Αυτοκίνητα, αντρικός κόσμος, ΒΙΝΤΕΟ

Defender 2020 – Αποκαλύπτεται επιτέλους το νέο μοντέλο της Land Rover

θαμπό πράσινο όχημα οδηγεί στην άμμο στη μέση της ερήμου

Είναι επιτέλους εδώ – το νέο Defender 2020 της Land Rover έρχεται και θα είναι πιο δυνατό από ποτέ. Μετά από όλο το δράμα, όλα τα teasers, όλες τις φωτογραφίες που διέρρευσαν και όλες τις υποτιθέμενες προδιαγραφές και εικασίες, ο κατασκευαστής αποκάλυψε τελικά το ολοκαίνουργιο Land Rover Defender 2020 σε όλο του το μεγαλείο. Οπτικά, ωστόσο, το μοντέλο φαίνεται και πάλι βαρύ, κάτι που δεν πρέπει να θεωρηθεί ως σημαντική απόκλιση από τις παλαιότερες εκδόσεις. Δεδομένων των μυριάδων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων σήμερα, θα είναι δεκαετίες στο μέλλον. Το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Όσον αφορά τις απαιτήσεις κατανάλωσης καυσίμου και, κυρίως, τα πρότυπα δοκιμών σύγκρουσης, οι λίγες αλλαγές κάθε άλλο παρά εκπληκτικές είναι.

Defender 2020 από το Land Rover

περιπέτεια στη φύση με ένα νέο μοντέλο εκτός δρόμου όχημα στο κανό του ποταμού

Οι βασικές αναλογίες των δύο νέων μοντέλων είναι μια δίθυρη παραλλαγή που ονομάζεται Defender 90 και ένα τετράθυρο μοντέλο που ονομάζεται Defender 110. Τα πραγματικά μεταξόνια είναι 101,9 και 119 ίντσες, αντίστοιχα. Αυτά είναι, όπως μπορείτε να μαντέψετε, σαφώς από το Land Rover. Ωστόσο, το καμπύλο τόξο και οι γωνιακοί προβολείς είναι σίγουρα καινούργιοι για το Defender 2020. Επιφυλασσόμαστε για την τελική ετυμηγορία μέχρι να την δούμε αυτοπροσώπως. Αλλά όταν σκεφτείτε πόσο καλά η Mercedes-Benz κατάφερε να ενημερώσει την G-Class για τη σύγχρονη εποχή χωρίς να θυσιάσει το εμβληματικό στυλ του SUV, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στο Land Rover να έρθει λίγο πιο κοντά σε αυτήν την παράδοση.

σύστημα ψυχαγωγίας από το land rover defender 2020 με αυτόματο κιβώτιο και οθόνη για τη στάθμη του νερού

Το Land Rover διασφαλίζει επίσης ότι οι αγοραστές έχουν πολλές επιλογές για να προσαρμόσουν την εμφάνιση του Defender 2020 σύμφωνα με τα προσωπικά τους γούστα. Διατίθενται επτά μεταλλικά χρώματα και 12 διαφορετικοί τροχοί. Αυτές περιλαμβάνουν ζάντες 18 ιντσών σε μια χαριτωμένη εμφάνιση, οι οποίες είναι η πρώτη επιλογή για πραγματικούς off-road, και ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, που είναι η αγαπημένη του σετ Rodeo Drive. Το νέο Land Rover Defender προσφέρει επίσης ένα εργοστασιακό προστατευτικό κάλυμμα που δίνει στο μεταλλικό χρώμα σατινέ φινίρισμα και παρέχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από γρατζουνιές και βαθουλώματα.

Ικανότητα εκτός δρόμου και συμπαγής σχεδιασμός

το land rover suv οδηγεί ένα βουνό σε ένα φαράγγι

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ολοκαίνουργιο off-road όχημα από τον Άγγλο κατασκευαστή προσφέρει μια επιλογή από τέσσερα αποκαλούμενα πακέτα αξεσουάρ. Σε αυτά, οι προγραμματιστές έχουν προσθέσει λειτουργίες και λεπτομέρειες για διαφορετικούς τρόπους ζωής. Υπάρχει το “Urban Pack”, το οποίο παρέχει περισσότερη λάμψη στον εξωτερικό χώρο. Είναι επίσης πιθανό να προκαλέσει απόρριψη προσβολών από άλλους οδηγούς. Υπάρχει επίσης το “Explorer Pack”, το οποίο περιέχει μια σχάρα οροφής και ένα φορείο τροχών προσαρτημένες στο πλάι, καθώς και ένα εφεδρικό κάλυμμα τροχών, ένα προστατευτικό αψίδας τροχού και ένα μαύρο ματ αυτοκόλλητο καπό. Υπάρχει επίσης το “Adventure Pack”, το οποίο περιέχει επίσης το φορείο τροχών που είναι προσαρτημένο στο πλάι. Ωστόσο, διαθέτει δεξαμενή νερού υπό πίεση 1,7 γαλόνι και συμπιεστή αέρα τοποθετημένο σε κορμό. Τέλος, υπάρχει επίσης το “Country Pack”, το οποίο αποτελείται από τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω και περιλαμβάνει προστασία από αψίδα τροχού, σύστημα έκπλυσης και γυαλιστερή πλάκα τριβής πίσω.

