Φιλικό προς το περιβάλλον

Τρισδιάστατη εκτύπωση – μια εξαιρετική ιδέα για βιώσιμη ζωή

Ο Ιταλός κατασκευαστής τρισδιάστατων εκτυπωτών WASP συνεργάστηκε με το Mario Cucinella Architects (MCA), ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Μπολόνια, για να σχεδιάσει ένα τρισδιάστατο τυπογραφείο. Μαζί, οι εταίροι αναπτύσσουν ένα καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο κατασκευής δομών που επιτρέπουν βιώσιμο, παγκόσμιο χώρο διαβίωσης. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε αυτό το εμπνευσμένο, μελλοντικά προσανατολισμένο κατασκευαστικό έργο.

Καινοτομία με τρισδιάστατο τυπογραφείο

μελλοντικό έργο οικολογικό χωριό από τρισδιάστατα τυπωμένα σπίτια φιλική προς το περιβάλλον αρχιτεκτονική

Το μοντέλο της θήκης που είναι γνωστό με το όνομα TECLA βασίζεται σε μια κυκλική διαδικασία κατασκευής. Για αυτό, η ομάδα χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά από την τοπική περιοχή. Οι αρχιτέκτονες πραγματοποιούν έτσι το έργο σε έναν εκτυπωτή Crane WASP 3D. Πρόκειται λοιπόν για μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για οικολογικές κατασκευές. Η WASP και η MCA ξεκίνησαν το κατασκευαστικό έργο με τη βοήθεια διαφόρων εταίρων προκειμένου να ανταποκριθούν στην εκθετική αύξηση του πληθυσμού και την επακόλουθη έλλειψη κατοικίας.

βραδινά φώτα και μινιμαλιστική επίπλωση σε βιώσιμους χώρους διαβίωσης

Για την κατασκευή κοντά στην Μπολόνια, οι προγραμματισμένες εταιρείες έλαβαν έγκριση για ένα πρωτότυπο TECLA τον Μάιο του 2019. Η κατασκευή του τρισδιάστατου τυπογραφείου θα ξεκινήσει αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο. Η ολοκλήρωση προγραμματίζεται επίσης για τις αρχές του 2020. Μαζί με το WASP, οι αρχιτέκτονες θέλουν να αναπτύξουν ένα καινοτόμο πρωτότυπο ενός χώρου διαβίωσης που αντιδρά στην ολοένα και πιο επείγουσα κλιματική αλλαγή και στην ανάγκη αλλαγής. Τον τελευταίο καιρό, αυτά προκύπτουν όλο και περισσότερο από τις ανάγκες του πληθυσμού. Αυτό εξηγεί τον Mario Cucinella, ιδρυτή του MCA.

τρισδιάστατος εκτυπωτής crane wasp italian company για βιώσιμη ζωή

Οι σχεδιαστές του λεγόμενου έργου “TECLA” είναι της γνώμης ότι ο κόσμος πάνω απ ‘όλα χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Αυτό θα πρέπει να έρθει πιο κοντά στις ανάγκες των ανθρώπων και έτσι να βρει μια απάντηση στο ερώτημα της βιώσιμης οικοδόμησης στη γη. Πρόκειται επίσης για μια συνεργασία που δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ ευαίσθητης αρχιτεκτονικής και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Ένα προοδευτικό μελλοντικό έργο

γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι στο σπίτι iglo από βιώσιμα δομικά υλικά με στρογγυλό φεγγίτη

Το WASP ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων κατασκευαστικών διαδικασιών με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η εταιρεία βλέπει την κατασκευή του τρισδιάστατου εκτυπωμένου σπιτιού τύπου “Zero-Mile” χρησιμοποιώντας υλικά από τη γύρω περιοχή ως το κλειδί για την επίλυση της παγκόσμιας κρίσης του πληθυσμού. Αυτό έφερε στις κυβερνήσεις σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με λύσεις στέγασης. Για το λόγο αυτό, η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή ενός ειδικού τρισδιάστατου εκτυπωτή. Με αυτό, οι εργολάβοι μπορούν να κατασκευάσουν σπίτια από λάσπη στον συντομότερο δυνατό χρόνο και με τον πιο βιώσιμο δυνατό τρόπο.

δομή που μοιάζει με ζιγκ-ζαγκ ως βάση για τρισδιάστατο εκτυπωμένο σπίτι από ρύζι και πηλό

Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής της εταιρείας ήταν ο PowerWASP. Είχε κάποιες δεξιότητες πριν η εταιρεία αναπτύξει τη σειρά τρισδιάστατων εκτυπωτών DeltaWASP. Αυτά καλύπτουν μικρούς έως μεγάλους όγκους. Ένα σημαντικό ορόσημο για το WASP το 2015 ήταν η ανάπτυξη του BigDelta WASP, ενός 3D εκτυπωτή ύψους 12 μέτρων για την κατασκευή σπιτιών. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξώθηση τεχνικών πρώτων υλών όπως σκυρόδεμα καθώς και άχυρο και έδαφος. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης το έργο της Shamballa με το μηχάνημα. Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον τεχνολογικό χωριό στην Ιταλία που χτίστηκε χρησιμοποιώντας ήπια κατασκευή πρόσθετων.

