Αγαπώ την οικογένεια

Baby Haircut Do It Yourself: Tips for Cutting Hair Baby and Toddlers

μωρό κούρεμα το κάνετε μόνοι σας ψαλίδι χτένα

Η ανάπτυξη των μαλλιών είναι μια πολύ ατομική υπόθεση για κάθε μωρό, όπως και για κάθε άτομο. Μερικοί γεννιούνται με πολλά μαλλιά, ενώ άλλοι παίρνουν μαλλιά μόνο μετά τους πρώτους μήνες. Συνήθως λίγο πριν ή μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, ωστόσο, είναι ήδη ώρα για το πρώτο κούρεμα του μωρού. Θα πρέπει όμως να κλείσετε ραντεβού με τον κομμωτή ή θα προτιμούσατε να μαζέψετε μόνοι σας ψαλίδι; Εάν έχετε αποφασίσει για τη δεύτερη παραλλαγή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά σημαντικά σημεία. Στο άρθρο, αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κόβετε μαλλιά μωρών και νηπίων!

Το πρώτο κούρεμα μωρού – πότε και πώς?

πότε να κάνετε μόνοι σας το πρώτο κούρεμα μωρού

Όταν μερικά σκέλη κρέμονται ήδη πάνω από τα αυτιά σας ή πέφτουν στο πρόσωπό σας, τότε είναι καιρός να κόψετε τα πρώτα μαλλιά του μωρού σας. Δεν υπάρχει ακριβής περίοδος για αυτό, καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν ξεχωριστά σε κάθε μωρό. Ένας άλλος λόγος για να κάνετε το πρώτο σας κούρεμα μωρού μπορεί να είναι τα μαλλιά που είναι δύσκολο να ελεγχθούν ή που απλά μπερδεύονται. Για τα κορίτσια, τα όμορφα κορδόνια και οι κούμπες μπορούν να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για το κόψιμο των μαλλιών σε αυτή την περίπτωση, αλλά πολλά παιδιά απλά δεν πηγαίνουν μαζί με κοσμήματα στα μαλλιά τους.

κόψιμο του μωρού κατά το πρώτο κούρεμα

Όταν πρόκειται για το πρώτο κούρεμα, το χτένισμα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Συνήθως είναι μόνο μερικά σκέλη που δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά. Επομένως, μια επίσκεψη σε επαγγελματία δεν είναι απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση. Με το σωστό ψαλίδι και με λίγη περισσότερη προσοχή, οι γονείς μπορούν να κόψουν τα μαλλιά τους για πρώτη φορά εξίσου καλά.

Κόβοντας μόνοι σας τα μαλλιά του μωρού: αυτό είναι που πρέπει να προσέξετε

πώς να κόψετε τα μαλλιά του μωρού μόνοι σας χτένισμα

Εάν έχετε αποφασίσει να κόψετε μόνοι σας τα επιπλέον μακριά σκέλη του μωρού σας, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά σημαντικά σημεία. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πάρετε μόνο ένα ψαλίδι και να κόψετε το σκέλος. Το συνηθισμένο ψαλίδι του σπιτιού, για παράδειγμα, μπορεί να βγάλει τα λεπτά μαλλιά του παιδιού σας και να προκαλέσει πόνο. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές κοπής μαλλιών για να βοηθήσουμε τους γονείς κομμωτές στο έργο.

βρεφικά μαλλιά κομμένα επαγγελματικά ψαλίδια στρογγυλεμένες άκρες

– Αποκτήστε επαγγελματικά κούρεμα μαλλιών που θα χρησιμοποιήσετε μόνο για κούρεμα μωρών (ή κούρεμα στο σύνολό του). Μην το χρησιμοποιείτε για να κόψετε άλλα υλικά διαφορετικά μπορεί να γίνει θαμπό.

– Για πολύ μικρά παιδιά και μωρά, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιείτε επαγγελματικό ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες και άκρες.

– Προετοιμάστε το χώρο εργασίας και όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε, όπως ψαλίδι, χτένα και πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το παιδί σταματήσει για μια στιγμή, μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε αμέσως.

– Σκεφτείτε μια απόσπαση της προσοχής καθώς το μωρό μπορεί να φοβάται το ψαλίδι. Εάν έχετε ανήσυχα παιδιά, μπορείτε επίσης να τους κόψετε τα μαλλιά ενώ κοιμούνται, αλλά μόνο όταν πρόκειται για μερικά σκέλη στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

μωρό κούρεμα το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι συμβουλές νήπια

– Βγάλτε τα ρούχα του μωρού ή απλώς βάλτε μια πετσέτα στους ώμους έτσι ώστε να μην πέσει τρίχα στο λεπτό δέρμα του μωρού. Αυτά μπορεί αργότερα να γίνουν άβολα και να κάνουν το μωρό νευρικό.

– Κόψτε τα μαλλιά του μωρού σε ένα δωμάτιο όπου αφαιρούνται εύκολα, κατά προτίμηση στο μπάνιο.

