αυτοκίνητα

Η BMW M3 E36 – πιο ευχάριστα ταξίδια με λιγότερη εμφάνιση

μπλε-BMW-M3-E36-on-port

Μοντέλα διαθέσιμα στις ΗΠΑ: Από τα έτη μοντέλου 1995–99

Αγοραία αξία: Με μεγάλα χιλιόμετρα περίπου 3.000 ευρώ, καθημερινά αυτοκίνητα έως 6.000 ευρώ και αυτοκίνητα γκαράζ 10.000 ευρώ και πάνω.

Γιατί να επιλέξετε την BMW M3 E36

bmw-m3-e36-blue-side-picture

Απο BMW M3 E36, η δεύτερη γενιά, προέκυψε λόγω της επιθυμίας της BMW να βελτιώσει το μοντέλο και την παραλλαγή Μ συνολικά. Για το σκοπό αυτό, το μοντέλο μετατράπηκε σε ένα συνηθισμένο speedster, σε αντίθεση με το κραυγαλέο E30.

Η BMW M3 E36 – καλύτερες κινήσεις, λιγότερη εμφάνιση

bmw-m3-e36-red-kabriolett-straße

Ένας αθόρυβος εξακύλινδρος κινητήρας σε σειρά με μεγάλη ταχύτητα αντικατέστησε τον τετρακύλινδρο του E30 και το ελαφρύ βουητό του κινητήρα, καθώς και η χαλαρή ατμόσφαιρα, ταίριαζαν με το πιο δυσδιάκριτο εξωτερικό και το πιο άνετο εσωτερικό. Τα φρένα και η ανάρτηση συγκρίθηκαν με αυτά της κανονικής Σειράς 3, αλλά το E36 ήταν λίγο βαρύτερο από το E30.

Ποιο πρέπει να επιλέξετε

bmw-m3-e36-tuning-blue-metallic

Το 1995 το BMW M3 E36 Παραδόθηκε στις ΗΠΑ με 240 ίππους και έναν κινητήρα γραμμής 3,0 λίτρων. Αυτό αναπτύχθηκε ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η BMW αρχικά δεν σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εξαγωγές στην Αμερική, αλλά τελικά πείστηκε από ένα αίτημα των θαυμαστών. Το 1996 αυτός ο κινητήρας αντικαταστάθηκε από έναν 3,2 λίτρων με παρόμοια ποσότητα ιπποδύναμης και περισσότερη ροπή στις χαμηλότερες στροφές.

Η γκάμα της BMW

bmw-m3-e36-turbo-side-front

Μια ποικιλία μοντέλων του BMW M3 E36 εισήχθησαν, συμπεριλαμβανομένου ενός τροποποιημένου στίβου με μικρότερο βάρος, ένα κάμπριο και ενός τετράθυρου sedan το 1995. Το E36 έκανε επίσης το ντεμπούτο του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων για το M3. Αυτό ήταν ένα κιβώτιο πέντε ταχυτήτων από τη ZF. Πάνω από 36.000 μονάδες πωλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Προσέξτε ή απλώς αγοράστε?

bmw-m3-sedan-blue-πίσω-φωτογραφία

Με εξαίρεση το μάλλον άκακο κάμπριο και τα απογοητευτικά αυτόματα μοντέλα, δεν υπάρχουν κακές εκδόσεις του BMW M3 E36. Η γενναιόδωρη παραγωγή είχε ως αποτέλεσμα πολλές παραλλαγές χρωμάτων και προαιρετικά πακέτα να είναι διαθέσιμα σήμερα. Τα περισσότερα μοντέλα είναι επίσης σε καλή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να είστε λίγο πιο απαιτητικοί κατά την αγορά.

Τι να προσέξετε

Bmw M3 E36 μεταλλικό γκρι δίθυρο

Για το BMW M3 E36 Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ανταλλακτικών καθώς πολλά από αυτά είναι ίδια με την τυπική σειρά 3. Για το λόγο αυτό, είναι επίσης το πιο εύκολο και φθηνό να το φροντίσετε.

Οι προβληματικές περιοχές είναι λίγες

λευκό-bmw-m3-side-front-picture

 Ο πρώτος BMW M3 E36 είχε προβλήματα με τη μπροστινή γέφυρα ανάρτησης που ήταν πολύ αδύναμη. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι οι ενισχύσεις είναι στη θέση τους. Με το σύστημα ψύξης, μπορείτε να υποθέσετε ότι η αντλία νερού και το ψυγείο του αυτοκινήτου πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 97.000 χιλιόμετρα, διαφορετικά, στην καλύτερη περίπτωση, θα καταλήξετε στην άκρη του δρόμου και στη χειρότερη περίπτωση θα καταστρέψετε τον κινητήρα σας.

Κάτω από την κουκούλα

1996-bmw-e36-m3-engine-photo

Το παρέμβυσμα της κυλινδροκεφαλής του BMW M3 E36 συνήθως μειώνεται μεταξύ 160.000 και 240.000 χλμ. Τα αυτοκίνητα με μεγάλη απόσταση σε μίλια αντιμετωπίζουν προβλήματα με το διαφορικό μετάδοσης όταν οδηγείτε πάνω από 160.000 χιλιόμετρα. Η σκουριά μπορεί συνήθως να εμφανιστεί στα φτερά, στο κάτω μέρος των θυρών και στο καπάκι του πορτμπαγκάζ.

Όπως και με το E30, με το BMW M3 E36 να είστε προσεκτικοί με τα αυτοκίνητα που έχουν αλλοιωθεί. Όταν αυτά τα μοντέλα άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, πολλοί λάτρεις εγκατέστησαν υπερσυμπιεστές, και δυστυχώς όχι πάντα με μεγάλη ακρίβεια. Λόγω της δημοτικότητάς του, οι καταναλωτικοί τύποι κυμαίνονται από τους οπαδούς της BMW έως τις νοικοκυρές που ήθελαν απλώς το καλύτερο M3 που υπήρχε στην αγορά. Για το λόγο αυτό, δεν είναι ασυνήθιστο να μην πραγματοποιείται συντήρηση εδώ και πολύ καιρό.

Άλλα μοντέλα από την κάστα BMW M3

BMW-M3-E30-κόκκινη πλευρά-εικόνα

1987-bmw-e30-m3-κίτρινο-κόκκινο

Μπλε εμπρός προβολείς BMW e46

E46-BMW-blue-front-side-picture

E46-BMW-port-blue-blue-rear-side

BMW-M3-E91-black-on-way

close-photo-front-ελαστικό-BMW-M3

BMW M3 Οδηγός αγοραστή – Ποια τροποποίηση να επιλέξετε