αυτοκίνητα

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων – φιλόδοξοι στόχοι και σκληρά γεγονότα

Αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων-σύγκριση χωρών-Γερμανία-χρηματοδότηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε στον εαυτό της έναν αξιόλογο στόχο το 2013. Περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να είναι στους γερμανικούς δρόμους έως το 2020. Η ελπίδα για περισσότερα οχήματα αυτού του τύπου ήταν ακόμη μεγαλύτερη εκείνη την εποχή. Εν τω μεταξύ, η τιμή -στόχος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί πολύ. 55.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών plug-in) χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, θα υπάρχουν έως και 200.000 οχήματα το 2020. Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτής της απροθυμίας στον τομέα της ηλεκτρονικής κινητικότητας και πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε άλλες χώρες?

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε άμεση σύγκριση χωρών

Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό περίπου 400.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακολουθούμενη από την Κίνα με περίπου 300.000. Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη τον πληθυσμό σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, μια άλλη τιμή έρχεται σαφώς στο προσκήνιο. Πολύ πιο σημαντικό σε σύγκριση χώρας είναι η εξέταση του μεριδίου αγοράς της ηλεκτρονικής κινητικότητας στους δρόμους. Εδώ η Νορβηγία είναι μακράν ένας σημαντικός πρωτοπόρος. Πάνω από το 18% των οχημάτων στους δρόμους είναι σήμερα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Πρόκειται κυρίως για τα Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf και Tesla Model S. Επίσης στην Ολλανδία, με μερίδιο αγοράς 8,4% ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 43.970 νέες ταξινομήσεις το 2015, υπάρχει μια σαφής τάση προς e-drives. Σε σύγκριση, η Γερμανία έχει πολύ κακή βαθμολογία με μερίδιο 0,77% ηλεκτρονικών αυτοκινήτων στους δρόμους.

Λόγοι για την έκρηξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

ηλεκτρο-αυτοκινητοβιομηχανια-αγορα-στατιστικα-αριθμητικα-γερμανια-περιβαλλοντικη προστασια

Ποιος είναι ο λόγος για την έκρηξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε άλλες χώρες; Άλλωστε, σε σύγκριση με τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες, η Γερμανία διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό σταθμών φόρτισης, οι οποίοι ουσιαστικά θα απλοποιήσουν τη χρήση ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου. Η έκρηξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία μπορεί να εξηγηθεί από τη φιλική προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα βιώσιμη νοοτροπία των Νορβηγών. Οι κρατικές επιδοτήσεις στη Γερμανία και τη Νορβηγία σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η απαλλαγή από το φόρο οχημάτων και το μπόνους αγοράς έως και 4.000 ευρώ, δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών αυτοκινήτων στην Ολλανδία έναντι των Γερμανών ιδιοκτητών ηλεκτρονικών αυτοκινήτων είναι μια εξαιρετική υποδομή. Για παράδειγμα, σε μεγάλες πόλεις όπως το Άμστερνταμ, όπου είναι συνήθως ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν θέσεις στάθμευσης, έχουν διαθέσει ειδικές εγκαταστάσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκριτικά η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Συντηρητική ανάπτυξη στη Γερμανία

σύγκριση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Γερμανία σταθμός φόρτισης

Συνολικά, οι Γερμανοί επιθυμούν ελάχιστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς αυτά είναι ακόμα πολύ ακριβά για πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και το ασφάλιστρο αγοράς των 4.000 € δεν είναι αρκετό για να πείσει τους οδηγούς καυσίμων να αλλάξουν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει ίσως να εξετάσει την αύξηση των κρατικών επιδοτήσεων, όπως συμβαίνει στη Γαλλία. Συνηθίζεται εκεί ένα ασφάλιστρο αγοράς 6.300 €, το οποίο με τη σειρά του αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των νέων εγγραφών. Αλλά όχι μόνο η τιμή είναι καθοριστική, πρέπει επίσης να εξεταστεί η επέκταση της υποδομής, όπως εγκαταστάσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μεγάλες πόλεις όπως οι Κάτω Χώρες ή τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης με μαγνητικά πηνία στο οδόστρωμα, όπως συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία. Οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες και η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μόλις αρχίζει να αναπτύσσεται. Ως εκ τούτου, θα είναι συναρπαστικό να δούμε σε ποιο βαθμό η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες και πότε μπορούμε επίσης να αναμένουμε μια έκρηξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ηλεκτρικά αυτοκίνητα στάθμευση σταθμού φόρτισης renault

ηλεκτρικό αυτοκίνητο-tesla-model-s-grey-charging-station