Αγαπώ την οικογένεια

10 συμβουλές για έναρξη σχολείου και επιτυχημένη έναρξη σχολείου μετά τις γιορτές

Προετοιμασία της σχολικής ζωής για τα παιδιά μετά τις σχολικές διακοπές

Το τέλος του νηπιαγωγείου και η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς συμβαδίζουν με πολλές νέες εντυπώσεις, εμπειρίες και προκλήσεις για τα παιδιά. Μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται και μπορούν να κοιμηθούν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η καλή προετοιμασία και η υποστήριξη από τους γονείς είναι απαραίτητες. Με αυτές τις συμβουλές για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στο σχολείο θα είναι ευκολότερο για τα μικρά να ξεκινήσουν τη σχολική ζωή.

Ως γονιός, πώς μπορείτε να διευκολύνετε τα παιδιά σας να ξεκινήσουν το σχολείο;?

Επιτυχής έναρξη στο σχολείο Συμβουλές για να διευκολύνετε τη σχολική ζωή

Για να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, είναι σκόπιμο να αντιμετωπίσετε τη νέα κατάσταση πριν ξεκινήσετε το σχολείο. Η αναμονή μπορεί να προκύψει, για παράδειγμα, όταν αποκτηθούν τα πρώτα σχολικά είδη. Δεδομένου ότι οι θήκες με μολύβια, οι τσάντες γυμναστικής και οι σχολικές τσάντες θα χρησιμοποιηθούν για μερικά χρόνια, θα πρέπει να τις επιλέξετε μαζί με το παιδί. Έτσι μπορεί να είναι σύμφωνα με τα δικά σας ενδιαφέροντα και προτιμήσεις επιλέξτε μια τσάντα, που φέρνει χαρά κάθε πρωί. Η συσκευασία μαζί με το παιδί πριν ξεκινήσει το σχολείο μπορεί να φέρει ασφάλεια και να προκαλέσει χαρούμενη αναμονή.

Εάν το παιδί σας αρέσει να κοιμάται, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξασκηθείτε να ξυπνάτε νωρίς. Έτσι η πρώτη μέρα πετυχαίνει χωρίς να κουράζομαι πολύ το πρωί. Ο μεταβαλλόμενος καθημερινός ρυθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να κάνετε μερικές συναρπαστικές εκδρομές πριν ξεκινήσετε το σχολείο. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή απόσπαση της προσοχής για τα ενθουσιασμένα παιδιά.

Μπορείτε να προετοιμάσετε παιχνιδιάρικα τους υποψήφιους μαθητές για την κατάσταση στην τάξη. Η συγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για να ενθαρρυνθεί αυτό, υπάρχουν διάφορες συμβουλές συγκέντρωσης και ασκήσεις. Το να καθίσετε ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εργαστείτε σε μια εργασία μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολο στη συνέχεια.

Φόβος και ενθουσιασμός πριν ξεκινήσετε το σχολείο: Η καλή προετοιμασία είναι σημαντική

Πίσω στο σχολείο συμβουλές καλές εργασίες προετοιμασίας

Η αυτοπεποίθηση των παιδιών μπορείτε να βελτιωθείτε με μικρές μαθησιακές επιτυχίες πριν ξεκινήσει το σχολείο. Σως οι απόγονοί σας θα ήθελαν να μάθουν εκ των προτέρων να γράφουν το δικό τους όνομα. Προσοχή όμως: Μην πιέζετε το παιδί, προσπαθήστε να ενσωματώσετε αριθμούς και γράμματα στην καθημερινότητα με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Όλα έχουν συμβεί πριν: Έρχεται η πρώτη μέρα στο σχολείο και ένα παιδί πέφτει ή κάνει εμετό από τον ενθουσιασμό. Ακόμα και με λιγότερο δραματικά συμπτώματα ενθουσιασμού, τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το να έχουν μεγαλύτερα αδέλφια ή μεγαλύτερους γνωστούς. Εξηγώντας ακριβώς τι επιφυλάσσει το παιδί, μπορούν να ανακουφίσουν την ένταση και το άγχος.