Off-road ικανότητα του νέου Land Rover Defender 2020 στο βράχο στο ποτάμι στη μέση του δάσους

Ευτυχώς, όλα τα άλλα σχετικά με το νέο μοντέλο φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν οι πελάτες. Το πιο σημαντικό μέρος είναι η ικανότητα εκτός δρόμου. Κάθε 2020 Land Rover Defender έρχεται στάνταρ με τετρακίνηση πλήρους και μικρής εμβέλειας για να δημιουργήσει μια σταθερή βάση για να βασιστείτε. Τα κεντρικά και πίσω διαφορικά μπορούν να κλειδωθούν εάν είναι απαραίτητο, ενώ τα τυπικά συστήματα Terrain Response και προαιρετικά συστήματα Terrain Response 2 βελτιστοποιούν το όχημα για διαφορετικούς τύπους επιφανειών, από λάσπη έως άμμο έως χιόνι.

Πίσω του οχήματος εκτός δρόμου στο νερό εξοπλισμένο με ελαστικά και σχάρα αποσκευών

Όταν ο εξοπλισμός προσγείωσης έχει οριστεί σε ύψος εκτός δρόμου, το Defender προσφέρει 11,5 ίντσες απόσταση από το έδαφος, γωνία προσέγγισης 38 και 40 μοίρες, σημείο ανατροπής 31 μοίρες και μέγιστο βάθος 35,4 ίντσες χωρίς αναπνευστήρα. Το μοντέλο είναι ακόμη αρκετά έξυπνο για να τραβάει τα φρένα και να εξατμίζει το νερό όταν ανεβαίνει από τα βάθη. Αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι το Defender 2020 θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας άξιος αντίπαλος εκτός δρόμου των Jeep Wrangler και Toyota Land Cruiser. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα ενσωματωμένο μπροστινό βαρούλκο ή αναπνευστήρα ως αξεσουάρ.

Παραλλαγές κινητήρων του Defender 2020

ψηλά βουνά με χιόνι και πράσινο οχημάτων εκτός δρόμου

Στις ΗΠΑ, υπήρχε επιλογή μεταξύ δύο κινητήρων στην αρχή. Οι τεχνικοί έχουν εξοπλίσει χαμηλότερες εκδόσεις με τον τετρακίνητο 2.0-λίτρων inline τετράτροχο με υπερσυμπιεστή. Αυτό μπορεί να βρεθεί στα Discovery Sport και Range Rover Evoque και αποδίδει 296 ίππους και 399 Nm ροπής. Αυτή είναι αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο από 0 έως 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα.

νέο μοντέλο σχεδιασμού αυτοκινήτου κατάλληλο για snow land rover defender 2020

Ο ήπιος υβριδικός υπερσυμπιεστής inline 6 στο τελευταίο Range Rover Sport χαρακτηρίζεται από χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας εξοπλισμού. Αυτό κάνει 395 ίππους και 550 Nm ροπής, καθώς και χρόνο 5,8 δευτερολέπτων μεταξύ 0 και 100. Και στις δύο περιπτώσεις, το ίδιο αυτόματο οκτατάχυτο ελέγχει την κίνηση και των τεσσάρων τροχών. Αυτό χρησιμοποιείται στα περισσότερα μοντέλα της Jaguar Land Rover. Είναι πρακτικά στάνταρ για τα μισά από τα νέα αυτοκίνητα που προσφέρονται σήμερα. Το τρένο είναι αρκετά ισχυρό για να τραβήξει έως και 3 τόνους.

Μοντέρνο και πολυλειτουργικό εσωτερικό

εσωτερικό πιλοτήριο του land rover defender 2020 με ψηφιακή οθόνη πολλαπλών λειτουργιών τιμονιού οθόνη 10 ιντσών

Στο εσωτερικό, το Defender προσφέρει έναν απροσδόκητο χώρο, χάρη σε έναν τυπικό πάγκο στην πρώτη σειρά του Defender 90 που θεωρητικά μπορεί να φιλοξενήσει έξι άτομα (το Defender 110 προσφέρει διαμορφώσεις πέντε, έξι και πέντε συν δύο θέσεων, το τελευταίο όντας μικρό Περιλαμβάνει το πίσω κάθισμα). Υπάρχουν τρεις τύποι tri: υφασμάτινα, δερμάτινα και συνδυαστικά καθίσματα. Το ξύλο ανοιχτού πόρου είναι μια επιλογή για μέρη που δεν είναι επικαλυμμένα, όπως μέταλλο με επίστρωση σε σκόνη ή λευκό χρώμα.

μερικα δερματινα καθισματα σε καφε και μαυρο στο νεο οχηματα off-road land rover

Τα χειριστήρια και οι τεχνικές λεπτομέρειες βρίσκονται κυρίως στο πλαίσιο μαγνησίου. Αυτό επεκτείνει το πλάτος του ταμπλό και καθιστά το Defender 2020 το πιο σκληρό Land Rover όλων των εποχών. Ωστόσο, η εστίαση είναι σε ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας που ονομάζεται “PIVI Pro”. Αυτό βασίζεται σε μια οθόνη αφής 10 ιντσών με λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto. Το Land Rover ισχυρίζεται ότι είναι απλούστερο και πιο φιλικό προς το χρήστη από τις προηγούμενες παραλλαγές της εταιρείας. Ομολογουμένως, δεν υπάρχει σαφές σημείο αναφοράς δεδομένου ότι τα προηγούμενα συστήματα ψυχαγωγίας JLR είναι από τα πιο απογοητευτικά στη βιομηχανία. Υπάρχει επίσης ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μια προαιρετική έγχρωμη οθόνη αφής. Αυτά παρέχουν πληροφορίες στον οδηγό με τρόπο που κρατά τα μάτια του πιο κοντά στο δρόμο.