νήμα

– Βελόνα και μαργαριτάρια

– πολλές χριστουγεννιάτικες μπάλες

Βήμα 1. Προσδιορίστε το μέγεθος του πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου σας

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπάλες Μέγεθος Προσδιορίστε το ύψος

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να μάθετε τον απαιτούμενο αριθμό χριστουγεννιάτικων μπάλων.

Απλώς βάλτε τις μπάλες στο τραπέζι μπροστά σας. Ξεκινήστε με την ψηλότερη μπάλα, την κορυφή του δέντρου. Αφήστε περίπου 8 ίντσες χώρο μεταξύ αυτής της μπάλας και του σχήματος του δακτυλίου. Σκεφτείτε το ύψος στο οποίο πρέπει να κρέμονται οι άλλες σειρές. Πρέπει οι μπάλες να παραταχθούν κοντά μεταξύ τους; Or θέλετε να αφήσετε περισσότερο χώρο μεταξύ των σειρών?

DIY πλωτές οδηγίες χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στην παραπάνω εικόνα στα δεξιά μπορείτε να δείτε ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο έχει ύψος 120 εκατοστά και αποτελείται από συνολικά 49 χριστουγεννιάτικες μπάλες. Καλύτερα να επιλέξετε ένα μικρό έως μεσαίο δέντρο και μικρότερες αποστάσεις μεταξύ κάθε σειράς. Αξίζει να πειραματιστείτε και να αποφασίσετε ποιες διαστάσεις ταιριάζουν καλύτερα στο δωμάτιό σας.

Βήμα 2: προετοιμάστε τη βάση για το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μετρήστε δαχτυλίδια από γιούτα

Σε αυτές τις οδηγίες, ένα πλαίσιο κεντήματος με ύφασμα τεντωμένο σφιχτά χρησιμοποιείται ως βάση που στηρίζει το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτή είναι μια απλή και φθηνή επιλογή. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο σε κατάλληλο μέγεθος, όπως στρογγυλό κέικ ή σχάρα σχάρας, σύρμα κουνελιού, στρογγυλό προστατευτικό πιτσιλιού, στρογγυλό διάτρητο φύλλο κλπ. Ωστόσο, αν θέλετε να δουλέψετε με ύφασμα, προσπαθήστε να βρείτε το πιο κομψό και πυκνό ύφασμα. Θα πρέπει να μπορεί να αντέξει το βάρος των σφαιρών και όχι να σκιστεί.

Βήμα 3. Επιλέξτε το σχέδιο του μελλοντικού δέντρου

πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο διάταξη δυνατοτήτων μπάλας

Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί τρόποι να κρεμάσετε τις μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας και να τις βάλετε στο προσκήνιο. Μετρήστε ποιο ύψος και ποια απόσταση από το κέντρο του πλαισίου έχει νόημα. Αυτά τα τρία παραδείγματα θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε:

– Συμμετρική – σε αυτή την περίπτωση, κάθε νέα σειρά από μπάλες κρέμεται ομοιόμορφα και στην ίδια απόσταση.

– Ασύμμετρο – Μοιάζει με το πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις μπάλες να κρέμονται σε διαφορετικά ύψη.

πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο κινητό σπειροειδές σύρμα από χαρτόνι

– Σπείρα – Κάθε μπάλα κρέμεται λίγο χαμηλότερα από τη διπλανή, έτσι ώστε να σχηματίζει μια σπείρα από πάνω προς τα κάτω. Για να υπογραμμίσετε το εφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη θήκη σε σπειροειδή μορφή.

Φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπάλες ως κινητό

Μόλις το ύφασμα τεντωθεί στο στεφάνι, σημειώστε το κέντρο του κύκλου και χρησιμοποιήστε την πυξίδα για να σχεδιάσετε τον προγραμματισμένο αριθμό σειρών. Το στεφάνι έχει διάμετρο 30 εκατοστά, θα πρέπει να υπάρχουν συνολικά 5 σειρές. Έτσι, μια απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ των σειρών έχει νόημα. Σημειώστε ότι οι σημάνσεις πρέπει να παραμένουν στην κάτω πλευρά του πλαισίου. Όταν το κινητό είναι κρεμασμένο από την οροφή, μπορείτε να το δείτε από κάτω.

Η μέτρηση της ταινίας μετρά το μήκος της πετονιάς

Εδώ είναι ένα απλό σχέδιο για ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κλασική μορφή:

Για το κέντρο: 13 εκ (Απόσταση από το κέντρο του πλαισίου)

Για την 1η σειρά: αφήστε μία μπάλα να κρέμεται στα 18 εκατοστά, μία στα 23 εκατοστά, δύο στα 28 εκατοστά, τρία στα 30 εκατοστά

Για τη 2η σειρά: δύο επί 36 εκατοστά, δύο επί 40 εκατοστά, τρία επί 45 εκατοστά, τέσσερα επί 49 εκατοστά

Για την 3η σειρά: τρία επί 53 εκ., Τρία επί 58 εκ., Τέσσερα επί 63 εκ., Πέντε επί 66 εκ

