Αγαπώ την οικογένεια

Ποιο καρότσι να αγοράσω; Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν την επιλογή σας πιο εύκολη!

Αγορά καροτσιού - αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βρείτε το τέλειο μοντέλο

Πόσο καλό είναι ότι η επιλογή των καροτσιών είναι τόσο μεγάλη αυτές τις μέρες, πιθανότατα νομίζετε στην αρχή. Τότε είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί το τέλειο μοντέλο. Και όταν έφτασε επιτέλους η ώρα να αρχίσετε να ψάχνετε για ένα κλασικό ή καινοτόμο αυτοκίνητο, συνειδητοποιείτε ότι μια μεγάλη επιλογή μπορεί επίσης να σημαίνει πολλούς πονοκεφάλους. Γιατί πώς πρέπει να αποφασίσεις; Τι πραγματικά πρέπει να προσέξετε; Ποιες ιδιότητες και ποια αξεσουάρ είναι απαραίτητα; Συνήθως βρίσκεστε έξω με το καρότσι πολύ συχνά και συνήθως χρειάζεται τακτικά τουλάχιστον για τον πρώτο ενάμιση χρόνο. Είναι αυτονόητο ότι στη συνέχεια θέλετε να επενδύσετε σωστά και δεν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο καρότσι μετά από μερικούς μήνες ή ακόμα και εβδομάδες.

Λίστα χρήσιμων συμβουλών για την επιλογή και την αγορά καροτσιού

Αλλά ποιο καρότσι είναι το καλύτερο; Λοιπόν, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί, επειδή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και την καθημερινότητά σας. Είναι καλύτερα λοιπόν να ρωτήσω “ποιο καρότσι μου ταιριάζει”; Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με μερικές συμβουλές και να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας πριν αγοράσετε το καρότσι εξηγώντας τι πρέπει να προσέξετε και τι τύπους και παραλλαγές υπάρχουν. Το καρότσι είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο ακριβές αγορές και επομένως πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Αλλά ας ξεκινήσουμε!

Ποιο καρότσι να αγοράσετε ανάλογα με τη δραστηριότητα?

Ποιο καρότσι να αγοράσετε για άνεση και ασφάλεια για το μωρό

Στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο πόσο συχνά βρίσκεστε έξω με το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εάν το καρότσι πρέπει να συσκευάζεται συχνά στο πορτ μπαγκάζ ή αν θέλετε απλώς να μπορείτε να επιβιβάζεστε σε λεωφορεία, τρένα ή τραμ με αυτό, αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο που δεν είναι πολύ βαρύ. Ακόμα κι αν ζείτε σε ένα κτίριο κατοικιών χωρίς ασανσέρ και πρέπει να ανεβάσετε το αυτοκίνητο από τις σκάλες, ένα μικρότερο βάρος είναι ένα πλεονέκτημα. Για το αυτοκίνητο, είναι επίσης σημαντικό το αυτοκίνητο να διπλώνεται γρήγορα και εύκολα και να είναι επίσης συμπαγές σε αυτήν την κατάσταση. Εάν χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον μόνο το καρότσι για μια βόλτα, το βάρος δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο, αλλά μπορεί ακόμα να ληφθεί υπόψη όταν ψάχνετε για καρότσι και θέλετε να το αγοράσετε.

Ποιο καρότσι είναι καλό, ανάλογα με την επιφάνεια?

Στην πόλη αρκούν μικρά και πλαστικά ποδήλατα

Θα σκεφτόσασταν το underground; Ισως όχι! Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για την επιλογή τροχών για καρότσι. Μερικά βαγόνια έχουν μικρούς τροχούς, άλλα έχουν πλαστικούς τροχούς και άλλα έρχονται με μεγάλες ρόδες από καουτσούκ. Ποιά είναι η διαφορά? Εάν πρόκειται να κάνετε τους περισσότερους περιπάτους στην καθημερινή σας ζωή σε επίπεδο έδαφος, τα πλαστικά και τα μικρά ποδήλατα είναι απολύτως επαρκή. Οι άσφαλτοι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν αποτελούν πρόβλημα με αυτούς τους τροχούς, οπότε μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο καρότσι.

