αξεσουάρ

Πώς να δέσετε μια γραβάτα – οι 4 πιο σημαντικοί κόμβοι με απλές οδηγίες

Γραβάτα γραβάτα -χικ-κοστούμι-μαύρο-λουλούδι-μοτίβο

Μια γραβάτα είναι μέρος της επιχειρηματικής γκαρνταρόμπας, αλλά είναι επίσης μέρος του κομψού στυλ ένδυσης. Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για ένα πουκάμισο και κοστούμι που δίνει έμφαση και ατομική πινελιά. Όχι μόνο ο σχεδιασμός της γραβάτας, που πρέπει να ταιριάζει με το ντύσιμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αλλά και ο κόμπος με τον οποίο είναι δεμένο. Συχνά συμβαίνει ότι σε γιορτές, ειδικές περιστάσεις, συνέντευξη ή γενικά σε στενές ώρες, κάποιος πέφτει γρήγορα σε άγχος εάν δεν είναι πραγματικά εκπαιδευμένος στο δέσιμο γραβάτας. Για να βάλετε τη νέα σας γραβάτα στο προσκήνιο, σας παρέχουμε τους 4 πιο σημαντικούς κόμβους με απλές οδηγίες.

Δέσε με επιτυχία τη γραβάτα

-επιλέξτε-ύφασμα-περίσταση

Μια γραβάτα μπορεί να δεθεί συνολικά με 85 τρόπους, σύμφωνα με τον Άγγλο φυσικό Δρ. Ο Τόμας Φινκ το έμαθε. Μην αφήσετε αυτή την ποικιλία να σας απογοητεύσει. Φυσικά δεν χρειάζεται να κυριαρχήσετε σε όλους τους κόμπους, αλλά κάθε άντρας θα πρέπει να είναι σε θέση να δέσει τους δύο πιο σημαντικούς κόμβους-τον τετράποδο στο χέρι και τον απλό κόμπο Windsor. Σε εορταστικές περιστάσεις, οι πιο περίτεχνοι τύποι γραβάτων έρχονται επίσης στον εαυτό τους.

Δέστε γραβάτα-κόμπο τεσσάρων χεριών

Δέστε ένα tie-chic-μοντέρνο-κομψό-κοστούμι-outfit

Ο κόμπος τεσσάρων χεριών είναι ένας από τους βασικούς κόμπους και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς. Οφείλει τη δημοτικότητά του κυρίως στον απλό τρόπο δέσμευσης και στη διαχρονική εμφάνιση. Είναι εξίσου κατάλληλο για κάθε περίσταση, για ελεύθερο χρόνο, αλλά και για επαγγελματικές συναντήσεις. Είτε λεπτή είτε μάλλον φαρδιά, κάθε γραβάτα μπορεί να δεθεί όμορφα με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, ο κόμπος τεσσάρων χεριών είναι διαθέσιμος τόσο για ψηλούς όσο και για μεσαίους άνδρες. Το σαφές πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να δεθεί με το ένα χέρι και ίσως γι ‘αυτό ονομάστηκε “απλός κόμπος”.

Οδηγίες κόμβων τεσσάρων χεριών

Δέσιμο-γραβάτα-τέσσερα-στο-χέρι-κόμπο

 1. Τοποθετήστε το φαρδύ άκρο της γραβάτας πάνω από το στενό.
 2. Περάστε το φαρδύ άκρο της γραβάτας πίσω από το στενό άκρο προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά.
 3. Τραβήξτε το πλατύ άκρο μέχρι το λαιμό και, στη συνέχεια, τραβήξτε το προς τα κάτω μέσω του βρόχου που έχει δημιουργηθεί.
 4. Ο κόμπος έχει ήδη τελειώσει. Τώρα απλώς σύρετέ το στο επάνω κουμπί του πουκαμίσου σας μέχρι να ταιριάξει σωστά η γραβάτα.

Tie a Tie – Simple Windsor Knot

Tie-tie-tie-knot-easy-windsor

Αυτός ο απλός κόμπος γραβάτας είναι ένας κομψός ολόπλευρος που ο Δούκας του Ουίνδσορ έκανε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1930. Ο κόμπος Windsor είναι ελαφρώς πιο ογκώδης και βολβώδης από τον κόμπο τεσσάρων χεριών. Χαρακτηρίζεται από κωνικό, συμμετρικό σχήμα και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πουκάμισα που κάθονται κοντά στο λαιμό. Έρχεται από μόνο του με κολάρο καρχαρία. Για αυτό θα πρέπει να επιλέξετε μια στενή γραβάτα από ένα υλικό που δεν είναι πολύ ογκώδες. Είτε πρόκειται για μια γιορτινή είτε για επαγγελματική περίσταση, το gentleman look ολοκληρώνεται τέλεια με έναν απλό κόμπο Windsor.

Οδηγίες Easy Windsor Knot

Δέσιμο-γραβάτα-απλό-γουίντσορ-κόμπο

 1. Τοποθετήστε το φαρδύ άκρο της γραβάτας πάνω από το στενό άκρο και στη συνέχεια τραβήξτε το προς το λαιμό.
 2. Οδηγήστε το φαρδύ άκρο πίσω από το στενό.
 3. Στη συνέχεια, φέρτε το φαρδύ άκρο πίσω από το στενό και τραβήξτε το ξανά προς το λαιμό.
 4. Τώρα δημιουργείται ένας βρόχος. Με αυτόν τον τρόπο, οδηγήστε το φαρδύ άκρο της γραβάτας προς τα κάτω.
 5. Τραβήξτε μέχρι το πάνω κουμπί του πουκαμίσου σας και ο απλός κόμπος Windsor είναι στη θέση του.

