Φιλικό προς το περιβάλλον

Μια νέα ματιά στα δοχεία από κασσίτερο: συσκευασία χάλυβα ως βιώσιμη εναλλακτική λύση

Τα δοχεία από λευκόχρυσο ως βιώσιμο υλικό συσκευασίας έχουν πολλά πλεονεκτήματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε στα τέλη Οκτωβρίου: Το πλαστικό μιας χρήσης θα πρέπει σύντομα να εξαφανιστεί από την Ευρώπη. Για ένα μέλλον χωρίς πλαστικό, κάθε μέρα σημειώνεται πρόοδος στη βιομηχανία συσκευασίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα είναι σημαντικές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους κατασκευαστές. Ο στόχος για τον οποίο επιδιώκεται είναι ένας κλειστός κύκλος κατά μήκος της αλυσίδας αξίας της βιομηχανίας τροφίμων. Το καλύτερο παράδειγμα υλικού συσκευασίας που πληροί τις απαιτήσεις μιας κυκλικής οικονομίας είναι η λευκοσίδηρη, γνωστή και ως χάλυβας συσκευασίας. Το υλικό έχει τη δύναμη και την ελατότητα του χάλυβα σε συνδυασμό με τις μη διαβρωτικές και μη τοξικές ιδιότητες του κασσίτερου. Ενώ χρησιμοποιείται κυρίως για δοχεία για τρόφιμα και ποτά, χρώματα, λάδια, καπνό και πολλά άλλα προϊόντα, η χρήση του έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει παιχνίδια, εξοπλισμό ψησίματος και ανταλλακτικά για ραδιόφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 3 καλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα ματιά σε δοχεία από λευκοσίδηρο όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Συσκευασία χάλυβα ως πρεσβευτής μάρκας

Λευκοσιδηρά ως υλικό συσκευασίας Δυνατότητες δημιουργικότητας στο σχεδιασμό συσκευασίας

Ενας Έρευνα από την εταιρεία συμβούλων PWC Γερμανίας δείχνει ότι η βιωσιμότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη συσκευασία για κάθε δεύτερο καταναλωτή. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων θα ήταν ακόμη πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ένα προϊόν με βιώσιμη συσκευασία. Μεταξύ των πολλών διαφορετικών τύπων συσκευασίας, η γυψοσανίδα γίνεται όλο και πιο σημαντική λόγω των μοναδικών πλεονεκτημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της καλής απόδοσης σχηματισμού και μιας μεγάλης ποικιλίας διακοσμητικών επιφανειών, τελειωμάτων και ανάγλυφου.

Tinplate μπορεί να μεταφέρει μια βιώσιμη εικόνα Συσκευασία χάλυβα χαλαρό τσάι

Οι πολυτελείς συσκευασίες από φύλλο χάλυβα, που κάποτε περιορίζονταν σε ακριβά αρώματα και οινοπνευματώδη ποτά, μπορούν τώρα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Αυτά περιλαμβάνουν καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης, σοκολάτες, φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα καπνού, ρολόγια, κοσμήματα και τρόφιμα υψηλής ποιότητας. APEAL, η ένωση Ευρωπαίων κατασκευαστών από χάλυβα συσκευασίας, μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι η συσκευασία που παίζει βασικό ρόλο στην παρουσίαση των αξιών της μάρκας. Για μια πολυτελή μάρκα που θέλει να ξεχωρίζει με την υψηλής ποιότητας και βιώσιμη εικόνα της, η σημασία της συσκευασίας αυξάνεται. Οι μάρκες πολυτελείας βασίζονται σε συσκευασίες από λευκοσίδηρο για να μεταδώσουν μια αίσθηση υψηλής ποιότητας, κομψότητας και πολυπλοκότητας.

Κονσέρβα για ποτά 100 % ανακυκλώσιμο

Το Tinplate προσφέρει μια ποικιλία δυνατοτήτων για δημιουργικότητα στο μάρκετινγκ. Για να επωφεληθούν πλήρως από τις πολυάριθμες τεχνολογίες για την επεξεργασία δοχείων από λευκοσίδηρο, πολλές γνωστές μάρκες ουίσκι, καλλυντικών και ζαχαροπλαστικής επιλέγουν αυτό το υλικό συσκευασίας. Χάρη στην λεία επιφάνεια, τεχνικές όπως χύτευση, ανάγλυφη εκτύπωση και εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερη διαφοροποίηση της μάρκας και μέγιστο αντίκτυπο στο ράφι.