Οι ελαστικοί τροχοί είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά σε ανώμαλες επιφάνειες

Ωστόσο, τέτοιοι τροχοί καρότσι δεν συνιστώνται σε ανώμαλο έδαφος, όπως λιθόστρωτα ή ακόμη και χωματόδρομους. Οι δονήσεις μεταφέρονται πάρα πολύ στο μωρό, κάτι που δεν θα του αρέσει καθόλου. Εξάλλου, το παιδί θα πρέπει να μπορεί να κοιμάται ήσυχα. Αντίθετα, θα πρέπει να επιλέξετε μεγάλους ελαστικούς τροχούς σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως αυτά είναι επίσης εξοπλισμένα με αμορτισέρ, τα οποία επιπλέον εμποτίζουν τα χτυπήματα. Οι ελαστικοί τροχοί μπορεί να σκάσουν, αλλά μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με νέο σωλήνα και να φουσκώσουν. Αυτό είναι λοιπόν ένα σημείο που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε ένα καρότσι.

Αγοράστε ένα συνδυασμένο καρότσι με παιδικό μπάνιο, σπορ κάθισμα και πιθανόν επίσης κάθισμα αυτοκινήτου

Παρεμπιπτόντως, συνιστώνται επίσης τέσσερις τροχοί αντί για τις μοντέρνες εκδόσεις με τρεις τροχούς. Η μετακίνηση με τον μόνο μπροστινό τροχό είναι συνήθως πολύ περίπλοκη, ειδικά σε ανώμαλο έδαφος. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός τροχών μπορεί επίσης να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητικός στην καθημερινή αστική ζωή, ενώ με δύο μπροστινούς τροχούς ο δεύτερος συνήθως παρέχει καλή υποστήριξη εάν ο άλλος πρέπει να στρίψει.

Αγοράστε ένα δεύτερο καρότσι ή καρότσι 2 σε 1?

Μαύρο καρότσι με σπορ κάθισμα για νήπια

Και πάλι, αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε το καρότσι. Το καρότσι έχει σχεδιαστεί διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Από τη γέννηση, το μωρό βρίσκεται σε μια καρότσα γιατί μπορεί να ξαπλώσει μόνο. Αργότερα, θα χρειαστεί ένα αυτοκίνητο με σπορ κάθισμα στο οποίο το παιδί, το οποίο μπορεί ήδη να καθίσει, μπορεί να περπατήσει. Και μετά υπάρχει το παιδικό κάθισμα για το αυτοκίνητο. Τρία πράγματα λοιπόν για να επενδύσετε με την πάροδο του χρόνου. Ή όχι?

Αγοράστε καρότσι με σπορ κάθισμα και ελαστικούς τροχούς

Φυσικά, αυτή είναι μια επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν και πρακτικά καρότσια πολλαπλών χρήσεων 2 σε 1 που μπορούν εύκολα να μετατραπούν από καρότσι σε καρότσι. Με μοντέλο 3 σε 1 με Maxi Cosi, είναι ακόμη δυνατό να στερεώσετε το αντίστοιχο κάθισμα αυτοκινήτου στο πλαίσιο του καροτσιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν το μωρό αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο. Τότε δεν χρειάζεται να ξυπνήσει για να το βγάλει από το κάθισμα και να το βάλει στο αυτοκίνητο. Επομένως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και δύο καρότσια ξεχωριστά, μπορείτε να επιλέξετε ένα συνδυασμένο μοντέλο.

Η μάρκα και ο προϋπολογισμός

Οι ελαστικοί τροχοί είναι πιο κατάλληλοι για ανώμαλο έδαφος επειδή μειώνουν τους κραδασμούς

Όσο μεγάλη είναι η επιλογή των μοντέλων, των λειτουργιών και των αξεσουάρ, οι τιμές για τα καρότσια είναι το ίδιο ποικίλες. Μπορεί να κοστίσει περίπου 250 ευρώ, αλλά εξίσου πάνω από 1000 ευρώ. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις λειτουργίες, αλλά κυρίως από τη μάρκα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ένα καρότσι δεν χρειάζεται να είναι κατώτερο μόνο και μόνο επειδή η μάρκα είναι λιγότερο γνωστή. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί επίσης να αποδειχθεί ότι το ακριβό επώνυμο αυτοκίνητο δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας τελικά και η υψηλή τιμή δεν άξιζε τον κόπο. Έτσι ποια μάρκα καροτσιού είναι η καλύτερη δεν μπορεί να ειπωθεί με αυτόν τον τρόπο. Επομένως, είναι καλύτερο να ορίσετε έναν προϋπολογισμό που δεν θέλετε να υπερβείτε πριν αγοράσετε το καρότσι. Αυτό περιορίζει την επιλογή, κάτι που φυσικά κάνει και την επιλογή πιο εύκολη. Και φροντίστε να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά!

