Πάσχα & Άνοιξη

Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά: 10 υπέροχες ιδέες για μίμηση

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά που διακοσμούν παστέλ χρώματα ιδέες με γράμματα

Το Πάσχα είναι απλά αδιανόητο χωρίς πολύχρωμα πασχαλινά αυγά. Παραδοσιακά, τα αυγά κοτόπουλου χρωματίζονται μονότονα. Στο παρελθόν, ήταν όλα βαμμένα κόκκινα και τα έδιναν τη Δευτέρα του Πάσχα. Σήμερα, χρησιμοποιούνται άλλα “κλασικά” χρώματα όπως το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε και το χρυσό. Αν σας αρέσει λίγο πιο δημιουργικά και ειδικά αν συμμετέχουν και παιδιά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα όμορφο μοτίβο. Τα πασχαλινά αυγά μπορούν να χρωματιστούν ευφάνταστα και με σχεδόν οποιοδήποτε μέσο όπως διαφορετικά χρώματα, αυτοκόλλητα, γραμματόσημα και άλλα σκεύη που έχετε στο σπίτι. Ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο και πρέπει να πάτε πολύ γρήγορα, υπάρχουν υπέροχες και πολύ απλές ιδέες για μίμηση. Η θέληση υπάρχει, αλλά η έμπνευση λείπει; Επιλέξαμε τα 10 πιο πρωτότυπα DIY έργα για πολύχρωμα πασχαλινά αυγά.

Πολύχρωμα Πασχαλινά αυγά: γράμματα αντί για σχέδια

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν γράμματα αλφαβήτου

Επί του παρόντος, λιγότερο είναι συχνά περισσότερο και μια μειωμένη εμφάνιση είναι ακόμα πιο κομψή. Τα πασχαλινά αυγά μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με σύγχρονο τρόπο σύμφωνα με αυτό το σύνθημα. Αν βάφετε πολύχρωμα πασχαλινά αυγά φέτος, μπορείτε να επιλέξετε γράμματα ή ακόμη και ολόκληρες λέξεις ή μηνύματα αντί για μοτίβα. Μεμονωμένα γράμματα στο κέλυφος του αυγού μπορούν να εφαρμοστούν, για παράδειγμα, με αυτοκόλλητα που έχουν κολλήσει πριν το αυγό χρωματιστεί και στη συνέχεια αφαιρεθεί. Εναλλακτικά, ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με ένα μαύρο στυλό ή ακρυλικό χρώμα. Απαιτείται ωραίο χειρόγραφο.

Απλά πασχαλινά αυγά με χρυσή λάμψη

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν χρυσή χρυσή λάμψη

Τα υπέροχα, αποτελεσματικά πασχαλινά αυγά μπορούν να σχεδιαστούν σε ελάχιστο χρόνο, ακόμη και χωρίς τη χρήση έντονων χρωμάτων. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λευκά αυγά κοτόπουλου για αυτό το Πασχαλινό DIY έργο. Έτσι έρχονται τα διακοσμητικά στοιχεία από μόνα τους. Ως υπέροχη προφορά, μικρές πλαστικές φιγούρες είναι κολλημένες απευθείας στο κέλυφος του αυγού, το οποίο είχε προηγουμένως χρωματιστεί σε χρυσό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταλλικά χρώματα όπως ασημί, τριαντάφυλλο κ.λπ. Οι μικρές φιγούρες μπορούν επίσης να τυλιχτούν με λάμψη.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν χρυσές πλαστικές φιγούρες χρυσή λάμψη

Διακοσμήστε πολύχρωμα πασχαλινά αυγά σε παστέλ χρώματα με φύλλα χρυσού

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν παστέλ χρώματα χρυσού φύλλου

Τα μεταλλικά οπτικά και τα μεταλλικά χρώματα είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλή. Μπορούν επίσης να ενσωματωθούν υπέροχα στις πασχαλινές διακοσμήσεις. Για παράδειγμα, όπως και στο προηγούμενο έργο DIY, όπου ορίζετε μικρές λαμπερές προθέσεις ή μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα πασχαλινά αυγά κυρίως σε χρυσό. Δεν πρέπει να το κάνετε εντελώς χωρίς έντονα χρώματα.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν χρυσό φύλλο οδηγίες συμβουλές χειροτεχνίας

