αυτοκίνητα

Η νέα Mercedes AMG GT 4θυρη: ένα σπορ sedan με χαρακτήρα

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν μοντέλο σπορ αυτοκίνητο αυτοκινήτου

Η νέα Mercedes AMG GT παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου 2018. Είναι ένα τετράθυρο κουπέ που ενσωματώνει το τέλειο οικογενειακό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα κάνει τις καρδιές των πραγματικών οπαδών των σπορ αυτοκινήτων να χτυπούν πιο γρήγορα. Η κυκλοφορία πωλήσεων της νέας Mercedes AMG GT 4θυρων Coupè έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2018, ενώ το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στους εμπόρους τον Σεπτέμβριο του 2018. Σε αυτό το άρθρο παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά δεδομένα και τις λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτό το αυτοκίνητο.

Η νέα Mercedes AMG GT: ένα τετράθυρο σπορ κουπέ

mercedes amg gt 4θυρο σπορ sedan sedan επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα

Σύμφωνα με μια μελέτη της έννοιας AMG GT, η νέα Mercedes AMG GT 4θυρη Coupè βγήκε ως όπλο γενικής χρήσης. Συνδυάζει τις ιδιότητες ενός καθημερινού οχήματος για όλη την οικογένεια με αυτές ενός εξαιρετικού σπορ αυτοκινήτου. Υπόσχεται περισσότερο χώρο και ταυτόχρονα περισσότερη ισχύ κάτω από το καπό με έναν τετράλιτρο ηλεκτροκινητήρα V8 twin-turbo με ισχύ 639 ίππων στη σειρά S. Αυτό θα πρέπει να είναι το τέλειο οικογενειακό αυτοκίνητο με αθλητικές ιδιότητες που θα θεωρούνταν μοντέλο παραγωγής.

Η νέα Mercedes AMG GT: το τέλειο σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ sedan σπορ αυτοκίνητο γρήγορο αυτοκίνητο

Το νέο οικογενειακό σπορ αυτοκίνητο εμφανίζεται στην αγορά με το απλό όνομα Mercedes-AMG 4θυρο GT και προσφέρεται σε τρεις διαμορφώσεις. Εδώ συνοψίζουμε πολύ σύντομα τα τεχνικά δεδομένα:

  • Mercedes AMG 4θυρο GT 63 S 4-Matic +: 4,0 λίτρων biturbo V8, 3,982 cm3, 639 hp, τελική ταχύτητα 310 km / h, επιτάχυνση 0-100 3,2 s
  • Mercedes AMG 4θυρο GT 63 4-Matic +: 4,0 λίτρων biturbo V8, 3,982 cm3, 585 hp, τελική ταχύτητα 315 km / h, επιτάχυνση 0-100 3,4 s
  • Mercedes AMG 4θυρο GT 53 S 4-Matic +: 3.0 λίτρων turbo R6, 2.999 cm3, 435 hp, τελική ταχύτητα 285 km / h, επιτάχυνση 0-100 4.5 s

mercedes amg gt 4θυρο σπορ σεντάν νέο μοντέλο οικογένειας σπορ αυτοκινήτων

Οι τρεις παραλλαγές έχουν τετρακίνηση, η οποία ελέγχει από πίσω έως τετρακίνηση και αντίστροφα χρησιμοποιώντας το έξυπνο σύστημα 4-Matic +. Ανάλογα με το μοντέλο, το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift προσφέρει έως και έξι προγράμματα για επιλογή: Comfort, Smoothness, Sport, Sport +, Race και Individual για λειτουργία χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Με το μοντέλο S, υπάρχει επίσης μια “λειτουργία drift”, η οποία είναι επίσης προαιρετική για τις άλλες εκδόσεις με επιπλέον χρέωση. Ο οδηγός μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα ESP και να διασκεδάσει περισσότερο στις στροφές. Χάρη στην ανάρτηση αέρα AMG Ride Control + και τη βελτιωμένη πρόσφυση και δυναμική, ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει από τις στροφές νωρίτερα και πιο δυνατά. Το τετράθυρο κουπέ διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα που ελέγχεται ηλεκτρονικά και εξασφαλίζει βέλτιστο κράτημα. Το όχημα παραμένει σταθερό ακόμη και όταν φρενάρει με μεγάλη ταχύτητα. Και οι τρεις εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με συστήματα πέδησης με σταθερές δαγκάνες 6 εμβόλων εμπρός και πλωτές δαγκάνες 1 εμβόλου πίσω, οι οποίες διαφέρουν στο χρώμα ανάλογα με την παραλλαγή μοντέλου.