Τεχνικές καινοτομίες

υπάλληλος του έργου tecpla στέκεται μπροστά από μέρος μιας τρισδιάστατης δομής κτιρίου

Το 2018 η εταιρεία ανέπτυξε τον εκτυπωτή Crane WASP 3D για να επιταχύνει την ανάπτυξη του χωριού. Με μικρότερο αποτύπωμα από το BigDelta WASP, μια μονάδα του εκτυπωτή Crane WASP 3D έχει περιοχή εκτύπωσης 6,60 μ. Σε διάμετρο και 3 μ. Ύψος. Το Crane WASP μπορεί επίσης να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί για γρήγορη μεταφορά. στην ιστοσελιδα. Οι αρχιτέκτονες ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα μικρό κτίριο για το τεχνολογικό χωριό Shamballa. Η δομή, με το όνομα “Gaia”, μπόρεσε να επιτύχει διάμετρο 6,5 μέτρα και ύψος 3 μέτρα. Αποτελείται από ένα δομικό υλικό τσιμέντου με 25% γη, 40% ρύζι, 25% φλοιό ρυζιού και 10% υδραυλικό ασβέστη.

σφήκα γερανός χτίζει τον τοίχο του τρισδιάστατου τυπογραφείου

Το WASP ξεκίνησε το έργο TECLA με το MCA και πιστεύει ότι το μοντέλο κατοικίας έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία αυτόνομων οικολογικών πόλεων. Η εταιρεία παίρνει την έμπνευσή της από τη σφήκα του αγγειοπλάστη. Η ομάδα χτίζει το τρισδιάστατο τυπογραφείο της από το έδαφος που βρέθηκε και από μια βιώσιμη προοπτική. Το παλαιότερο υλικό και η τεχνολογία αιχμής συγχωνεύονται για να φέρουν νέα ελπίδα στον κόσμο. Το Gaia House, το οποίο ήταν το πρώτο τους σπίτι με τρισδιάστατη εκτύπωση, δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο. Σήμερα οι τεχνικοί και οι συνεργάτες τους εκτυπώνουν δομές TECLA που επιτρέπουν έναν οικολογικά βιώσιμο χώρο διαβίωσης. Οι ηγέτες του έργου πιστεύουν ότι ο πλανήτης ζητά ένα κοινό έργο που μπορούν να μοιραστούν με τον Mario Cucinella.

Το τρισδιάστατο τυπογραφείο που ονομάζεται TECLA

tecla 3d τυπογραφείο από βιώσιμα υλικά όπως πηλό και αργιλώδη με άνοιγμα στην οροφή

Το TECLA σχεδιάστηκε από την MCA και αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το WASP. Λέγεται ότι είναι ο πρώτος χώρος διαβίωσης που χτίστηκε με πολλαπλούς 3D εκτυπωτές. Είναι επίσης το πρώτο τέτοιο σπίτι που οι αρχιτέκτονες έχουν χτίσει εξ ολοκλήρου με τοπικό πηλό. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των βιομηχανικών απορριμμάτων και συνεπώς παρέχει ένα βιώσιμο μοντέλο που το WASP ελπίζει ότι θα ενισχύσει τις εθνικές και τοπικές οικονομίες. Επιπλέον, το σπίτι TECLA έχει σχεδιαστεί για προσαρμογή σε πολλά περιβάλλοντα και μπορεί να δημιουργηθεί σε μία λειτουργία με τον εκτυπωτή Crane WASP 3D. Αυτό επιτρέπει στους επιχειρηματίες και τους σχεδιαστές να επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία κατασκευής.

Πραγματοποιήστε διπλό σχέδιο δόμησης για 3d εκτυπωτές

Το έργο TECLA αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας έρευνα από τη Σχολή Αειφορίας. Πρόκειται για μια επαγγελματική σχολή για βιώσιμη αρχιτεκτονική που ιδρύθηκε από τον Mario Cucinella. Η έρευνα συνέχισε να υποστηρίζεται από φοιτητές MA από το πρόγραμμα Sustainable Environmental Design στο Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο.

κάτοψη και τρισδιάστατο σχέδιο οικολογικού οικοδομικού έργου με σπίτια από λάσπη

Μαζί, οι ερευνητές εξέτασαν τις αιτίες και τις συνέπειες της έλλειψης στέγης και τις δυνατότητες της τεχνολογικής προόδου. Η κύρια ιδέα είναι να βρεθεί μια κατάλληλη λύση για διαφορετικές τοποθεσίες με διαφορετικά κλίματα. Αυτό βοήθησε επίσης να επηρεαστεί ο σχεδιασμός του TECLA. Αυτό οδήγησε σε ένα ευέλικτο μοντέλο που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε κλίμα. Φαίνεται ότι το βιώσιμο σπίτι παραμένει ενεργειακά αποδοτικό με τρόπο που τα συμβατικά μοντέλα διαβίωσης δεν το κάνουν.