– Είναι καλύτερο να κόψετε το λεπτό μαλλί του μωρού. Όταν βρέχονται, τα μαλλιά πέφτουν διαφορετικά και το κούρεμα του μωρού μπορεί να φαίνεται περίεργο αργότερα. Εάν, από την άλλη πλευρά, τα μαλλιά είναι πυκνά ή επίμονα, μπορείτε να τα υγράνετε ελαφρώς για να διευκολύνετε το κόψιμο.

– Καθίστε το παιδί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην πολυθρόνα, κατά προτίμηση στο ύψος των ματιών. Θα πρέπει επίσης να κάθεται καλά και να μην πέφτει.

συμβουλές πρώτο κούρεμα μωρό όταν πώς

– Πιάστε το τρίχωμα του μωρού με τρίχες και κονταίνετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Κρατήστε τα σκέλη μακριά από το κεφάλι σας και, αν είναι δυνατόν, κρατήστε το άλλο σας χέρι ανάμεσα στο κεφάλι σας και το ψαλίδι ως προστασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμη και αν το μωρό κινείται.

– Συντομεύστε μόνο τα σκέλη που ενοχλούν ή απλά δεν στέκονται καλά. Ένα πλήρες κούρεμα μωρού συνήθως δεν είναι απαραίτητο τους πρώτους μήνες.

– Γίνε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Με αυτόν τον τρόπο, η μικρή είναι απίθανο να συνειδητοποιήσει ότι κάτι έχει συμβεί στα μαλλιά.

μωρό κούρεμα χτένισμα μαλλιά μπάντα κορίτσι

– Αν το κούρεμα του μωρού πήγε στραβά με κάποιο τρόπο, τότε μην ανησυχείτε. Τα μαλλιά του μωρού, όπως και τα μαλλιά των ενηλίκων, μεγαλώνουν ξανά μετά από λίγο. Εν τω μεταξύ, στα κορίτσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες ή κλιπ μαλλιών για να κρύψετε τα περίεργα μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, τα αγόρια μπορούν να χτενίσουν τα μαλλιά τους με λίγο τζελ.

– Εάν ο ρόλος του κομμωτή δεν σας ταιριάζει, αφήστε το κούρεμα του μωρού σε έναν επαγγελματία την επόμενη φορά.

Συμβουλή: Μπορείτε να κρατήσετε το πρώτο σκέλος μαλλιών / μπούκλες του μωρού σας που κόψατε και να το κολλήσετε στο άλμπουμ φωτογραφιών, για παράδειγμα. Αυτό σας αφήνει με μια ανάμνηση των πολύ λεπτών βρεφικών μαλλιών της μικρής σας αγαπημένης.

Κούρεμα μαλλιών σε μικρά παιδιά – τι να προσέξετε?

μωρό κούρεμα το κάνετε μόνοι σας ψαλίδι φόβο

Πολλά παιδιά φοβούνται το ψαλίδι και επομένως το κόψιμο των μαλλιών τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς μεγαλώνουν, το ψαλίδι παρουσιάζεται ως επικίνδυνο αντικείμενο. Μπορείτε να αφαιρέσετε το φόβο των παιδιών να κόψουν τα μαλλιά τους, για παράδειγμα, παίρνοντάς τα μαζί σας στο κομμωτήριο. Η κατάλληλη προετοιμασία βοηθά επίσης κατά του φόβου, για παράδειγμα με παιδικό ψαλίδι από πλαστικό και μια κούκλα. Το αγαπημένο παιχνίδι ή μια δημοφιλής παιδική ταινία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια του κούρεματος.

επίσκεψη στο κομμωτήριο για κοπή παιδιών

Εάν τα μαλλιά του παιδιού σας είναι λίγο πιο μακριά και χρειάζονται ένα πραγματικό χτένισμα, τότε θα ήταν σκόπιμο να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κομμωτή. Το κόψιμο μακρύτερων μαλλιών απαιτεί σημαντικά περισσότερη ικανότητα και οι αποτυχημένες προσπάθειες είναι ήδη ορατές. Στην περίπτωση των κυματιστών ή σγουρών μαλλιών, οι γονείς μπορεί να είναι σε θέση να κόψουν οι ίδιοι τις άκρες, καθώς τα μικρά λάθη δεν είναι σχεδόν αισθητά.

κτυπήματα που κόβουν ψαλίδι για άκρες μικρών παιδιών

Το πόνυ μπορεί επίσης να κοπεί από τους γονείς, αλλά μόνο αν πρόκειται για λίγη βράση. Σε κάθε περίπτωση, το παιδί θα πρέπει να μπορεί να κάθεται ακίνητο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

μωρά μαλλιά κοπής άκρες κούρεμα μαλλιών

Τα μαλλιά των αγοριών συνήθως κόβονται πιο κοντά από τα κορίτσια και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κουρευτική μηχανή. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να βεβαιωθεί ότι πολλά παιδιά φοβούνται από τον ήχο του κουρευτικού. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν λογικό να εξηγήσετε στο παιδί πρώτα τι συμβαίνει και να αφαιρέσετε κάθε φόβο εκ των προτέρων.