Για 4η σειρά: τέσσερα επί 71 εκατοστά, τέσσερα επί 76 εκατοστά, πέντε επί 81 εκατοστά, έξι επί 84 εκατοστά

Για την 5η σειρά: πέντε επί 89 εκ., Πέντε επί 94 εκ., Έξι επί 99 εκ., Επτά επί 101 εκ

Για τη σειρά 6: έξι επί 107 cm, έξι επί 112 cm, επτά επί 115 cm, οκτώ επί 120 cm

Είναι καλύτερο να κρεμάσετε το πλαίσιο για το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας αμέσως, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να τακτοποιήσετε τις μπάλες.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπάλες αλιείας γραμμή κόμπο παράδειγμα

Τώρα ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις μπάλες. Πάρτε ένα νάιλον νήμα διπλού μήκους, τοποθετήστε το στο μισό και περάστε το όπως φαίνεται στην εικόνα. Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται πώς να δέσετε τα διαφανή νάιλον νήματα με μια μαύρη χορδή. Στη συνέχεια, περάστε το άλλο άκρο της χορδής στη βελόνα και χρησιμοποιήστε τη βελόνα για να τρυπήσετε το ύφασμα από κάτω. Τώρα περάστε μια χάντρα και δέστε έναν κόμπο. Η χάντρα εμποδίζει το νάιλον νήμα να γλιστρήσει από το ύφασμα. Επίσης, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε αλλαγές στη διάταξη των μπάλων, επειδή με τα μαργαριτάρια δεν χρειάζεται να ψάξετε τυφλά τη σωστή μπάλα.

χριστουγεννιάτικο δέντρο πολυέλαιος κρεμαστά δαχτυλίδια

Το κρέμασμα των μπάλων θέλει πολλή υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι κατάλληλο για άτομα με περίεργα ζώα και μικρά παιδιά και δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις πόρτες ή τα παράθυρα.

Φτιάξτε ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο ως μεγάλο κινητό

κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από μεταλλικά αλουμινόχαρτα δαχτυλίδια σύρματος

Θα σας δείξουμε επίσης μια δεύτερη παραλλαγή του πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αντί για χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια, μεταλλικοί χάρτινοι κύκλοι κρέμονται στον αέρα.

Υλικά:

Χαλί κοπής

Χαρτί με μεταλλική εμφάνιση σε χρυσό, ασημί και τιρκουάζ μπλε (το καλύτερο είναι διπλής όψης)

Κόλλα ψεκασμού (εάν το χαρτί είναι μονόπλευρο)

Κύκλος κοπής για χαρτί

Πένσα διάτρησης 1 mm

Μεταλλικό νήμα κεντήματος

4 συρμάτινα δαχτυλίδια για στεφάνια σε τέσσερις διαφορετικές διαμέτρους για παράδειγμα 20, 35, 50 και 60 cm

μεταλλικό δαχτυλίδι και γάντζο S για κρέμασμα

Συμβουλή: Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε τον εαυτό σας αναγκάζοντας να κόψετε τους κύκλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σχήματα κύκλου όπως φέτες κέικ σε χρυσό και ασήμι. Διατίθενται σε διαφορετικές διαμέτρους από 5 έως 40 cm.

κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο μεταλλικό αλουμινόχαρτο πούλιες σύρμα

1. Κόψτε τα κυκλικά σχήματα με τον κύκλο κοπής και διαφοροποιήστε τη διάμετρό τους από 10 έως 20 εκατοστά. Οι κύκλοι θα κρέμονται στο “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” σε διαβαθμισμένα μεγέθη.

Πρότυπα κύκλους χαλί κοπής χαρτόνι

2. Χρησιμοποιήστε την πένσα για να ανοίξετε μια τρύπα στο πάνω μέρος κάθε κύκλου.

3. Για να συναρμολογήσετε το δέντρο, κόψτε 3 σκέλη για κάθε μία από τις 4 σειρές. Συνδέστε τα τέσσερα σχήματα σύρματος μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ των επιμέρους δακτυλίων από πάνω προς τα κάτω είναι 35, 45 και 50 cm. Κόψτε 3 επιπλέον κλωστές για να κρεμάσετε το δέντρο (σε μήκος που ταιριάζει με το ύψος της οροφής σας). Δέστε τα νήματα σε κόμπο και στερεώστε το άκρο σε μεταλλικό δακτύλιο ή γάντζο S για κρέμασμα. Στο άλλο άκρο, δέστε τον μικρότερο δακτύλιο σύρματος.

4. Κλείστε το κινητό και ξεκινήστε να διακοσμείτε το «χριστουγεννιάτικο δέντρο» συνδέοντας τα κυκλικά σχήματα με τα δαχτυλίδια σύρματος. Μπορείτε να αλλάξετε τα μήκη. Ξεκινήστε με τους μικρότερους κύκλους στο επάνω δαχτυλίδι και συνεχίστε να παίρνετε όλο και μεγαλύτερους κύκλους καθώς συνεχίζετε προς τα κάτω. Κρεμάστε έναν μικρό χρυσό κύκλο στο μικρό μεταλλικό δαχτυλίδι για να φτιάξετε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Και τελείωσε!