Η νέα Mercedes AMG GT 4θυρη: εξοπλισμός και οπτικά

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν οικογενειακό αυτοκίνητο μεγάλη κάτοψη

Οπτικά, η νέα Mercedes AMG GT 4 θυρών θυμίζει έντονα τη Mercedes CLS. Και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα E-Class, αλλά η AMG την έχει τροποποιήσει με συνέπεια. Ταυτόχρονα, η παραλλαγή AMG απολαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το μοντέλο και εξασφαλίζουν σπορ εμφάνιση. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές επισημάνσεις όσον αφορά τον εξοπλισμό, όπως το πακέτο Night με γυαλιστερά μαύρα διακοσμητικά στοιχεία, το πακέτο Chrome με χρώμιο υψηλής στιλπνότητας και άλλα πρόσθετα λειτουργικά στοιχεία.

mercedes amg gt 4θυρο coupe sport sedan μαύρο ματ χρώμα μπροστά

Οι εκδόσεις V8 είναι εξοπλισμένες με δύο οθόνες 12,3 ιντσών για τον έλεγχο των λειτουργιών στο εσωτερικό. Στην έκδοση R6, διατίθενται με επιπλέον κόστος, αλλιώς παίρνετε τα κλασικά στρογγυλά όργανα όπως το Mercedes CLS. Για σπορ οδηγούς, προορίζονται για κορυφαίες στιγμές όπως η οθόνη G-Force, καθώς και οι τιμές ισχύος και ροπής. Μια εντελώς νέα εξέλιξη είναι το διαισθητικό τιμόνι απόδοσης με ενσωματωμένους αισθητήρες ελέγχου αφής ή προαιρετικά με ενσωματωμένη οθόνη. Πολλές λειτουργίες μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να αφαιρέσετε τα χέρια σας από το τιμόνι.

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν οικογενειακό αυτοκίνητο σπορ αυτοκίνητο schwraz

Τα άνετα σπορ καθίσματα και τα προσκέφαλα μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά και να αποθηκευτούν οι διαφορετικές θέσεις. Για τα πίσω καθίσματα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έναν πτυσσόμενο πίσω πάγκο ή μονά καθίσματα. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται έως 435 λίτρα και 40 λίτρα είναι διαθέσιμα κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Μια πρόσθετη λειτουργία επιτρέπει στον κορμό να ανοίγει με μια μόνο κίνηση του ποδιού.

mercedes amg gt 4θυρο σπορ σεντ σπορ εξάτμιση αυτοκινήτου

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική στη νέα Mercedes AMG GT 4-θυρων. Με τις λειτουργίες Intelligent Drive, ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί από μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση, για παράδειγμα σε μποτιλιάρισμα ή κατά τη στάθμευση, πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, ρυθμίζει τη θέρμανση κ.λπ. Επιπλέον, εξοικονομούνται χρόνοι γύρου που μπορούν να βελτιωθούν αργότερα, γκάζι και φρένο πεντάλ, καθώς και η ακουστική στο Coupé μπορούν να ρυθμιστούν με μία εντολή. Φωτισμός περιβάλλοντος, καθίσματα εξαερισμού και μασάζ εξασφαλίζουν επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες.

mercedes amg gt 4θυρο coupe σπορ σεντάν εσωτερικές μαύρες δερμάτινες λεπτομέρειες

mercedes amg gt 4θυρο σπορ sedan sedan

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ sedan μπλε φώτα σχεδιασμού

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν οικογενειακό αυτοκίνητο μπλε σπορ αυτοκίνητο

mercedes amg gt 4θυρο σπορ σεντ σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο σπορ πορτμπαγκάζ

mercedes amg gt 4θυρο σπορ sedan sedan επίσημη παρουσίαση

mercedes amg gt 4θυρο σπορ φανάρι σπορ λεπτομέρειες σπορ αυτοκίνητο

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ sedan νέο μοντέλο σπορ αυτοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν εσωτερικό μαύρο μπλε led φως

mercedes amg gt 4θυρο κουπέ σπορ σεντάν εσωτερικά πίσω καθίσματα