Αγαπώ την οικογένεια

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά την άνοιξη και το καλοκαίρι – 5 ιδέες με οδηγίες

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι χρώμα πολύχρωμες ιδέες

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά να περνούν τουλάχιστον μία ή δύο ώρες σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα. Παρόλο που τα παιδιά λατρεύουν να βρίσκονται έξω και να πηδούν στις λακκούβες ακόμη και σε βροχερό καιρό, προτιμούν το ζεστό σπίτι. Την άνοιξη, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σιγά σιγά, οι κήποι και τα λούνα παρκ σας προσκαλούν σε δημιουργικές και διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες. Ανάλογα με το χρόνο που προγραμματίζεται, θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι με μια κατάλληλη ιδέα. Πάνω απ ‘όλα, απαιτούνται δραστηριότητες που δεν επιτρέπεται να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι και ταυτόχρονα μπορούν να τους μάθουν κάτι καινούργιο παίζοντας.

Καλοκαιρινές υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά: ζωγραφική στο δρόμο

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά ζωγραφική στο δρόμο άνοιξη καλοκαίρι

Η ζωγραφική στο δρόμο είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά. Ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό την επίβλεψη ενηλίκων, επειδή η ζωγραφική στο δρόμο είναι νομικά ακίνδυνη. Όταν πρόκειται για ιδιωτικούς δρόμους, για παράδειγμα μια είσοδο σε γκαράζ ή στον δικό σας κήπο, μπορείτε να προσφέρετε τον απαραίτητο χώρο για ήσυχο βάψιμο. Για αυτό, τα παιδιά συνήθως χρησιμοποιούν κιμωλία δρόμου, η οποία εξαφανίζεται χωρίς ίχνος μετά την επόμενη βροχή. Για να κάνετε τη ζωγραφική στο δρόμο ακόμη πιο διασκεδαστική, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τα χρώματα.

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά: φτιάξτε μόνοι σας βαφές δρόμου

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ζωγραφική στο δρόμο χρώματα έδαφος

Τα σπιτικά χρώματα για ζωγραφική είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι που προκαλεί αμέσως περιέργεια. Τόσο κατά το μπέρδεμα με τα χρώματα όσο και όταν ζωγραφίζετε με αυτά στη συνέχεια, διεγείρεται η επιθυμία για πειράματα. Τα μικρά παιδιά αγαπούν να ξεκινήσουν αμέσως αντί για βούρτσες και άλλα βοηθήματα και να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη με τα χρώματα ή με τα χέρια τους.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ζωγραφική στο δρόμο ζωγραφίστε μόνοι σας

Για να φτιάξετε μόνοι σας χρώματα για παιδιά, χρειάζεστε μερικά απλά υλικά κουζίνας. Ακόμα κι αν το παιδί βάλει το χρώμα στο στόμα του, δεν είναι πρόβλημα, γιατί άλλωστε, όλα τα συστατικά είναι βρώσιμα. Δεν είναι επίσης επιβλαβείς για το περιβάλλον και κοστίζει λίγα χρήματα για να φτιάξετε μόνοι σας βαφές δακτύλων. Τα απαραίτητα συστατικά είναι σίγουρα διαθέσιμα σε κάθε νοικοκυριό. Εδώ παρουσιάζουμε μια απλή συνταγή για παιδικά χρώματα:

 • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού ή ενδεχομένως ψιλό αλεύρι
 • Χρωστικές τροφίμων
 • 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι
 • νερό

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ζωγραφική δρόμου χρώματα συνταγή

Για χρωματισμό μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν τρόφιμα ή μπαχαρικά κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη κουρκουμά για κίτρινο, χυμό παντζαριού για κόκκινο, φρέσκο ​​σπανάκι για πράσινο κ.λπ. Εάν το παιδί προτιμά να μην δοκιμάσει τα χρώματα, τότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι ή πιθανώς πικρές ουσίες. Για να κάνετε τα χρώματα πιο έντονα, προσθέστε μερικές σταγόνες φυτικό έλαιο. Τα σπιτικά χρώματα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά: ζωγραφική στο δρόμο με τσάντες ζωγραφικής

