Αγαπώ την οικογένεια

Υγιής ύπνος μωρού – Πόσο πρέπει να κοιμάται σε οποιαδήποτε ηλικία;

Υγιείς ανάγκες ύπνου μωρών διαφορετικών ηλικιών μωρού Συμβουλές για mamis

Όλοι οι νέοι γονείς αναζητούν την επιτυχημένη πορεία για υγιή ύπνο μωρού. Αλλά κάθε μωρό και παιδί είναι μια ατομική προσωπικότητα και έχει τη δική του ανάγκη για ύπνο. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα ισχύουν για όλα τα μικρά παιδιά. Οι συνήθειες ύπνου σας αλλάζουν σε οποιαδήποτε ηλικία, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής σας. Οι μαμάδες πρέπει να μάθουν να ερμηνεύουν τις διαφορετικές φάσεις του ύπνου του μωρού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ώρες ύπνου του μωρού σας για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Πόσο διαρκεί το α υγιές μωρό ύπνο σε οποιαδήποτε ηλικία μωρού θα μάθετε από αυτό το άρθρο.

Οι ανάγκες ύπνου του μωρού – προσαρμόζονται στον ρυθμό αφύπνισης του ύπνου

Baby photo Superman ιδέα μοντέρνο παιδικό κρεβατάκι Adele Enersen-Rosa

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο υγιές ύπνο χρειάζεται ένα μωρό σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο ρυθμός ύπνου και η διάρκεια του ύπνου είναι πολύ διαφορετικές για όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ύπνου, ειδικά για νεογέννητα. Οι φάσεις του ελαφρού ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τα μωρά. Ο κανονικός ρυθμός αρχίζει να αναπτύσσεται μόνο μετά τον τέταρτο μήνα της ζωής. Μόνο τότε το μωρό αποκτά μια αισθησιακή αίσθηση για μέρα και νύχτα, φως και σκοτάδι, ξεκούραση και δραστηριότητα. Οι ώρες ύπνου τείνουν να είναι τις νυχτερινές ώρες.

Πόσο καιρό κοιμάται ένα υγιές μωρό σε διαφορετικές ηλικίες?

Το μωρό χρειάζεται έναν υγιή ύπνο Σεντόνια Schneeman-Adele Enersen

– Τα βρέφη χρειάζονται 15 έως 20 ώρες ύπνου την ημέρα για να μπορούν να επεξεργαστούν όλα όσα έχουν μάθει. Διανέμουν τους χρόνους ύπνου τους ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους κοιμούνται σε 6-7 διαστήματα ύπνου, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν από 45 λεπτά έως 3-4 ώρες. Τα βρέφη κοιμούνται πολύ συχνά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθώς η σωματική επαφή με τη μητέρα και η επίγνωση του καρδιακού ρυθμού της έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο μωρό.

– Στην ηλικία του 1 μήνα, ένα υγιές μωρό κοιμάται 8-12 ώρες σε 3 διαστήματα ύπνου

– Από 1 έως 3 μηνών, οι μέσες ώρες ύπνου είναι 11 την ημέρα. Μερικά μωρά περνούν με 9-10 ώρες, άλλα χρειάζονται 15 ώρες.

– Στην ηλικία των 3 έως 6 μηνών, τα μωρά χρειάζονται 10-11 ώρες ύπνου, κυρίως σε 2 μεγαλύτερα διαστήματα ύπνου. Το μωρό αρχίζει να προσαρμόζεται στον κύκλο ημέρας και νύχτας. Οι ώρες ύπνου είναι πιο συγκεντρωμένες τις νυχτερινές ώρες. Το παιδί χρειάζεται 2-3 σύντομες φάσεις ύπνου την ημέρα.

– Σε ηλικία 6 έως 9 μηνών – Η συνολική ανάγκη για ύπνο είναι τώρα πίσω στις 11 ώρες, αλλά πιο ομοιόμορφα. Το μωρό αρχίζει να κοιμάται όλη τη νύχτα και κοιμάται σε συγκεκριμένες ώρες. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερος ύπνος χρειάζεται το μωρό τη νύχτα και αντίστροφα.

– Στην ηλικία των 7 έως 12 μηνών, το μικρό παιδί χρειάζεται 10-11 ώρες ύπνου, δύο φορές την ημέρα.

– Στο 1ο έως το 2ο έτος της ζωής, η ανάγκη για ύπνο μειώνεται συνεχώς. Τα παιδιά χρειάζονται μεσημεριανό ύπνο και νυχτερινό ύπνο συνολικά 10 ώρες κατά μέσο όρο.

– Στο 3ο έως 4ο έτος της ζωής, ο υγιής ύπνος του μωρού δεν είναι μικρότερος από 8-10 ώρες. Πολλά νήπια συνηθίζουν τον μεσημεριανό ύπνο εντελώς.

 Ανάγκες ύπνου για νήπια και μωρά

Healthy Baby Sleep Photos-Butterfly wings Adele Enersen-Sleep accessories

Φωτογραφίες: Adele Enersen