Αγαπώ την οικογένεια

Ανάπτυξη στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης – Τι συμβαίνει στη μητέρα και το μωρό και ποιοι είναι οι πόνοι του τοκετού

Στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όχι μόνο τα πράγματα αλλάζουν στην έγκυο γυναίκα, αλλά και το μωρό στην κοιλιά αναπτύσσεται συνεχώς. Σε 19 εβδομάδες εγκυμοσύνης, ο γιατρός μπορεί να απαντήσει σε μια από τις μεγάλες ερωτήσεις σχετικά με το μωρό για τους μελλοντικούς γονείς. Θα σας πούμε τι είναι στις ακόλουθες γραμμές. Μπορείτε επίσης να μάθετε τι άλλο είναι τόσο χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας. Τι συμβαίνει λοιπόν στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης?

Η 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και η μέλλουσα μητέρα

19η εβδομάδα εγκυμοσύνης και μια επισκόπηση της ανάπτυξης του εμβρύου και της εγκύου

Αργά αλλά σίγουρα, η έγκυος γυναίκα αρχίζει επίσης να αισθάνεται τις νέες ορμόνες. Ενώ μερικοί μπορούν να προσβλέπουν σε όμορφο και λαμπερό δέρμα και λαμπερά, γεμάτα μαλλιά, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης δεν έχουν τόσο ωραίο αποτέλεσμα σε άλλους. Αντίθετα, κάποιοι υποφέρουν από σπυράκια και τριχόπτωση. Είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα.

Ο αυξημένος όγκος αίματος προκαλεί διόγκωση των ρινικών βλεννογόνων

Τα συμπτώματα με τους ρινικούς βλεννογόνους μπορεί να εμφανιστούν γύρω στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ο όγκος του αίματος της μέλλουσας μητέρας αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο των ρινικών βλεννογόνων, οι οποίοι με τη σειρά τους οδηγούν σε απόφραξη της μύτης. Αυτό το σύμπτωμα δεν χρειάζεται απαραίτητα να σημαίνει κρυολόγημα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό φάρμακο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το κανονικό ρινικό σπρέι είναι πλέον ταμπού. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα κατάλληλα σπρέι από τον φαρμακοποιό σας ή μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

Η κοιλιά στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης

Η κοιλιά την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης αρχίζει να μεγαλώνει και να γίνεται πιο σφριγηλή

Σε ορισμένες έγκυες γυναίκες, η κοιλιά μπορεί να παρατηρηθεί ήδη από την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης λίγο πιο δύσκολο τώρα. Μπορείτε να υποθέσετε ότι εάν είστε έγκυος με μωρό, η περιφέρεια της μέσης θα αυξηθεί κατά περίπου ένα εκατοστό την εβδομάδα από τις 19 εβδομάδες. It’sρθε λοιπόν η ώρα να εξοπλίσετε την γκαρνταρόμπα για νέα κομψά ρούχα εγκυμοσύνης.

Συσπάσεις άσκησης 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης – το στομάχι γίνεται σκληρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν αισθάνεστε ένα τράβηγμα στο στομάχι σας από την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η πρακτική συσπάται και το στομάχι γίνεται σκληρό

Εάν αισθάνεστε ένα τράβηγμα στην κοιλιά σας την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, αυτό είναι πιθανώς απλώς οι λεγόμενες συσπάσεις εξάσκησης. Το όνομα ήδη υποδηλώνει ότι το σώμα ασκεί μόνο τον τοκετό με αυτό. Ελαφρύς πόνος γίνεται αισθητός. Ο κοιλιακός πόνος είναι συνήθως φυσιολογικός στις 19 εβδομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει να την παρακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για πρόωρο τοκετό 19 εβδομάδων.

Οι συσπάσεις εργασίας εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και επιδεινώνονται συνεχώς. Οι παύσεις μεταξύ τους μειώνονται επίσης. Οι συσπάσεις άσκησης, από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να διαρκούν περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα και να συμβαίνουν όχι περισσότερο από τρεις φορές την ώρα. Εάν το στομάχι γίνει σκληρό, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Το ίδιο ισχύει εάν εμφανιστεί αιμορραγία ή έλξη στην κοιλιά συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αυτά θα μπορούσαν να είναι σημάδια πρόωρου τοκετού που πρέπει να κατασταλούν.

Οι συσπάσεις άσκησης μπορούν να συμβούν από την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και να προετοιμάσουν το σώμα για τον τοκετό

Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ κατακόρυφης εργασίας και εξάσκησης?