Τώρα τα πασχαλινά αυγά είναι χρωματισμένα ως συνήθως. Όταν η επιφάνεια του αυγού στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιχρύσωση. Για αυτό χρειάζεστε φύλλο χρυσού ή φύλλο χαλκού ή φύλλο αργύρου κ.λπ. κατά βούληση και ειδικό μείγμα κόλλας. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα χρήσιμα στο κατάστημα χειροτεχνίας. Για να επιτύχει η επιχρύσωση, η επιφάνεια πρέπει να είναι απαλλαγμένη από λίπη και σκόνη. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα της κόλλας. Μετά από περίπου 20-30 λεπτά θα είναι στεγνό, αλλά ακόμα κολλώδες. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα κομμάτι φύλλο χρυσού, το βάζετε στο κέλυφος του αυγού και το λειαίνετε.

Διακόσμηση πολύχρωμων πασχαλινών αυγών: παστέλ χρώματα και ντεκουπάζ

πολύχρωμα αυγά του Πάσχα διακοσμούν τα φυτά ντεκουπάζ mtive

Τα παστέλ χρώματα είναι μια καυτή τάση που έχει κατακτήσει πλήρως τη βιομηχανία μόδας και σχεδιασμού γενικότερα. Οι απαλές αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς την άνοιξη επειδή εξασφαλίζουν φρεσκάδα και επίσης φαίνονται εξαιρετικά φυσικές. Οι παστέλ αποχρώσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πασχαλινές διακοσμήσεις και όταν βάφετε τα πασχαλινά αυγά. Το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί είτε με συμβατικά χρώματα αυγών, απλά βουτώντας τα αυγά στο χρώμα για λιγότερο χρόνο, είτε χρησιμοποιώντας άλλες χρωστικές, όπως ακρυλικά χρώματα.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν παστέλ χρώματα μοτίβα ντεκουπάζ

Τα χρωματιστά αυγά μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα με την τεχνική ντεκουπάζ ή την τεχνική χαρτοπετσέτας με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και επίσης πολύ εύκολο τρόπο. Μπορείτε να κόψετε τυχόν μοτίβα ή σχέδια και να τα κολλήσετε στα αυγά με τη βοήθεια κατάλληλης κόλλας.

“Τατουάζ” λευκά πασχαλινά αυγά 

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν τατουάζ υδατοδιαλυτά αυτοκόλλητα

Αυτή η πολύχρωμη διακόσμηση πασχαλινού αυγού φαίνεται εξαιρετικά πρωτότυπη και δημιουργική. Χρησιμοποιούνται υδατοδιαλυτά αυτοκόλλητα ή ακόμα τατουάζ στο νερό. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λευκά αυγά κοτόπουλου για αυτό και να τα καθαρίσετε καλά πριν από τη διακόσμηση. Στη συνέχεια, παίρνετε το αυτοκόλλητο, το βάζετε για λίγο σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια το συνδέετε απευθείας στο κέλυφος του αυγού. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να βρέξετε το πίσω μέρος του αυτοκόλλητου έως ότου η μεμβράνη μεταφοράς αποκολληθεί από το μοτίβο και τελειώσετε.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν αυτοκόλλητα τατουάζ

Διακοσμήστε τα πασχαλινά αυγά με ταινία washi

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν την ταινία washi

Εάν πρέπει να πάτε πολύ γρήγορα, μπορείτε απλά να βάλετε αυτοκόλλητα στα πασχαλινά αυγά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικό και δεν είναι πολύ πρωτότυπο. Τα εμπορικά διαθέσιμα και σίγουρα βαρετά αυτοκόλλητα μπορούν να αντικατασταθούν με πολύχρωμη ταινία washi. Υπάρχει επίσης μια τεράστια επιλογή της πολύχρωμης διακοσμητικής ταινίας και σίγουρα υπάρχει το σωστό μοτίβο για κάθε γούστο.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν το washi tape diy

Οι έντονα χρωματιστές ταινίες washi μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απεικονίσουν όμορφα γεωμετρικά μοτίβα στο κέλυφος του αυγού. Είναι επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε λευκά αυγά εδώ για να τονίσετε καλύτερα τη διακόσμηση.

Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά με εντυπωσιακά σχέδια

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν χρώματα ουράνιου τόξου φωτεινό κτύπημα

Αν κάποιοι ασχολούνται με μειωμένη οπτική, άλλοι έχουν το σύνθημα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Αυτό το έργο DIY για χρωματιστά αυγά είναι για εκείνους που τους αρέσουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι πολύχρωμες εκτυπώσεις. Εκτός από τα βραστά αυγά, αν είναι δυνατόν λευκά, χρειάζεστε ξύδι, αφρό ξυρίσματος και ακρυλικά χρώματα σε οποιαδήποτε απόχρωση που μπορεί να συνδυαστεί καλά μεταξύ τους. Τα μολύβια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλες διακοσμήσεις, όπως σχέδια και εκτυπώσεις.

Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Τώρα βάζετε περίπου ένα φλιτζάνι αφρό ξυρίσματος σε ένα μεγαλύτερο δοχείο και στη συνέχεια πασπαλίζετε με ακρυλικά χρώματα. Στη συνέχεια ανακατέψτε προσεκτικά το μίγμα χρώματος αφρού ξυρίσματος έτσι ώστε τα χρώματα να αναμειγνύονται καλά μεταξύ τους, αλλά δεν πρέπει να προκύψει ομοιόμορφη χρωματική μάζα. Τώρα τυλίξτε τα άσπρα βραστά αυγά πολύ καλά στον αφρό και αφήστε τα για λίγο στο πλάι τους. Μετά από 15-20 λεπτά μπορείτε εύκολα να σκουπίσετε τον αφρό με χαρτί κουζίνας. Μετά από όλα, θα πρέπει να δημιουργηθούν όμορφες κλίσεις χρώματος.

πολύχρωμα αυγά του Πάσχα διακοσμούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου μόνιμες λωρίδες δείκτη

Τέλος, παιχνιδιάρικα μοτίβα και μοτίβα μπορούν να ζωγραφιστούν στο χέρι στα αυγά με μαύρο στυλό.

Ζωγραφίζοντας πολύχρωμα αυγά του Πάσχα: πασπαλίζει η ζάχαρη

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν ζάχαρη πασπαλίζει χρώμα χρώμα βαφής

Όποιος ξέρει πώς να χρησιμοποιεί μπογιά και πινέλα, σίγουρα θα είναι εύκολο να σχεδιάσει τα πασχαλινά αυγά με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο. Εδώ παρουσιάζουμε δύο μεγάλες εμπνεύσεις για πολύχρωμα πασχαλινά αυγά που όποιος έχει ταλέντο στο σχέδιο μπορεί να πραγματοποιήσει σε ελάχιστο χρόνο.

πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν ζάχαρη ψεκάζει χρώμα

Εμπνευσμένο από τα γλυκά ραντίσματα ζάχαρης, τα λευκά αυγά μπορούν να βαφτούν πολύχρωμα και ατμοσφαιρικά με μικρές ρίγες με λεπτή βούρτσα και λίγο χρώμα.

Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά σαν πραγματικά έργα τέχνης: ανοιξιάτικα λουλούδια

Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά διακοσμούν ανοιξιάτικα λουλούδια ζωγραφικής

Η τελευταία έμπνευση σε αυτήν την ανάρτηση λειτουργεί ιδιαίτερα για τους παθιασμένους καλλιτέχνες που αγαπούν να ζωγραφίζουν. Για να μπορείτε να απολαύσετε την πασχαλινή τέχνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται να διακοσμήσετε φουσκωμένα άσπρα αυγά. Αυτά μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα με ακρυλικά χρώματα σε παστέλ αποχρώσεις και να μετατραπούν σε μια μοναδική ανοιξιάτικη διακόσμηση.