Οι ατσάλινες συσκευασίες δημιουργούν εμπιστοσύνη

Κονσέρβα από χάλυβα συσκευασίας για χαλαρό τσάι

Ο χάλυβας συσκευασίας κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών επειδή οι ιδιότητες συντήρησης και προστασίας του είναι δύσκολο να νικηθούν. Ο χάλυβας προσφέρει 100% φράγμα έναντι του φωτός, του νερού και του αέρα. Το περιεχόμενο προστατεύεται από περιβαλλοντικές επιδράσεις και επικίνδυνα ή εύφλεκτα προϊόντα.

Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα έχουν φυσική διάρκεια ζωής έως και τρία χρόνια. Δεν απαιτούνται χημικά πρόσθετα για συντήρηση. Η διαδικασία κονσερβοποίησης «δένει» σε γεύση και θρεπτικά συστατικά – στην πραγματικότητα, η περιεκτικότητα σε βιταμίνες των κονσερβοποιημένων τροφίμων έχει αποδειχθεί συχνά ότι είναι φρέσκια. Επιπλέον, ο χάλυβας συσκευασίας μειώνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας. Τα προϊόντα συσκευασμένα σε χάλυβα δεν απαιτούν ψύξη κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Αυτό τους καθιστά πιο ενεργειακά αποδοτικούς από ανταγωνιστικά προϊόντα όπως τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τα οποία καταναλώνουν έως και 70% περισσότερη ενέργεια στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Δοχεία από κασσίτερο σε πολλές διαφορετικές μορφές και μεγέθη

Η απόδοση του χάλυβα ξεκινά από τη γραμμή πλήρωσης, όπου η φυσική αντοχή και οι μαγνητικές ιδιότητες του χάλυβα του επιτρέπουν να επεξεργάζεται έως και 500 κονσέρβες το λεπτό χωρίς σχεδόν καμία απώλεια προϊόντος. Η τελευταία γενιά μέσων επεξεργασίας και καθαρισμού χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή κονσερβών. Σύμφωνα με τον κορυφαίο πάροχο συστήματος στον τομέα της επιφανειακής επεξεργασίας, Kluthe.com, η βέλτιστη ακρίβεια είναι δυνατή ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες σχηματισμού και επεξεργασίας.

Οι μορφές στοίβας εξασφαλίζουν καλύτερη χρήση του χώρου κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Πρακτικά άθραυστη, η αντοχή της χαλύβδινης συσκευασίας σε χτυπήματα, τρύπες και υψηλή πίεση είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι με τις εναλλακτικές λύσεις συσκευασίας, έτσι ώστε να μην απαιτείται εξωτερική συσκευασία ως πρόσθετη προστασία. Στο τέλος της αλυσίδας εφοδιασμού, οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το γεγονός ότι τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορες μορφές και μεγέθη ανά πάσα στιγμή του έτους. Η συσκευασία σε μέγεθος μερίδας σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο χάλυβας συσκευασίας είναι ο πρωταθλητής ανακύκλωσης

Το Tinplate μπορεί να εκτυπώσει με μοτίβο ψηφιακής εκτύπωσης, όπως επιθυμείτε

Ο χάλυβας είναι 100% ανακυκλώσιμος και μπορεί να ανακυκλωθεί ατελείωτα χωρίς καμία απώλεια ποιότητας. Ο χάλυβας είναι με 79,5% το 2018 ήδη το πιο ανακυκλωμένο υλικό συσκευασίας στην Ευρώπη και στοχεύει να επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης 80% έως το 2020. Χάρη στην ανακύκλωση, οι εκπομπές CO2 στη διαδικασία παραγωγής χάλυβα μειώθηκαν στο μισό τα τελευταία 40 χρόνια. Με την επανεπεξεργασία του ανακυκλωμένου υλικού, οι εκπομπές μειώνονται κατά 42% και η εξοικονόμηση ενέργειας αυξάνεται κατά 30%.

συμπέρασμα

Η χρήση λευκοσιδήρου υποστηρίζει την κυκλική οικονομία και την προστασία των πόρων. Από την παραγωγή έως τη μεταφορά έως την αποθήκευση, ο χάλυβας συσκευασίας προσφέρει βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Κονσέρβες συσκευασίας χάλυβα με τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ευρώπη

Πηγή εικόνας: Pixabay.com, Unsplash.com