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ζωγραφική στο δρόμο βαφή τσάντες μπογιά

Τα αυτοσχέδια χρώματα μπορούν να γεμιστούν σε μικρά μπουκάλια ψεκασμού PVC, τα οποία είναι επίσης εύκολα στη μεταφορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφραγιστικές τσάντες αντ ‘αυτού. Ανάλογα με το πόσο χρώμα θέλετε να ετοιμάσετε, οι ποσότητες του χρώματος και του αραβοσίτου ποικίλλουν. Το πόσο έντονο είναι το χρώμα στην πραγματικότητα μπορεί να φανεί αφού στεγνώσει το υγρό. Το άμυλο καλαμποκιού πρέπει να διαλυθεί εντελώς στο νερό. Στο τέλος και μετά τη βαφή του δρόμου, το χρώμα στο πεζοδρόμιο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή με την επόμενη βροχή χωρίς να αφήσει υπολείμματα.

Φτιάξτε μόνοι σας τσάντες ζωγραφικής: συνταγή

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ζωγραφική τσάντες συνταγή ζωγραφικής δρόμου

Σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό αν κάνετε το χρώμα υγρό αφρό. Το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εύκολα προσθέτοντας λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα (μαγειρική σόδα) ή πιθανώς μπέικιν πάουντερ στο μείγμα χρώματος αμύλου-νερού. Αν ανακατέψετε τα πάντα στις σφραγιζόμενες σακούλες, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι φτιάξτε τη ζωγραφική κώνων συνταγή μόνοι σας

Έξω, όταν ο ήλιος λάμπει, ο αφρισμός γίνεται ακόμα πιο ενεργός και σίγουρα πιο συναρπαστικός για τα παιδιά. Με τους κώνους ζωγραφικής μπορείτε να βάψετε όμορφα μεγάλες περιοχές του δρόμου ή του κήπου. Τα σπιτικά χρώματα δακτύλων δεν είναι επιβλαβή ούτε για τα παιδιά ούτε για τη φύση και είναι τέλεια για δημιουργικές υπαίθριες δραστηριότητες ακόμη και με τα μικρά.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά ανοιξιάτικες καλοκαιρινές τσάντες βαφής φτιάξτε μόνοι σας μπογιά

Έτσι ώστε η ζωγραφική να γίνει διασκεδαστική στο μπάνιο, δημιουργικές μπογιές δαχτύλων μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με δύο απλά συστατικά. Ο χρωματισμός αφρού ξυρίσματος με χρωματισμό τροφίμων καθιστά τα ευφάνταστα χρώματα πολύ εύκολα να σκουπιστούν μετά το παιχνίδι.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι δρόμος έδαφος άσφαλτος

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά την άνοιξη και το καλοκαίρι: άμμος λάσπης

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι παιχνίδι άμμου

Συνήθως τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίζουν μέσα ή με λάσπη. Perhapsσως κατά καιρούς, όταν βγαίνουν έξω μετά τη βροχή και είναι εξοπλισμένα με λαστιχένιες μπότες και παντελόνια από λάσπη, τους επιτρέπεται να πηδούν στις λακκούβες. Ωστόσο, προτιμούν να μην παίζουν σωστά με αυτό. Τώρα μπορείτε να παράγετε μόνοι σας μια κολλώδη μάζα και να παίζετε σωστά μαζί της. Μια μικρή ποσότητα άμμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπαίθριες δραστηριότητες. Το αλεύρι είναι ιδανικό για δραστηριότητες αναψυχής στο σπίτι.