Για να μπορέσετε τα διστακτικά ή ανασφαλή παιδιά να έχουν ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στο σχολείο, καλό είναι εσείς ως γονείς να μην ασκείτε περιττή πίεση στα μικρά παιδιά. Η εύρεση της θέσης κάποιου στην τάξη και στο κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου μπορεί να είναι γρήγορη, αλλά μπορεί επίσης να διαρκέσει λίγο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμβουλευτεί τον δάσκαλο εάν δεν είναι σίγουρος ή έχει ερωτήσεις. Αυτά είναι σημαντικά άτομα με τα οποία πρέπει να έχουν σχέση και πρέπει να έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν σε προβλήματα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να συνδεθούν;?

Παιδιά σχολικής ηλικίας κορίτσια πίσω στο σχολείο γράφοντας συμμαθητές με μολύβι

Ορισμένα έθιμα στην αρχή του σχολείου είναι απλά απαραίτητα και ταυτόχρονα βοηθητικά: Δεν έχει σημασία αν είστε ένα Φτιάξτε το δικό σας σχολικό χωνάκι ή θέλετε να αγοράσετε, είναι μια ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με άλλους μαθητές και να ενσωματωθείτε στην τάξη σε πρώιμο στάδιο ανταλλάσσοντας ή μοιράζοντας το περιεχόμενο.

Εάν η επαφή των παιδιών σας είναι λίγο ανώμαλη στην αρχή, το να κλείσετε ραντεβού με τους άλλους γονείς μπορεί να σας βοηθήσει. Οι εκπαιδευτικοί παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς μπορούν, για παράδειγμα, να διασφαλίσουν ότι το παιδί σας έχει έναν γείτονα στην τράπεζα που ήδη γνωρίζει. Οι σχολικοί ψυχολόγοι μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τα παιδιά όταν υποφέρουν από αποκλεισμό. Μην διστάσετε να λάβετε βοήθεια, γιατί αν ένα παιδί δεν αισθάνεται άνετα στο σχολείο, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία του να μάθει.

Και για τους μεγαλύτερους: Συμβουλές κινήτρων για έναρξη μετά τις σχολικές διακοπές

Μόλις ξεκινήσουν τα παιδιά με επιτυχία, σύντομα θα υπάρξουν νέες προκλήσεις για να κατακτήσουν. Για να ξεκινήσουν τα παιδιά τη νέα σχολική χρονιά με κίνητρο μετά τις διακοπές, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες πτυχές:

Το πρωινό ως το πιο σημαντικό γεύμα: Με ένα υγιεινό πρωινό, τα μικρά σας έχουν χρόνο να ξυπνήσουν και να δυναμώσουν για την επόμενη μέρα. Αυτό το τελετουργικό νωρίς το πρωί προάγει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

Επιστροφή στο σχολείο οι συμμαθητές τους βλέπουν ξανά αγόρια ποδοσφαίρου

Μιλώντας για τελετουργίες: Δεν πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι δραστηριότητες διακοπών από το ημερολόγιο μόλις ξαναρχίσει το σχολικό έτος. Οι αθλητικές δραστηριότητες και ο χρόνος για να παίξετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε τα πράγματα. Η καθημερινότητα δεν αποτελείται μόνο από το σχολείο και τη μάθηση, αλλά τα παιδιά μπορούν να ανυπομονούν για κάτι νωρίς το πρωί.

Ενίσχυση του κοινωνικού περιβάλλοντος: Τέλος, βλέποντας ξανά τους συμμαθητές σας μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως κίνητρο ένεσης. Υπάρχουν (τακτικές) συναντήσεις με συμμαθητές για αυτό. Στον καθαρό αέρα και με αρκετή άσκηση, αυτό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αντισταθμίσετε την πολλή συνεδρίαση κατά τη διάρκεια του σχολείου. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας χώρος παιχνιδιού που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους και όπου μπορούν να ζήσουν τη δημιουργικότητα και την ενέργειά τους. Μια καλή σχέση με τους συμμαθητές μπορεί επίσης να αυξήσει τα κίνητρα για το σχολείο.

© FamVeld_shutterstock.com

© Mohd KhairilX_shutterstock.com

© SunKids_shutterstock.com

© CC0 Rawpixel.com

© CC0 pxhere.com