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Το καρότσι πρέπει να είναι άνετο και μαλακό για να παρέχει άνεση

Ανεξάρτητα από το αν είναι ακριβό ή φθηνότερο, με καουτσούκ ή πλαστικούς τροχούς, station wagon ή όχι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει σίγουρα να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα πάντα σωστά κατά την επιλογή. Η παρακάτω λίστα δείχνει τι δεν πρέπει να λείπει για να εγγυηθεί την ασφάλεια του μωρού σας, αλλά και την άνεσή του. Η καλύτερη στιγμή για να διατηρηθεί αυτή η λίστα είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε σε ένα κατάστημα και να αγοράσετε ένα καρότσι.

Αγοράστε ένα καρότσι με ρυθμιζόμενο τιμόνι για μεγαλύτερη άνεση όταν το πιέζετε

  • Σφραγίδα TÜV ή GS θα πρέπει να είναι απολύτως διαθέσιμα, διότι αυτά απονέμονται μόνο εάν το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με όλα τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν στην ΕΕ και αντιστοιχεί σε αυτά.
  • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα χωρίς χημικά – Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε καρότσι είναι τα υφάσματα. Μια ακριβή μάρκα δεν πρέπει να σας εξαπατήσει, γιατί ακόμη και με επώνυμα καροτσάκια έχουν βρεθεί αμφίβολες ή και απαγορευμένες ουσίες στα υφάσματα. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε φυσικά να προσδιορίσετε τους ρύπους με γυμνό μάτι, απλώς αναζητήστε ξανά μια δοκιμαστική σφραγίδα. Ένα αξιόπιστο είναι το πρότυπο OEKO-TEX® 100, το οποίο όχι μόνο συμμορφώνεται με τις νόμιμες απαιτήσεις, αλλά υπερβαίνει ακόμη και αυτές. Όσον αφορά τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα υφάσματα που αναπνέουν είναι επίσης σημαντικά. Αυτά επίσης δεν πρέπει να μυρίζουν χημικά.
  • ο φρένο – Δοκιμάστε επίσης τα φρένα πριν αγοράσετε καρότσι. Αυτό δεν πρέπει μόνο να είναι εύκολο στη χρήση, αλλά κυρίως αξιόπιστο. Ακόμα και μετά την παράδοση ή πριν από την πρώτη και κάθε επόμενη χρήση, θα πρέπει να τα ελέγξετε ξανά για κάθε ενδεχόμενο.
  • Εύκολο υλικό περιποίησης – Φυσικά, το καρότσι πρέπει επίσης να καθαρίζεται τακτικά, ειδικά μετά από μια βόλτα αφού έχει βρέξει. Για το λόγο αυτό, πρέπει να δοθεί προσοχή στη χρήση υλικών που καθαρίζονται εύκολα. Αυτό πρέπει επίσης να είναι αδιάβροχο.
  • Απλά αναδιπλούμενο – Το πλαίσιο πρέπει να μπορεί να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί γρήγορα και εύκολα. Αυτό θα σας κάνει να είστε έτοιμοι να πάτε πιο γρήγορα και το μωρό σας δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ στο αυτοκίνητο ή στο εσωτερικό ενώ τρελαίνεστε μανιωδώς με το αυτοκίνητο. Βεβαιωθείτε ότι προσπαθείτε να το διπλώσετε και να το ξεδιπλώσετε στο κατάστημα. Και ενώ αναφέραμε ήδη το αυτοκίνητο: δείτε αν το επιλεγμένο καρότσι ταιριάζει στο πορτμπαγκάζ σας χωρίς προβλήματα. Αργά ή γρήγορα θα ταξιδέψετε τελικά με αυτοκίνητο και θα χρειαστείτε το καρότσι μετά.