Φτιάξτε μόνοι σας λάσπη άμμου: συνταγή

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι άμμος άμμος συνταγή λάσπης

Το να παίζεις slime είναι πολύ εύκολο και χρειάζεσαι μόνο μερικά συστατικά:

 • Ξυλόκολλα
 • Υγρό απορρυπαντικό
 • άμμος
 • νερό

Πρώτα ανακατεύετε όλα τα συστατικά εκτός από το υγρό απορρυπαντικό μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, στη συνέχεια προσθέτετε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού και σχηματίζει ένα κολλώδες κομμάτι στο μπολ. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η λάσπη άμμου μπορεί επίσης να είναι χρωματισμένη.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι slime άμμος συνταγή

Αφού η μάζα είναι έτοιμη, θα πρέπει να ζυμώσετε τη λάσπη πολύ καλά. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε άλλα μεγαλύτερα μέρη, όπως κοχύλια ή μαργαριτάρια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αφήσετε το παιδί χωρίς επίβλεψη, γιατί αυτή η βλέννα δεν πρέπει να μπει στο στόμα σας. Πλύνετε τα χέρια σας αφού παίξετε με αυτό.

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά στην άμμο: ηφαίστειο

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι ηφαίστειο άμμου

Ως συναρπαστικό παιχνίδι για παιδιά στην άμμο, μπορείτε να κάνετε ένα ηφαίστειο να εκραγεί. Για το σκοπό αυτό, ένα ηφαίστειο χτίζεται από άμμο και ένα ποτήρι τοποθετείται στη μέση. Στη συνέχεια προσθέστε στο ποτήρι: 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κιτρικού οξέος, 1 σταγόνα υγρού πλύσης και, αν θέλετε, λίγο χρωματισμό τροφίμων. Για να βγει σωστά η λάβα από το ηφαίστειο, πρέπει να ρίξετε μόνο λίγο νερό στο ποτήρι.

Υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά την άνοιξη και το καλοκαίρι: φτιάξτε μόνοι σας γιγάντιες φυσαλίδες σαπουνιού

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι φυσαλίδες σαπουνιού μεγάλες

Οι γιγαντιαίες φυσαλίδες σαπουνιού είναι ένα αξιοθέατο που είναι πολύ δημοφιλές σε παιδιά κάθε ηλικίας. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε μια γιγαντιαία κατασκευή φούσκας και μια συνταγή που λειτουργεί σωστά. Δοκιμάσαμε μερικές συνταγές φούσκας που δεν λειτούργησαν, οπότε εδώ είναι δύο πολύ απλές που έδωσαν καλά αποτελέσματα.

 • 60 ml υγρού πλύσης
 • 900 ml κρύο νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστη
 • 1 κουταλάκι πάστα (σκόνη)

 • 1 λίτρο νερό
 • 50 ml υγρού πλύσης
 • 1 κόμμι γκουάρ
 • 2 γρ μπέικιν πάουντερ
 • 0,5 πάστα (σκόνη)

Όλα τα συστατικά πρέπει πρώτα να αναμειχθούν πολύ καλά με το σύρμα και μετά να αφεθούν να ξεκουραστούν και να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά από μερικές ώρες, κατά προτίμηση μία ημέρα ή 24 ώρες. Όταν ο αφρός εξαφανιστεί, το μείγμα πρέπει να είναι έτοιμο. Για την κατασκευή της γιγάντιας φυσαλίδας χρειάζεστε δύο μπαστούνια, 2 νήματα, κατά προτίμηση από μάλλινα νήματα και ένα μικρό βάρος, για παράδειγμα μια ολίσθηση U, η οποία είναι προσαρτημένη στη μέση ενός νήματος.

υπαίθριες δραστηριότητες παιδιά άνοιξη καλοκαίρι φτιάξτε μόνοι σας μεγάλες φυσαλίδες σαπουνιού

Οι γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες είναι μια εξαιρετική ιδέα για υπαίθριες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν πολλά παιδιά, για παράδειγμα για παιδικά πάρτι. Τα παιδιά μπορούν επίσης να αναμίξουν τα υγρά του σαπουνιού και, με λίγη βοήθεια, να φτιάξουν την κατασκευή από ξυλάκια και κορδόνια.