Ισοπαλία – Double Windsor Knot

Tie-tie-windsor-double-chic

Ο διπλός κόμπος του Ουίνδσορ δεν είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολο να συνδεθεί λόγω των πολλών μπλεξιών. Αλλά με λίγη εξάσκηση, ακόμη και οι αρχάριοι θα είναι σίγουρα σε θέση να το εκτελέσουν. Η ιδανική γραβάτα για αυτό είναι στενή, χωρίς γραμμές και μακριά, επειδή ο ίδιος ο κόμπος είναι λίγο πιο ογκώδης. Το μοτίβο και το χρώμα πρέπει να είναι λεπτό και το πουκάμισο – με ένα κολάρο που δεν είναι πολύ στενό, διαφορετικά οι άκρες του γιακά θα ανέβουν λόγω του μεγέθους του κόμπου. Ο διπλός κόμπος Windsor φαίνεται καλύτερα σε μεσαίους ή κοντούς άνδρες. Οι ψηλοί άνδρες με μάλλον φαρδύ πρόσωπο και λαιμό θα πρέπει γενικά να αποφύγουν να το κάνουν αυτό και να επιλέξουν μια στενότερη παραλλαγή κόμπου, όπως το τεσσάρων χεριών.

Οδηγίες Double Windsor Knot

Δέσιμο-γραβάτα-διπλό-γουίντσορ-κόμπο

 1. Αφήστε ένα μεγάλο μέρος του φαρδύ άκρου να κρέμεται στη δεξιά πλευρά. Οδηγήστε το φαρδύ άκρο της γραβάτας με το δεξί σας χέρι προς το αριστερό πάνω από το στενό άκρο και στη συνέχεια πιάστε το με το αριστερό σας χέρι.
 2. Οδηγήστε το φαρδύ άκρο από αριστερά προς τα δεξιά κάτω από το στενό, προς το λαιμό και στη συνέχεια μέσω του βρόχου προς τα κάτω δεξιά.
 3. Πιάστε το φαρδύ άκρο και διπλώστε το γύρω από το μισό κόμπο προς τα αριστερά. Τώρα πάρτε το ίδιο άκρο με το αριστερό σας χέρι, τροφοδοτήστε το από κάτω μέσω του βρόχου γύρω από το λαιμό και ταυτόχρονα μέσω του πίσω μέρους του κόμβου.
 4. Τραβήξτε το πλατύ άκρο προς τα εμπρός πάνω στον μισοτελειωμένο κόμπο. Πάρτε το σημείο του, κολλήστε το κάτω από το εξωτερικό στρώμα του κόμβου και τραβήξτε το μέχρι τέλους.

  Τέλος, ευθυγραμμίστε προσεκτικά τον κόμπο.

Δέστε παπιγιόν

Γραβάτα-γραβάτα-γραβάτα

Ως εναλλακτική λύση στη γραβάτα, όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν παπιγιόν για να ξεχωρίζουν από το πλήθος, για να δείξουν στιλ και ευθυμία. Επιπλέον, ένα παπιγιόν είναι πολύ πιο συμβατικό από μια γραβάτα και δεν μπορεί να φορεθεί μόνο σε κλασικό μαύρο με σμόκιν ή λευκό με φράκο, αλλά σχεδόν σε κάθε περίσταση και φαίνεται πάντα κομψό. Ενώ αυτή η ανάρτηση αφορά το δέσιμο μιας γραβάτας, θα θέλαμε επίσης να εξηγήσουμε τον ευκολότερο τρόπο να δέσετε ένα παπιγιόν.

Οδηγίες δέσμευσης παπιγιόν

Δέσιμο-γραβάτα-τέσσερα-στο-χέρι-κόμπο

 1. Σηκώστε το γιακά του πουκάμισου. Τοποθετήστε το παπιγιόν στο λαιμό σας.
 2. Τραβήξτε το αριστερό άκρο του βρόχου τέσσερα ίντσες πιο κάτω από το δεξί. Περάστε το δεξί άκρο από το αριστερό και τραβήξτε το μέσα από το βρόχο από κάτω.
 3. Διαμορφώστε το πιο κοντό άκρο σε οριζόντιο βρόχο με τον δείκτη και τον αντίχειρα του αριστερού σας χεριού.
 4. Αφήστε το μακρύτερο άκρο να πέσει προς τα εμπρός και τοποθετήστε το δείκτη του δεξιού σας χεριού πάνω του, στη συνέχεια σύρετέ το προς τα πίσω πίσω από τον μπροστινό βρόχο και βάλτε το μέσα από τον κόμπο.
 5. Ευθυγραμμίστε τα δύο άκρα και σφίξτε τον κόμπο.

Γραβάτα-γραβάτα-συλλογή-συνδετικό-μοντέρνο-πολύχρωμο

Μια κομψή γραβάτα δεν πρέπει να λείπει για ένα κομψό, έξυπνο look. Στενό ή φαρδύ, μονόχρωμο ή με μοτίβο – αυτό κάνει τη διαφορά. Όπως δεν ταιριάζει κάθε γραβάτα για κάθε περίσταση, έτσι και κάθε κόμπος δεν φαίνεται υπέροχο με κάθε γραβάτα. Για να πετύχει πραγματικά αυτή η συναρπαστική συνεργασία, απαιτείται λίγη περισσότερη προσοχή στην επιλογή. Ένας μεγάλος κόμπος όπως το διπλό Windsor σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο με καρχαρία δίνει σοβαρότητα. Κομψά σχέδια από μετάξι ή πλούσιο ύφασμα, προτιμώμενα για ειδικές περιπτώσεις, επιτυγχάνουν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα όταν είναι στενά και δεμένα με τέσσερις στο χέρι ή απλούς κόμβους Windsor.

Γραβάτα-ενδιαφέρουσα-κόμπο-ποικιλία-υπερβολική