αυτοκίνητα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche Mission E: το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Porsche

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και σπορ αυτοκίνητο πολυτελές τετράθυρο

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, εν συντομία IAA 2015, η Porsche παρουσίασε την ιδέα της για ένα πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο “Mission E”. Το 2020, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche θα πρέπει να εμφανιστεί στην αγορά ως μοντέλο σειράς. Πρόκειται για ένα τετράθυρο σπορ κουπέ με ηλεκτροκινητήρα 600 ίππων που δεν χρησιμοποιεί σταγόνα βενζίνης και έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Αυτό εγγυάται ο κατασκευαστής. Τι άλλο να περιμένουμε από τη νέα Porsche; Είναι όντως από το μέλλον; Έχουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το νέο εργοστάσιο στο Zuffenhausen.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche Mission E

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και σειρά μπαταριών επαναφόρτισης

Σε συνέντευξή του, το νέο αφεντικό της Porsche, Oliver Blume, ανακοίνωσε ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche έρχεται στους δρόμους για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σπορ αυτοκινήτων. Υποτίθεται ότι θα μεταφέρει την οδηγική εμπειρία από την Porsche σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έτσι θα ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες των πελατών ενός μοντέλου Porsche. Η αποστολή Ε πρέπει να είναι σαν ένα 918 Spyder σε λειτουργία Ε.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche Mission E

ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής porsche e μπαταρία φόρτισης σπορ αυτοκίνητο

Για τις πρώτες δοκιμές υπό χειμερινές συνθήκες στο Nordschleife, τα τεχνικά στοιχεία του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Porsche εγκαταστάθηκαν κάτω από την επένδυση από λαμαρίνα του τροποποιημένου αμαξώματος της Panamera. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται ένα νέο αθλητικό κουπέ. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ιδέα της πόρτας – δύο πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετες κατευθύνσεις χωρίς κολόνα Β. Αυτό δεν θα μπει σε σειρά παραγωγής, ωστόσο, θα αναζητηθεί παρόμοιο σχέδιο.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche Mission E

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και φώτα λεπτομερειών μπροστά

Αρχικά, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα EV από τη Volkswagen, αλλά δημιουργείται μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche. Στόχος είναι να επιτευχθεί αυτονομία 500 χιλιομέτρων και γρήγορη φόρτιση μπαταρίας 15 λεπτών. Ωστόσο, η Porsche γνωρίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή φόρτισης που να μπορεί να προσφέρει αυτή την απόδοση. Το κράτος, και στην πραγματικότητα όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες θα πρέπει να επενδύσουν στη βελτίωση της υποδομής φόρτισης και έτσι να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση. Η προτεραιότητα πρέπει να είναι ένα δίκτυο γρήγορης φόρτισης με ισχύ άνω των 150 kW ανά σταθμό φόρτισης.

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής e μοντέλο σπορ φώτα αυτοκινήτου μπροστά λευκό

Σχεδιαστικά, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche θυμίζει την 911 και την Panamera ταυτόχρονα. Το αμάξωμα του τετράθυρου σπορ κουπέ είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ατσάλι και πλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Πολλές εισαγωγές και έξοδοι αέρα ενσωματώνονται στο μπροστινό, στο πλάι και στο πίσω μέρος, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την αεροδυναμική και συνεπώς την απόδοση. Μπροστά, το Mission E είναι εξοπλισμένο με προβολείς LED μήτρας σε τέσσερα σημεία. Μια στενή, σκοτεινή ζώνη φωτός κάτω από ένα χείλος αεροτομής εξασφαλίζει την εμφάνιση του σπορ αυτοκινήτου στο πίσω μέρος. Οι τροχοί 21 και 22 ιντσών είναι κατασκευασμένα από laminate από ανθρακονήματα.

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής e σπορ αυτοκίνητο ζάντες μπλε

Ένα αποκορύφωμα σε ολόκληρο το σπορ κουπέ ήταν σίγουρα οι πόρτες που έφεραν αντίθετες κατευθύνσεις, που κάνουν το εσωτερικό και την είσοδο πολύ πιο εύκολο, αλλά δεν είναι εφικτό στη σειρά παραγωγής. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στο εσωτερικό είναι τα σπορ καθίσματα με επένδυση από δέρμα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο ίδιο σχήμα μπροστά και πίσω. Μια στενή κεντρική κονσόλα με ενσωματωμένη επιφάνεια αφής συνδέει τις δύο περιοχές του κουπέ. Ο χώρος εργασίας του οδηγού, ο οποίος έχει σχεδιαστεί παρόμοια με αυτόν του 918 Spyder, φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Πολλές οθόνες πίσω από το τιμόνι παρέχουν πληροφορίες οδήγησης, δεδομένα και εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες. Φυσικά, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche είναι δικτυωμένο και έτσι οι επιβάτες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο ενώ οδηγούν. Ο κατασκευαστής παραμένει πιστός σε ένα ειδικό χαρακτηριστικό στα μοντέλα που προσανατολίζονται στο μέλλον – το αριστερό κουμπί εκκίνησης.

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και σπορ φώτα πορτμπαγκάζ πίσω

Η τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Porsche Mission E

ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής porsche e φώτα πίσω σιλουέτα

Στην τιμή των 95.000 ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε ένα πρωτότυπο μοντέλο του ενεργειακά αποδοτικού και δυναμικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Porsche Mission E.

ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής porsche e τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και εσωτερικοί αισθητήρες τεχνολογία πιλοτήριο

porsche ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολή και εσωτερικά σπορ καθίσματα αυτοκινήτου εμπρός πίσω

ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποστολής porsche e εσωτερικού πορτμπαγκάζ μαύρο μπλε τόνους