Αγοράστε ένα καρότσι με αρκετό χώρο για αποσκευές και ψώνια

  • Χώρος αποθήκευσης – Είναι σημαντικό να έχετε επίσης αρκετό διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης. Κάτω από το καλάθι πρέπει να υπάρχει ένα καλάθι στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα που θα χρειαστείτε εν κινήσει. Μερικές φορές πρέπει να αλλάξεις ρούχα αυθόρμητα και φυσικά θα πρέπει να μπορείς να τα φιλοξενήσεις. Υπάρχουν επίσης τσάντες για ψώνια και άλλα παρόμοια, για τα οποία δεν θα έχετε ελεύθερο χέρι αν θέλετε να σπρώξετε το καρότσι με ασφάλεια. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε άνετα το σακάκι σας εκεί. Μια επιπλέον τσάντα πάνας, η οποία μπορεί επίσης να κρεμαστεί βολικά στο τιμόνι, είναι ήδη στάνταρ με τους περισσότερους κατασκευαστές. Φροντίστε να το έχετε εκεί, όμως, καθώς είναι απίστευτα βολικό.
  • Το τιμόνι – Ένα εξαιρετικό επιπλέον για καρότσια είναι επίσης ένα ρυθμιζόμενο τιμόνι. Δεδομένου ότι ο καθένας είναι διαφορετικός σε ύψος, το ιδανικό ύψος μπορεί να ρυθμιστεί ανά πάσα στιγμή. Αυτό κάνει το σπρώξιμο ευχάριστο όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τον σύντροφό σας ή άλλα άτομα που είναι ψηλότερα ή μικρότερα από εσάς. Ακόμα και με διαφορετικές κλίσεις, θα διαπιστώσετε ότι κάνει τη διαφορά αν το τιμόνι είναι χαμηλότερο ή ψηλότερο. Συνιστάται επίσης ένα τιμόνι με επένδυση. Αυτό κάνει τους πιο μακρινούς περιπάτους πιο ευχάριστους, αλλά δεν είναι απαραίτητα απαραίτητες.
  • Επικίνδυνα μέρη – Ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε κάθε μοντέλο πριν αγοράσετε το καρότσι και ελέγξτε αν υπάρχουν μέρη στα οποία το παιδί θα μπορούσε να τραυματιστεί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το εσωτερικό του βρεφικού μπάνιου, αλλά και για το πλαίσιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αιχμηρές άκρες και μυτερές γωνίες, καθώς και επικίνδυνοι μεντεσέδες και τα παρόμοια, στα οποία το παιδί θα μπορούσε να τραυματιστεί και, για παράδειγμα, να σφίξει τα δάχτυλά του. Κάποια στιγμή ακόμη και το μικρό παιδί θα δείξει ενδιαφέρον και θα εξετάσει το αυτοκίνητο πιο προσεκτικά, θα ασκηθεί και θα παίξει μαζί του. Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει κίνδυνος από το αυτοκίνητο.
  • Άνετο ξαπλωμένο / καθιστό – Μην ξεχνάτε να εκτιμάτε την άνεση. Το παιδί σας θα πρέπει να απολαμβάνει να κάθεται ή να ξαπλώνει στο αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, το βρεφικό μπάνιο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και μαλακό. Στην περίπτωση ενός καροτσιού, από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό το κάθισμα να είναι αρκετά βαθύ, ώστε το παιδί να μην γλιστράει ή να βγαίνει τους πρώτους μήνες αφού μάθει να κάθεται. Στην αρχή, το μωρό δεν μπορεί να ισιώσει ή να κρατηθεί σε σταθερή θέση.

Αγοράστε δίδυμα καροτσάκια

Αγοράστε δίδυμα καροτσάκια με ξεχωριστά καθίσματα το ένα πάνω στο άλλο

Εάν θέλετε να αγοράσετε το τέλειο καρότσι για δίδυμα, υπάρχουν μερικές πρόσθετες δυνατότητες που πρέπει να προσέξετε εκτός από τις δυνατότητες που ήδη αναφέρθηκαν. Τα παιδιά μπορούν να καθίσουν με διαφορετικούς τρόπους. μια επιλογή είναι να επιλέξετε ένα καρότσι όπου τα παιδιά κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο. Ωστόσο, αυτή η παραλλαγή σπάνια επιλέγεται επειδή τέτοιες κλίμακες είναι πολύ φαρδιές και δύσκολο ή αδύνατο να χωρέσουν στις περισσότερες πόρτες. Μια άλλη επιλογή είναι τα παιδιά να κάθονται το ένα πίσω από το άλλο ή το ένα πάνω στο άλλο. Το τελευταίο είναι πιο συμφέρουσα από ένα αυτοκίνητο στο οποίο τα παιδιά κάθονται το ένα μέσα στο άλλο γιατί είναι πιο κοντό.

Αγοράστε δίδυμα καροτσάκια με κάθισμα όπου τα παιδιά κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο

Ωστόσο, εάν δεν θέλετε απαραίτητα να αγοράσετε ένα δίδυμο καρότσι, έχετε μια άλλη παραλλαγή. Μπορείτε να πάρετε μόνο ένα μωρό ή παιδί για μια βόλτα στο καρότσι κάθε φορά και να μεταφέρετε το άλλο με μια σφεντόνα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κατεβάσετε τα παιδιά σε κάθε κίνηση ή ακόμα και όταν είναι έξω.

Η προστασία από τον ήλιο εγγυάται ένα μεγάλο θόλο

Συνολικά, δεν πρέπει μόνο να ενημερώνεστε εγκαίρως, αλλά και να αγοράζετε το καρότσι σχετικά νωρίς, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν μεγάλο χρόνο παράδοσης. Παρ ‘όλα αυτά, αφιερώστε αρκετό χρόνο για να κάνετε την επιλογή σας, ώστε τελικά να είστε ικανοποιημένοι με αυτήν. Θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.