Στην περίπτωση ενός πρώτου τοκετού, οι συσπάσεις δεν συμβαίνουν μέχρι περίπου την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και σε μεταγενέστερους τοκετούς ακόμη και λίγες ημέρες πριν τον τοκετό. Με τον ίδιο τρόπο, το μωρό μπορεί να χαμηλώσει τον εαυτό του μόνο στην αρχή του τοκετού. Τότε οι συσπάσεις δεν γίνονται καν αντιληπτές.

Σκοπός των συσπάσεων είναι να φέρουν σταδιακά το μωρό κάτω στη λεκάνη και πιο κοντά στο κανάλι γέννησης. Εμφανίζονται με διαφορετικούς ρυθμούς: μερικές φορές κάθε 10 λεπτά, μερικές φορές κάθε λίγες ώρες ή ακόμα και ημέρες. Η έγκυος αισθάνεται μια ένταση που μπορεί να ακτινοβολεί στην πλάτη και τους μηρούς, αλλά δεν είναι επώδυνη.

Και οι δύο τύποι εργασίας μπορούν να ανακουφιστούν με ζεστασιά. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να είναι πόνοι τοκετού!

Συμβάσεις ή πρακτικές συσπάσεις - ποια είναι η διαφορά

Συνοψίζοντας:

Έτσι, εάν εμφανίσετε κοιλιακό άλγος στις 19 εβδομάδες της εγκυμοσύνης που είναι ήπιος, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κακό σημάδι. Οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο κοιλιακός πόνος από την 19η εβδομάδα της κύησης, που είναι ήπιες, αποτελούν συχνά μέρος της φυσιολογικής εκπαίδευσης του σώματος για την προετοιμασία για τον τοκετό. Αυτό ενισχύει τους μυς.

Είναι σκληρή η κοιλιά; Ενημερώστε το γιατρό σας για αυτό. Μπορεί να σας συνταγογραφήσει μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει τον τοκετό. Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να υπολογιστεί το ET. Ένας πρόωρος τοκετός θα ήταν θανατηφόρος. Εάν έχετε σκληρό στομάχι την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να το παίρνετε επιπόλαια.

Πώς μοιάζει το μωρό στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης?

Το μωρό έχει το μέγεθος ενός μάνγκο στις 19 εβδομάδες κύησης

Ενώ το μέγεθος του εμβρύου μετριόταν πάντα από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι την οσφυαλγία, στο εξής μετριέται από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Μην εκπλαγείτε λοιπόν γιατί το μωρό προφανώς έχει μεγαλώσει πολύ από την τελευταία φορά. Και πόσο μεγάλο είναι το μωρό στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης; Στις 19 εβδομάδες κύησης, το μωρό είναι περίπου 24 εκατοστά. Έχει το μέγεθος ενός μάνγκο. Το βάρος είναι περίπου 200 g.

Σε 19 εβδομάδες κύησης, τα δίδυμα εξακολουθούν να είναι εξίσου αναπτυγμένα από άποψη μεγέθους και βάρους με τα ανύπαντρα. Δεν διαφέρουν σε καμία περίπτωση, καθώς υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος στο στομάχι.

19 εβδομάδες κύησης Ανάπτυξη του μωρού

Το μωρό στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης έχει ώριμα σεξουαλικά όργανα

Είναι χαρακτηριστικό στο 19ο στα μωρά ότι τα μαλλιά λαγκούνο αρχίζουν να καλύπτουν το σώμα. Οι λωρίδες των δοντιών τοποθετούνται επίσης και το ήπαρ και η σπλήνα αρχίζουν να λειτουργούν ανεξάρτητα και τροφοδοτούν το μωρό με λευκά αιμοσφαίρια. Για να λειτουργήσει καλά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να παρέχετε στο μωρό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τα γεννητικά όργανα στο έμβρυο αναπτύσσονται επίσης πλήρως την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εάν λοιπόν θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού, μπορείτε να το κάνετε αυτό στην επόμενη προληπτική εξέταση και κατά τη διάρκεια του υπερήχου στις 19 εβδομάδες κύησης, αλλά και νωρίτερα εάν η εξέταση πραγματοποιηθεί πριν από αυτήν την εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η θέση του μωρού στο στομάχι ανάλογα με την εβδομάδα της εγκυμοσύνης

19η εβδομάδα εγκυμοσύνης – Πού βρίσκεται το μωρό στο στομάχι?

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης πού βρίσκεται το μωρό. Η θέση του μωρού στις 19 εβδομάδες είναι μεταξύ του ομφαλού και του ηβικού οστού. Επιπλέον, το μωρό συνήθως κολυμπάει όρθιο στο αμνιακό υγρό και μόλις γυρίζει προς τα κάτω αργότερα.